SAMEN STERKER LIMBURG

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SAMEN STERKER LIMBURG
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.344.015

Publication

31/12/2013
ÿþMod Wafd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

11- -12- 2013

Hegeke' r

Ondernemingsnr:

Benaming (voluit): Samen Sterker Limburg

(verkort):

Rechtsvorm: oogmerk

Zetel (volledig adres) Guffenslaan 108 - 3500 Hasselt

Onderwerp(en) akte Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Rose Marie Vanhelmont, notaris te

Hasselt op twaalf december tweeduizend dertien, blijkt dat:

1. De VZW Curieus-Limburg, ondernemingsnummer 0409.771.550 RPR Hasselt, met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Guffenslaan 108.

2. De VEW De Voorzorg - Federatie der zelfstandigen, ondernemingsnummer 0417.462.957 RPR Hasselt, met maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Guffenslaan 22.

3. De VEW Linz+ Limburg, ondernemingsnummer 0887.246.924 RPR Hasselt, met

maatschappelijke zetel te 3500 Hasselt, Gouverneur Roppesingel 55.

Nagemelde vennootschap opgericht hebben:

Benaming

De vennootschap is een coöperatieve vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk en draagt de naam SAMEN STERKER

Limburg.

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3500 Hasselt  Guffenslaan

108.

Doel

De vennootschap heeft tot doel:

a. systemen van samenaankoop organiseren om diensten of goederen goedkoper te maken

b. informatie verspreiden en voorlichtingscampagnes voeren

c. juridische, administratieve en technische ondersteuning bieden. Hiermee wil de vennootschap concreet bijdragen tot

1. De ondersteuning en verdediging van de koopkracht van de gezinnen, in de eerste plaats inzake basisproducten en dagelijkse behoeften, teneinde armoederisicoss, en kwetsbaarheid ten aanzien van prijsstijgingen te verminderen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal

oogmerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

2. De verdediging van de belangen van de consument, met inbegrip van senioren, eenouderge zinnen en andere kansengroepen, ten aanzien van leveranciers van diensten en producten, financiële instellingen, bedrijven en overheden en dit in de meest uiteenlopende domeinen;

3. het promoten en ontwikkelen van duurzaam verbruiken;

4" het ontwikkelen van initiatieven inzake duurzame huisvesting,

milieuvriendelijk wonen, de combinatie van wonen en zorg;

5" het stimuleren en ondersteunen van verbruikers en groeperingen om energiebesparende en milieugerichte maatregelen te nemen en deze diensten, installaties en producten toegankelijker te maken.

De vennootschap mag voorts op om het even welke manier alle activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen en op enigerlei wijze aan zo'n activiteit deelnemen.

Ze kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

Sociaal Oogmerk

De vennootschap heeft als sociaal oogmerk een ruime maatschappelijke dienstverlening, die de belangen van de leden overstijgt. De vennootschap wil door haar activiteiten een bijdrage leveren aan een duurzame en sociale samenleving.

De vennootschap heeft o.m. als doel het promoten van duurzaam consumentengedrag;

De vennootschap beoogt ook samenwerking met en ondersteuning van projecten en bedrijven die kaderen in de sociale economie.

De vennootschap heeft een sociaal oogmerk en is niet gericht op de verrijking van de vennoten die geen of slechts een beperkt vereogensvoordeel nastreven.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Kapitaal

Het bedrag van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op dertigduizend (30.000,00 E) Euro. Het vast gedeelte van het kapitaal bestaat uit 60 aandelen A, elk met 500 euro nominale waarde, onderschreven door de vennoten bij deze oprichtingsakte.

Het variabele gedeelte van het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen B op naam, met een nominale waarde van 250 euro per aandeel.

Bij intrede van nieuwe vennoten worden de aandelen meteen volstort.

De Raad van Bestuur kan evenwel met een gewone meerderheid bepalen dat aandelen voor minstens één vierde volstort worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Plaatsing en volstorting van het kapitaal

Het vaste maatschappelijk kapitaal, hetzij de som van dertigduizend (30.000,00 C) euro is volledig geplaatst als volgt:

Door de VZW Curieus-Limburg: tienduizend (10.000,00 e) euro

Door de VZW De Voorzorg - Federatie der Zelfstandigen: tienduizend (10.000,00 e) euro.

Door de VZW Linx+ Limburg: tienduizend (10.000,00 E) euro.

Totaal: dertigduizend (30.00,00 e) euro.

Deze bedragen werden volledig volgestort door storting in speciën gedeponeerd op een bijzondere rekening bij Ing België NV, kantoor Hasselt, de Schiervellaan 10, te 3500 Hasselt.

De comparanten overhandigen aan de notaris een door de voornoemde instelling afgeleverd attest de dato twaalf december tweeduizend en twaalf, teneinde het in haar dossier te bewaren.

Bestuur Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit minstens 4 en maximum 7 leden, al dan niet vennoten, benoemd door de algemene vergadering.

De meerderheid van de aandeelhouders A aanwezig of vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering heeft het recht om aan de algemene vergadering kandidaten voor te dragen voor maximum 6 bestuursmandaten.

De meerderheid van de aandeelhouders B aanwezig of vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering heeft het recht om aan de algemene vergadering kandidaten voor te dragen voor maximum 1 bestuursmandaat.

Onder de zes te benoemen bestuurders op voordracht van de aandeelhouders categorie A zullen steeds twee bestuurder benoemd zijn per vertegenwoordigende oprichter/rechtspersoon en dit zo lang deze rechtspersonen of hun rechtsopvolger aandeelhouder zijn.

De raad van bestuur is met de meest uitgebreide macht bekleed voor alle handelingen zowel van bestuur als van beschikking in elle maatschappelijke aangelegenheden, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de algemene vergadering bevoegd is.

Zo kan hij, onder meer:

Alle sommen en waarden ontvangen. Alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, vervreemden, ruilen, huren, verhuren en met hypotheek bezwaren. Leningen met hypothecaire en andere waarborgen opnemen. Leningen toestaan, alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan elle zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder

betaling, van

randmeldingen, inschrijvingen; elle gevallen

verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen

betalingen met of zonder subrogatie doen of toestaan; in

afstand doen, verzaken of bewilligen, zelfs dadingen

elle bevoorrechte en hypothecaire inschrijvingen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

. ."

aangaan, beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden, gebeurlijke teruggave toekennen. Personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden.

Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een gedelegeerd bestuurder of een zaakvoerder.

De raad van bestuur bepaalt de vergoeding verbonden aan deze opgedragen bevoegdheid, doch met inachtneming van de bepalingen van artikel 15 hiervoor.

Voor alle akten en handelingen, die het dagelijks bestuur overschrijden, al dan niet voor de rechtbank, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door twee bestuurders die niet van een beslissing of volmacht van de raad van bestuur moeten doen blijken.

Jaarvergadering

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen, op de tweede vrijdag van de maand juni op de maatschappelijke zetel - Guffenslaan 108 - 3500 Hasselt.

Boe klaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Bestemming van de winst

Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt:

1°) 5 % aan de wettelijke reserve, zoals de wet het voorschrijft

2°) Wat de winst betreft, kan, na voorafname van de wettelijke reserve door de Algemene Vergadering aan de vennoten slechts een rechtstreeks vermogensvoordeel worden toegestaan dat niet hoger ligt dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de wet van twintig juli negentienhonderd vijf en vijftig, houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen.

3°) Het overschot reserveren of overdragen.

De eventuele toe te kennen restorno mag aan de vennoten alleen worden uitgekeerd naar rato van de verrichtingen die zij met de vennootschap hebben gedaan.

Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en lasten, zal het overschot evenredig worden verdeeld onder het volgestorte gedeelte van de aandeelbewijzen. Het saldo dat na aanzuivering van het hele passief en de terugbetaling van de vennoten van hun inbreng overblijft, krijgt een bestemming, die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van de vennootschap, te bepalen door de Algemene Vergadering.

Overname verbintenissen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad De comparanten verklaren dat de vennootschap, bij toepassing van artikel' 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, te worden bekrachtigd.

Eerste jaarvergadering en eerste boekjaar.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal plaats vinden op de tweede vrijdag van juni tweeduizend vijftien.

Het eerste boekjaar eindigt op éénendertig december tweeduizend veertien. Benoemingen.

Daarnaast beslist de algemene vergadering het aantal bestuurders voor de eerste maal vast te stellen op 6 personen en volgende personen tot aan de Algemene Vergadering van 2016 als bestuurder te benoemen:

De Heer Dirk Meynen, voornoemd.

De Heer Tony Coonen, wonende te 3500 Hasselt, Maastrichtersteenweg 84. Mevrouw Ingrid Lieten, voornoemd.

De Heer Frank Vandenhoudt, voornoemd.

De Heer Marcel Siepman, voornoemd.

Mevrouw Maria Malina, wonende te 3520 Zonhoven, Pleinstraat 69, die hier tussenkomt.

De Heer Koen Sleypen, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Senator G. Ruttenstraat 11/a, die hier tussenkomt.

Alle voornoemde bestuurders, met uitzondering van de heer Tony Coonen, zijn alhier aanwezig en aanvaarden hun mandaat.

De Heer Koen Sleypen, voornoemd wordt als gedelegeerd bestuurder aangeduid om binnen de perken van het huishoudelijk reglement het dagelijks bestuur uit te oefenen.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL bestemd voor publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad

Wordt tegelijk neergelegd : expeditie akte

(get.) Notaris Vanhelmont



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste bfz, van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

15/06/2015
ÿþr

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1013

soaais

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

0

if JUNI 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 0543.344.015

Benaming

(voluit) : Samen Sterker Limburg

(verkort) :

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk

Zetel : Guffenslaan 108, 3500 Hasselt

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders

Uit het verslag van de Algemene Vergadering dd. 12 mei 2015 blijkt dat Dhr. Koen Sleypen ontslag neemt, zowel uit zijn functie als bestuurder, alsook uit zijn functie als gedelegeerd bestuurder, en dit met onmiddellijke ingang.

Uit hetzelfde verslag blijkt ook dat Mevr. Maria Malina ontslag neemt uit haar functie als bestuurder, en dit met onmiddellijke ingang.

Tevens blijkt uit het verslag van de Algemene Vergadering dat Dhr. Ahmet Koç en Dhr. Pierre Vrancken worden opgenomen binnen de Raad van Bestuur voor de resterende periode van het mandaat, zijnde tot aan de Algemene Vergadering van 2016.

Tengevolge deze wijzigingen is de Raad van Bestuur ais volgt samengesteld:

Coonen Tony

Koç Ahmet

Lieten Ingrid

Meynen Dirk

Siepman Marcel

Vandenhoudt Frank

Vrancken Pierre

Uit het verslag van de Raad van Bestuur dd. 12 mei 2015 blijkt dat Dhr. Ahmet Koç de functie van gedelegeerd bestuurder zal uitoefenen, en dit tot de Algemene Vergadering van 2016.

Ahmet Koç Dirk Meynen

Gedelegeerd Bestuurder Bestuurder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

08/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 12.06.2015, NGL 31.08.2015 15571-0267-012

Coordonnées
SAMEN STERKER LIMBURG

Adresse
GUFFENSLAAN 108 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande