SAM.ASS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : SAM.ASS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 808.288.429

Publication

09/03/2012
ÿþMod Wald 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111111 11111

*12053159*

Ondernemingsnr : 0808.288.429 Benaming

(voluit) : SAN. ASS

(verkort) :

Neergelegd ter griffie der

rechtbank v, koophandel te TONGEREN

21 -02- 2012

De Hoofdgriffieriffie

'Rijlagen billet Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

(voiiedig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - OMVORMING BV - NAAMSWIJZIGING-DOELSWIJZIGING

Op heden 23 februari tweeduizend en twaalf, om 9 uur, te Bilzen, op de maatschappelijke zetel gelegen te 3740 Bilzen, Korenstraat 7, wordt overgegaan tot het opmaken van het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de vennootschap onder firma "Sam.ass", opgericht bij onderhandse akte dd 08 december 2008, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 17 december 2008 onder het nummer *08194980*. Aan de vennootschap werd het ondernemingsnummer 0808.288.429 toegekend en de vennootschap is BTW plichtig onder hetzelfde nummer.

Opening van de vergadering  samenstelling van het bureau

De vergadering wordt geopend op het hierboven gemelde uur,

onder het voorzitterschap van de heer Krist Michiels, architect, geboren te Mechelen op 30 september 1978,

wonende te 3600 Genk, Margarethalaan 46, ongehuwd, NN 780930-021-04 en IK nr. 590-7494012-12.

Als secretaris treed de Heer Saeren Sieger, architect, geboren te Tongeren op 18 januari 1980, wonend te; 3740 Bilzen, Korenstraat 7, ongehuwd, NN 800118-201-73 en IK nr. 590-8604400-41.

Samenstelling van de vergadering - aanwezigheidslijst

Zijn aanwezig :

Michiels Krist, houder van 50 aandelen die 50% van het vermogen van de VOF vertegenwoordigen.

Saeren Sieger, houder van 50 aandelen die 50% van het vermogen van de VOF vertegenwoordigen.

De totaliteit van de door de vennootschap uitgegeven aandelen zijn aanwezig.

Uiteenzetting door de voorzitter

De voorzitter zet uiteen en verzoekt de secretaris bij akte vast te stellen hetgeen volgt

a) Agenda

(.Ontslag zaakvoerder Thijs llse

II.Naamwijzing VOF

III.Wijziging van doel en de statuten, teneinde deze in overeenstemming te brengen met de aanbevelingen

betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon, één en ander 'ingevolge de

wijzigingen die door de wet van 15/02/2006 werden aangebracht aan de wet van 20/02/1939 op de

bescherming van de titel en van het beroep van architect.

IV.Opmaak nieuwe gecoördineerde statuten

V.Machtiging aan de zaakvoerders tot uitvoering van de genomen beslissingen.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Zetel: 3740 BILZEN, Korenstraat 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

b) Oproepingen

ttit voorgaande blijkt dat afie vennoten aanwezig zijn, zodat het bewijs van hun oproeping niet moet worden voorgelegd.

De aanwezige vennoten verzaken overigens  voor zoveel als nodig  aan alle oproepingsformaliteiten die krachtens de wet of krachtens de statuten in zijn hoofde hadden moeten vervuld worden.

Vaststelling dat de vergadering geldig kan beraadslagen

De uiteenzetting van de voorzitter omtrent de aanwezigheid van de vennoten en het niet verreist zijn van een oproeping van enig ander persoon wordt nagegaan en juist bevonden door de vergadering; deze erkent dat ze bevoegd is om over de onderwerpen op de agenda te beraadslagen.

Goedkeuring Orde van architecten

Alvorens de beraadslaging aan te vatten bevestigen de aanwezige vennoten dat de richtlijnen en regels van de Orde van architecten hen bekend zijn en dat deze statutenwijziging voorafgaandelijk ter goedkeuring dient voorgelegd te worden van de provinciale Raad van de Orde van architecten. De aanwezige vennoten erkennen de bevoegdheid van de provinciale Raad op dat vlak en hebben reeds een ontwerp van de statuten zoals deze , heden zullen worden gewijzigd ter goedkeuring aan de provinciale Raad van de Orde van architecten voorgelegd, waarna de Raad van de Orde bij brief van 24/01/2012 (goedkeuring zitting Bureau dd 23/01/2012) heeft meegedeeld deze ontwerpstatuten goed te keuren.

Beraadslaging  Beslissingen

Vervolgens vat de vergadering de agenda aan en neemt na beraadslaging de volgende beslissingen

Eerste beslissing

De vergadering aanvaardt het ontslag van Mevr. Thijs Ilse als zaakvoerder van de VOF op heden en geeft

haar kwijting voor haar mandaat van bij de aanvang tot het ontslag.

Tweede beslissing

De vergadering gaat unaniem akkoord de naam van het architectenbureau te wijzigen naar "samarchitecten"

burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma  architectenbureau.

Derde beslissing

De vergadering keurt de voorgestelde wijziging van het doel van de vennootschap goed en beslist dienvolgens het artikel vier van de statuten integraal te schrappen en te vervangen als volgt

"De vennootschap heeft tot doel rechtstreeks of onrechtstreeks het verwerven en de uitvoering door haar vennoten van opdrachten op het gebied van architectuur, stedenbouw en milieubeheer, de bijzondere uitrustingstechnieken, binnenhuis- en tuininrichting, evenals opmetingen, topografie, expertises en veiligheidscoördinatie in de meest brede zin en het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen, die hiermee verband houden, mogelijk te maken en te bevorderen, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van arohitect onverenigbaar zijn. De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht en hierbij aile financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende. Bedoelde aanwijzing is aanwijzend en niet beperkend. De vennootschap zal steeds het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van architecten naleven.

Hoewel de vennootschap bevoegd is om "financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten", zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden

-Het gebeurt op een niet-commerciële wijze;

-Volgens het beheer van een goede huisvader;

-De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap zoals hier omschreven, dienen.

Handelsverrichtingen, onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel zijnde de uitoefening van het beroep van architect.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, intekening of op enige andere wijze belangen nemen in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een gelijkaardig of aanverwant doel, De rechtspersoon mag evenwel geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van Architect. De vennootschap kan zich ten gunste van derden borg stellen of hen aval verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken,

De vennootschap kan de functie van bestuurder of zaakvoerder in andere vennootschappen waarnemen, met uitzondering van handelsvennootschappen.

Dit zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, of in deelneming met derden,"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vierde beslissing

De vergadering beslist de statuten van de vennootschap volledig te vernieuwen, teneinde deze in overeenstemming te brengen met de aanbevelingen betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon, één en andere in gevolge de wijzigingen die door de wet van 15/02/2006 werden aangebracht aan de wet van 20/02/1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van Architect, Aan het doel van de vennootschap (weliswaar rekening gehouden met hetgeen hiervoor werd bepaald), het kapitaal, het boekjaar en de jaarvergadering worden echter geen wijzigingen aangebracht,

Ingevolge hetgeen voorafgaat, beslist de vennootschap de huidige tekst van de statuten integraal te schrappen en te vervangen door de volgende tekst

1. Naam duur zetel doel

ARTIKEL 1 : Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma  architectenbureau onder de benaming, "samarchitecten". Enkel deze naam zal worden gebruikt. De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden "burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een VOF  architectenbureau".

ARTIKEL 2 ; Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf de oprichtingsakte.

De artikelen 1865,5° en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3 : Zetel

De vennootschap is gevestigd te 3740 Bilzen, Korenstraat 7,

De zetel kan met eenparig goedvinden van de vennoten verplaatst worden in België. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Indien hij naar een ander taalgebied wordt overgebracht, betreft dit een statutenwijziging.

ARTIKEL 41 Doel

De vennootschap heeft tot doel rechtstreeks of onrechtstreeks het verwerven en de uitvoering door haar vennoten van opdrachten op het gebied van architectuur, stedenbouw en milieubeheer, de bijzondere uitrustingstechnieken, binnenhuis- en tuininrichting, evenals opmetingen, topografie, expertises en veiligheidscoördinatie in de meest brede zin en het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen, die hiermee verband houden, mogelijk te maken en te bevorderen, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn. De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile wijzen en manieren die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende. Bedoelde aanwijzing is aanwijzend en niet beperkend. De vennootschap zal steeds het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van architecten naleven.

Hoewel de vennootschap bevoegd is om "financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten", zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden :

-Het gebeurt op een niet-commerciële wijze;

-Volgens het beheer van een goede huisvader;

-De verrichtingen moeten het doel van de vennootschap zoals hier omschreven, dienen.

Handelsverrichtingen, onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel zijnde de uitoefening van het beroep van architect.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, intekening of op enige andere wijze belangen nemen in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een gelijkaardig of aanverwant doel, De rechtspersoon mag evenwel geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van Architect. De vennootschap kan zich ten gunste van derden borg stellen of hen aval verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

De vennootschap kan de functie van bestuurder of zaakvoerder in andere vennootschappen waarnemen, met uitzondering van handelsvennootschappen.

Dit zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, of in deelneming met derden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

2. Vermogen van de vennootschap

ARTIKEL 5 : Vermogen

Het vermogen van de vennootschap bedraagt honderd euro (100 ¬ ). Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één honderdste (1/100°) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL 6 ; Aandelen

De aandelen moeten noodzakelijk op naam zijn en mogen niet vrij overgedragen of verkocht worden.

De aandelen worden ais volgt verdeeld:

- Michiels Krist : vijftig aandelen (50).

- Saeren Sieger : vijftig aandelen (50).

Zij worden ingeschreven in het vennootschapsregister gehouden in de zetel.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van architecten inzage te verlenen in het vennootschapsregister.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet één maand vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten.

ARTIKEL 7 : Overdracht van aandelen

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die overeenkomstig artikel 8 bis van de statuten vennoot kan worden en dit mits unanieme goedkeuring van alle vennoten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen wordt één maand voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van architecten.

ARTIKEL 8 : Opsplitsing van aandelen

Elk aandeel is ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, worden de rechten verbonden aan dit aandeel geschorst tot een gemeenschappelijke vertegenwoordiger wordt aangeduid mits inachtname van de in art. 8 bis opgenomen bepalingen.

ARTIKEL 8 bis : Vennoten

Enkel personen die door de uitoefening van hun beroep meewerken aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, zijn toegelaten.

° Voor de professionele architectenvennootschap:

Enkel fysieke personen van wie het beroep architect is, kunnen als vennoot worden aanvaard.

Rechtspersonen kunnen slechts lid zijn voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat identiek of aanverwant maar niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap? Zij mogen evenwel ncoit de meerderheid van de aandelen bezitten en de meerderheid van de leden van de vennootschap moeten steeds fysieke personen zijn of eenpersoonsvennootschappen waarvan de enige vennoot architect is en in rechte optreedt als fysiek persoon.

De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

Stagiairs mogen geen deel uitmaken van een vennootschap of associatie waartoe hun stagemeester behoort.

Minstens één vennoot zal architect zijn. Elke architect-vennoot zat ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs, Indien de enige architect-vennoot overlijdt, zullen de andere vennoten, eventuele erfgenamen, er voor zorgen dat de lopende opdrachten door een ander architect opgevolgd worden.

De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de Orde van architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect of die strijdig zijn met het Reglement van Beroepsplichten. Zij sullen steeds de aanbevelingen van de Orde van architecten naleven. Vennoten die een beroep zouden gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect of met de deontologie dienen ontslag te nemen als vennoot.

Indien door erfopvolging of door boedelscheiding van aandelen nieuwe vennoten ontstaan, zullen zij met adres en beroep aan de Orde van architecten bekendgemaakt worden. Zij zullen in afwachting van hun aanvaarding dcor de Raad van de Orde van architecten geen stemrecht hebben en geen bestuursdaden mogen stellen; zij hebben enkel het recht op deelname in de winst en/of de waarde van de aandelen.

Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als vennoot voor de duur van de schorsing. Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden.

Ingeval van terugtreding, ontslag, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere venno(o)t(en), eventueel de erfgenamen ervoor zorgen dat de lopende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met inachtname van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

Nieuwe vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij unaniem akkoord van alle vennoten,

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet één maand vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten met opgave van naam, adres en beroep van de kandidaat-vennoot.

3. Beheer

ARTIKEL g : Benoeming  Ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die vennoot moeten zijn.

De architecten ingeschreven op de tabel van de Orde van architecten, beschikken over een meerderheid in

de beheers- en bestuursorganen. Wanneer er slechts één beheerder of zaakvoerder is, moet hij architect zijn,

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de

uitoefening van het beroep van architect behoort.

De zaakvoerder(s) kan/kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te

vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking

hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen

zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap of associatie verbindt, moet de naam en de

hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld,

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij

zelfde agenda samenstelt.

Elke architectuurovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot belast met de

architectuuropdracht.

Tot zaakvoerders-vennoten worden voor de duur van de vennootschap benoemd:

-MICHIELS Krist

-SAEREN Sieger

Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden.

De zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering van de vennoten mits éénparigheid,

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één van de twee zaakvoerders, Vanaf het ogenblik dat de beslissingen, aanbestedingen, contracten, ... een som van vijfduizend (5.000 euro) overstijgen is de handtekening van beide zaakvoerders samen nodig.

ARTIKEL 10 : Salaris

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap. Tenzij de vergadering van de vennoten anders zou beslissen is het mandaat van de zaakvoerders : bezoldigd.

ARTIKEL 11 : Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

ARTIKEL 12 : Tegenstrijdig belang

Indien een zaakvoerder voor een tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst dienen de bepalingen van art. 133 der vennootschappenwetten te worden nageleefd.

1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

4, Toezicht

ARTIKEL 13 : Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

5. Vergadering van de vennoten

ARTIKEL 14 : Dag, uur en plaats oproeping

Een vergadering van de vennoten wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde donderdag van de maand maart om twintig uur,

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. Te alle tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten, of wanneer een vennoot-architect daartoe verzoekt,

De vergaderingen van de vennoten worden gehouden in de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

Elke algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) met inachtname van de bepalingen terzake van de vennootschapswet,

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot is.

ARTIKEL 15 : Bevoegdheid van de vergadering van de vennoten

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van ;

de vaststelling van de jaarrekening;

de bestemming van de beschikbare winst;

de wijziging van de statuten (dit mag slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de

bevoegde Raad van de Orde van architecten goedgekeurd zijn);

de benoeming en ontslag van zaakvoerder, de vaststelling van zijn salaris, het instellen van een

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting.

ARTIKEL 16 : Besluitvorming notulen

Elke vennoot heeft recht op één stem.

in de vergadering van de vennoten worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij

wijziging van de statuten evenwel, is een eenparig besluit van de vennoten vereist.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

6. Inventaris jaarrekening winstverdeling verliezen

ARTIKEL 17 ; Boekjaar Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken era geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening,

ARTIKEL 18 : Bestemming van de winst/verliezen

Het batig saldo, dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige

provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de verdere bestemming van dit saldo van de winst. Zo

kan zij besluiten dit geheel of gedeeltelijk te reserveren.

De eventuele verliezen zullen gedragen worden door de vennoten in verhouding tot hun participatiebezit.

7. Ontbinding vereffening

ARTIKEL 19 : Vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 181, 182 en 183 van de Vennootschappenwet.

ARTIKEL 20 : Einde activiteit - Overlijden van een vennoot

Ingeval de activiteiten van de vennootschap een einde nemen, zal ieder van de vennoten het recht hebben

om een algemene vergadering samen te roepen teneinde te beslissen over de ontbinding van de vennootschap.

Dit besluit dient genomen te worden met eenparigheid tussen aile vennoten.

Ingeval van weigering, kan hij de ontbinding vorderen voor de rechtbank.

Ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap van rechtswege ontbonden zijn.

ARTIKEL 21 : Voorkeurrecht  Waardebepaling

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, zal iedere vennoot een voorkeurrecht hebben tot overname van de han delszaak. De waarde van de overname zal bepaald worden op basis van een gemiddelde van de netto-winst van de laatste vijf jaar, zonder rekening te houden met het beste en het slechtste jaar, te vermenigvuldigen met 2,5. Het aldus bekomen bedrag is de waarde aan dewelke de overnemer de zaak zal kunnen kopen, door de helft van dit bedrag uit te keren aan de andere vennoot. Ingeval van ontbinding door overlijden zal deze vergoeding toekomen aan de erfgenamen van de overleden vennoot. De waardebepaling zal worden verricht door de boekhouder van de vennootschap of door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Het aanbod tot overname zal aan de kandidaat-overnemer worden betekend per aangetekend schrijven door de andere vennoot. Hij heeft dan een maand om zich te beraden en zijn beslissing mede te delen. Indien het bedrag van de overname groter is dan twaalfduizend vijfhonderd euro (12.500 euro), kan per schijf van twaalfduizend vijfhonderd euro (12.500 euro) betaald worden, mits het betalen van een intrest van 5% per jaar op het resterende bedrag.

Ingeval de zaak, na ontbinding, zou worden overgedragen aan een derde, geldt deze bepaling niet.

8. Keuze van woonplaats

e ARTIKEL 22

Alle vennoten en zaakvoerders wier woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun ,alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap,

9. Verzekering

ARTIKEL 23

Elke architect-vennoot of  associé is verplicht om zijn burgerlijk en beroepsaansprakelijkheid te laten

N verzekeren.

N

10. Vrijwaring van de belangen van de cliënten

ARTIKEL 24 :

et Procedure ter vrijwaring van de belangen van cliënten:

et De vennootschap zal in het bijzonder waken over de stipte naleving van de door de Nationale Raad van de

et Orde van architecten en de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten vastgelegde regels terzake:

" de nodige schikkingen die getroffen dienen te worden teneinde bij ontbindinglvereffening van de vennootschap en mede gelet op de noodzaak van continuïteit voor de cliënt, de belangen van de cliënten te vrijwaren o.a. inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering door

pq fysische of rechtspersonen die gerechtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen.

De schikkingen desbetreffend zullen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde provinciale Raad

van de Orde van architecten worden overgemaakt.

" de vermeldingen met betrekking tot de identiteit van de architectvennoot of associé die belast is met de architectenopdrachten met dien verstande dat de overeenkomsten met cliënten in ieder geval steeds de

identiteit van de architectvennoot of associé belast met de architectenopdracht dienen te vermelden

" de nodige schikkingen die vereist zijn ingeval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, overlijden, afwezigheid,

" ~ onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een vennoot of associé, teneinde, en dit mede gelet op de noodzaak

P: van continuïteit voor de cliënt, het verderzetten van de opdracht te verzekeren; deze schikkingen dienen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten te worden overgemaakt.

" de te volgen procedure voor de lopende contracten ingeval de vennootschap of associatie ophoudt te bestaan met dien verstande dat de schikkingen terzake de continuïteit t.a.v. de cliënt dienen te verzekeren en voorafgaandelijk ter goedkeuring aan bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten worden overgemaakt.

" Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

" de verzekeringsverplichtingen van de architecten met dien verstande dat in ieder geval steeds de burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid van de architectvennoot of associé op afdoende wijze verzekerd is.

11, toekenning van bevoegdheden/volmachten

De heer ROEFFAERS Johan, accountant en belastingsconsulent wonende te 3700 Tongeren, Overrepen-straat 40 krijgt volmacht om alle documenten te ondertekenen en alle noodzakelijke verklaringen te doen met het zicht op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen,

Hij krijgt eveneens volmacht om voor rekening en in naam van de vennootschap op te treden bij de administratie van de Directe Belastingen en bij de administratie van de B1W, Registratie en Domeinen, om er de aangiften, antwoorden op vragen om inlichtingen, berichten van wijzigingen, regularisatieopgaven en bezwaarschriften op te stellen, te ondertekenen en in te dienen, besprekingen te voeren en akkoorden te ondertekenen met de controle- en geschillen-diensten en met de directie en hem te vertegenwoordigen in zijn relatie met genoemde administraties.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vijfde beslissing

Voor zoveel als nodig, verleent de vergadering aan de zaakvoerders van de vennootschap alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Zesde beslissing

Voor zoveel als nodig, verleent de vergadering een bijzondere machtiging aan de zaakvoerders van de

vennootschap om de voorgaande beslissingen uit te voeren,

Gedaan te BILZEN op 23 februari 2012,

MICHIELS Krist SAEREN Sieger

Zaakvoerder Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SAM.ASS

Adresse
KORENSTRAAT 7 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : BILZEN
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande