SINT-TRUIDENSE HONDENSCHOOL 'T SPEELHOF

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-TRUIDENSE HONDENSCHOOL 'T SPEELHOF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.906.528

Publication

12/02/2013
ÿþ MOD 2.2

In de rijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ha

*1302620

RECHTBANK VAN KOCPFIANDEL

3 1 JAN, 2913

eireEuT

Qndernemíngsnr : 0477.906.528

Benaming

(vole) : Sint-Truidense Hondenschool 5pee.l.heer

(verkort) "

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Oud adres : Nachtegaal 22, 3800 Sint Truiden

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - Wijziging Raad van bestuur en gemachtigden, wijziging zetel.

Naar aanleiding van de bijzondere Algemene Vergadering van 04 Dec 2012 werd met unanimiteit van stemmen de statuten als volgt aangepast

1. Naam en zetel

De vereniging heet "Sint-Truidense Hondenschool", vzw. De vereniging is gevestigd in Sint-Truiden en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Hasselt. De zetel kan verplaatst worden bij besluit van de Algemene Vergadering en bij bekendmaking op de griffie van de rechtbank van koophandel van het bovenstaande arrondissement. Het huidig adres is Groenstraat 101 - 3800 Sint-Truiden.

2. Doel

Het doel van de vereniging bestaat er in iedere hond van gelijk welk ras de begrippen van gehoorzaamheid en gewilligheid en eventuele andere disciplines bij te brengen, zodat de hond zich in gelijk welke situatie behoorlijk gedraagt. Daartoe zal de vereniging wedstrijden en tentoonstellingen organiseren en aile beschikbare middelen aanwenden ter bevordering van het gebruiken en fokken van rashonden. De volgende onderdelen van de opleiding worden benadrukt recreatief aspect, educatief aspect, sociaal karakter. De vereniging kan, om haar maatschappelijk doel te realiseren of beter uit te voeren, alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit maatschappelijk doel. Deze handelingen zijn evenwel van ondergeschikte orde. De vereniging zal haar aansluiting aanvragen bij de KKUSH waarvan zij zowel het huidige als elke later in voege tredend reglement aanvaardt. Zij erkent de Conventie van 12 februari 1928, die een herziening inhoudt van het pact van 6 januari 1908 en die aan de basis ligt van de Koninklijke Kynologische Vereniging. Zij verbindt er zich toe elke andere organisatie, niet aangesloten bij de KKUSH of het FCI, noch moreel, noch daadwerkelijk te steunen.

3. Duur

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ontbonden worden op beslissing van de Algemene Vergadering, volgens de procedure beschreven in de statuten,

4. Leden

Het ledenaantal is onbeperkt en als volgt samengesteld

1. Ereleden met raadgevende stem op de Algemene Vergadering. Het statuut van erelid wordt toegekend voor bewezen diensten aan de vereniging, aan een persoon voorgesteld door de Raad van Bestuur. Ereleden betalen geen lidgeld en zijn toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. Effectieve leden : Zij maken deel uit van de Algemene Vergadering en hebben stemrecht. Zij zijn eveneens vermeld in het ledenregister. Zij zullen hierna lid genoemd worden. Iedereen kan lid worden door een aanvraag tot de secretaris te richten (aanvraagformulier beschikbaar), die op zijn beurt de aanvraag aan de Raad van lâestuur zal voorleggen. De Raad van Bestuur onderzoekt de aanvraag, aanvaardt of verwerpt ze en is in dit laatste geval niet verplicht haar verwerping te motiveren. Het minimum aantal effectieve leden is 3.

3. Toegetreden leden zijn leden die een bijdrage betalen, zij hebben geen stemrecht en zijn gebonden aan het huishoudelijk reglement. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 50 euro. Het juiste bedrag wordt jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur. Het jaarlijks lidgeld (of verlenging) is te voldoen op de inschrijvingsdatum.

5. Ontslagname en uitsluiting als effectief lid

Een ontslagname is slechts geldig indien zij geschiedt per aangetekend schrijven naar de voorzitter of de secretaris. Uitsluiting wordt door de Algemene Vergadering uitgesproken met 2/3de meerderheid van de aanwezige stemgerechtigden en vertegenwoordigden en nadat de belanghebbende werd gehoord en de nodige inlichtingen heeft verstrekt. Deze laatste zal hiertoe schriftelijk worden uitgenodigd bij aangetekend schrijven. Uittredende leden hebben geen enkel recht op sociale verwezenlijking. Kunnen uitgesloten worden, leden die een eerloze daad stelden of op enigerlei wijze de rechten van de vereniging ernstige schade toebrachten. Elke persoon doot een strafbepaling getroffen, waarvan de uitwerking zich bepaalt tot de kring van de vereniging, heeft, indien zij meent dat de beslissing tegen haar genomen de standregelen niet eerbiedigt, het recht in hoger beroep te gaan bij de Kynologische Raad. Dit beroep is in elk geval ontvangbaar indien de vereniging de uitbreiding van de strafbepaling tat gans de KKUSH aanvraagt. De persoon getroffen door een strafbepaling zal hiervan per aangetekend schrijven verwittigd worden en zal, op dezelfde wijze, van zijn recht op hoger beroep in kennis gesteld worden.

6. De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt gevormd uit alle effectieve leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van deze, door een ander gevolmachtigd lid van de Raad van Bestuur. De vergadering moet samengeroepen worden door de Raad van Bestuur wanneer één vijfde van de leden erom verzoeken. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de leden op de agenda geplaatst worden.

7. Bevoegdheid

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn

1. Het recht om de statuten te wijzigen

2. het recht uit te spreken over de ontbinding van de vereniging met inachtneming van de wettelijke beschikkingen terzake.

3. het recht jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren

4. het recht om bestuurders te benoemen en te herroepen

5. het recht om aile andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen

6, het recht voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen te bepalen

7, het recht om een effectief lid uit te sluiten

8. het recht voor een omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

8. Bijeenroeping

De leden worden samen uitgenodigd op de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur. Ze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lid in het bezit van een handgeschreven volmacht. De uitnodigingen gebeuren schriftelijk (per brief of per mail) minstens acht dagen voor de vergadering en maken melding van de agenda. De Raad van Bestuur heeft de beslissingsbevoedgheid om de Algemene Vergadering bijeen te roepen, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

9. Stemming

Alle leden beschikken op de Algemene Vergadering over gelijk stemrecht. Een lid of een vertegenwoordiger van een lid, kan geen houder zijn van meer dan één volmacht tot stemmen, behalve in die gevallen waarin er statutair anders over wordt beslist.

10. Beslissingen

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over de wijziging van de statuten wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproeping en wanneer minimum 2/3de van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van 2/3de der stemmen. Echter wanneer de wijziging één der doeleinden betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden éénpang goedgekeurd wordt. Zijn 2/3de van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een 2de vergadering bijeengeroepen worden. Deze kan beraadslagen, welke het getal aanwezige leden ook zij. Er moeten minstens 15 dagen zitten tussen de eerste en de tweede vergadering. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging indien 4/5e van de aanwezige leden en vertegenwoordigden hiermee akkoord zijn. De statuten van de vereniging kunnen bepalen onder welke voorwaarden derden die een band hebben met de vereniging als toegetreden lid van de vereniging kunnen worden beschouwd. De rechten en plichten van de leden omschreven in deze wet zijn niet van toepassing op de toegetreden [eden. Hun rechten en plichten worden bepaald door de statuten. De beslissingen worden ingeschreven in een notulenboek die ondertekend wordt door de voorzitter en een bestuurder. Deze notulen liggen steeds ter inzage voor alle leden en worden bewaard op de maatschappelijke zetel. De wijziging van de statuten moet bekendgemaakt worden op de Griffie van de rechtbank van Koophandel. Ook zal er van elke vergadering een verslag opgemaakt worden dat aan elk lid zal bezorgd worden binnen de 10 dagen na de Algemene Vergadering, hetzij per mail of per brief. Dit verslag (en alle andere) wordt ondertekend door 2 bestuurders.

11. Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minimum drie leden. Indien de Algemene Vergadering bestaat uit drie leden kan uitzonderlijk de Raad van Bestuur bestaan uit 2 leden. Om de continuïteit van de vereniging te waarborgen zullen de drie stichtende leden voor een periode van onbepaalde duur deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Zij zullen de functie van voorzitter, secretaris en penningmeester vervullen. Deze functies worden vacant na schriftelijke ontslagname van de betrokkene of overmacht (plots overlijden). De kandidaat titularis voor een van de hiervoor vermelde functies worden verkozen op een Bijzondere Algemene Vergadering. De kandidaturen dienen schriftelijk gericht aan de Raad van Bestuur die ze zal voorleggen aan de Algemene Vergadering. Indien ingevolge een sterfgeval of enige andere reden het aantal leden van de Raad van Bestuur minder dan drie bedraagt, zal de Raad van Bestuur één of meerdere effectieve leden kiezen ter vervanging, die het mandaat van hun voorgangers tijdelijk zullen voortzetten. Deze benoemingen zullen door de eerstkomende Algemene Vergadering worden bekrachtigd. De Raad van Bestuur vergadert zo vaak het dit nodig acht. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en kunnen ook worden afgezet door de Algemene Vergadering. Hiervoor is een 213e meerderheid vereist. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen van de Raad van Bestuur. Hijlzij zal daartoe een schriftelijke aanvraag richten (per brief of mail) aan de Algemene Vergadering.

12. Bevoegdheid

De voorzitter, ondervoorzitter, de penningmeester en de secretaris zijn verantwoordelijk voor de beschikbare gelden en ruimer gezien het besturen van de vzw, Hun handtekening is dan ook gemachtigd. Een bestuurslid samen met twee leden kunnen steeds inzage nemen van het kasboek. Het bestuurslid dat drie opeenvolgende zittingen afwezig is, kan op voorstel van de Raad

van Bestuur door de Algemene Vergadering ontslagen worden. Bestuursleden vervullen hun mandaat kosteloos. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de zaken van de vereninging. De VZW wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de handtekening van 2 bestuurders. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, De leden van de Raad van Bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk tegenover de Algemene Vergadering voor de uitoefening van hun mandaat. De voltallige Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het beheer van de gelden en voor het besturen van de VZW.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De Raad van Bestuur kan een dagelijks uitvoeringscomité aanstellen. Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bevoegdheden : De handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de Raad van Bestuur zelf niet rechtvaardigen. De beslissingen genomen door het dagelijks uitvoeringscomité, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

De ambtbeëindiging in het dagelijks uitvoeringscomité kan geschieden

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks uitvoeringscomité zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

13. Bijeenroeping

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter, telkens wanneer de belangen van de vereniging zulks vereisen en dit minstens vier maal per jaar. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Dit gebeurt schriftelijk met vermelding van het punt van de dagorde. De Raad van Bestuur kan naar goeddunken andere personen ais adviseur (zonder stemrecht) op zijn vergaderingen uitnodigen.

14, Stemming

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

15, Beslissingen

De beslissingen worden in een notulenboek ingeschreven, Dit notulenboek wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Deze notulen liggen steeds ter inzage voor alle leden en worden bewaard op de maatschappelijke zetel.

16. Huishoudelijk reglement

De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit en kan alle nodige aanpassingen doorvoeren. Dit reglement blijft ondergeschikt aan alle statuten.

17, Balans - Begroting

Het maatschappelijk jaar en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar zullen bij het einde van elk boekjaar door de Raad van Bestuur worden afgesloten. Ze worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende Algemene Vergadering binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De Algemene Vergadering zal twee rekeningtoezichters aanwijzen belast met de verificatie van de rekeningen van de vereniging.

18. Ontbinding - gevolgen

Ontslagnemende of uitgesloten leden, alsmede de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen recht op het fonds van de vereniging. Bij ontbinding van de vereniging worden de goederen door de Algemene Vergadering toegewezen aan één of meerdere verenigingen en/of personen die een gelijkaardig doel of een deel ervan nastreven,

19. Algemeenheden

Alles wat niet door de onderlinge artikelen is voorzien zal geregeld worden volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Y

MOD 2.2

" ter- bet..,ítdenn aan het Belgisch Staatsblad

Benoemd als nieuwe bestuurders met hun functies :

Voorzitter : Vanderheyden Johan, Akkerhof 4 - 3800 Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 04.06.1968 Ondervoorzitter: Spiltijns Bart, Graanmarkt 18 - 3290 Diest, geboren te Sint-Truiden op 14.10,1965 Secretaris : Moers Luc, F de Renesselaanl3 - 3800 Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 25.06.1969 Penningmeester : Pire Ingrid, Valgaerstraat 36 - 3724 Vliermaal, geboren te Sint-Truiden op 25.11.1961

Deze zullen de bevoegdheden uitoefenen als een college.

Akte betreffende het dagelijkse uitvoeringscomité

Ontslag van dagelijkse uitvoerder : Hanssens Lydia, Minstraat 1 - 3540 Herk-de-Stad, geboren te Leuven op 08.02.1961

De huidige samenstelling is als volgt :

Comité onder leiding van: Vanderheyden Johan, Akkerhof 4 - 3800 Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 04.06.1968

Dagelijkse uitvoering - hulpsecretaris : Joke Wuestenberg, Houtstraat 90 - 3890 Jeuk, geboren te Sint-Truiden op 22.12.1983

Dagelijkse uitvoering - verantwoordelijke materiaal : Vanoirbeek Tom, brandhoutstraat 54 - 3800 Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 07.07.1992

Deze zullen de bevoegdheden uitoefenen als een college.

Akte betreffende de financieel gevolmachtigden:

Voorzitter : Vanderheyden Johan, Akkerhof 4 - 3800 Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 04.06.1968 Secretaris : Moers Luc, F de Renesselaanl3 - 3800 Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 25.06.1969 Penningmeester: Pire Ingrid, Valgaerstraat 36 - 3724 Vliermaal, geboren te Sint-Truiden op 25.11,1961

Alle administratieve verplichtingen dienen als college gestemd te worden. Alle financiële verplichtingen : tot een bedrag van 1750 euro kan de penningmeester alleen handelen, voor bedragen groter dan 1750 euro zijn 2 handtekeningen vereist. Financiële beslissingen worden gestemd als college.

Vanderheyden Johan

Luik B - Vervolg

Akte betreffende de bestuurders :(Raad van bestuur)

Ontslag als Voorzitter : Spiltijns Bart, Nachtegaal 22 - Sint Truiden, geboren te Sint-Truiden op 14.101965 Ontslag van Secretaris : Roekaerts Pascale, Zepperenweg 13 - 3800 Sint-Truiden, geboren te Sint-Truiden op 29.09.71

Ontslag van Penningmeester : Theys Susy, Jodenstraat 66/001- 3800 Sint Truiden, geboren te Leut op 18.02.1966

Bijiagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Pire Ingrid

P- " " ngmeester

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-TRUIDENSE HONDENSCHOOL 'T SPEELHOF

Adresse
NACHTEGAL 22 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande