RELOAD, AFGEKORT : RLD

Association sans but lucratif


Dénomination : RELOAD, AFGEKORT : RLD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.467.228

Publication

17/05/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zijn overeen gekomen een vereninging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art.1. De verening draagt de naam " Reload " Afdgekort " RLD " en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Alken, Hulzenstraat 10 gelegen in het gerechtelijk arrondisement Borgloon. De zetel kan binnen het gerechtelijke statuut eenvoudig gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

Statuten Reload Vzw Reload STATUTEN ***

1. De verening heeft tot doel onafhakelijk van elke filosofische, ideologische, politieke, godsdienstige, of welke organisatie dan ook de jeugd artistiek te ontplooien en haar idealen verder uit te bouwen via alle middelen die zij daartoe aanwenden: , het organiseren van concerten, festivals, theaterproducties enzovoort.

2. Om haar doel te verwezelijken mag ze roerende en onroerende goederen bezitten en of huren. Om haar doel te verwezelijken of het bereiken van dit doel ervan te vereenvoudigen, of te bevorderen, mag de vereniging samenwerken met andere vereningen of personen.

3. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de

Jammaers Geert 23-11-1987 Hasselt

Henskens Mark 13-09-1988 Leuven

Plessers Stijn 18-06-1991 Hasselt

Reenaers Mathijs 11-03-1993 Leuven

De ondergetekenden

Naam Voornaam Geboortedatum Plaats

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Reload

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13302946*

(afgekort) : RLD

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Hulzenstraat 10

0534467228

3570

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Alken

Griffie

Neergelegd

14-05-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

verwezelijking van voormelde ideale niet-winstgevende doelstellingen, met begrip van bijkomstige commerciele

en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezelijking van de ideale niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk II. Leden

Art. 4. Het aantal leden onbeperkt, maar minimum drie. De verening bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 5. Beslissingen over toetreden van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisregelement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 02 mei 2002 hen toekennen. Zij hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kanidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereninging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: De minimumleeftijd van 16 jaar bereikt hebben; jaarlijks lidgeld betalen. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisregelement.

Art. 7. De vereninging kan ook ereleden hebben. de raad van bestuur kan de voorwaarden door deelnemeing aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8. Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering).Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 50 euro.

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4

van de wet van 02 mei 2002:

- De wijzigingen van de statuten;

- De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- De benoeming en de afzetting van de comissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezolding

wordt toegekend;

- De kwijting aan bestuurders en de commissarisen;

- De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- De ontbinding van de verening;

- De uitsluiting van een werkend lid;

- De omzetting van de vereniging in een venootschap met een sociaal oogmerk;

- Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

Jammaers Geert Vinckenroyestraat 30, 3720 Kortessem

Henskens Mark 't Zant 6, 3520 Zonhoven

Plessers Stijn Hulzenstraat 10, 3570 Alken

Reenaers Mathijs Stationsstraat 31, 3570 Alken

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Naam Voornaam woonplaats

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekend gemaakt: door publicatie in het tijdschrift; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secreteriaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samen geroepen worden hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 13. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of email. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

plaatsvervanger.

Luik B - vervolg

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld indien tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijzigingen van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de verening geldt de wet op de vzw's

Art. 15. Elk Lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 16. De raad van bestuur is samengesteld uit tenminste drie leden en maximum 9 leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantale werkende leden van de verening. De leden worden voor een periode van 2 jaar benoemd door de algemende vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient 2-jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. BIj overlijden, ontslag, of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemende vergadering. Het mandaat van een bestuurder wordt niet bezoldig.

Art. 17. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, en een secretaris en bepaald hun bevoegdheden.

Art. 18 De raad ven bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van verening zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is ondermeer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne regelementen, het aannemene van giften, het aanvaarden werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtvorderingen.

Art. 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de verening overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheid bepalen.

Art. 20. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de verening dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of email. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 23. de besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secreteriaat ter inzage liggen van de leden t. a. v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het vereniginsdossier.

Art. 24. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig de wet van 02 mei 2002.

Bij beslissingen ivm het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2/3e aanwezigheid vereist. Deze beslissingen worde genomen bij een 2/3e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Hoofdstuk V. diversen

Art. 25. Elk jaar steldt de raad van bestuur de rekenigen en begrotingen op van respectievelijk het afgelopen en het komend boekjaar, Lopende van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 26. wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet 02 mei 2002.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergaedring één of meerdere vereffenaars aan, bepaald hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een geleijkwaardige jeugdverening met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Opgemaakt in Alken in 2 originele exemplaren.

(ondertekend door alle stichtende leden als in aanhef vermeld).

Benoeming van de raad van bestuur

de leden van v.z.w. " Reload " , te Alken, samen in algemende vergadering op 09-05-2013, te Alken hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Naam Voornaam geboortedatum woonplaats

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Deze hebben aangesteld als: Voorzitter: Geert Jammaers Ondervoorzitter: Stijn Plessers Penningmeester: Mark Henskens Secretaris: Mathijs Reenaers

Jammaers Geert 23-11-1987 Vinckenroyestraat 30, 3720 Kortessem

Henskens Mark 13-09-1988 't Zant 6, 3520 Zonhoven

Plessers Stijn 18-06-1991 Hulzenstraat 10, 3570 Alken

Reenaers Mathijs 11-03-1993 Stationsstraat 31, 3570 Alken

Coordonnées
RELOAD, AFGEKORT : RLD

Adresse
HULZENSTRAAT 10 3570 ALKEN

Code postal : 3570
Localité : ALKEN
Commune : ALKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande