PROMO WIJNBOUW MAASLAND

Association sans but lucratif


Dénomination : PROMO WIJNBOUW MAASLAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.913.993

Publication

13/09/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIIIIIIIIIIIII~I i

*13190692*

Neergelegd ter griffie der rechtbank V. koophandel te TONGEREN

-14 -09- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie



Ondernemingsar : 53'7-.543 1 '1

Benaming

(voluit) : Promo Wijnbouw Maasland









(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Steenakkerstraat 77, 3630 Maasmechelen

Onderwerp akte : Oprichting.

Op 30 augustus 2013 zijn bijeengekomen :

1, Mostert Jen Louis, Steenakkerstraat 77, 3630 Maasmechelen,

2. Kees Pol, Ganzenpoelstraat 19, 3630 Maasmechelen

3, Kissembeek François, Koetestraat 40, 3630 Maasmechelen

4. Vanderputte Edward, Eisdenweg 38, 3630 Maasmechelen

5, Baillet Guido, Avergat 13, 4690 Eben-Emael

6, Patris René, Eisdenweg 94, 3630 Maasmechelen,

Zij hebben met eenparigheid besloten om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten' overeenkomstig art. 8 van de wet van 27 juni 1921 en de wetswijzigingen van 2 mei 2002, 16 Januari 2003 en; 22 december 2003, hierna genoemd de VZW-wet, met de volgende statuten.

1. STATUTEN

Titel 1 - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Promo Wijnbouw Maasland V.Z.W.

Artikel 2. De zetel is gevestigd te 3630 Maasmechelen, Steenakkerstraat 77 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel :

- het promoten van de Wijnbouw in het Maasland,

- het aanleggen en onderhouden van wijngaarden bij de leden,

- het zorgen voor de gewasbescherming bij de leden,

- het helpen bij het oogsten en vinifiéren van de druiven,

- de samenaankoop van machines en materialen,

- hulp bij de verkoop en distributie van de wijnen,

- het organiseren van vergaderingen, symposia, cursussen en studiedagen over wijnbouw en wijnmakerij.

- het organiseren van wijnfeesten en dergelijke.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het

maatschappelijk doel.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel 2 - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een ledenlijst bijgehouden.

Artikel 6, De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Enkel de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering, zoals bepaald in art. 7 tot 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Bestuur. Kandidaat-leden richten daartoe een simpele vraag aan de Raad van Bestuur,

Artikel 8. Het ontslag of de uitsluiting van een lid geschied op de wijze bepaald door artikel 12 van de vzw-wet.

De uittredende of uitgesloten leden en hun rechtopvolgers hebben geen aanspraak op een deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben ze recht om de door henzelf of hun rechtopvolgers gedane inbreng of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Artikel S, Leden zijn een lidgeld verschuldigd, Het bedrag van het lidgeld wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

TITEL 2 - RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, aangesteld door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het aantal leden en moet tenminste 3 zijn. Ze zijn ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering.

De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Artikel 11. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men werkend lid zijn van de vzw. leder werkend lid van de Algemene Vergadering kan zich kandidaat stellen voor de functie van bestuurder, Een bestuurder mag echter niet jonger zijn dan 18 jaar.

Artikel 12. Bestuurders worden gekozen voor een termijn van 5 jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Artikel 13. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van 2 bestuurders. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering als ook datum, uur en plaats. De brief wordt verstuurd tenminste 1 week voor de vergadering. Hij mag ook electronisch verstuurd worden. De Raad vergadert geldig wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Een beheerder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, Elke bestuurder kan echter maar 1 volmacht hebben. Van elke vergadering dient een verslag gemaakt te worden dat ondertekend wordt door de voorzitter of twee bestuurders.

Artikel 14. De Raad van Bestuur bestuurt en vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen van beheer nodig voor de goede werking van de vereniging, Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat deze daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen, behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad en afgevaardigde-bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Alle bevoegdheden die door de statuten tenslotte niet werden toegekend aan de Algemene Vergadering, worden opgenomen door de Raad van Bestuur.

Aansprakelijkheid van de vereniging. De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar aangestelden of aan de organen waarvoor zij handelt.

Aansprakelijkheid van de bestuurders. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Titel 4 - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15, De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden, Ieder lid beschikt over één stem, Bij afwezigheid kan een lid zich in de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan 1 volmacht.

Artikel 16. De Algemene Vergadering is bevoegd voor,

1. De wijziging van de statuten;

2. de benoeming of afzetting van bestuurders;

3. de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun vergoeding ingeval een vergoeding is toegekend;

Luik B - Vervolg Mao 2,2





4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

6, de ontbinding van de vereniging;

7. de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

8. de uitsluiting van werkende leden;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 17. Elk jaar wordt tenminste 1 gewone algemene vergadering samengeroepen.

Buitengewone algemene vergaderingen worden samengeroepen telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen of wanneer één vijfde van de werkende leden erom verzoeken.

Oproepingen voor de Algemene Vergadering gebeuren onder handtekening van de voorzitter, twee beheerders of één vijfde van de werkende leden. De uitnodiging vermeldt datum, uur en plaats en wordt verstuurd ten minste 1 week voor de vergadering, per brief, e-mail of fax. De agenda wordt samengesteld door de Raad van Bestuur. Eén twintigste van de leden kunnen echter ook punten toevoegen aan de agenda.

Artikel 18. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of wanneer deze afwezig is het oudste aanwezige led van de Raad van Bestuur.

In de gewone gevallen kan de vergadering geldig besluiten nemen bij eenvoudige meerderheid ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen veslist de stem van de voorzitter. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikel 8, 12, 20 en 26 quater van de VZVV-wet in acht worden genomen.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt, goedgekeurd door de raad van bestuur. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Titel 5 - FINANCIEEL BEHEER,

Artikel 19. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering,

Zodra de vereniging de drempelbedragen vermeld in artikel 17§5 van de VZW-wet overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekeningen en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de vergoeding van de commissaris.

Titel 6 - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 20. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig deze statuten.

Artikel 21. Bij ontbinding van de vereniging wordt het vermogen, na voldoening van de schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft, of aan een of meer verenigingen waarvan het doel dat van deze vereniging het meest nabij komt. Hierover beslist de Algemene Vergadering.

Artikel 22. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de VZW-wet van toepassing.

2, BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Met ingang van heden 30-08-2013 heeft de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen de

Raad van Bestuur als volgt verkozen:

VoorzitterlPenningmeester Mostert Jean

Ondervoorzitter : Patris René

Secretaris : Kees Leopold

Lid : Baillet Guido

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Algemene Vergadering gehouden te Maasmechelen op 30 augustus 2013 en ondertekend in evenveel exemplaten als er leden zijn.

Jean Mostert, voorzitter Kees Leopold, secretaris,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor

bef ouden

" aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
PROMO WIJNBOUW MAASLAND

Adresse
STEENAKKERSTRAAT 77 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande