RALLY2GREEN, AFGEKORT : R2G

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : RALLY2GREEN, AFGEKORT : R2G
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.140.225

Publication

18/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 04.05.2013, NGL 15.10.2013 13632-0189-008
07/02/2011
ÿþ.i

Mod 2.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch _ Staatsblad

IIU II I IIHI 11111111 I lU 1

*11020381*

II















Neergelegd ter grittie s er rechtbank V. koophandel te TONGEREN

z5 -Q1- 2411 0»%

De Hoofdgrittig!`iffre



Ondernemingsnr : 0 $ 3 3. 1 4 D. 2 2 5

Benaming

(voluit) : RALLY2GREEN, afekort R2G

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3600 Genk, Zuiderring 11

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bert VRANCKEN te As op 15 januari 2011, geregistreerd te Genk` op 17 januari 2011, boek 5/133 blad 18 vak 1, ontvangen: 25,00 euro. (get) de e.a. inspecteur JORIS Y., dat er een vennootschap werd opgericht als volgt:

" OPRICHTERS :

1. De heer VAN DOOREN Frank Ghislain Maria Michel, geboren te Genk op 6 december 1968 , wonende tel

l

3600 Genk, Onze Lieve Vrouwestraat 42.

2. De bvba PRATO, met ondememingsnummer 0464.138.763, RPR Tongeren, met zetel te 3740 Bilzen,:: Biestertstraat 1A.

3. De CVOA SteC, met zetel te 3800 Sint-Truiden, Groenstraat 7, met ondememingsnummer 0824.382.313,;

RPR Hasselt, "

4. De BVBA INGENIEURSBUREAU IRRI, met ondernemingsnummer 0463.396.219, RPR Tongeren, met. zetel te 3600 Genk, Bochtlaan 12/5,

5. De BVBA ALFABETWETER, met ondememingsnummer 0860.930.230, RPR Hasselt, met zetel te

3500 Hasselt, Sint-Truidersteenweg 167,

6. De heer GEURTS Koen Jan, geboren te Genk op 20 januari 1981, wonende te 3690 Zutendaal, Terboekterstraat 16.

7. De BVBA NOZZLE, met ondememingsnummer 0895.317.126, RPR Tongeren, met zetel te 3600 Genk,.

" Gracht 30,

Art. 1.: Rechtsvorm  benaming : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de

naam Rally2Green, kortweg R2G "

Art. 2 : Zetel :3600 GENK, Zuiderring 11

Art. 3 : Doel :

De vennootschap heeft tot doel, zowel in binnen- als in buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van: derden, of in deelneming met derden, theoretische en experimentele (o.a. elektrische) technologie en kennis. rond transport toe te passen op brede schaal. Zij mag op om het even welke manier alle (commerciële) activitei ten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen be-vorderen en op enigerlei wijze;

" aan zo'n activiteit deelnemen.

De vennootschap kan bijgevolg alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende:

verrichtingen stellen in het domein van de informatie-, communicatie-, computer-, automotive- en logistieke;

" wetenschappen, voor klanten in België en/of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden,: met name doch niet beperkt tot aile verrichtingen die betrekking hebben op volgende ac-tiviteiten of van aard: zijn deze te begunstigen:

(i) de bouw, de aankoop, de verkoop, de verhuur, de distributie, de ontwikkeling, de uitrusting, het beheer,: de uitbating, de omvorming en/of de implementatie van producten in het domein van de informatie-, communicatie-, computer-, automotive en logistieke technologie, hetzij technische, elektrische of elektronische: producten of hardware, hetzij bedrijfsprocessen of methodieken,hetzij programma's, design of software hetzij; grafische vormgeving, hetzij enige andere producten in dit domein, van welke aard dan ook;

(ii) het verlenen van diensten, met inbegrip van het uitvoeren van controles, audits, studies en onderzoeken: en verstrekken van adviezen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de hiervoor beschreven:

producten, de industrieën en/of markten; "

" (iii) de coördinatie van de hiervoor en hierna beschreven werkzaamheden;

(iv) de aankoop, verkoop, ontwikkeling, uitvoering en/of medewerking aan onder-zoeken en studies, zowel; op praktisch of operationeel vlak als op theoretisch of methodisch vlak, als consultant of anderszins, met: betrekking tot informatie-, communicatie-, computer-, automotive- en logistieke wetenschappen;

" (v) de aankoop, de verkoop, de verhuur, de ontwikkeling, het beheer en/of de uit-voering van vormings-

en/of management programma's van uiteenlopende aard.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Het adviseren, ondersteunen en begeleiden van organisaties en bedrijven, bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering in de domeinen waarin de vennootschap actief is, met name, doch niet beperkt tot het domein van de informatie-, communicatie-, computer-, automotive- en logistieke wetenschappen.

Op te treden als studiebureel voor elektronische, scheikundige, technologische toepassingen voor distributie, productie en industrie, waaronder, doch niet beperkt tot klimatisatieregeling en verwarming, elektriciteit, hoogspanning, laagspanning, zwakstroom koeltechniek; (mini)computertoepassingen en mechanisatie in dis-tributie, industrie en productie, laboratoriumonderzoek, beveiligingssystemen, etc.

Constructie, verkoop, plaatsing, opstarten en/of herstelling van apparatuur opge-bouwd met microprocessors en/of microcomputers.

Aanneming, uitvoering en coördinatie van werken en diverse werkzaamheden waaronder met name, doch niet uitsluitend worden begrepen: wegenbouwkundige werken, houtwerken, metaalconstructies, mechanische uitrustingen, hydromecha-nische uitrustingsinstallaties, elektronische uitrustingen, transport- en vervoerinstallaties in gebouwen, elektrische installaties, elektrotechnische installaties, tele-communicatie-uitrustingen, de installatie van de bedrading voor telefooninstallaties en computersystemen en van databeheer, de installatie van elektrische verwar-mingsinstallaties, de Installatie van elektrische bedrading en toebehoren, de aanleg van communicatielijnen en- netten, de levering en aanhechting van installaties aan gebouwen en het onderhoud ervan, installaties voor huisvuilverwerking, installaties voor waterzuivering, het leggen van kabels en diverse leidingen en speciale installaties.

Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa;

Het online verkopen van goederen en services;

Het geven van opleidingen; het geven van presentaties en lezingen en dit in rap-porten en publicaties uitschrijven.

Overige gespecialiseerde wetenschappelijke en technische activiteiten, niet eer der genoemd.

Organisatie van of deelneming aan congressen en beurzen;

De vennootschap zal niet alleen in haar naam en voor haar rekening kunnen optreden maar ook als makelaar, tussenpersoon, handelsbemiddelaar of (handels)vertegenwoordiger voor verrichtingen die in haar doel vermeld worden. De vennootschap zal eveneens opdrachten en mandaten kunnen aanvaarden en uitvoeren welke haar toelaten de administratieve, financiële, boekhoudkundige en commerciële problemen van andere vennootschappen onder haar controle te stel-len en het dagelijks beheer hieraan verbonden, waar te nemen.

De vennootschap zal zich, binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is, kunnen inlaten met het uitlenen van diensten en personeel aan alle andere vennootschappen die haar dat zouden vragen en dit op alle gebied en in de zin van het woord "service", alsmede met het leveren van prestaties, al dan niet uitgevoerd door eigen personeel, teneinde private personen, ondernemingen uit publieke en private sector en publieke en parastatale instellingen in de uitvoering van hun op-drachten bij te staan.

De vennootschap mag tevens, in België en in het buitenland, alle verrichtingen uit-voeren, hetzij van technische, economische, sociale, intellectuele, organisatorische, burgerlijke, commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende aard, die rechtstreeks of onrechtstreeks (in de meest ruime zin) in verband staan met voormelde activiteiten of die van aard zijn de verwezenlijking daarvan op enige wijze te bevorderen. Voorgaande opsomming heeft geenszins een exhaustief karakter. In voorkomend geval zal een uitzondering dienen te worden gemaakt voor gereglementeerde activiteiten, waarvoor de nodige machtigingen of vergunningen ontbreken;

Voor eigen rekening: het beheer van een onroerend vermogen: het aankopen, verkopen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen;

De vennootschap mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich voor deze vennootschap alsook voor andere vennootschappen, ondememingen, bedrijvigheden, verenigingen en personen, borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten, leningen of andere financieringsvormen toestaan, en hypothecaire of andere waarborgen of zekerheden verstrekken.

Zij kan bestuursopdrachten en andere functies uitoefenen in de ruime zin;

Art. 4 : Duur : opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikelen 5 - 6 - 7 - 8 : Kapitaal - aandelen - overdracht - aansprakelijkheid

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap bedraagt NEGENTIENDUIZEND EURO

(¬ 19.000,00), vertegenwoordigd door zesenzeventig (76) aandelen zonder nominale waarde, bestaande uit aandelen categorie A en aandelen categorie B. Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst.

VERANDERING VAN HET KAPITAAL

Het vast gedeelte van het kapitaal kan enkel warden verhoogd of verminderd bij besluit van de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de regels voor een statutenwijziging en met naleving van de wettelijke vormvereisten in verband met de vaststelling van de kapitaalverhoging.

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal wordt vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder nominale waarde en wordt verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten dienen gewijzigd te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Alle aandelen zullen op naam zijn en worden opgedeeld in drie categorieën: categorie A, categorie B en categorie C waarvan de onderscheiden rechten worden vastgelegd in huidige statuten of in een aandeelhoudersovereenkomst die dan kan verwerkt worden in het intern reglement waarvan sprake in artikel 37 van deze statuten.

Elk aandeel moet minstens voor één/vierde worden volgestort.

De aandelen zijn op naam; ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar. Deze laatste heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap. Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht, behoudens verzet vanwege de blote eigenaar; in dat geval wordt het stemrecht opgeschort.

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rech-ten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een met het vast gedeelte van het kapitaal overeenstemmend aantal aandelen moet ten allen tijde onderschreven zijn.

Buiten de hier bedoelde aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschre-ven, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van in-schrijvingen. Het bestuursorgaan van de vennootschap bepaalt de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging van de nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedra-gen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

De algemene vergadering van de vennoten kan bij gewone meerderheid van de stemmen beslissen over de uitgifte van obligaties, al dan niet van hypothecaire aard, door de vennootschap. Ze stelt de rentevoet en de modaliteiten van de emissie vast en regelt de werking van de vergadering van de obligatiehouders.

Inschrijving -- afbetaling : Op het vast kapitaal werd in speciën ingeschreven voor 76 aandelen.

De inschrijvers verklaren dat elk van deze aandelen volledig werd onderschreven à rato van tweehonderd vijftig euro (¬ 250,00) per aandeel, doch dat ieder aandeel slechts werd volstort voor minimum één/vierde in overeenstemming met artikel 398 van het Wetboek van vennootschappen. De volstorting wordt precies genoteerd in het aandelenregister. In totaal werd een bedrag van elfduizend zevenhonderd vijftig euro (¬ 11.750,00) volstort zodat dit totaal bedrag ter beschikking van de vennootschap is op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap.

Het variabel kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde, onderschreven door de vennoten bij hun aanvaarding en afbetaald voor minstens éénivierde. De raad van bestuur mag het bedrag van de onderschreven aandelen geheel of gedeeltelijk doen storten en de terugbetaling van op aandelen gestorte gelden toelaten mits inachtname van de verplichtingen bepaald in het Wetboek van Vennootschappen..

De vennoten zijn zoals voormeld ingedeeld in drie categorieën zijnde A, B en C.

Voor categorie A is er één (1) vertegenwoordiger per aandeelhouder in de raad van bestuur, voor categorie B is er één (1) vertegenwoordiger voor alle aandeelhouders in de raad van bestuur. Voor categorie C is er geen vertegenwoordiger in de raad van bestuur.

a) aandelenregister

De vennootschap moet in haar zetel een register bijhouden (aandelenregister), waarvan de vennoten ter plaatse inzage kunnen nemen en waarin voor ieder van hen wordt aangetekend:

1°de maatschappelijke benaming en zetel, vorm en ondememingsnummer van de rechtspersoon of de identiteitsgegevens (naam, voornamen, rijksregistemummer van de natuurlijke personen);

2°de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting;

3°het aantal aandelen waarvan hij houder is, de categorie waartoe deze aandelen behoren, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen, de terugbetalingen en de overgangen en overdrachten van aandelen, met opgave van de datum;

4°de stortingen op aandelen en de gelden die voor uittreding, gedeeltelijke terug-neming van aandelen en voor terugneming van stortingen worden aangewend.

Het bestuursorgaan is belast met de inschrijvingen.

De inschrijvingen geschieden op grond van documenten met bewijskracht, die ge-dagtekend en ondertekend zijn. Zij vinden plaats in de volgorde van hun datum van voorlegging.

Van die inschrijvingen worden certificaten of aandelenbewijzen afgegeven aan de houders van aandelen, die op naam zijn en waarin de naam van de vennootschap, de voormelde gegevens van de houder worden opgegeven. Dit bewijs wordt on-dertekend door de houder en door degene die als vertegenwoordiger van de ven-nootschap optreedt en tekent.

De certificaten kunnen niet worden aangewend als bewijs tegen de vermeldingen in het aandelenregister. De uittreding van een vennoot wordt ingeschreven in het aandelenregister naast de naam van de uittredende vennoot.

b) overdracht van aandelen tussen aandeelhouders

Zonder afbreuk te doen aan de dwingende wettelijke bepalingen, kunnen de aan-delen slechts het voorwerp uitmaken van een overdracht die voorafgaandelijke goedkeuring heeft genoten van de raad van bestuur die beslist met een twee/derde meerderheid. Wanneer de toelating geweigerd wordt, moet de raad van bestuur deze beslissing waartegen geen verhaal openstaat, niet rechtvaardigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien binnen de drie maanden te rekenen vanaf de verzending van de aanvraag tot goedkeuring, de raad van bestuur haar goedkeuring geweigerd heeft of indien ze geen andere ovememer heeft voorgesteld, dan kan de aandelenoverdracht ge-schieden zoals voorgesteld en met inachtname van dwingende wettelijke bepalingen zoals voorzien door artikel 366 van het Wetboek van Vennootschappen.

Een overdracht van aandelen tussen vennoten is slechts toegelaten voor zover de ovememer aandelen van dezelfde categorie verkrijgt.

c) overgang bij overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overledene gaan niet over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden behoudens akkoord van de raad van bestuur, die in voorkomend geval, bij een twee/derde meerderheid beslist.

Indien er geen goedkeuring is om de aandelen aan erfgenamen over te dragen, hebben deze laatste recht op een vergoeding gelijk aan de intrinsieke waarde van de aandelen op het ogenblik van overlijden.

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt ten belope van hun inbreng. Zij zijn hoofdelijk noch ondeelbaar aansprakelijk.

Artikelen 9 - 12: vennoten - overdracht van aandelen

ARTIKEL 9

Zijn vennoten:

1. de ondertekenaars van deze akte;.

2. de natuurlijke of rechtspersonen die als vennoot door de raad van bestuur zijn aanvaard en die de door de raad van bestuur vastgestelde voorwaarden onder-schrijven. Deze personen moeten op zijn minst door 2 andere vennoten - peters genoemd - worden voorgedragen. Deze personen moeten minstens één aandeel van de vennootschap onderschrijven, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van de statuten en van het intern reglement. De vennootschap mag de toetreding van vennoten niet uit speculatieve overwegingen weige-ren, tenzij die vennoten niet voldoen aan de algemene toetredingsvoorwaarden of daden verrichten die met de belangen van de vennootschap strijdig zijn. De toetreding van een vennoot blijkt uit het plaatsen van zijn handtekening, datum van toetreding, namen van de 2 peters en de categorie in het aandelenregister. Er wordt aan iedere vennoot een aandeelbewijs met categorievermelding op naam afgeleverd volgens de door de wet voorgeschreven regels.

ARTIKEL 9bis

Vennoten die nieuw instappen behoren steeds aanvankelijk tot de categorie C. Drie maanden na de instap in categorie C en mits unanieme goedkeuring door al de vennoten van categorie B kunnen zij toetreden tot de categorie B. Drie maanden na de instap in categorie B en mits unanieme goedkeuring door al de vennoten van categorie A kunnen zij toetreden tot de categorie A. Deze verandering van categorie wordt genoteerd in het aandelenregister.

ARTIKEL Ster

Vennoten die hun bestaande aandeel willen vergroten, kunnen dat enkel binnen hun bestaande hoofdcategorie en mits goedkeuring door al de andere vennoten van dezelfde categorie en de vennoten van de categorie hoger. Voor categorie A, de hoogste categorie is die goedkeuring niet nodig.

ARTIKEL 10

De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap ingevolge hun:

a) uittreding;

b) uitsluiting;

c) faillissement, kennelijk onvermogen;

d) ontbinding gepaard gaand met vereffening.

Iedere vennoot mag slechts uittreden vanaf het derde jaar, tijdens de eerste zes maanden van het boekjaar. Deze uittreding mag evenwel worden geweigerd indien zij de vereffening van de vennootschap tot gevolg zou hebben of het bestaan ervan in het gedrang brengt. De aansprakelijkheid van de uitgetreden of uitgesloten vennoot verstrijkt pas bij het einde van het boekjaar waarin hij is uitgetreden of uitgesloten, onverminderd de bepalingen in het Wetboek van vennootschappen. De uittreding heeft pas uitwerking na een beslissing van de raad van bestuur of de gedelegeerd bestuurder. Die terugneming of uittreding is evenwel alleen toegestaan in zoverre ze niet voor gevolg heeft het maatschappelijk kapitaal te verminderen tot een bedrag dat kleiner is dan het vaste gedeelte door de statuten vastgesteld of het aantal vennoten tot minder dan drie te herleiden.

ARTIKEL 11.

De vennoot die de statuten of het intern reglement overtreedt, die weigert zich te onderwerpen aan de beslissingen van de raad van bestuur of van de algemene vergadering, die zijn verbintenissen tegenover de vennootschap niet naleeft, die aan de vennootschap enig nadeel berokkent of die bedrieglijk handelt, kan door de raad van bestuur uitgesloten worden. Andere redenen kunnen in een intern reglement worden opgenomen.

De aanvaarding, de uittreding en de uitsluiting van de vennoten moeten vastgesteld worden in het aandelenregister. Het register dat volgens de wettelijke voorschriften wordt gehouden, mag ondertekend worden door een gevolmachtigde bij onderhandse volmacht. De vennoten die uittreden of hun recht van terugtrekking uitoefenen zijn gehouden het ontslag en de terugbetaling te ondertekenen in het register der vennoten. De uitsluiting wordt uitgesproken door het bestuur, dat gehouden is de vennoot te horen en zijn beslissing met redenen te omkleden.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet worden verzocht zijn opmerkin-gen schriftelijk te kennen te geven aan het bestuur dat de uitsluiting moet uitspreken, binnen een maand nadat een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Het besluit tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal dat wordt opgemaakt en ondertekend door de raad van bestuur. Het proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gebaseerd. De uitsluiting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

wordt overgeschreven in het aandelenregister. Een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen de vijftien dagen, bij een ter post aangetekende bieer, aan de uitgesloten vennoot toegezonden.

De uitgetreden of uitgesloten vennoot heeft recht op uitkering van de waarde van zijn aandelen zoals blijkt uit de balans van het boekjaar waarin ontslag genomen of de uitsluiting uitgesproken wordt, zonder toekenning van een deel van de reserves.

De regelmatig goedgekeurde balans is bindend voor de ontslag nemende of uitge-sloten vennoot, behoudens in geval van bedrog of bedrieglijk opzet.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander recht laten gelden.

De betaling zal binnen drie maanden te rekenen vanaf de datum van uittreding of uitsluiting dienen te gebeuren. Mocht de uitvoering zulk een uittreding of uitsluiting voor een bepaald boekjaar evenwel leiden tot een aantal uitkeringen waarvan de totale som meer bedraagt dan vijf procent van het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van het vorige afgesloten boekjaar, zal de raad van bestuur deze termijn met één jaar kunnen verlengen. Bij bepaling van de voorrang in de vervaldag van de uitkeringen zal rekening worden gehouden met de datum van uittreding of uitsluiting. De hiervoor genoemde termijnen kunnen door de raad van bestuur worden ingekort; deze beslissing wordt genomen bij twee/derde meerderheid. De raad van bestuur kan eveneens beslissen dat op het aldus geblokkeerde kapitaal een interest wordt toegestaan, waarvan het percentage niet meer mag bedragen dan dat toegekend aan de vennoten.

ARTIKEL 12 : Overdracht naar derden - overlijden

Beperking van de overdraagbaarheid van aandelen onder de levenden

In het belang van de vennootschap en in overeenstemming met het doel van de vennootschap, zijn en blijven de aandelen op naam en wordt de overdracht ervan geregeld als volgt:

1. Elke vooropgestelde overdracht van aandelen moet ter kennis worden gebracht van de raad van bestuur, met aanduiding van de ovememer of de voorwaarden voor de overdracht.

2. De raad van bestuur moet zijn beslissing tot goedkeuring of weigering nemen met een meerderheid van twee/derde van de aanwezige of de vertegenwoordigde bestuurders; de beslissing van de raad moet binnen één maand na de eerste kennisgeving worden meegedeeld aan de overdrager. Een weigering moet niet worden gemotiveerd.

3. Bij weigering van de voorgestelde overdracht beschikt de overdrager over acht dagen te rekenen vanaf de verzending van de kennisgeving door de raad van be-stuur om deze laatste mee te delen of hij al dan niet afziet van de vooropgestelde overdracht. Bij ontstentenis van een kennisgeving wordt hij geacht ervan af te zien.

4.Indien de overdrager bij zijn voornemen blijft om aandelen over te dragen, stelt de raad van bestuur alle aandeelhouders buiten de overdrager binnen de acht dagen in kennis van het aantal over te dragen aandelen, alsook van de door de overdrager gevraagde voorwaarden.

5. a) De aandeelhouders die tot dezelfde groep als de overdrager behoren, be-schikken over een termijn van vijftien dagen om naar verhouding van de aandelen die zij bezitten, een evenredig voorkooprecht uit te oefenen tegen de aangeduide prijs. Bij stilzwijgen van een aandeelhouder, wordt deze geacht het aanbod te wei-geren en kunnen de resterende aandelen naar verhouding worden verdeeld onder de overige aandeelhouders van dezelfde groep.

b) Indien er nog over te nemen aandelen overblijven, moet de raad van bestuur de aandeelhouders van de andere groep daarvan binnen de achtenveertig uur in kennis stellen; deze hebben dan vijftien dagen de tijd om een voorkooprecht uit te oefenen onder de onder a) vermelde voorwaarden.

6. Indien er nog aandelen overblijven die niet verworven zijn in het kader van het evenredig voorkooprecht, beschikt de raad van bestuur, die beslist met een meer-derheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, over een laatste termijn van acht dagen om die aandelen te verdelen onder de belangstellende aandeelhouders of, bij ontstentenis, over te dragen aan een derde die hij zou toelaten, en om de overdrager in kennis te stellen van die toestand.

7. Bij weigering van die toelating of bij gehele niet-uitoefening van het voorkooprecht tegen de door de overdrager voorgestelde prijs, kunnen de betrokken aandelen vrij worden overgedragen na het verstrijken van de wettelijke termijn van zes maanden te rekenen vanaf de eerste kennisgeving door de overdrager, behoudens indien zij vóór het verstrijken van de hiervoor gemelde termijn worden verworven door één of meer aandeelhouders of door één of meer door de raad van bestuur toegelaten derden, tegen de door de overdrager voorgestelde prijs of, bij gebrek aan een akkoord over die prijs, tegen de prijs bepaald door een deskundige aangesteld door de partijen in onderlinge overeenstemming, dit overeenkomstig artikel 1854 van het Burgerlijk Wetboek, of, bij gebrek aan een overeenstemming over de deskundige, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel rechtsprekend zoals in kort geding. Onverminderd de toepassing van andere criteria die hij geschikter zou achten, baseert de deskundige zijn advies op de boekwaarde van het aandeel, bepaald op basis van de laatste goedgekeurde balans, nadat de voorzieningen, afschrijvingen en/of economisch verantwoordbare herwaarderingsmeerwaarden ingeboekt zijn, alsook op de waarde van het rendement over de volgende vijf jaar op basis van de bestaande contracten.

8. Alle hiervoor gemelde kennisgevingen geschieden bij een ter post aangetekende brief of een wettelijk elektronisch bericht.

9. De eigendom van een aandeel impliceert van rechtswege dat onderhavige statuten en de besluiten van de algemene vergadering worden bijgetreden.

Elke overdracht voltrokken in strijd met voorgaande bepalingen zal niet tegenwerpelijk zijn aan de vennootschap, tenzij wordt aangetoond dat de toepassing van hiervoor gemelde regels niet of niet meer zou worden gerechtvaardigd door het belang van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Overdracht bij overlijden

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamheid van een vennoot, ontvangen zijn erfgenamen, schuldeisers of wettelijke vertegen-woordigers de waarde van zijn aandeelbewijzen overeenkomstig de bovenvermel-de bepalingen tenzij de aandelen mogen behouden. De vennootschap wordt bijge-volg niet automatisch ontbonden.

De erfgenamen kunnen de vereffening niet vorderen, maar hebben recht op de waarde van het scheidingsaandeel van hun rechtsvoorganger in de vennootschap, zoals die zal blijken uit de balans van het boekjaar waarin deze is overleden, te berekenen volgens de modaliteiten zoals bepaald door het intem reglement. Indien de erfgenaam reeds vennoot was vóór het overlijden verkrijgt hij de aandelen van zijn rechtsvoorganger.

Aandelen kunnen niet in pand gegeven worden.

De aandelen zijn niet vatbaar voor beslag. Schuldeisers van een vennoot kunnen wel beslag leggen bij de vennootschap op de rente en de dividenden die aan de beslagene kunnen toekomen, alsmede op het aandeel dat hem na de ontbinding van de vennootschap toegekend zal worden.

Art 14  Raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit minstens drie leden, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering. De controle over de vennootschap wordt uitgeoefend door één of meer controlerende vennoten of door een commissaris conform de wet. Ze worden benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

De aandeelhouders zijn ingedeeld in drie categorieën, zijnde A, B en C.

Voor categorie A is er 1 vertegenwoordiger per aandeelhouder in de raad van be-stuur, gekozen uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de A-aandeelhouders. Zij krijgen de naam A-bestuurders. Voorts wordt één bestuurder verkozen door de algemene vergadering uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de houders van aandelen categorie B; deze krijgt de naam B-bestuurder.

Deze bestuurders worden aangesteld voor een duur bepaald door de algemene vergadering. Na het verstrijken van het mandaat zijn de bestuurders herbenoem-baar. Naast hun bestuurders kunnen de aandeelhouders van categorie A en van categorie B ook nog één of twee waarnemers afvaardigen die de vergaderingen van de raad van bestuur kunnen bijwonen met raadgevende stem. Deze waame-mers worden van de geplande vergaderingen van de raad van bestuur op de hoogte gebracht per gewone brief of per elektronisch bericht, met opgave van de agenda, ten minste twee volle dagen vóór de vergadering, verstuurd door de be-stuurders van de desbetreffende categorie.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordi-ger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Art. 18  bevoegdheden raad van bestuur.

De raad van bestuur is met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle hande-lingen zowel van bestuur als van beschikking in alle aangelegenheden die met het maatschappelijk doel stroken, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is. Zo kan hij, onder meer. Aile sommen en waarden ontvangen; alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, vervreemden, ruilen, huren en met hypotheek bezwaren. Leningen met hypothecaire en andere waarborgen opnemen, met uitzondering van obligatieleningen. Leningen toestaan, alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden, personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.

Voor de beslissingen van de volgende zaken is steeds de aanwezigheid en goedkeuring nodig van een bestuurder van categorie A:

- ieder voorstel dat betrekking heeft op een geplande statutenwijziging;

- het verrichten van acquisities, het verwerven van deelnemingen, (gedeelten van) een handelsfonds, of soortgelijke transacties;

- de vaststelling van de jaarbudgetten; iedere overschrijding van deze budgetten;

- ieder voorstel houdende de uitgifte van, inschrijven op, overname van obligaties en andere effecten;

- het aangaan van onroerende verrichtingen (persoonlijke dan wel zakelijke rechten met betrekking tot onroerende goederen);

- het vastleggen en wijzigen van het algemeen personeelsbeleid, de vaststellingen en wijziging van de voorwaarden en criteria inzake aanwerving en ontslag, evenals met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van het kaderpersoneel, evenals van bedienden, werklieden, handelsvertegenwoordigers en agenten;

- aanwerving, benoeming of manifeste wijziging in bezoldiging van directieleden die geen bestuurder zijn;

- de bepaling en de goedkeuring van het jaarlijks ondernemingsplan, met inbegrip van het investeringsbudget, de goedkeuring van iedere in dit plan of budget voor-ziene beslissing met een financiële weerslag voor de vennootschap van meer dan tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00), evenals de goedkeuring van ieder niet in dit plan of budget voorziene beslissing, ongeacht het bedrag van de investering

- overdracht van activa buiten de gewone bedrijfsuitoefening die een aanschaf- of boekwaarde hebben die hoger is dan tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00): met overdracht van activa wordt voor de toepassing van deze bepaling gelijkge-steld elke fusie, splitsing, inbreng of verkoop van een algemeenheid of bedrijfstak;

- het verlenen van leningen, kredieten of voorschotten met andere partijen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

- het veranderen van verzekeringsmaatschappij en/of van verzekeringsagenten;

vaststellen en wijzigen van de waarderingsregels bij de enkelvoudige, en geconso-lideerde jaarrekening;

- verlening van hypotheekmandaat, hypotheek of pand op goederen van de Ven-nootschap, haar handelsfonds en/of aandelen in portefeuille;

De hierboven vermelde bedragen gelden per globaal project; een project mag niet in deelprojecten worden opgedeeld teneinde de gestelde limieten te ontwijken.

Art, 19 : volmachten  delegatie van bevoegdheden.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden.

De raad van bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrou-wen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder, ook wel zaakvoerder genoemd. Hij mag eveneens de directie van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een directiecomité, ook wel directeur genoemd, die al dan niet bestuurder is. Verder mag hij voor bepaalde ta-ken bevoegdheden toekennen aan derden.

Art. 20 : vertegenwoordiging.

Afgezien van bijzondere delegaties, waarbij de vennootschap wordt vertegen-woordigd door een gedelegeerd-bestuurder (zaakvoerder) of directiecomité wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders waarvan minimaal 1 A-bestuurder, die van een beslissing of volmacht van de raad van bestuur moeten doen blijken.

Art. 21 : controle.

De controle op de activiteiten van de vennootschap wordt uitgeoefend door één of meer controlerende vennoten of een commissaris. Zij hebben afzonderlijk of gezamenlijk een onbeperkt onderzoeks- en controlerecht op alle verrichtingen van de vennootschap. Ze kunnen ter plaatse inzage krijgen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en van alle geschriften van de vennootschap.

Art. 22  jaarlijkse algemene vergadering

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komen ten minste één maal per jaar bijeen, op de eerste zaterdag van de maand mei op de plaats en uur door de raad van bestuur vastgesteld. Indien dit een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering verschoven naar de volgende zaterdag.

Art. 27 - statutenwijzigingen

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over statutenwijzigingen wanneer het doel van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werd vermeld en wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijke kapitaal vertegenwoordigen. Indien aan deze laatste voorwaarde niet is voldaan, is een nieuwe bijeenroeping vereist en zal de nieuwe algemene vergadering geldig beraadslagen, ongeacht het aantal verte-genwoordigde aandeelbewijzen. Voor een beslissing tot wijziging van de statuten zijn minstens drie/vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist. Als uitzondering hierop geldt een statutenwijziging die voortvloeit uit een gewijzigde wetgeving. Hiervoor is een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde aandeelbewijzen nodig.

Art 27bis.

Elk aandeel heeft één stem op de algemene vergadering.

In de algemene vergadering hebben de vennoten van categorie A een vetobeslis-sing over de volgende onderwerpen:

- wijziging van het doel;

- aanstellen van de bestuurders uit categorie A;

uitkering van winsten;

- goedkeuring cijfers en budgetten;

Art. 31: Maatschappelijk boekjaar: begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en eindigt op 31 december 2012.

Art 35: Ontbinding  vereffening

De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen. Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde A-bestuurders, tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. Zo de rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging van hun benoeming, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan door de rechtbank van koophandel. Zij kan deze handelingen met te-rugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

De

vereffenaar(s) moet(en) in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening overzenden aan de griffie van de rechtbank van Koophandel. Vanaf het tweede vereffeningsjaar moet deze omstandige staat nog slechts jaarlijks aan de griffie worden overgezonden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars of de vereffenaar het plan van verdeling

van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van

koophandel.

Art.: 36.

Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en lasten, zal het overschot eerst dienen om de sommen

die op de aandeelbewijzen werden gestort, terug te betalen. Het overblijvende saldo wordt overgemaakt aan

een instelling die werkt aan alternatieve energieproductie of een maatschappelijk doel heeft dat nauw aansluit

bij het bovenstaande doel.

Aanstelling van de volgende 3 bestuurders voor onbepaalde duur:

- De heer VAN DOOREN Frank, voornoemde oprichter sub 1, tevens aangesteld als voorzitter van de raad

van bestuur.

- De BVBA PRATO, voornoemde oprichter sub 2, met als vaste vertegenwoordi-ger, de heer PEUMANS

Joris (penningmeester).

- De CVOA SteC, voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger, de heer CLAUS Steven (ondervoorzitter).

Raad van bestuur:

Worden aangesteld tot gedelegeerde bestuurders - zaakvoerders voor onbepaalde duur.

- PRATO BVBA, voornoemd

- Frank Van Dooren, voornoemd.

Zij hebben beiden het recht om de vennootschap alleen te vertegenwoordigen voor handelingen

betrekking tot activiteiten van dagelijks bestuur.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Tegelijk hiermee neergelegd: -expeditie van de oprichtingsakte;

Notaris Bert Vrancken

met

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2011- Annexes du Moniteur belge

"

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van j-ujk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 12.06.2015, NGL 10.07.2015 15296-0413-012

Coordonnées
RALLY2GREEN, AFGEKORT : R2G

Adresse
ZUIDERRING 11 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande