SAMPERMANS ADVOCATEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SAMPERMANS ADVOCATEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.316.202

Publication

18/12/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13307794*

Neergelegd

16-12-2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0543316202

Benaming (voluit): SAMPERMANS ADVOCATEN

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 3500 Hasselt, Koningin Astridlaan 46

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Thierry VELGHE te Maasmechelen, op 11 december 2013, blijkt

dat:

AANWIJZING VAN DE VENNOOT

1. De heer SAMPERMANS Marc Emiel Marcel, geboren te Hasselt op 10 februari 1958, en zijn echtgenote;

2. Mevrouw MUTOMBO Malumba, geboren te Bilzen op 28 december 1978, samenwonende te 3500 Hasselt, Winterstraat 8.

VORM en NAAM

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zal de benaming dragen "SAMPERMANS ADVOCATEN , hebben opgericht. ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3500 Hasselt, Koningin Astridlaan 46.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

- de uitoefening van activiteiten van advocaat, faillissementscurator en bemiddelaar, middels haar vennoten, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, met de wettelijke en deontologische bepalingen, met de reglementen van de Nationale Orde van Advocaten, van de Orde van Vlaamse Balies en van de balie van Hasselt, met de Europese gedragscode en desgevallend met de reglementen van de betrokken andere balies of erkende wettelijke professionele organisaties, zoals het geven van onderwijs, het publiceren van artikels en boeken, het uitoefenen van externe consultancy-activiteiten, het optreden als bestuurder en vereffenaar, en het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten.

- de vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks en onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken. De vennootschap zal haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten en zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

- de vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels, eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals vastgesteld door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle roerende en onroerende verrichtingen kan stellen die op welke wijze ook, rechtstreeks of onrechtstreeks, kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht en dit binnen de grenzen van de deontologische verplichtingen van de advocaat.

De vennootschap kan, binnen voormelde grens, eveneens overgaan tot het oprichten van filialen en bijhuizen.

Zij kan ook functies uitoefenen van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen met een gelijkaardig doel.

BEDRAG MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL EN STORTING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt twintigduizend euro (¬ 20.000,-). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van een nominale waarde, genummerd van één (1) tot en met honderd (100), elk één honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigend. Het kapitaal is volgestort.

DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

BESTUUR, MACHTEN EN TOEZICHT

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer vennoten, zaakvoerders genoemd, benoemd door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat bepaalt.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om alleen en in alle omstandigheden alle handelingen en verrichtingen uit te voeren of toe te laten, die nodig zijn voor de realisatie van het maatschappelijk doel, behoudens die welke door de wet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn wordt de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigd door iedere zaakvoerder die individueel kan optreden.

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde toegekend worden, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene onkosten van de vennootschap.

Als de bezoldiging niet uitdrukkelijk wordt voorzien, zijn de zaakvoerders onbezoldigd.

RESERVE, WINSTVERDELING.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Over de bestemming van de winst wordt besloten door de algemene vergadering. Deze kan beslissen dat een door haar te bepalen gedeelte van de uitkeerbare winst als dividenden uitgekeerd wordt aan de vennoten.

Zij is steeds bevoegd te besluiten dat de winst geheel of gedeeltelijk wordt gereserveerd of zal overgedragen worden naar het volgend boekjaar.

VEREFFENING.

Bij ontbinding van de vennootschap zal de vereffening geschieden door de zaakvoerder, tenzij de algemene vergadering hiertoe opdracht geeft aan één of meer vereffenaars. Deze laatsten kunnen enkel aangesteld worden, na aanduiding door de Stafhouder.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Het overlijden, het definitief verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, het kennelijk onvermogen, de uitsluiting of de uittreding van een vennoot hebben niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit.

De vereffenaars kunnen van elke vennoot betaling eisen van de bedragen die deze zich heeft verbonden in de vennootschap te storten en die nodig lijken om haar schulden en de kosten van vereffening te voldoen.

Na delging van de schulden en de lasten van de vennootschap zal het saldo van het maatschappelijk vermogen verdeeld worden tussen de vennoten in evenredigheid met het aantal aandelen dat zij bezitten.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

JAARVERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeenkomen op de derde vrijdag van de maand juni om vijftien uur (15u), in de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats en op het uur, in de uitnodiging bepaald.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Ieder aandeel met stemrecht geeft recht op één stem.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber die houder is van een schriftelijke volmacht. Op de vergadering mogen de vennoten hun stem schriftelijk uitbrengen. Niemand mag bij de algemene vergadering een vennoot vertegenwoordigen als lasthebber, zo hij zelf geen stemgerechtigde vennoot is.

BOEKJAAR

Luik B - Vervolg

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van

ieder jaar.

OVERGANSBEPALINGEN.

A. Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op 31 december 2014.

B. De eerste algemene jaarvergadering heeft plaats op de derde vrijdag van de maand juni 2015.

C. Het aantal zaakvoerders wordt bepaald op twee.

Worden benoemd tot niet-statutair zaakvoerder voor onbepaalde duur, aanvangend op de datum van oprichting van de vennootschap: de heer SAMPERMANS Marc en mevrouw MUTOMBO Malumba, beiden voornoemd.

- VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL bestemd voor publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Wordt tegelijk neergelegd: expeditie akte (get.) Notaris Thierry Velghe.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

27/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.06.2015, NGL 20.07.2015 15325-0600-013
27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 22.06.2016 16208-0247-014

Coordonnées
SAMPERMANS ADVOCATEN

Adresse
KONINGIN ASTRIDLAAN 46 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande