PROGRAMMA CULTUREEL CENTRUM DE BOGAARD

Association sans but lucratif


Dénomination : PROGRAMMA CULTUREEL CENTRUM DE BOGAARD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 457.731.221

Publication

25/02/2011
ÿþ MOP 2.2

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

I IIIII ijiil 111fl 1110 IflIl 11111 fl111 IfihI 1111 1111

" 11031355*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

15 -02- 2011

HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : 0457.731.221

Benaming

(voluit) : Progrannoa v.z.w. Cultureel Centrtm "de Bogaard"

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Capucienessenplein zn, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte ; Statutenwijziging, onslag bestuurders, aanstelling bestuurders

STATUTENWIJZIGING

De Algemene Vergadering heeft in vergadering van 16 december 2010 de statuten gewijzigd.

Artikel 1 tot en met 7 zijn als volgt gewijzigd:

Art. 1. De vereniging draagt de naam: vzw de Bogaard.

Art. 2. De zetel is gevestigd in Cultuurcentrum de Bogaard, Capucienessenstraat 8, te 3800 Sint-Truiden, gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden, mits inachtneming van de bepalingen ter zake van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door wet van 2 mei 2002.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van ieder winstbejag en met inachtneming van de! Cultuurpactwet van 16 juli 1973, het sociaal-cultureel leven in Sint-Truiden te bevorderen door onder meer:

a. de belangstelling op te wekken voor cultuurcentrum de Bogaard en van Sint-Truiden;

b. het beheersorgaan van cultuurcentrum de Bogaard bij te staan in het programmeren en inrichten van culturele activiteiten en het zelf inrichten, ondersteunen en bekostigen van culturele activiteiten in het kader van de werking van het cultuurcentrum;

c. de stad Sint-Truiden bij te staan in de realisatie van het stedelijk cultuurbeleidsplan en bijhorende

actieplannen en het programmeren en inrichten van culturele activiteiten in het kader hiervan.

De vereniging zonder winstoogmerk mag alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks

betrekking hebben op haar doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen.

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit:

a.de stad Sint-Truiden, vertegenwoordigd door een lid van het college van burgemeester en schepenen;

b.de stemgerechtigde en adviserende leden van het beheersorgaan van cultuurcentrum de Bogaard ;

c.de directeur van CC de Bogaard.

d.de voorzitter van de Stedelijk Raad voor Cultuurbeleid van de stad Sint-Truiden, de voorzitter van de.

Stedelijke Jeugdraad van de stad Sint-Truiden, de Cultuurbeleidscobrdinator van de stad Sint-Truiden zijn

eveneens lid

Art. 6.

1. De hoedanigheid van lid wordt verloren:

a. door het niet meer deel uitmaken van het beheersorgaan van cultuurcentrum de Bogaard;

b. ontslag van de directeur van CC de Bogaard, de voorzitter van de Stedelijk Raad voor Cultuurbeleid van de stad Sint-Truiden, de voorzitter van de Stedelijke Jeugdraad van de stad Sint-Truiden, de Cultuurbeleidscobrdinator van de stad Sint-Truiden.

c. door ontslagname van het lid: dit ontslag dient schriftelijk aan de voorzitter meegedeeld te worden;

d. door overlijden of rechtsonbekwaamheid;

e. door uitsluiting die geschiedt onder de voorwaarden bepaald door de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

2. Indien aan een lidmaatschap een einde komt, door de redenen vermeld onder 1, wordt zo spoedig mogelijk in de opvolging voorzien.

3. Degene die om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging zonder winstoogmerk., noch op de door hem of haar afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van de eventuele gestorte bijdragen. De erfgenamen mogen geen rekening eisen, noch de zegels doen leggen, noch het opmaken van een boedelbeschrijving of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

inventaris uitlokken behoudens hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2

mei 2002.

Art. 7. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. ln geen geval zijn zij persoonlijk aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vereniging zonder winstoogmerk.

ln Artikel 8 wordt als volgt gewijzigd:

Art. 8. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden en is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging

zonder winstoogmerk. Zij is bevoegd inzake:

b. de kwijting van bestuurders;

e. het wijzigen van de statuten overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002;

h. al de beslissingen die buiten de perken vallen van de wettelijke of statutaire bevoegdheden van de Raad

van Bestuur.

Artikels 9 en 10 worden als volgt gewijzigd:

Art. 9. De leden worden ieder jaar tenminste tweemaal bijeengeroepen in gewone Algemene Vergadering. Op deze samenkomsten dienen de werkingsverslagen en de rekeningen van het afgelopen jaar evenals de begroting en de werkingsvooruitzichten voor het komende jaar ter goedkeuring voorgelegd te worden.

De goedkeuring der rekeningen geldt als kwijting van de Raad van Bestuur.

Art. 10. De Raad van Bestuur kan een buitengewone algemene vergaderingen beleggen telkens als hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de stemgerechtigde leden van de Algemene Vergadering daarom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter met opgave van de te bespreken agenda. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art. 11. 1 wordt als volgt gewijzigd en art 11.3 wordt toegevoegd:

1. De oproepingsbrieven worden ondertekend door de voorzitter of, bij ontstentenis, door één van de ondervoorzitters, alsmede door de secretaris-penningmeester en tenminste één week voor de samenkomst verstuurd per gewone post of per mail naar alle leden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de dagorde die opgesteld wordt door de Raad van Bestuur.

3. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig beraadslaagd worden, tenzij mits akkoord van twee derde van de aanwezige stemgerechtigde leden.

Art 12, 13, 14 en 15 worden volgt gewijzigd:

Art. 12. De samenkomsten van de algemene vergadering worden voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door één van de ondervoorzitters, en als ook deze afwezig zijn door het aanwezig lid van de Raad van Bestuur met de hoogste leeftijd.

De algemene vergadering kan raadgevende commissies vormen waarvan de samenstellingen de werking eventueel bij huishoudelijk reglement bepaald worden. Het voorzitterschap van deze commissie wordt steeds waargenomen door een lid van de algemene vergadering. In de schoot van deze commissie kan beroep gedaan worden op niet-leden of deskundigen.

Art. 13. Behoudens de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 er anders over beschikt, beslist de algemene vergadering geldig, welk ook het aantal aanwezigen zij. Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem.

Art. 14. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen, behalve in gevallen bepaald door de wet van 2 mei 2002 of onderhavige statuten.

Ais er gestemd wordt over personen of functies of op verzoek van minstens één derde van de aanwezige stemgerechtigde leden gebeurt de stemming geheim. Bij staking van stemmen is, behoudens bij geheime stemmingen, de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 15. Van elke zitting van de algemene vergadering wordt een verslag gemaakt. Elk lid ontvangt dit verslag binnen één maand na de samenkomst. Dit verslag bevat de besluiten.

Hoofdstuk IV : Raad van Bestuur, houdende artikels 16 tot en met 21 wordt als volgt gewijzigd:

Art. 16 . De Raad van Bestuur bestaat uit minimum zes stemgerechtigde leden, met gewone meerderheid benoemd uit eigen schoot door de Algemene Vergadering.

De cultuurfunctionarissen en andere personeelsleden van CC de Bogaard die de vergaderingen beroepshalve moeten volgen, wonen deze vergaderingen bij met raadgevende stem.

Art. 17. De mandaten lopen voor een periode van maximum zes jaar en eindigen zes maanden na het aantreden van een nieuwe gemeenteraad in de stad Sint-Truiden.

Art. 18. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging zonder winstoogmerk en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij is verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor de handelingen van beheer en beschikking. De Raad van Bestuur is verplicht jaarlijks de rekening en de begroting voor te leggen.

De secretaris-penningmeester voert het secretariaat, doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen.

Alle akten en andere documenten die de vereniging zonder winstoogmerk verbinden worden getekend door de secretaris-penningmeester van de vereniging zonder winstoogmerk.

De lopende briefwisseling, kwijtingen, bank- en kasverrichtingen en ontlastingsstukken worden ondertekend door de secretaris-penningmeester of een gevolmachtigde, aangeduid door de Raad van Bestuur.

"

"

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 19. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging zonder winstoogmerk het vereisen. De oproepingsbrieven worden door de secretaris-penningmeester ondertekend en samen met de dagorde per gewone post of per mail, verstuurd aan ieder lid van de Raad van Bestuur tenminste één week voor de vergadering.

Één derde van de leden van de Raad van Bestuur kan de bijeenroeping van de Raad van Bestuur eisen met een door hem opgestelde dagorde door daartoe schriftelijk bij de voorzitter een verzoek in te dienen. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art. 20. De artikelen 11.2 en 11.3, 13, 14, 15 en 16 van onderhavige statuten zijn ook toepasselijk op de samenkomsten van de Raad van Bestuur. Hierbij dienen de woorden 'Algemene Vergadering' vervangen te worden door de woorden 'Raad van Bestuur'.

Art. 21. De voorzitter van de Raad van Bestuur is lid van het College van Burgemeester en Schepenen van de stad Sint-Truiden. De Raad van Bestuur kiest twee ondervoorzitters waarvan één behoort tot de door de Gemeenteraad afgevaardigde stemgerechtigde leden en één behoort tot de stemgerechtigde leden die zetelen namens de gebruikers.

De Raad van Bestuur kiest een secretaris-penningmeester.

De voorzitter, de ondervoorzitters en de secretaris-penningmeester oefenen deze functies ook uit in de algemene vergadering.

Hoofdstuk V : commissies, deskundigen, houdende artikels 22 tot en met 26 wordt als volgt gewijzigd:

Art. 22. De Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering mogen, zo zij het noodzakelijk achten, op hun samenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Zij hebben slechts een raadgevende stem.

Art. 23. Al de ontvangsten die voortspruiten uit bijdragen of toelagen aan de vereniging zonder winstoogmerk en uit de werking van de vereniging zonder winstoogmerk in het algemeen, zullen gebruikt worden voor het dekken van de lasten die deze werking zal meebrengen. Het eventueel overschot mag nooit verdeeld worden tussen de leden, maar zal overgedragen worden op het volgend dienstjaar.

Art. 24. In geval van ontbinding van de vereniging zonder winstoogmerk, zullen de netto-activa toekomen aan de stad Sint-Truiden.

Art. 25. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden voorzien zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 26. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

OVERLIJDEN BESTUURDERS

De Algemene Vergadering meldt het overlijden van:

Bex Julien, Bevingen-Centrum, 3800 Sint-Truiden op 14/07/2003 Schoofs Lutgarde, Windmolenstraat 23, 3800 Sint-Truiden op 27/05/2007

Bossaert Orner, Molenstraat 29, 3800 Sint-Truiden op 19/07/2009

Ruppol Emiel, Hamelstraat 23 3800 Sint-Truiden op 19/06/2010

ONTSLAG BESTUURDERS

De Algemene vergadering verleende eervol ontslag aan volgende bestuurders met ingang van 9 december 2010:

De Braekeleer Gilbert, Houtstraat 72, 3800 Sint-Truiden

De Kerpel, Jan, Naamsesteenweg 86, 3800 Sint-Truiden

Beckers, Theo, Wilderenlaan 106, 3800 Sint-Truiden

Diricks, Wim, Wilderenlaan 50, 3803 Sint-Truiden

Dusar Herwig, Kasteelstraat 20, 3800 Sint-Truiden

Everaerts Renaat, Rummenweg 20, 3800 Sint-Truiden, secretaris-penningmeester

Londoz , Emiel, Kwadensteenweg 73/303, 3800 Sint-Truiden, voorzitter

Nivelles, Rita, Zoutleeuwsesteenweg 92 3800 Sint-Truiden, ondervoorzitter

Pascariello, Rosana, Rummeweg 100, 3800Sint-Truiden

Vandebosch, Marie-Louise, Kennedylaan 15/202, 3800 Sint-Truiden

VERLENGING BENOEMING BESTUURDER

De Algemene Vergadering verlengde het mandaat van Mona Paula, Schoolstraat 36, 3800 Sint-Truiden,

ondervoorzitter, tot 30 juni 2013

MOD 2.2

r

,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Vor-behoden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

BENOEMING BESTUURDERS

De algemene vergadering stelde aan als bestuurders tot en met 30 juni 2013 en kende hen volgende

functies toe:

Duchateau Achille, Perestraat 48, 3800 Sint-Truiden

Goossens Bjdm, Naamsesteenweg 327, 3800 Sint-Truiden

Knaepen AnnTramstraat 107, 3800 Sint-Truiden

Mulkens Chris, Tiensesteenweg 187, 3800 Sint-Truiden

Ottenbourgs Stefaan, Daalstraat 66, 3870 Heers, secretaris-penningmeester

Stippelmans Hubert, Ordingen-Dorp 74, 3800 Sint-Truiden, voorzitter

Stippelmans Bernadette, Brandhoutstraat 45, 3800 Sint-Truiden

Termonia Kris, Naamsevest 8, 3800 Sint-Truiden

Thijs Marleen, d'Oyenstraat 11, 3800 Sint-Truiden

Thomassen Leo, Velmerlaan 12, 3806 Sint-Truiden

Vanlaer Carl, Luikersteenweg 116, 3800 Sint-Truiden

Vossius Diane, Fabriekstraat 76, 3800 Sint-Truiden, ondervoorzitter

Vranken Isabelle, Luikersteenweg 546, 3800 Sint-Truiden

Stefaan Ottenbourgs Hubert Stippelmans

Secretaris-penningmeester voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROGRAMMA CULTUREEL CENTRUM DE BOGAARD

Adresse
CAPUCIENESSENPLEIN Z/N 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande