PROJECTWERKING ALDENEIK

Association sans but lucratif


Dénomination : PROJECTWERKING ALDENEIK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.893.394

Publication

21/11/2011
ÿþA

i

Vol belt= ean Belai Staats im

MOp 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter

-c .- -ii . u Te der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN



De Hoofdgrif erme 4

liai diiAiii iiiau U I fl11

*11174939*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : " 'e" C 4 @ . 8 9, 3 3 9

~ eemauniiorzg

(vatuiu : Projectwerking Aldeneik vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vzv

Zetel : Hamontweg 96, 3680 Maaseik

Onderen entje : Oprichting vzw

Artikel 1 - De vereniging

Op 14 september 2011 is een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming Projectwerking Aldeneik", hierna genoemd de VZW. De zetel van de VZW is bij beslissing van de algemene vergadering gevestigd te 3680 Maaseik, Hamontweg 96, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tongeren-Maaseik . De VZW is opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 2 - Doeleinden en activiteiten

1. Doel

De VZW is een vereniging die tot doel heeft, samen en namens met de kerkraad en parochie, passende

culturele activiteiten te organiseren in de Sint-Annakerk van Aldeneik.

2. Activiteiten

De VZW bevordert en/of organiseert concerten, lezingen, tentoonstellingen, ... en zoekt daarvoor samenwerking met Jeugd en Muziek , de stedelijke academie het CCAO en de culturele verenigingen van Maaseik.

Bovendien ontplooit de VZW alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van vermelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 3 - Leden

1. De VZW heeft minstens 4 leden.

2. Iedere rechtspersoon, organisatie of natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen als lid op voorwaarde dat hij de doelstellingen van de VZW onderschrijft en aanvaard wordt met een twee derde meerderheid op de Algemene Vergadering. De kandidaat-leden richten hun kandidatuur aan de Raad van Bestuur, ter attentie van de Voorzitter. Indien de Raad van Bestuur deze kandidatuur aanvaardt, legt ze deze voor aan de Algemene Vergadering die deze met een twee derde meerderheid moet goedkeuren. Indien de Raad van Bestuur de kandidatuur weigert, hoeft ze geen verdere motivering te geven.

3. Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de "Wet betreffende de VZW's, de Internationale Verenigingen zonder Winstoogmerk en de Stichtingen" en deze statuten worden beschreven. Zij vormen de Algemene Vergadering. Aan de leden wort geen jaarrlijkse bijdrage gevraagd.

Artikel 4 - Ontslag

Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een brief aan de voorzitter van de Raad

van Bestuur te sturen. Het ontslag zal een maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 5 - Uitsluiting

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen en/of de belangen van de VZW kan zijn lidmaatschap op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van de leden worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering. Op deze vergadering moet minstens de helft van de leden aanwezig zijn. Voor deze beslissing is een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 6 - Rechten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Ontslagnemende of uitgesloten rechtspersonen of organisaties verliezen het recht om de benaming "Projectwerking Aldeneik" te dragen of te gebruiken.

Artikel 7 - De algemene vergadering

§1 - Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden. Elk lid heeft één stem in de algemene vergadering. Mits toestemming van de voorzitter kunnen niet-leden aanwezig zijn en het woord richten tot de Algemene Vergadering.

§2 - Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1.de wijziging van de statuten,

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging,

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

6.de ontbinding van de vereniging,

7.de uitsluiting van een lid,

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

9.de aanvaarding van nieuwe leden.

§ 3 - Vergaderingen

1. Elk jaar moet er minstens één gewone Algemene Vergadering gehouden worden.

2. De voorzitter kan te allen tijde een Buitengewone Algemene Vergadering samenroepen. Op verzoek van minstens 2 bestuurders en/of van één vijfde van de Leden is hij eraan gehouden binnen de 30 dagen een Buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen.

3. De oproepingen die getekend zijn door de voorzitter of zijn afgevaardigde en die de plaats en het uur van de bijeenkomst aangeven, worden minstens 8 dagen vooraf per gewone brief verzonden. Zij bevatten de agenda. Elk punt dat door minstens 2 bestuurders of 1/20 van de leden minstens 14 dagen voor de vergadering wordt aangebracht, wordt op de agenda geplaatst.

4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij diens ontstentenis door een bestuurder die hiertoe aangeduid wordt door de leden van de Algemene Vergadering.

§ 4 - Quorum en stemming

1.Alle beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van

stemmen. Bij staking van stemmen, zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

2. Leden die niet op de vergadering aanwezig zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan max. 1 volmacht dragen.

3. Voor de wijziging van de statuten is een quorum vereist van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De wijziging van de statuten wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de VZW is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of door geheime stemming indien gevraagd door de voorzitter of [bv. 1/3] van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

5. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 8 - Raad van Bestuur

§1 - Samenstelling

1. Het bestuur is toevertrouwd aan een Raad van Bestuur die op z'n minst vier leden telt, verkozen door de Algemene Vergadering voor een termijn van zes jaar. Nochtans blijven de beheerders in functie tot zij worden vervangen. Uittredende leden zijn onmiddelijk herkiesbaar.

2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van zes jaar. Hun mandaat eindigt bij de sluiting van de Algemene Vergadering waarop de samenstelling van de Raad van Bestuur wordt bepaald.

3. De voorzitter wordt door de Algemene Vergadering gekozen op voordracht van de Raad van Bestuur die hiertoe één kandidaat voorstelt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4. De bestuurders kunnen worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder wordt verondersteld na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

§ 2 - Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van ten minste twee bestuurders of van de afgevaardigd bestuurder.

2. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij diens ontstentenis door een ander bestuurslid.

3. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en beslissen, wanneer ten minste de helft van leden aanwezig is op de vergadering. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit een doorslaggevende stem.

4. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de secretaris, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

§3 - Tegenstrijdig belang

1.lndien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogens-rechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór de Raad van Bestuur hierover beraadslaagt.

. 2.De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verlaat de vergadering. Hij onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

§4 - Intern bestuur - Beperkingen

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijk-heid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§5 - Externe vertegenwoordigingsmacht

1.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de VZW door de meerderheid van zijn leden.

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordiging sbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders waarvan minstens één de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder is.

3.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

§6 - Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier te griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend-gemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden, alsook moet daaruit de omvang van hun bevoegdheden blijken.

Artikel 9 - Dagelijks bestuur

1.Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het

dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2.Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor het dagelijks bestuur betreft.

3.In afwijking van artikel 13 bis V&S- wet kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen [en/ofj rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die ê 2.000 te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4.Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

5.De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden. Alsook moet daaruit de omvang van hun bevoegdheden blijken.

Artikel 10 - Aansprakelijkheid van de bestuurders en dagelijks bestuurders

1.De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW.

2.Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 11 - Toezicht door een commissaris

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, § 5 V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

2.Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 12 - Financiering en boekhouding

§1 - Financiering

1.0e VZW kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om het doel van

de VZW te ondersteunen als ter ondersteuning van specifieke projecten.

2.Daamaast kan de VZW fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

§2 - Boèkhouding

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3.De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier, gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 novies van de V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, § 6 van de V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4.0e Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een begrotingsvoorstel ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 13 - Ontbinding

1.De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van de leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 3 van deze statuten.

2.De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4, sectie 4 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

3.ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

4.Ingeval van ontbinding en vereffening, wordt het vermogen van de VZW toegekend aan de kerkfabriek St. Anna Aldeneik.

5.AIle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoemingen en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het

MOD2.2

LAM B - Vervolg

bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent. Voor alles wat niet geregeld is in de statuten is de wet van toepassing.

De secretaris de voorzitter

Algemene vergadering (stichtende leden):

Beckers Guido, Lindelaan 19, 3680 Maaseik

Claes Veerle, Lindelaan 19, 3680 Maaseik

Doumen Michiel, Hamontweg 96, 3680 Maaseik

Drijkoningen Jan, Walstraat 15, 3680 Maaseik

Henckens Jos, Weg naar As 90, 3670 Gruitrode

Janssen Gerard, Heppeneert 21, 3690 Maaseik

Geurts Gerard, Tweedestraat 58, 3680 Maaseik

Luts Robert, Weenderik 12, 3590 Diepenbeek

Luts Lutgarde, Wurfelderweg 104, 3680 Maaseik

Schrooten Eric, Willibrordusweg 6, 3680 Maaseik

Slangen Martin, St. Jansberg 15, 3680 Maaseik

Van Dinter Mari, Hamontweg 103, 3680 Maaseik

Vandewinkel Mathilde, Venlosesteenweg 153, 3680 Maaseik

Weytjens Jos, Ven 48, 3680 Maaseik

Samenstelling van de raad van bestuur

Doumen Michiel, Hamontweg 96, 3680 Maaseik

Drijkoningen Jan, Warstraat 15, 3680 Maaseik

Geurts Gerard, Tweedestraat 58, 3680 Maaseik

Schrooten Eric, Willibrordusweg 6, 3680 Maaseik

Vandewinkel Mathilde, Venlosesteenweg 153, 3680 Maaseik

Het intern bestuur van de v.z.w. komt toe aan de Raad van Bestuur, maar de bestuurstaken kunnen ook

onderling verdeeld worden.

Wordt aangesteld ais voorzitter: Doumen Michiel

Wordt aangesteld als secretaris: Schrooten Eric

Wordt aangesteld ais penningmeester: Vandewinkel Mathilda

De Raad van Bestuur treedt extern op als college of kan vertegenwoordigd door 2 bestuursleden, waarvan minstens 1 de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder moet zijn.

Schrooten Eric Doumen Michiel

(bestuurder) (bestuurder)

De secretaris de voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

!Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROJECTWERKING ALDENEIK

Adresse
HAMONTWEG 96 3680 MAASEIK

Code postal : 3680
Localité : MAASEIK
Commune : MAASEIK
Province : Limbourg
Région : Région flamande