PROVINCIALE VERENIGING VAN SCHAPEN KWEKERS

Association sans but lucratif


Dénomination : PROVINCIALE VERENIGING VAN SCHAPEN KWEKERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.118.671

Publication

01/08/2012
ÿþ N,OD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

2 3 -07- 2012

De Hooidgriffiert,riffie

*12135984

~

vt behi aar Bet' Staa

Ondernemingsnr : 410.118.671

Benaming

(voluit) : Limburgse vereniging van schapenkwekers

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kroonstraat 7, 3840 Borgloon

Onderwerp akte : Neerleggen gecoördineerde statuten

De leden van de Algemene Vergadering van de Limurgse Vereniging van Schapenkwekers vzw, zijn vrijdag 18 februari 2011 rechtsgeldig samengekomen en hebben, overeenkomstig de statutaire bepalingen terzake en de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, beslist de statuten en de samenstelling van de raad van bestuur en het dagelijks bestuur als volgt te bepalen;

1. STATUTEN

TITEL L - Oprichting, naam, zetel, doel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Limburgse Vereniging van Schapenkwekers". Deze naam moet voorkomen in alle akten, fakturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Hekslaan 53 te 3870 Heers (Heks) in het gerechtelijk arrondissement Tongeren. De Raad van Bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen de provincie Limburg. De zetelwijziging zal bekrachtigd worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering die het aanwezigheidsquorum en de meerderheden van een statutenwijziging respecteert.

Artikel 3. De Vereniging heeft tot doel:

a) de studie van alle vraagstukken in verband met de teelt van vleesschapen;

b) de organisatie en de structuur ervan;

c) de verdediging van de belangen van zijn leden;

d) controleren van de geselecteerde stapel, het toepassen van de middelen om bedrog, misbruiken en tekortkomingen te vermijden alsook, in het algemeen, alle handelingen van aard om schade te berokkenen aan de schapenteelt.

Om voormelde ideële niet-winstgevende doelstelling te bereiken, kan de vereniging bovendien alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van dit doel en/of tot de bevordering ervan.

De vereniging is eveneens bevoegd om in ondergeschikte orde commerciële en winstgevende handelingen te stellen, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en voor zover de winst gebruikt wordt voor de ideële niet-winstgevende doelstelling.

TITEL II. - Leden, toetreding, uitsluiting

Werkende leden

Artikel 4. Er zijn geen werkende leden meer in de vereniging.

Zijn toegetreden leden van de Vereniging de natuurlijke of rechtspersonen die het jaarlijks lidgeld,

vastgesteld door de algemene vergadering, betalen en die niet onderworpen zijn aan een maatregel tot

uitsluiting.

De Vereniging kan toegetreden leden onder de benaming 'ereleden' toelaten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Toegetreden leden, ereleden

Artikel 5, De leden dienen zich te schikken naar deze statuten, naar de reglementen van de Vereniging en naar de wettelijke beschikkingen die van kracht zijn. Alle leden kunnen de algemene vergadering bijwonen en hebben stemrecht.

Artikel 6. De leden worden geacht ontslag nemend te zijn bij de Vereniging indien zij weigeren het bedrag van hun bijdrage op de vastgestelde datum te betalen.

Artikel 7. De leden kunnen worden uitgesloten uit de Vereniging:

a) in geval van misbruik of niet-naleving van de statuten of van de reglementen van de Vereniging;

b) in geval van veroordeling ingevolge een overtreding begaan tegen de van kracht zijnde wettelijke beschikkingen, in de mate dat er een rechtstreeks verband bestaat tussen de gepleegde inbreuk en de belangen of de werking van de Vereniging;

o) wanneer hun gedrag van die aard is dat het schaadt aan de belangen van de Vereniging.

De uitsluiting wordt voorgesteld door de raad van bestuur en uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van ten minste twee derde van de aanwezige leden. De maatregel tot uitsluiting van een lid moet de duur van uitsluiting preciseren.

Artikel 8. Geen lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van VZW, enz. Artikel 9. De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt vastgesteld door de algemene statutaire vergadering op voorste! van de raad van bestuur, Zij mag niet hoger zijn dan 200 EUR en kan verschillen naargelang het toegetreden of ereleden betreft.

TITEL III - Raad van Bestuur

Artikel 10. De Vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, die samengesteld is ten minste uit vijf en ten hoogste uit dertien leden, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Lid is van de Vereniging, De bestuurders worden verkozen door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, die ten hoogste een aantal stemmen kunnen uitbrengen als er vacante plaatsen zijn.

Artikel 11. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders, bij eenvoudige meerderheid, een voorzitter en een ondervoorzitter. De raad van bestuur bencemt een secretaris-penningmeester onder de kandidaten die beantwoorden aan de criteria die gesteld zijn door de vereniging. In de raad van bestuur of in de algemene vergadering heeft hij geen medebeslissende stem. Zijn ambt is onverenigbaar met dat van Lid van de raad van bestuur.

Artikel 12. Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort alles wat betrekking heeft op de goede werking van de Vereniging. Hij moet onder meer;

a) ervoor waken dat de statuten, de reglementen van de Vereniging worden nageleefd, alsook dat de beslissingen van de algemene vergadering ter uitvoer worden gebracht;

b) namens de toegetredenen telkens optreden ais in het belang van deze toegetredenen met de openbare besturen dient onderhandeld of met vertegenwoordigers van andere beroepsorganismen of met derden in 't algemeen contact dient opgenomen;

c) het beheer van de Vereniging verzekeren; met het oog daarop beschikt bij over de meest uitgebreide macht om de directie en het bestuur van de vereniging te verzekeren. Zo is hij bevoegd om alle betalingen te doen en te innen en er kwijting van te eisen en te geven, elk roerend goed in bewaring te plaatsen en te nemen, het te kopen, te ruilen of te ontvreemden, het ook te huren of te verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar; elke officiële op particuliere subsidie of toelage, legaten of giften te aanvaarden en in ontvangst te nemen; na betaling, opheffing te geven van elke voorrecht- of hypotheekinschrijving, van beslag, consignatie of andere conservatoire maatregelen; als eiser of gedaagde of in rechte te staan; elk vonnis ten uitvoer te leggen of de tenuitvoerlegging van elk vonnis voort te zetten.

Artikel 13. De raad van bestuur handelt ais college namens de Vereniging. De voorzitter vertegenwoordigt de Vereniging in alle handelingen van het burgerlijk leven en is daartoe met alle volmachten bekleed. Artikel 14, De raad van bestuur vergadert telkens als de voorzitter het nodig oordeelt.

Op schriftelijk verzoek van de meerderheid der bestuurders moet de voorzitter de raad van bestuur binnen de dertig dagen bijeenroepen.

TITEL IV - De bestuurders

Artikel 15. Het mandaat van de bestuurders duurt vijftien jaar en is hernieuwbaar.

Artikel 16. Het ambt van bestuurder is kosteloos.

Er kunnen hem verplaatsingsvergoedingen en verblijfkosten worden toegekend, Het bedrag van deze

indemnisaties wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

Artikel 17. Ieder bestuurder die zonder gegronde reden, die schriftelijk binnen de vijftien dagen na de vergadering dient betekend, drie achtereenvolgende keren de vergaderingen van de raad niet bijwoont, kan door de algemene vergadering worden ontslagen.

Artikel 18. Overleden of ontslagnemende bestuurders kunnen vervangen worden op de eerstvolgende algemene vergadering.

De zo gekozen bestuurder voltooit het mandaat van wie hij vervangt.

TITEL V - Voorzitter en ondervoorzitter

secretaris-penningmeester en controleurs van de rekeningen

Artikel 19. De voorzitter leidt de debatten en zit alle vergaderingen voor.

Hij ondertekent al de documenten samen met de secretaris-penningmeester.

Hij houdt toezicht op de uitvoering van de statuten en van de reglementen, hij zorgt voor de politie van de

vergaderingen en doet beslissingen van de algemene vergadering en van raad van bestuur ten uitvoer

leggen.

Hij geeft richtlijnen aan de secretaris-penningmeester over de uitvoering van het ambt waarmee deze is

belast,

De ondervoorzitter staat de voorzitter bij in zijn opdracht en vervangt hem indien hij afwezig of verhinderd is.

Artikel 20. De bestuurders mogen geen persoonlijke verplichting aangaan ten aanzien van de verbintenissen

der Vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 21. De secretaris-penningmeester oefent onder het gezag van de voorzitter en onder het toezicht van

de raad van beheer wier richtlijnen hij uitvoert, afzonderlijk het dagelijks bestuur uit.

Hij woont de vergaderingen van de raad van beheer en van de algemene vergadering bij, maar heeft geen

medebeslissende stem.

Hij is belast met de administratieve werken van de Vereniging.

Hij stelt de notulen van de vergadering op en schrijft ze over in een daartoe bestemd register.

Hij houdt een ledenlijst bij.

Hij neemt op zich al het schrijfwerk dat voor het vervullen van de opdracht van de Vereniging nodig is.

Hij houdt de boeken bij. De betalingen geschieden op mandaat dat door hem of de voorzitter of een

beheerder, die daartoe door de raad van beheer is aangewezen, ondertekend is.

Hij staat in voor de kasmiddelen.

Hij is ertoe gehouden zijn boeken voor te leggen en zijn beheer te verantwoorden telkens als de raad van

beheer dit eist, en ten minste op de jaarlijkse statutaire algemene vergadering.

Artikel 22. Elk jaar benoemt de algemene vergadering onder haar leden twee controleurs van de rekeningen

die met het onderzoek van de boekhouding zijn belast; zij dienen buiten de raad van bestuur gekozen.

De stukken en boeken die betrekking hebben op de boekhouding en op de notulen worden aan deze

controleurs van de rekeningen tot controle voorgelegd ten minste acht dagen voor de datum die is bepaald

voor de statutaire algemene vergadering, of voor om het even welke buitengewone algemene vergadering

op de agenda waarvan een bespreking van het financieel beheer van de Vereniging staat.

TITEL VI - Algemene vergadering

Artikel 23. De algemene vergadering is de souvereine macht van de Vereniging en vertegenwoordigt alle

leden.

Ieder lid beschikt er over één stem. Hij mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid voor zover

deze laatste houder is van een geschreven volmacht.

Artikel 24. de volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering

uitgeoefend worden:

1, de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

4. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5. de ontbinding van de vereniging;

6. de uitsluiting van een lid;

Artikel 25. Alleen de algemene vergadering is gemachtigd tot het verwerven, ruilen en vervreemden van onroerende goederen, tot stelling van borgtochten, tot het nemen van een hypotheek op de onroerende goederen, die aan de Vereniging toebehoren, tot het afzien van elk recht dat ze echt is ais deze voortvloeiend uit verplichtingen en van werkelijke of persoonlijke borgtochten, tot het toestemmen in de schrapping, voor de betaling van de inschrijvingen van voorrechten of hypotheken, tot de opheffing van inbeslagnemingen en andere maatregelen tot bewaring en tot het afsluiten van vergelijken.

Op voorstel van de raad van bestuur, neemt de algemene vergadering het reglement van orde aan, dat in uitvoering van onderhavige statuten wordt genomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

Artikel 26. De leden worden per missive tot algemene vergadering opgeroepen. In de missive zijn de agenda, de plaats, de datum en het uur waarop de vergadering wordt gehouden, vernield. De oproepbrief wordt naar de leden ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering gestuurd.

Artikel 27. Agendavoorstellen, die door ten minste één vijfde van de leden, die op de jongste ledenlijst voorkomen, ondertekend zijn, moeten op de agenda geplaatst worden.

Artikel 28. De algemene vergadering mag enkel kwesties, die regelmatig op de altende zijn geplaatst beslachten.

Artikel 29. Tijdens de algemene vergaderingen wordt beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen behalve indien het in de statuten of in de wet anders is bepaald. In geval van gelijkheid van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 30. De geheime stemming is verplicht als het gaat over opdrachten of ambten of over het nemen van een beslissing over een lid of derden. Bij stemmingstaking na een geheime stemming wordt het voorstel verworpen.

Artikel 31. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

TITEL Vil - Jaarlijkse statutaire algemene vergadering

Artikel 32. De vergadering van de statutaire algemene vergadering heeft elk jaar voor 30 juni plaats, op een datum die door de raad van bestuur dient bepaald. Op deze vergadering brengt de voorzitter verslag uit over de activiteit en de werking van de Vereniging tijdens het afgelopen boekjaar.

De secretaris-penningmeester brengt verslag uit over de financiële toestand.

De controleurs van de rekeningen brengen verslag uit over de regelmatigheid van de rekeningen over het afgelopen boekjaar.

De algemene vergadering verleent kwijting, door stemming, aan de controleurs van de rekeningen en aan de raad van bestuur van het beheer tijdens het afgelopen boekjaar.

Er wordt overgegaan tot de statutaire verkiezingen, tot de stemming over de begroting van het komende boekjaar en tot de bespreking van aangelegenheden van algemeen belang.

TITEL VIII - Buitengewone algemene vergaderingen

Artikel 33. Op schriftelijk verzoek dat dcor de meerderheid der bestuurders aan de raad van bestuur Is gericht, of op schriftelijk verzoek dat door de één vijfde der leden aan de voorzitter is gericht, moet deze laatste een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, die dient gehouden volgens de regels die hierboven voor de algemene vergadering zijn aangehaald.

Deze buitengewone algemene vergadering moet belegd worden binnen de dertig dagen na ontvangst van het verzoek.

TITEL IX - Bijdragen, begroting, en gebruik van gelden

Artikel 34. Om haar doel te verwezenlijken, zal de Vereniging haar gelden namelijk gebruiken:

1, voor de aanmcediging van het kweken van keurdieren en het tot stand brengen van stammen met hoog

rendement;

2. voor de inrichting op provinciaal niveau van keuringen en prijskampen;

3. voor toezicht en de controle op de fokkerijen in opdracht van de Kleine Herkauwers Vlaanderen VZW;

4. voor de samenwerking in de bestrijding van de schapenziekten;

5, voor de medewerking aan de nationale prijskampen en tentoonstellingen;

6. om de betrekkingen tussen de eigenaars van ingeschreven dieren te vergemakkelijken en de uitwisseling

en afzet van gekeurde fokdieren te bevorderen;

TITEL X - Interpretatie en wijziging van de statuten

Artikel 35. Het interpreteren van de statuten en de reglementen is voorbehouden voor de raad van bestuur. Artikel 36. De onderhavige statuten mogen niet gewijzigd worden, tenzij tijdens een buitengewone algemene vergadering die met het oog daarop bij gemotiveerd besluit van de raad van bestuur is bijeengeroepen en waarin ten minste twee derden van de Leden vergaderd zijn.

De beslissingen zijn slechts geldig indien zij ten minste twee derden der stemmen van de aanwezige leden halen.

Indien twee derden der leden niet vertegewoordigd zijn, belegt de raad van bestuur een nieuwe algemene vergadering; ditmaal is de stemming geldig wat ook het aantal aanwezige leden weze.

Mocht de wijziging slaan op één van de punten waarvan sprake is in artikel 3, dan wordt ze pas van kracht indien ze met vier vijfden van stemmen aangenomen is door de leden die de vergadering bijwonen.

w x~~

v" ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- , t9ehàLddn aan het Belgisch Staatsblad

Mo0 2,2

Luik B - Vervolg

Artikel 37. In de brieven waarmee de leden worden opgeroepen om zich in de buitengewone algemene vergadering uit te spreken over het wijzigen van de statuten, moet de agenda opgenomen zijn, met opgave van die artikelen van de statuten die dienen besproken te worden en van de voorgestelde wijzigingen.

TITEL XI - Over de ontbinding van de Vereniging

Artikel 38. De Vereniging kan slechts ontbonden worden door een speciaal daartoe opgeroepen algemene vergadering, die ten minste de twee derden van de [eden samenbrengt.

Mocht dit aantal niet bereikt worden, dan roept de raad van bestuur een nieuwe algemene vergadering bijeen, die mag beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Artikel 39. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering, die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

2. SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

Voorzitter: Thijs Louis, Brustem Dorp 7, 3800 Sint-Truiden

Ondervoorzitter: Groven Louis, Nielstraat 22, 3890 Gingelom

Bestuurder: Buntinx Stefan, Hulzenveldstraat 28, 3570 Alken

Bestuurder: Gielen Nico, Omstraat 4, 3620 Veldwezelt

Bestuurder: Nijskens Lambert, Abdijstraat 1, 3550 Zolder

De voormelde bestuurders hebben de bevoegdheden zoals omschreven in de betreffende artikelen van de statuten en oefenen deze uit als college.

3. SAMENSTELLING DAGELIJKS BESTUUR

Secretaris-Penningmeester: Jamart Ferdinand, Hekslaan 53, 3870 Heers (Heks)

Het voormelde dagelijks bestuur heeft de bevoegdheden zoals omschreven in de betreffende artikelen van de statuten en oefent deze afzonderlijk uit.

Voor eensluidend goedgekeurd aan het origineel

Borgloon, 18 februari 2011

Thijs Louis, Groven Louis, Jamart Ferdinand,

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris-penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROVINCIALE VERENIGING VAN SCHAPEN KWEKERS

Adresse
KROONSTRAAT 7 3840 BORGLOON

Code postal : 3840
Localité : BORGLOON
Commune : BORGLOON
Province : Limbourg
Région : Région flamande