REGIONAAL LANDSCHAP LAGE KEMPEN, AFGEKORT : RLLK

Association sans but lucratif


Dénomination : REGIONAAL LANDSCHAP LAGE KEMPEN, AFGEKORT : RLLK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.520.983

Publication

10/05/2013
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0479.520.983

Benaming

(voluit) : Regionaal Landschap Lage Kempen vzw

(verkort) : RLLK

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Baan 176, 3530 Houthalen-Helchteren

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders

Op de algemene vergadering van 18/02/2013 van het RLLK, werd een nieuw bestuur verkozen voor de

periode 2013-2015.

Groep 1:

dhr Ludwig Vandenhove, Kommanderijstraat 3, 3800 Sint-Truiden, gedeputeerde provincie Limburg

mevr. Madga Huismans-Moons, Schutenseweg 91, 3520 Zonhoven, gemeenteraadslid Zonhoven,

dhr Gilbert Lambrechts, Everselstraat 10/2, 3580 Beringen, schepen stad Beringen

dhr Jef Verpoorten, Maastrichtsestraat 28, 3530 Houthalen-Helchteren, schepen Houthalen-Helchteren.

Groep 2:

Hans Van den Bossche, Pijpenstraat 12, 3582 Beringen, Natuurpunt Beringen, Jos Ramaekers, Houbrichtstraat 2, 3590 Diepenbeek, Natuurpunt Limburg Paul Peeters, Mangelbeekstraat 82, 3560 Lummen, Limburgs Landschap,

Groep 3:

Liesbeth Fransen, Jos Verlindenstraat 42, 3910 Neerpelt, Boerenbond

Christel Maenen, Kroonstraat 25, 3840 Borgloon, Tderisme Limburg.

Er wordt afscheid genomen van bestuurders: Frank Smeets,. Leen Gielen, Willy Melotte, Karel Borgs en Fons Verwimp

Op de aansluitende raad van bestuur werden de functies als volgt verdeeld:

Voorzitter: Ludwig Vandenhove

Ondervoorzitter: Jos Ramaekers

Penningmeester: Hans Van/ eoss9he

Secretaris: Ilse (deler

Getekend: Ludwi s "an  % o e, voorzitter

Jos R- -ekers, o eervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK VAN K00PHt,N'?cL

2 9 -04- 2f.9f3

Gril%FLT

01/06/2015
ÿþ Mon Z2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, asdeling HASSELT

2 0 MEI 2015

Griffie

dui~iu~iANiiuuiM

1 076992*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0479.520.983

Benaming

(voluit) : Regionaal Landschap Lage Kempen vzw

(verkort) : RLLK

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Baan 176, 3530 Houthalen-Helchteren

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten

Op de algemene vergadering van 17 maart 2015 werden de statuten van de vzw als volgt gewijzigd TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd " Regionaal Landschap Lage Kempen vzw", afgekort als "RLLK vzw".

Artikel. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Houthalen, Grote Baan 176, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De algemene vergaderirig is gemachtigd de zetel over te plaatsen binnen het werkingsgebied.

Artikel. 3,

Een regionaal landschap is een duurzaam intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen maatschappelijke en bestuurlijke actoren en heeft het statuut van private rechtspersoonlijkheid, onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk (vzw).

Bij het invullen van haar taak zoekt het regionaal landschap naar optimale afstemming en synergiën met andere actoren.

De vereniging heeft tot doel het natuurlijk patrimonium - natuur, landschap en erfgoed - te beschermen, te beheren, te ontwikkelen en te bevorderen zodat er een doeltreffend ruimtelijk, natuur-, milieu- en erfgoedbeleid wordt ontwikkeld, De vereniging heeft eveneens tot doel het cultureel patrimonium doeltreffend te beschermen, te beheren en te ontwikkelen. De vereniging wil de toegankelijkheid van het natuurlijk en cultureel patrimonium op passende wijze stimuleren via toeristische, recreatieve en educatieve maatregelen om de socio-economische belangen van de streek te behouden en te versterken.

De initiatieven zijn gericht op (onder andere) het bevorderen van het streekeigen karakter, de natuurrecreatie, het recreatief medegebruik, de natuureducatie, het draagvlak voor natuur en het geïntegreerd en gebiedsgericht beheer. Het regionaal landschap stimuleert en coördineert ook het beheer en de inrichting van terreinen en het herstel, de aanleg en de ontwikkeling van kleine landschapselementen.

Ter verwezenlijking van haar doel kan de vereniging alle handelingen stellen en alle initiatieven nemen en kan zij alle daartoe nuttige roerende en onroerende goederen verwerven, evenals er alle eigendomsrechten en andere rechten op uitoefenen. Ze kan haar medewerking verlenen aan aile overheden, verenigingen en instellingen die een gelijkaardig of complementair doel nastreven in binnen- of buitenland.

Het werkingsgebied van de vereniging beslaat de gemeenten Beringen, Bocholt, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lommel, Lummen, Neerpelt, Overpelt, Tessenderlo en Zonhoven en, indien nodig, aangrenzende gebieden.

Artikel. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il. -- Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moe 2.2

Artikel, 5. De vereniging bestaat uit stemgerechtigde leden en raadgevende leden. Het aantal stemgerechtigde leden mag nooit minder zijn dan drie. Het aantal raadgevende leden is onbeperkt. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de stemgerechtigde leden.

Artikel. 6

De volgende oprichters zijn de eerste stemgerechtigde leden:

1. De provincie, vertegenwoordigd door Frank Smeets, gedeputeerde leefmilieu, Sint-Martensstraat 6, 3910 Neerpelt

2. De gemeentebesturen van :

Bocholt, vertegenwoordigd door Jean-Paul Peuskens, schepen toerisme, Rondestraat 3, 3950 Bocholt. Halen, vertegenwoordigd door Paul Hoebrekx, schepen leefmilieu, Holakenstraat 27, 3545 Halen.

Ham, vertegenwoordigd door Eddy Luyckx, schepen toerisme, Kerkhofstraat 34, 3945 Ham,

Hamont Achel, vertegenwoordigd door Rik Rijcken, schepen toerisme, Bosstraat 93, 3930 Hamont Achel, Hechtel-Eksel, vertegenwoordigd door Antoine Cuyvers, schepen toerisme, Toekomststraat 46, 3940 Hechtel-Eksel.

Heusden-Zolder, vertegenwoordigd door Lode Schops, schepen toerisme, Jeugdlaan 138, 3550 Heusden-Zolder.

Houthalen-Helchteren, vertegenwoordigd door Roger Vanotterdijk, schepen leefmilieu, De Hoef 2, 3530 Houthalen-Helchteren.

Leopoldsburg, vertegenwoordigd door Erwin Van Pée, burgemeester, Kerkhovenweg 37, Eindestraat 78, 3971 Leopoldsburg.

Lommel, vertegenwoordigd door Rina Ven, schepen Leefmilieu, Grote Fosséstraat 9, 3920 Lommel. Lummen, vertegenwoordigd door Roger Renders, burgemeester, Sint-Rochusstraat 27, 3560 Lummen. Neerpelt, vertegenwoordigd door Raf Drieskens, burgemeester, Kielstraat 414, 3910 Neerpelt.

Overpest, vertegenwoordigd door Jaak Fransen, schepen leefmilieu, Heesakkerstraat 195, 3900 Overpelt. Tessenderlo, vertegenwoordigd door Alfons Verwimp, schepen leefmilieu en toerisme, Gilsebaan 90, 3980 Tessende rlo.

Zonhoven, vertegenwoordigd door Willy Melotte, gemeenteraadslid, Bokrijkseweg 21 a, 3520 Zonhoven.

3. De v.z.w, Natuurpunt Limburg, vertegenwoordigd door Marc Diriks, leerkracht, Kapelstraat 35, 3720 Kortessem, Ignace Schops, coördinator, Kruiskapelstraat 18, 3550 Heusden-Zolder.

Artikel. 6 bis

" Volgende leden kunnen toetreden als stemgerechtigd lid:

1° provincie en/of gemeenten binnen het werkingsgebied, die de doelstellingen onderschrijven

2° de conform het besluit van 10 oktober 2003 tot vaststelling van de bijzondere regelen inzake de erkenning en de subsidiëring van de milieu- en natuurverenigingen erkende gewestelijke ledenverenigingen, gewestelijke thematische verenigingen, regionale verenigingen en streekverenigingen en de erkende terreinbeherende natuurverenigingen, in zoverre ze actief zijn binnen het werkingsgebied van het regionaal landschap en de doelstellingen van het regionaal landschap onderschrijven;

3° in zoverre ze de doelstellingen van het regionaal landschap onderschrijven, actief zijn binnen het werkingsgebied en zich engageren hiertoe als vereniging of binnen het samenwerkingsverband, een actieve bijdrage te teveren, kunnen volgende verenigingen deel uitmaken van de Algemene Vergadering: erkende landbouworganisaties, erkende verenigingen ter bevordering . van toerisme en recreatie, erkende wildbeheereenheden, erkende bosgroepen, erkende verenigingen van landeigenaren en erkende erfgoedverenigingen.

Een kandidaat stemgerechtigd lid dient zijn of haar verzoek tot toetreding schriftelijk te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur, De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van de stemgerechtigde leden met gewone meerderheid van het àantal aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel. 7.

Als raadgevend lid kunnen tot de vereniging toetreden: openbare besturen, openbare diensten, natuurlijke personen en privaatrechtelijke rechtspersonen die na een schriftelijk verzoek tot toetreding aan de voorzitter van de raad van bestuur door de raad van bestuur worden aanvaard. Personen die ambtshalve actief betrokken zijn in het werkingsgebied kunnen met adviserende stem de algemene vergadering bijwonen.

Artikel 8,

De algemene vergadering kan op voorstel van de raad van bestuur, onder dóor haar te bepalen

voorwaarden, ooi andere natuurlijke of rechtspersonen tot de vereniging toelaten.

Artikel 9.

MOD 2.2

Elk lid moet na opname in de vereniging het ledenregister ondertekenen. De ondertekening van het register sluit tevens een aanvaarding in van de statuten en van het huishoudelijk reglement.

Artikel. 10. Door de stemgerechtigde en raadgevende leden is geen lidgeld verschuldigd. Stemgerechtigde leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel. 11. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur te gebeuren.

De uitsluiting van een stemgerechtigd lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden mot een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het lid of zijn afgevaardigde wordt vooraf opgeroepen om te worden gehoord.

Artikel. 12. De ontslagnemende leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers evenals gebeurlijk de rechtverkrijgenden van een overleden lid kunnen geen aanspraak doen gelden op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bedragen, van gedane inbrengen of schenkingen of van enige prestatie vorderen. In geen geval kunnen de uitgesloten of ontslagnemende leden en hun rechtsopvolgers of rechtverkrijgenden van een overleden lid opgave, mededeling of afschrift van de rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris eisen.

TITEL III.  Algemene vergadering

Artikel. 13, Par. 1. De algemene vergadering is samengesteld uit de stemgerechtigde leden van de

~D vereniging. Elk stemgerechtigd lid heeft het recht aanwezig te zijn op of om deel te nemen aan de algemene

t vergadering bij wege van vertegenwoordiging door een door hem of haar aangewezen vertegenwoordiger.

L« Par. 2. Er wordt een register bijgehouden van de stemgerechtigde [eden met aanduiding van hun

" vertegenwoordigers.

'e Aan het mandaat van de vertegenwoordigers wordt een einde gesteld door: ontslag, overlijden of Xrechtsonbekwaamheid van de vertegenwoordiger; intrekking van het mandaat door het stemgerechtigd lid dat de betrokkene heeft afgevaardigd of, van rechtswege, het verlies van het politiek mandaat of enige andere

e hoedanigheid uit hoofde waarvan de betrokkene werd afgevaardigd en zoals deze blijkt uit het register der b

rm vertegenwoordigers.

w4

e De stemgerechtigde leden zijn verplicht over te gaan tot een nieuwe aanstelling van een vertegenwoordiger ein de loop van de eerste drie maanden volgend op het vacant worden van het mandaat van hun vertegenwoordiger en/of voor zover het een gemeente of provincie betreft, binnen de eerste drie maanden

v~ volgend op de installatie van de nieuwe gemeenteraad of provincieraad na algehele vernieuwing ingevolge

r+ verkiezingen. De ontslagnemende vertegenwoordigers zijn verplicht de continuïteit van hun mandaat waar te Nnemen totdat in hun vervanging is voorzien.

0

Par. 3. Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem in de algemene vergadering. Elk stemgerechtigd lid

o mag zich, mits het daartoe verstrekken van een schriftelijke volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander

.~ stemgerechtigd lid. Elk stemgerechtigd lid mag slechts over één volmacht beschikken. .

et

.9 Par 4. Elke vertegenwoordiger van een stemgerechtigd lid mag zich in de Algemene Vergadering laten

et bijstaan door ten hoogste twee personen, die evenwel geen stemrecht hebben,

et

Par. 5. De raadgevende leden hebben het recht om, hetzij persoonlijk, hetzij via maximum één afgevaardigde, de zittingen van de algemene vergadering bij te wonen, Zij bezitten geen stemrecht.

Artikel. 14. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

P: -de wijziging van de statuten van de vereniging;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens

bezoldiging;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissaris;

-de goedkeuring van de rekeningen en de vaststelling van de begrotingen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

pq -de aanvaarding en de uitsluiting van leden;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- de uitvaardiging van een huishoudelijk reglement met betrekking tot de werking van de algemene

vergadering;

-alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel. 15. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar, voor 1 april, worden

MDD 2.2

bijeengeroepen in gewone zitting om onder meer kennis te nemen van het jaarverslag, om de rekeningen en het beleid van het bestuur over het afgelopen boekjaar goed te keuren en om de begroting voor het volgend boekjaar vast te stellen.

De raad van bestuur is bovendien verplicht om een buitengewone-algemene vergadering bijeen te roepen telkens wanneer ten minste één vijfde van de stemgerechtigde leden daarom-verzoekt, en wel binnen de maand na de dag waarop het verzoek bij de voorzitter van de raad van bestuur is toegekomen. Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen.

Artikel. 16, De oproepingen voor de algemene vergadering gebeuren bij gewone brief of per e-mail. Deze worden aan elk stemgerechtigd lid en aan elk raadgevend lid toegezonden op het adres dat door het lid werd opgegeven en dit tenminste acht dagen vóôr de dag van de vergadering.

De oproepingsbrief vermeldt de dag, de plaats, het uur en de agenda van de vergadering en wordt in naam van de raad van bestuur ondertekend door de voorzitter.

De raad van bestuur stelt de agenda voor de vergaderingen vast, behoudens in de gevallen waarin de algemene vergadering wordt samengeroepen op initiatief van ten minste één vijfde van de stemgerechtigde leden, in welk geval de raad van bestuur de door deze leden voorgestelde punten op de agenda moet plaatsen. Het verzoek tot aanvulling van de agenda dient schriftelijk bij de voorzitter van de raad van bestuur te worden ingediend, tenminste drie dagen vóôr de dag van de vergadering. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet door de vergadering in behandeling worden genomen, tenzij alle aanwezige stemgerechtigde leden unaniem met een wijziging of uitbreiding van de agenda akkoord gaan, In voornoemd geval blijft de raad van bestuur bevoegd om andere punten op de agenda te plaatsen.

Artikel. 17, par. 1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur

of, in zijn of haar afwezigheid, door de ondervoorzitter,

DL

°' Tenzij in de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen of in onderhavige statuten anders is bepaald, is de

algemene vergadering geldig samengesteld indien de meerderheid van het totaal stemgerechtigde leden

e aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die over de punten die aldus voor de tweede maal op de agenda voorkomen een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

eDe besluiten van de algemene vergadering worden, tenzij anders voorzien door de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen of in de statuten van de vereniging, genomen bij een gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Een onthouding geldt niet als een uitgebrachte stem, Bij staking van stemmen beslist de raad van bestuur,

Par. 2, Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeid en indien tenminste twee derde van het totaal aantal stemgerechtigde leden aanwezig of

ere vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen,

die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen; deze tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen na de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Par. 3. Voor een wijziging van het doel van de vereniging moet de in par. 2 omschreven procedure worden et

gevolgd met dat verschil dat een wijziging van het doel slechts kan worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

et

et

Par. 4. Dezelfde regels als deze in par, 2 en 3 omschreven, dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Artikel. 18. De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen, De notulen worden ingeschreven in een bijzonder register, bewaard op de zetel van de vereniging en worden ondertekend door de voorzitter of door degene die hem of haar vervangt. De stemgerechtigde leden en hun vertegenwoordigers hebben het recht om inzage te nemen overeenkomstig de door de wetgeving vastgelegde

: modaliteiten. De afschriften van en de uittreksels uit de notulen worden geldig afgeleverd en voor eensluidend

verklaard door de voorzitter of door degene die hem of haar vervangt.

DL

TITEL IV. -- Raad van bestuur

Artikel. 19. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die bestaat-uit maximum elf personen die conform artikel 13 als vertegenwoordiger kunnen worden toegelaten en door de algemene vergadering worden verkozen, De raad van bestuur moet:

" voor minstens één derde bestaan uit vertegenwoordigers van de provincie en of gemeenten, zoals bedoeld in artikel 6 bis, 10 in zoverre ze toegetreden zijn;

" voor minstens één derde bestaan uit vertegenwoordigers van verenigingen zoals bedoeld in artikel 6 bis, 2°, in zoverre ze toegetreden zijn;

Moo 2,2

e

" voor het overige bestaan uit vertegenwoordigers van de verenigingen zoals bedoeld in artikel 6 bis, 3°, in

ti zoverre ze toegetreden zijn,

De leden van de algemene vergadering kunnen alleen kiezen voor die leden die tot hun groep behoren, conform artikel 6 bis van deze statuten. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De raad van bestuur kan raadgevende personen uitnodigen om de vergadering van de raad van bestuur bij te wonen.

Artikel. 20. De door de algemene vergadering gekozen bestuurders zijn aangesteld voor een periode van maximum drie jaar. Bestuurders die door de algemene vergadering aangesteld zijn om een tussentijds opengevallen bestuursfunctie waar te nemen voltooien het bestuursmandaat van de bestuurders die zij opvolgen,

Het mandaat van bestuurder neemt een einde door het verstrijken van de termijn; door ontslag uit het bestuursmandaat en door verlies van het mandaat van vertegenwoordiger van een lid in de algemene vergadering.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden die behoren tot dezelfde groep zoals beschreven in artikel 6 bis, Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De bestuurders aan wier functie een einde genomen is zijn onmiddellijk herkiesbaar,

De bestuurders aan wier functie een einde is gekomen ingevolge het verstrijken van de termijn, of ingevolge gemeenteraadsverkiezingen of provincieraadsverkiezingen zijn verplicht in functie te blijven totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel. 21, De raad van bestuur kiest verder onder zijn leden, omschreven in art. 6 bis 1°, één voorzitter en onder de leden, omschreven in art. 6 bis, 2°, één ondervoorzitter. De voorzitter is belast met de bijeenroeping van de. raad van bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter worden zijn of haar functies, zoals deze hem of haar bij onderhavige statuten worden toegekend, waargenomen door de ondervoorzitter, of, indien nodig door de oudste aanwezige bestuurder. Het huishoudelijk reglement kan een onderlinge taakverdeling tussen de leden van de raad van bestuur vaststellen.

Artikel. 22. De raad van bestuur vergadert telkens wanneer de belangen van de vereniging het vereisen. De wijze van bijeenroeping van de raad, de plaats en de tijdstippen van de vergaderingen,.de vaststelling van de agenda, het verloop van de vergadering en de stemprocedure worden geregeld in het huishoudelijk reglement.

De voorzitter van de raad is gerechtigd adviseurs op te roepen voor de vergaderingen van de raad. Deze adviseurs wonen de vergadering zonder stemrecht bij.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. Elke bestuurder beschikt over één stem. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Een onthouding wordt niet aangerekend als stem. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van degene die hem of haar vervangt,

Artikel. 23. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of door degene die hem of haar rechtsgeldig vervangt. De notulen worden ingeschreven in een daartoe bijzonder bestemd en ten zetel van de vereniging gehouden register dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door de wetgeving vastgelegde modaliteiten,

De afschriften en uittreksels worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter of door degene die hem of haar vervangt.

Artikel. 23 bis. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij of zij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur een besluit neemt. De raad van bestuur neemt een tussentijdse beslissing met betrekking tot deze mededeling,

Artikel, 24. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad heeft de volle bevoegdheid voor het stellen van alle handelingen van bestuur, daaronder begrepen het organiseren, benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel en het uitvaardigen van het huishoudelijk reglement uitgezonderd deze die de werking van de algemene vergadering betreffen. De raad heeft bovendien de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van daden van beschikking, alle aangelegenheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, vallen in de bevoegdheid van de raad.

De raad kan ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is en ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of uit deze statuten; alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen; alle inbewaargevingen doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vervreemden; huurovereenkomsten zonder beperking van duur afsluiten, evenals aile andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; alle officiële en private subsidies, tegemoetkomingen, legaten en schenkingen onder levenden aanvaarden en ontvangen; leningen aangaan, borgstellingen doen en aanvaarden, hypotheken en alle zakelijke waarborgen verlenen; afstand doen van alle rechten en rechtsvorderingen evenals opheffing en machtiging tot doorhaling verlenen, met of zonder kwijting, van alle inschrijvingen; beslag leggen, verzet doen en alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De rechtsgedingen worden gevoerd in naam van de raad, op initiatief van de voorzitter of, bij diens afwezigheid of verhindering, van de ondervoorzitter of door twee leden van de raad van bestuur. De raad draagt er tevens zorg voor dat al de formaliteiten in verband met de door de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen vereiste bekendmakingen in acht worden genomen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De raad van bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtsbeëindiging en de eventuele afzetting van de gevolmachtigden.

Artikel. 25. De raad van bestuur kan zich in de vervulling van zijn opdracht laten adviseren door de door hemzelf op te richten stuurgroepen die worden voorgezeten door een lid van de raad van bestuur en waarvan de samenstelling, de werking en de opdracht door de raad van bestuur worden bepaald.

TITEL V. -- Dagelijks bestuur en vertegenwoordiging

Artikel. 26.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging opdragen aan een daartoe algemeen gemachtigde die al dan niet lid is van de raad. De raad van bestuur staat in voor de benoeming, het beslissen van de ambtsbeëindiging en de eventuele afzetting van de gemachtigde aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecifieerd of deze gemachtigde alleen kan handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur ais de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Deze gemachtigde verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas , en alle andere dergelijke ondernemingen en diensten. Hij of zij bezit verder tevens de maatschappelijke handtekening voor alle handelingen en contracten en betalingsopdrachten voor rekening van de vereniging, voor zover deze het dagelijks bestuur van de vereniging betreffen. Voor de rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van de voorzitter en van een ander lid van de raad van bestuur.

TITEL Vi. -- Begrotingen, rekeningen

Artikel, 27. Het boekjaar van de vereniging begint op één januari en eindigt op eenendertig december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en stelt hij de begroting voor het volgend boekjaar op; beide stukken worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het batig saldo wordt aan het vermogen van de vereniging toegevoegd en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd. Het ontwerp van de rekeningen en de begroting, evenals de bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen, worden tenminste acht dagen vóór de dag van de algemene vergadering in de zetel van de vereniging ter inzage gelegd van de stemgerechtigde leden.

Artikel. 27 bis Zolang de vereniging voor haar laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17,§5 van de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar, Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL VII,  Ontbinding, vereffening

Artikel. 28. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding of van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding van de vereniging besluiten. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden evenals de vereffeningsvoorwaarden.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOL) 2.2

Luik B Vervolg

Artikel. 28 bis. De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken, wanneer ten minste twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Zijn twee derde van de stemgerechtigde leden niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, Deze beraadslaagt geldig, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Deze tweede vergadering kan niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering plaatsvinden.

De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Artikel. 29. In geval van ontbinding wordt het netto-actief overgemaakt aan een vzw in de provincie Limburg met een gelijkaardig doel als dit van onderhavige vereniging.

Artikel. 30. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 en haar wijzigingen toepasselijk en kan verwezen worden naar het huishoudelijk reglement.

Houthalen, 17 maart 2015

(Getekend) Handtekening voorzitter Ludwig Vandenhove

Handtekening ondervoorzitter Jos Ramaekers

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
REGIONAAL LANDSCHAP LAGE KEMPEN, AFGEKORT : …

Adresse
GROTE BAAN 176 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande