SCHUTTERIJ SINT-ANNA ACHEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHUTTERIJ SINT-ANNA ACHEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 896.353.838

Publication

29/04/2013
ÿþMOA 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0896.353.838

Benaming

(voluit) : Schutterij Sint-Anna Achel vzw

(verkort) : Schutterij Sint-Anna Achel vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Wintsoogmerk

Zetel : Witteberg 4, 3930 Hamont-Achel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming van bestuurders  wijziging van de statuten

-Op de algemene vergadering van vrijdag 15 maart 2013 besliste de algemene ledenvergadering unaniem het ontslag te aanvaarden van bestuurder Antoon Duisters, Balenhoek 42 te 3930 Hamont-Achel (geboren te. Hamont op 16/06/1957) en de nieuwe bestuurders te benoemen: Johan Vos, Oude Pastorijstraat 40, 3930. Hamont-Achel (geboren te Neerpelt op 29/06/1951) en Bart Koninkx, Ven 38, 3930 Hamont-Achel (geboren te Neerpelt op 0410511979).

-Op de algemene vergadering van vrijdag 29 maart 2013 besliste de algemene ledenvergadering unaniem de statuten van Schutterij Sint-Anna Ache{ vzw te wijzigen. De hierna volgende statuten vervangen integraal de vorige statuten.

Samenstelling Raad van Bestuur:

1. Jansen Robertus, Oude Pastorijstraat 17, 3930 Hamont-Achel, °25-02-1955 te Valkenswaard (Nederland).

2. Stakebrand Johannes, Rodenrijt 80, 3930 Hamont-Achel, °19-05-1958 te Amsterdam (Nederland).

3. Winters René, Witteberg 4, 3930 Hamont-Achel, °03-02-1950 te Achel.

4. Joosten Theodoor, Schutterijstraat 39/Bus 2, 3930 Hamont-Achel, 07-2-1957 te Neerpelt,

5. Vos Johan, Oude Pastorijstraat 40, 3930 Hamont-Achel, °29/06/1951 te Neerpelt. 6, Koninkx Bart, Ven 38, 3930 Hamont-Achel, °04/05/1979 te Neerpelt.

HOOFDSTUK 1. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. De vereniging draagt als naam: " SCHUTTERIJ SiNT-ANNA ACHEL vzw"

Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging moeten' haar benaming dragen met onmiddellijk daarvoor of daarachter de afkorting VZW en het adres van zetel van de vereniging + ondernemingsnummer.

De schutterij werd op 17 oktober 2003 te Achel heropgericht.

Art.2, De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Witteberg 4, 3930 Hamont-Achel, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Hasselt.

Art.3. De vereniging stelt zich ten doel: het bevorderen van de lokale historische schuttersactiviteiten en het beschermen van de volkskundige aard. Als christelijke broederschap de gildegeest, dat wil zeggen de broederschap, vriendschap, burgerzin, vrijheidsliefde, eerbied voor het voorgeslacht en menselijke waardigheid te beleven van de specifieke gildegebruiken en gildentradities en ten dienste van en tot nut van de gildenbroeders en de plaatselijke, regionale en landelijke gemeenschap in de ruimste zin.

De schutterij tracht dit doel te bereiken door de daartoe geëigende en geoorloofde middelen. Deze middelen, zijn onder meer: schieten met de zware buks, schieten met kaliber 22, schieten met luchtbuks, schieten met de kruisboog, vogelschieten, trommelen, vendelen en patroonsvieringen, deelnemen aan de jaarlijkse Achelse" Antoniusprocessie en een representatieve rol te vervullen waar dat wenselijk en mogelijk is bij voorkomende gelegenheden. Alles wat nodig is om het schutterijleven te bevorderen, noodzakelijk of nuttig is, kan worden georganiseerd. De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, waarvan de inkomsten aangewend warden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

Art. 4. De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het bereiken van haar doel nodig heeft in eigendom te bezitten of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Art. 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

RECHTBANK VAN KOOPHANDtL

18 -04- 2013

HASSELT

Griffie

3066817

Op de laatste DIz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2,2

HOOFDSTUK 2. - LEDEN --AANNEMING -- ONTSLAG

Art, 6. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan 3 bedragen. De toegetreden leden zijn de partner en/of de kinderen van het effectieve lid.

Art. 7. De Raad van Bestuur aanvaardt of verwerpt de toetreding van een persoon die lid wil worden. De beslissing van niet-toetreding moet niet gemotiveerd worden.

Art. 8. De leden betalen jaarlijks een minimum bijdrage van 25 euro en een maximum van 500 euro. Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur en meegedeeld aan de effectieve leden tijdens de algemene vergadering.

Art. 9. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Art. 10. Elk lid is verplicht zich altijd te gedragen zoals van een rechtgeaard gildenlid verwacht wordt.

Art. 11. Men houdt op door lid te zijn: 1. Door vrijwillig ontslag; 2. Door uitsluiting waartoe besloten wordt door een meerderheid van tweederden van de algemene vergadering en nadat de betrokkene ter zitting van de algemene vergadering zijn standpunt heeft kunnen uiteenzetten. Een lid dat ontslag neemt maakt dit bekend schriftelijk of per email aan de kapitein (voorzitter) of de deken-schrijver (secretaris) van de schutterij.

Art. 12. Elk lid welke niet tijdig zijn lidgeld heeft betaald, wordt geacht ontslag te nemen. De vaststelling van het aantal leden gebeurt tijdens de algemene vergadering.

Art, 13 De Raad van Bestuur van de VZW is verplicht een Ledenregister bij te houden. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de VZW.

Art. 14. De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK 3. - RAAD VAN BESTUUR

Art, 15. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 leden, De leden van de Raad van Bestuur nemen hun functie op voor onbepaalde duur. Een bestuurder is afzetbaar door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid van tweederde (2/3de) van de effectieve leden. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim, wanneer één effectief lid hierom vraagt.

Art. 15bis. Enkel de Raad van Bestuur is gemachtigd een nieuw kandidaat-bestuurslid voor te dragen. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW. Het ontslag gebeurt schriftelijk of per email aan de kapitein (voorzitter) of de deken-schrijver (secretaris) van de schutterij. Indien door het ontslag de werking van de VZW in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Art.16, Na voordracht door de Raad van Bestuur beslist de algemene vergadering bij een gewone meerderheid de benoeming van een nieuwe bestuurder. De genomen beslissing van de algemene vergadering

wordt opgenomen in een verslagschrift, "

Art.17. De Raad van Bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter, secretaris of twee andere bestuurders. Dit verzoek wordt schriftelijk of per email gedaan. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst, evenals de agenda.

Art. 18. De Raad van Bestuur wordt vertegenwoordigd ten opzichte van derden en in rechte door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, wanneer de waarde van een handeling niet hoger is dan ¬ 500,00, Voor een handeling waarvan de waarde ¬ 500,00 of meer bedraagt, is de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders vereist. Daarnaast kan de raad van bestuur steeds een bijzonder geschreven volmacht geven.

Art. 19. De rechtsvorderingen als verweerder worden verdedigd uit naam van de voorzitter of een bestuurder daartoe gemachtigd.

Art. 20. De Raad van Bestuur nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat,

HOOFDSTUK 4. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 21. Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering is voorbehouden; de wijziging der standregelen, de benoeming of afzetting van bestuurders, de uitsluiting van leden, de goedkeuring der rekeningen en begrotingen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, en al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheden door deze standregelen toegekend aan de raad van bestuur.

Art. 22. Minstens eenmaal per jaar, wordt een algemene vergadering gehouden in de maand maart.

Art. 23. De bijeenroepingen warden gedaan door de Raad van Bestuur, bij gewone brief of per email, gericht aan elk lid der vereniging ten minste acht dagen op voorhand. De oproeping bevat dag, uur en plaats der samenkomst, evenals de dagorde.

Art. 24, De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is het voorstel verworpen,

Art. 25. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of indien hij belet is door de oudste bestuurder.

Art. 26, Een algemene vergadering kan gehouden worden telkens ais het belang van de vereniging dit vereist. Ze moet gehouden warden telkens als één vijfde der effectieve leden dit verzoek schriftelijk inbrengt bij de voorzitter.

MOD 2.2

Voor-*

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Art. 27. Elk effectief lid mag deelnemen aan de algemene vergadering en beschikt over één stem. De Raad van Bestuur beslist wanneer een algemene vergadering wordt samengeroepen waarop alleen de effectieve leden worden toegelaten. In andere gevallen mogen ook de toegetreden [eden de algemene vergadering bijwonen.

Art. 28. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslagschrift, getekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels worden afgeleverd aan elk effectief lid indien hij/zij er om vraagt

Art, 29. De algemene vergadering kan, op voorstel van de raad van bestuur, een huishoudelijk reglement vaststellen. Deze reglementen mogen geen bepalingen omvatten die in strijd zouden zijn met onderhavige standregelen of de wet.

HOOFDSTUK 5.  BEGROTING - REKENINGEN

Art. 30. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 31. De Raad van Bestuur zal uit de effectieve leden twee personen vragen om de jaarrekening en bankverrichtingen te controleren.

Art. 32. ieder jaar op de algemene vergadering worden de rekeningen van het verlopen boekjaar vastgesteld en de begroting opgesteld voor het komende dienstjaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 6.  ONTBINDING - VEREFFENING

Art. 33. De vereniging kan te aile tijden ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, of door een gerechtelijke beslissing indien deze vergadering niet rechtsgeldig is samengesteld. Voor de vrijwillige ontbinding is een aanwezigheidsquotum vereist van tweederde (213de) van de effectieve leden. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van viervijfde (4/5de) van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij gebrek aan voldoende meerderheid wordt binnen de dertig dagen een nieuwe vergadering samengeroepen, waarin bovengenoemde meerderheid kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Art. 34. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering en bij gebrek daaraan door de rechtbank één of meerdere vereffenaars aangesteld en wordt hun bevoegdheid tot fegeldemaking van de goederen vastgesteld. 1n geval van ontbinding, zal het actief na aanzuivering der schulden overgedragen warden aan de gemeente Hamont-Achel of aan een werk of instelling waarvan de doelstelling zoveel mogelijk in overeenstemming is met het doel van de ontbonden vereniging. Deze overgave dient te worden beschouwd als een inbewaringgeving, zodat bij heroprichting van de vereniging, al de stukken die werden in bewaring gegeven, terug in haar bezit zullen raken. Deze overdracht aan hoger gemelde instellingen zal helemaal niet dienen plaats te hebben, indien, na een vrijwillige ontbinding der vereniging, minstens 7 (zeven) leden de activiteiten van de schutterij wenst voort te zetten.

Art. 35. Voor alles wat in deze standregelen niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging van toepassing,

Aldus goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van vrijdag 15 maart 2013 en vrijdag 29 maart 2013

Getekend door:

Robertus Jansen, bestuurder (kapitein/voorzitter)

Johannes Stakebrand, bestuurder (regerend-dekentondervoorzitter)

René Winters, bestuurder (deken-schrijver/secretaris)

Theodoor Joosten, bestuurder (deken-schatbewaarder/penningmeester)

Johan Vos, bestuurder (deken/bestuurslid)

Bart Koninkx, bestuurder (dekentbestuurslid)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCHUTTERIJ SINT-ANNA ACHEL

Adresse
WITTEBERG 4 3930 HAMONT-ACHEL

Code postal : 3930
Localité : Achel
Commune : HAMONT-ACHEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande