SINT-VINCENTIUS A PAULOVERENIGING, PROVINCIALE RAAD VAN LIMBURG, AFGEKORT : ST.-VINCENTIUSVERENIGING LIMBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-VINCENTIUS A PAULOVERENIGING, PROVINCIALE RAAD VAN LIMBURG, AFGEKORT : ST.-VINCENTIUSVERENIGING LIMBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.239.174

Publication

16/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111,1.111.11 YINIIVI011 1Boasaoa*

Voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

~ gi -az- 20Y1

HASSELT

-Griffie

Ondernemingsnr : 4592.39.174

Benaming

(voluit) : SINT-VINCENTIUS A PAULOVERENIGING

PROVINCIALE RAAD VAN LIMBURG

(verkort) : SINT-VINCENTIUS VERENIGING LIMBURG

Rechtsvorm : VZW

Zetel _ Koerselsebaa-i 71 bus 12 - 3550 Heusderi-Zolder

Ort eratret p ante : wijziging zetel en bestuur

"Sint-Vincentiusvereniging Limburg"

Identificatienummer 24945/96 (BS 14.11.1996)

Ondememingsnummer 459239174

GECOORDINEERDE STATUTEN

TITEL I. - Benaming, zetel, doel, duur

Benaming, zetel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt vanaf nu als naam " Sint-Vincentius a Paulovereniging, Provinciale Raad van Limburg, vereniging zonder winstoogmerk. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Hasselt, Billikstraat 7 bus 1 te 3500 Hasselt en kan op eenvoudige beslissing van de raad van bestuur verplaatst worden.

De vereniging is opgericht vanaf 17 september 1996 in de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Doel

Artikel 2. De vereniging heeft tot doel de noden te helpen lenigen - waar ook ter wereld -

van alle kansarmen of maatschappelijk kwetsbaren en dit door tussenkomst van haar organisaties ( aangesloten centra en conferenties in Limburg). Deze ondersteuning kan moreel, materieel en/of financieel zijn. Zij kan handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 3. De fondsen van de vereniging zullen uitsluitend aangewend worden om het maatschappelijk doel te bereiken. Op voorstel van de algemene vergadering kan een jaarlijkse bijdrage bepaald worden.

TITEL II.  Leden van de vereniging

Artikel 4. De leden van de Sint Vincentius a Paulovereniging, Provinciale Raad van Limburg zijn:

1° de voorzitter van elk aangesloten Vincentiaans centrum of van elke aangesloten conferentie in Limburg; de voorzitter kan zich laten vervangen door een gemandateerde.

2° tevens kunnen deskundige derden als lid worden aanvaard door de algemene vergadering, doch enkel op voorstel van de raad van bestuur. Hun aantal kan maximaal vijf personen bedragen. Deze deskundigen zullen bijzondere functies waarnemen in de raad van bestuur en worden voor een termijn van 5 jaar benoemd door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van stemmen.

Personen die bezoldigd worden omwille van Vincentiaanse activiteiten kunnen evenwel niet lid worden van de vereniging. Hun centrum of conferentie zal dan vertegenwoordigd worden door een ander lid van de betrokken vereniging (Centrum of Conferentie).

Het aantal leden is onbeperkt, doch kan niet minder dan drie bedragen.

Artikel 5. Elk lid kan uit de vereniging treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Elk lid wiens mandaat ophoudt, krachten hetwelk hij tot lid van de vereniging werd aangeduid, wordt als ontslagnemend beschouwd.

Het lidmaatschap vervalt tevens door overlijden. ln dit geval kunnen de erfgenamen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin teruggave eisen van eventueel betaalde bijdragen_

TITEL III.  Algemene Vergadering

Artikel 6. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en bezit de macht om:

1° de statuten van de vereniging te wijzigen;

2° de bestuurders te benoemen en te ontslaan;

3° kwijting te verlenen aan de bestuurders;

4° de jaarlijkse begroting, balansen en rekeningen goed te keuren;

6° de vereniging te ontbinden;

7° de jaarlijkse ledenbijdrage vast te stellen;

8° in het algemeen al de beslissingen te nemen die de perken van de wettelijke of statutaire

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOL/ 2.2

macht van de raad van bestuur overschrijden en te handelen in al de gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 7. De algemene vergadering vergadert steeds op uitnodiging van de raad van bestuur en dit minstens eenmaal per jaar ter goedkeuring van de rekeningen en de begroting. Zij kan tevens samengeroepen worden wanneer ten minste één vijfde van de leden erom verzoekt.

De leden worden opgeroepen per gewoon drukwerk of brief, ondertekend door de voorzitter of in diens opdracht door de secretaris, minstens acht dagen voor de dag van de vergadering en bevattende de dagorde.

Artikel 8. De algemene vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezigen, behoudens in de gevallen van wijziging van de statuten, ontbinding van de vereniging, waarbij volgens de wet een buitengewone meerderheid van stemmen vereist is.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger beslissend.

Ieder lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiervoor is een geschreven volmacht vereist. Ieder lid kan evenwel slechts een ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 9. De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd, gedateerd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De verslagen warden bewaard in de maatschappelijke zetel waar alle belanghebbenden inzage kunnen nemen.

De beslissingen, die derden aanbelangen, worden aan de betrokkenen met gewone brief meegedeeld, tenzij de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad bij wet is voorgeschreven.

TITEL IV.  Raad van bestuur, Dagelijks bestuur

Raad van bestuur

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die minstens vijf en maximaal acht leden telt. De leden van de Raad van Bestuur warden verkozen voor een termijn van twee jaar. Zij zijn herkiesbaar. Hun mandaat is onbezoldigd. De deskundigen, die door de Algemene Vergadering als lid aanvaard worden, kunnen tot bestuurder benoemd worden.

De voorzitter van de vereniging wordt rechtstreeks verkozen door de Algemene Vergadering voor een termijn van zes jaar. De kandidaat-voorzitter mag de leeftijd van 70 jaar niet bereikt hebben.

Hij is tevens voorzitter van de Algemene Vergadering.

De verkozen Raad van Bestuur kiest verder onder haar leden een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een geestelijk adviseur

Artikel 11. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van bestuur of van beschikking, nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, voor zover deze niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MQp2.2

Artikel 12. De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar, daartoe uitgenodigd door de voorzitter of de secretaris. De raad van bestuur beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. In geval van tijdelijke ontstentenis van de voorzitter worden zijn voorrechten en plichten waargenomen door de ondervoorzitter. De verslagen van de vergaderingen worden regelmatig bijgehouden op gedateerde bladen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 13. De raad van bestuur kan met raadpleging van de algemene vergadering een reglement van inwendige orde opstellen.

Dagelijks bestuur

Artikel 14. De raad van bestuur vertrouwt het dagelijks bestuur van de vereniging toe aan een «dagelijks bestuur", dat samengesteld is uit drie van haar leden: de voorzitter, de penningmeester en de secretaris. Dit dagelijks bestuur kan slechts beslissen indien minstens twee van de drie leden aanwezig zijn. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 15. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, behoort de maatschappelijke handtekening aan de voorzitter en de secretaris, of één van beiden, samen optredend met een bestuurder, zonder dat dezen van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of zijn secretaris.

TITL V  Begrotingen, rekeningen, verantwoordelijkheid

Artikel 16. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. De rekeningen van het afgelopen boekjaar worden aan de algemene vergadering voorgelegd alsook de begroting voor het nieuwe boekjaar.

De goedkeuring van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als kwijting voor de raad van bestuur en het dagelijks bestuur.

De leden dragen terdege geen persoonlijke aansprakelijkheid.

TITEL. VI.  Ontbinding, vereffening, slotbepaling

Artikel 17. De ontbinding van de vereniging en de bestemming van de goederen worden geregeld bij de bepalingen van de artikelen 18 en 22 van de wet van 27 juni 1821 op de V.Z.W.

Artikel 18. In geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering, die hiertoe beslist heeft, eventueel vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en beslissen aangaande de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na betaling van

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

' . + fiAOri 2.2

het passief. Het gebeurlijk batig saldo za! overgedragen worden aan de Sint Vincentius a Paulovereniging, Nationaale Raad van Beigie vzw.

Artikel 19. Voor alles wat in deze statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging niet uitdrukkelijk geregeld werd, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals die gewijzigd werd bij wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Deze statutenwijziging werd goedgekeurd door de buitengewone statutaire algemene vergadering van de vereniging op 14 oktober 2004 en zat na publicatie in het Belgische Staatsblad in de plaats komen van de tot op heden vigerende statuten, zoals onder het identificatienummer 24945 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 14/11/1996

onder de titel "Sint Vincentius Limburg".

Als gevolg van het in voege treden van de wet van 02 mei 2002 tot wijziging van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, werden de vigerende statuten aangepast en huidige gecoördineerde statuten opgesteld te Genk op 14 oktober 2004.

RAAD VAN BESTUUR

Door de wijziging van voorzitter werd het bestuur als volgt aangepast:

Alle bestuursleden van 2010 treden uit hun functie vanaf 1 januari 2011 .

Vanaf 1 januari wordt gestart met het volgende nieuwe bestuur

Vanspauwen Frans, wonende Billikstraat 7 bus 1 te KURINGEN, geboren te GENK op 17102/1950, gepensioneerd., aangesteld als voorzitter door BAV dd 17 september 2009

Poismans Luk, wonende Heidestraat 101/106 te LANAKEN, geboren te Tongeren op 29/02/1964 , begeleider, aangesteld als ondervoorzitter

Valkeneers Theophile, wonende Leopold IIl straat 106 te KORTESSEM, geboren te ROCOURT (LUIK) op 12/0511942, gepensioneerd, aangesteld als secretaris

Vandermeer Hugo, wonende Aibertwal 45 bus 4 te TONGEREN, geboren te Rutten op 25 juni 1946, gepensioneerd, aangesteld als penningmeester

Ghijsen Roger, wonende Heiwijkerweg 53 te ZUTENDAAL, geboren te Boorsem op 13/01/1947 , gepensioneerd, aangesteld als bestuurslid

qb M0022

Voor- Luik B - Vervolg

behouden Persoon bevoegd om de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen: VANSPAUWEN FRANS en VALKENEERS Theo

aan het dd. 17/09/4U9

Belgisch Getekend : Vispan ins - voorzitter

Staatsblad Valkeneers lheophile - secretaris



Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-VINCENTIUS A PAULOVERENIGING, PROVINCIA…

Adresse
KOERSELSEBAAN 71, BUS 12 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande