PROVINCIAAL HOOFDVERBOND KARABIJNSCHUTTERSGILDEN LIMBURG, AFGEKORT : P.V.K.S.G.L.

Association sans but lucratif


Dénomination : PROVINCIAAL HOOFDVERBOND KARABIJNSCHUTTERSGILDEN LIMBURG, AFGEKORT : P.V.K.S.G.L.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.806.407

Publication

08/05/2013
ÿþ MOü 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Artikel 3,

De vereniging is een overkoepelend orgaan wat als doel heeft:

-het bevorderen van het overleg, de coördinatie en de samenwerking van de aangesloten schuttersgilden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 6 -04- 2013

HASSELT

Griffié

Ondernemingsnr : 472.806.407

Benaming

(voluit) : Provinciaal Hoofdverbond Karabijnschuttersgilden Limburg

VZW

(verkort) : PVKSGL VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Akkerstraat 7 3582 Beringen

Onderwerp akte : Wijziging state

Provinciaal Hoofdverbond Karabijnschuttersgilden Limburg

Vereningingsnummer 221792000

STATUTEN

Hieronder vindt u de gewijzigde statuten van het Provinciaal Hoofdverbond Karabijnschuttersgilden Limburg zoals ze unaniem werden goedgekeurd op de statutaire vergadering van 30 maart 2013

Titel 1, NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR,

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Provinciaal Hoofdverbond Karabijnschuttersgilden Limburg VZW" Afgkort P V K.S.G L VZW

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Akkerstraat 7 3582 Beringen gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt Rechtbank van Koophandel Havermarkt 10 3500 Hasselt. Hasselt 011/29 0511

De raad van bestuur is gemachtigd de zetel te verplaatsen mits publicatie van de wijziging in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de aangesloten schuttersgilden te vertegenwoordigen en hun belangen te behartigen bij de Vlaamse,

Nationale en/of Intenationale organisaties.

-het in stand houden van de tradities, zeden en gebruiken en de historische schietdisciplines

-in functie van dit doel werkt zij autonoom en onafhankelijk van andere organisaties.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Ze zal hierbij het specifiek karakter en de zelfstandigheid van ieder lid respecteren en beschermen. Het Provinciaal Hoofdverbond zal zich nooit in de plaats stellen van een verbond of schuttersgilde.

Het Provinciaal Hoofdverbond kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 4.

Het Provinciaal Hoofdverbond is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan door de algemene vergadering op elk tijdstip ontbonden worden.

Titel 2. LEDEN.

Artikel 5.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar minimum vijf

5.1 De effectieve leden zijn

-de aangesloten schuttersgilden met of zonder rechtspersoonlijkheid die één of meerdere schietsporten

vertegenwoordigen.

-Elke schuttersgilde vaardigt één vertegenwoordiger af

5.2 De personen (vrijwilligers en sportbeoefenaars) aangesloten bij de in artikel 5.1 vermeldde

schuttersgilden worden als toegetreden leden beschouwd.

Artikel 6.

Het lidmaatschap van de vereniging is voorbehouden aan schuttersgilden, zoals bedoeld in artikel 3. Aan dit lidmaatschap komt van rechtswege een einde, wanneer de Schuttergilden, om welke reden ook, niet meer actief zijn. Nieuwe schuttersgilden worden slechts aanvaard in zover zij activiteiten ontwikkelen welke overeenstemmen met deze die bepaald zijn in artikel 3 en die de traditionele waarden van de Schuttersgilden respecteren en bevorderen.

Artikel 7.

De algemene vergadering beslist over het toetreden van nieuwe effectieve schuttersgilden met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen,onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 8,

Aan elke schuttersgilde staat het vrij uit het provinciaal hoofdverbond te treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Uitsluiting van leden kan slechts uitgesproken worden door de algemen vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding voor gedane inbreng vorderen.

11,

MQD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9.

Alle leden betalen per jaar een bijdrage welke maximum 500,00-Euro mag bedragen. Deze bijdrage wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering vastgesteld.

Titel 3. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 10.

De algemene vergadering bestaat uit één afgevaardigde per schuttersgilde bedoeld in art. 5.1.

Elk gemandateerd lid heeft recht op één stem.

Afgevaardigden die ontslag nemen uit hun schuttersgilde die zij vertegenwoordigen, houden ambtshalve op

lid te zijn van de algemene vergadering.

De schuttersgilde in kwestie dient over te gaan tot vervanging.

Artikel 11,

Voor de navolgende zaken wordt een beraadslaging van de algemene vergadering vereist: het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het aanvaarden en uitlsuiten van de leden en het ontbinden van de vereniging.

De wijziging van de statuten gebeurt conform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 12.

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeen geroepen door de raad van bestuur of wanneer een vijfde van de leden zulks vraagt. De oproepingsbrief vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering en bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De oproepingsbrief wordt minstens tien dagen vooraf verstuurd via post of mail.

Elk voorstel, dat ondertekend is door minstens één lid en dat minstens veertien dagen vooraf aan de voorzitter is overhandigd, moet op de agenda worden geplaatst,

In de algemene vergadering mogen beslissingen worden genomen in verband met punten welke niet op de agenda voorkomen, mits de eenparige instemming van de aanwezige gemandateerde leden. Hierop vormen echter een uitzondering, de beslissingen die betekking hebben op een aangelegenheid, zoals vermeld in artikel 11 van deze statuten.

Artikel 13.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of in diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Bij afwezigheid van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de oudste in leeftijd aanwezige gemandateerde vertegenwoordiger.

Elk lid van de algemene vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de algemene vergadering door middel van een volmacht. Een lid van de algemene vergadering kan echter niet meer dan een volmacht dragen.

Artikel 14,

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, onthoudingen niet meegerekend, behalve in de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 anders voorziet.

t MOD 2.2

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten, indien die wijziging op de oproeping is vermeld en nadien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Voor de wijziging is een twee derde meerderheid van de stemmen noodzakelijk,

Voor wijziging van het doel van het provinciaal hoofdverbond kan slecht worden besloten met een vier vijfden meerderheid van stemmen. Dezelfde regels, zoals omschreven in dit artikel, moeten worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Indien op een eerste vergadering geen twee derde van de leden aanwezig Is kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering. Deze kan ongeacht het aantal aanwezigen geldig beraadslagen.

Artikel 15.

Het verslag van de algemene vergadering wordt aan alle leden van de algemene vergadering verzonden en is ter inzage op de zetel van het Provinciaal hoofdverbond voor aile toegetreden leden en voor derden die van belang doen blijken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge Titel 4. RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 16,

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die uit ten minste 3 bestuurders is samengesteld.

Artikel 17.

De bestuurders en de functies worden door de algemene vergadering verkozen voor een periode van vier jaar. Zij kunnen ten alle tijde door de algemene vergadering worden afgezet Hun mandaat is hernieuwbaar. De te verkiezen functies zijn een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien het mandaat van een bestuurder vrijkomt, blijven de overblijvende bestuurders verder de raad van bestuur vormen met dezelfde bevoegdheid ais de volledige raad van bestuur, tot op het ogenblik waarop door de algemene vergadering een nieuwe bestuurder is verkozen.

Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 18.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt de vergadering uitgesteld.

Artikel 19.

De raad van bestuur wordt opgercepen door de voorzitter of wanneer minstens twee bestuurders zulks aanvragen. De oproepingsbrief bevat de dagorde van de raad van bestuur en wordt minstens acht dagen vooraf verstuurd,

Elk voorstel, dat ondertekend is door minstens één bestuurder en veertien dagen vooraf aan de voorzitter is overhandigd, moet op de agenda worden geplaatst.

De bestuurders kunnen zich op de raad van bestuur niet laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20.

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij Staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de dienstdoende voorzitter, doorslaggevend.

De raad van bestuur vergadert slechts geldig, indien de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien de helft van de bestuurders niet aanwezig is, wordt de agenda hernomen in een volgende raad van bestuur. Deze raad van bestuur beslist ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Artikel 21.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Zij worden in een daartoe bestemd register en op de maatschappelijke zetel bewaard. Aile uittreksels en alle akten worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. De bestuurders ontvangen een afschrift van de notulen. Derden, die van enig belang doen blijken, ontvangen een uittreksel over de beslissing, die op hen betrekking heeft,

Artikel 22.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle daden van bestuur doch met uitsluiting van die bevoegdheden die door de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en door onderhavige statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden van de vereniging, Zij bepalen hun taken en hun bezoldigingen.

Artikel 23.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden of zijn verantwoordelijkheid voor het bestuur en voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één of meerdere van de bestuurders. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig achten.

Artikel 24.

Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden moeten ten aanzien van derden geen bewijs leveren van hun machtiging,

Titel 5. BEGROTINGEN, REKENINGEN.

Artikel 25.

Het boekjaar van de vereniging loop van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur is verplicht jaarlijks de rekeningen over het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering ten laatste voor 30 juni van het daaropvolgende jaar voor te leggen.

De rekeningen worden gecontroleerd door twee revisoren aangesteld door de Algemene Vergadering. Zij worden benoemd voor één jaar en zijn niet herkiesbaar voor het volgend jaar volgend op hun ambtsperiode.

"

.

r

«" "

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel 6 ONTBINDING, VEREFFENING.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26.

De ontbinding van de vereniging en de vereffening verlopen volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffening voorwaarden.

Artikel 27.

Bij vereffening, warden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een soortgelijke vereniging.

Titel 7. SLOTBEPALINGEN.

Artikel 28.

Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Een Huishoudelijk Reglement (HR.) vult de statuten aan en geeft een nadere omschrijving van de beschikKingen die erin vervat zijn. Het HR. wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en bekrachtigd door de Algemene Vergadering.

RAAD VAN BESTUUR

De statutaire vergadering dd. 30/03/2013 van het Provinciaal Hoofdverbond Karabijnschuttersgilden Limburg VZW, heeft ingevolge het artikel 17 van de statuten, de hierna volgende personen verkozen tot bestuurders:

Demulder Mark voorzitter rijksregistemummer 570801 167 86

Tevenie Michel ondervoorzitter rijksregistemummer 510213 273 34

Wijnante Christel secretaresse rijksregistemummer 700824 160 64

Theys Frans penningmeester rijksregisternummer 500412 171 62

Getekend : Demulder Mark, voorzitter

T" 1i jnaalts ûnristel, secretaresse

Op de laatste blz. van Luij vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/12/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*iiieaaoo~

11111

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 .a11e 2OU

HASSEa,7?7 J

: 472.806.407

(u :: : Provinciaal Hoofdverbond Karabijnschuttersgilden Limburg vzw

(v:::;cort) PVKSGL vzw

F ch vc1 ir : V.Z.W.

Zeo-<`.: Rekhovenstraat nr.54 3560 Lummen

7e. : wijziging: Adres van de Maatschappelijke zetel

Deze wijziging is goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16-10-2011.

De Maatschappelijke zetel verhuist van: Rekhovenstraat nr. 54 3560 Lummen naar: Akkerstraat nr. 7 3582 Beringen.

Mark Demulder Nijs Gert

Voorzitter Secretaris

Op do !ï£etst2 t);?. ven L:t'}t B vorrn:1`2P'.' _V~~±~ : ;laBLân:p,^c:d Van de iilE?r:i7.f;.'.4:: Fi:LB 'G c^.â.3 f.84?ij 'Jon GE : ::se'0;'r;w' ,

bevoegd do vareniefng, stichting of erganisrr.e ó2n?'.3,'. vêi ra3 weP1 te L'C-.rf2p,-e:"'.J.^,crda.s,"

li:çzso : 4laeon er hanute.canirlg.

Coordonnées
PROVINCIAAL HOOFDVERBOND KARABIJNSCHUTTERSGI…

Adresse
AKKERSTRAAT 7 3582 KOERSEL

Code postal : 3582
Localité : Koersel
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande