RACETEAM TWEETY

Association sans but lucratif


Dénomination : RACETEAM TWEETY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.827.670

Publication

08/09/2014
ÿþA

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken Impie na neerlegging ter griffie van de akte

Vooi behouc

aan ht

Belgisc Staatsbl

tt\MIIP EoU9R..

4CH STA

Ondernemingsnr : 6a q27.

Voorwerp akte: Oprichting Ondergetekenden,

Li

,,1

"...1 »me* ter griffie dor reohibank y, liooplemiel Aniwçrrpen, ald. Tongeren

)14

TSBLAD

2 5 -UU- 2C14

De grifiler,Griffie

Benaming: Raceteam Tweety

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk Zetel: 3960 Bree, Gerkenbergstraat 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge PELSSERS Davy, Hoeverweg 48, 3660 OPGLABBEEK

- RIJKEN Erik, Gerkenbergstraat 7, 3960 Bree

- VAN UNEN Joëlle, Kempstraat 10, 3960 Bree

- VAN MIEN Antoine, Kempstraat 10, 3960 Bree

- KERKHOFS Thomas, Peersedijk 4, 3630 Houthalen-Helchteren

hebben op dinsdag 1 juli een vereniging zonder winstoogmerk opgericht dewelke de volgende statuten heeft aangenomen:

Artikel 1; naam

De vereniging draagt de naam Raceteam Tweety.

Artikel 2: zetel

De zetel is gevestigd te Gerkenbergstraat 7, 3960 Bree. De zetel is gevestigd in het gerechtelijk

arrondissement Tongeren.

Artikel 3; doel

+let samenbrengen binnen de vereniging van personen met belangstelling voor

combinerace/pikdorsercross

+let inrichten van en meewerken aan activiteiten die verband houden met combinerace/pikdorsercross

.Deelname aan diverse activiteiten in binnen- en buitenland

'De vereniging mag sponsorgelden ontvangen voor de financiering van deze vereniging met meerdere piloten en racevoertuigen

'De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijke is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Artikel 4: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur

Artikel 5; leden

Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum wordt vastgesteld op drie. De eerste leden zijn de oprichters.

Ook niet-werkende leden kunnen door de raad van bestuur worden aangenomen. De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van de leden. De bijdrage voor de leden wordt door de raad van bestuur jaarlijks bepaald.

Artikel 6:

Aan elk lid staat vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de bestuurders. Elk lid dat de door hem verschuldigde bedragen niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van stemmen uitgesproken worden.

Het lid dat cntslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen, tenzij het anders is bepaald door de statuten. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7; algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging, leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 8;

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

'Het wijzigen van de statuten

'Het benoemen en het afzetten van de bestuurders

'Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

.Het ontbinden van de vereniging

.De uitsluiting van leden.

'Aile gevallen waarin deze statuten het vereisen

Artikel

§1 in de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het lopend jaar,

§2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste éénvijfde van de leden van de vereniging.

§3 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van ebstuur of door de ondervoorzitter per gewone brief of e-mail tenminste acht dagen op voorhami De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat naast de agenda ook eventuele bijlagen zodat elk lid de te behandelen punten kan voorbereiden. Aile leden moeten worden opgeroepen.

§4 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, de ondervoorzitter.

§5 De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Op schriftelijk verzoek van tenminste één vijfde van de leden kunnen bijkomende punten op de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze tenmisnte veertien dagen voor de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

§6 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen warden mits de voorwaarden, bepaald bij de artikel 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, in acht worden genomen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim. Indien er in geval van geheime stemming staking van stemmen is, wordt het voorstel verworpen,

§7 Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt door de secretaris. Dit verslag wordt aan elle leden bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende algemene vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De goedgekeurde verslagen worden gebundeld en bewaard op de zetel van de vereniging.

Artikel 10:

§1 De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar

§2 De bestuurders warden verkozen voor onbepaald duur tenzij bij de benoeming anders vernieldt.

§3 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter en een secretaris. Hun functies eindigen tezelfdertijd als hun mandaat.

In geval van afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of bij diens onstentenis, door de oudste van de aanwezige leden.

Artikel 11;

§1 De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter, of in diens afwezigheid door de ondervoorzitter, zo dikwijls zij het nodig achten en minstens trimestrieel.

§2 De bijeenroeping van de raad van bestuur wordt verplichtend indien minsten éénderde van zijn leden dit schriftelijk vraagt.

§3 De vergaderingen worden in principe gehouden op de zetel van de vzw, tenzij anders vermeld in de uitnodiging. Deze uitnodiging wordt minstens 7 dagen op voorhand naar de bestuurders, op het door hun aangegeven adres bezorgd.

De oproeping vermeld dag, uur, en plaats van de vergadering en bevat naast de agenda ook eventuele bijiagen zodat elk lid de te behandelen punten kan voorbereiden. Alle leden moeten worden opgeroepen.

Geen enkele beslissing kan genomen worden over onderwerpen of aangelegenheden die niet op de agenda voorkomen tenzij de leden bij unanimiteit hieraan verzaken,

§4 Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt door de secretaris. Dit verslag wordt aan aile bestuurders bezorgd. Uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende raad van bestuur.

4 .

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Na goedkeuring wordt het verslag ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. De goedgekeurde verslagen worden gebundeld en bewaard op de zetel van de vereniging.

Artikel 12:

§1 De raad van bestuur kan geldig beraadslagen indien de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd ' is. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, de

" onthoudingen niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend.

§2 De stemming zal geheim zijn indien de helft van de leden hierom verzoekt. Indien er bij geheime ' stemming staking van stemmen is, dan wordt het voorstel verworpen.

Artikel 13:

§1 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namen de vereniging en aile daden van beheer en beschikking te stellen die binnen het maatschappelijk doel vallen

§2 Alles wat niet uitdrukkelijk en verplichtend voorbehouden wordt aan de algemene vergadering door de wet of de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 14:

§1 De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, van wie één de voorzitter of de ondervoorzitter moet zijn.

§2 De raad van bestuur kan bepaalde van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere van zijn leden of aan een derde. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden alleen of gezamenlijk uit.

Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 15: financieel beleid

§1 Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december. ln afwijking hierop loopt het eerste boekjaar vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2015.

§2 De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

§3 Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming kwijting aan de bestuurders verleend.

Artikel 16: ontbinding

De .vereniging kan te allen tijde ontbinden worden. Bij de ontbinding zal het netto actief toegekend worden aan een vereniging dewelke een maatschappelijk doel nastreeft dat zo nauw mogelijk aansluit bij dit van de vereniging.

Artikel 17

Van alle zaken die niet uitdrukkelijk door deze statuten geregeld zijn, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van toepassing.

Deze oprichtingsstatuten worden eenparig goedgekeurd door de algemene vergadering van 16 juli 2014

Tevens zijn de oprichters overgegaan tot de aanstelling van de Raad van bestuur en hiertoe warden volgende personen benoemd voor onbepaalde duur zoals bepaald in de statuten.

1.PELSSERS Davy, Hoeverweg 48, 3660 OPGLABBEEK

2.RLIKEN Erik, Gerkenbergstraat 7, 3960 Bree

3.VAN UNEN Joëlle, Kempstraat 10, 3960 Bree

4.VAN UNEN Antoine, Kempstraat 10, 3960 Bree

5.KERKF-10FS Thomas, Peersedijk 4, 3630 Houthalen-Helchteren

Aansluitend worden volgende mandaten ingevuld.

Als vaarzitter wordt de heer Petssers Davy, Hoeverweg 48, 3660 Opglabbeek benoemd Als ondervoorzitter wordt de heer Rijken Erik, Gerkenbergstraat 7, 3960 Bree benoemd Als secretaris wordt mevrouw Van Unen Joelle, Kempstraat 10, 3960 Bree benoemd

De raad van bestuur heeft het lidgeld bepaald op 60 EUR.

Aldus overeengekomen in twee originele exemplaren.

Davy Pelssers Erik Rijken Joëlle van Unen Antoine van Unen Thomas Kerkhofs

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
RACETEAM TWEETY

Adresse
GERKENBERGSTRAAT 7 3960 BREE

Code postal : 3960
Localité : BREE
Commune : BREE
Province : Limbourg
Région : Région flamande