SITE SINT-ANNA

Association sans but lucratif


Dénomination : SITE SINT-ANNA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.730.663

Publication

30/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Site Sint-Anna

Q S ~'-.[~ --3r.3(z. G G,3

11111111111111011111

*14091798*

RECH; "BANK var. F'COPV.ANDEL

te Af4TWERPEN, afdeling HASSELT

.1 1 APR. 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Stenaertberg 3, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte ; Oprichting vereniging en benoeming bestuurders

1) Oprichtingsakte "Site Sint-Anna VZW"

De ondergetekenden:

1.Sint-Trudo Ziekenhuis VZW, een vereniging zonder winstoogmerk met zetel te Diestersteenweg 100, 3800

Sint-Truiden, en ingeschreven bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder het nummer 443.260.603;

vertegenwoordigd door Luc Jenné, Terbiestweg 97 te 3800 Sint-Truiden en Bvba Jot, vertegenwoordigd

door Jean Neven, Luikersteenweg 36 1A3 te 3500 Hasselt

2.Luc Jenné, voorzitter Raad van Bestuur van Sint-Trudo Ziekenhuis VZW, Terbiestweg 97 te 3800 Sint-

Truiden

3.Bvba Jot, vertegenwoordigd door Jean Neven, ondervoorzitter Raad van Bestuur van Sint-Trudo

Ziekenhuis VZW, Luikersteenweg 36 1A3 te 3500 Hasselt

4.Clement Vandezande, secretaris van Sint-Trudo Ziekenhuis VZW, 011vierstraat 35A te 3111 Wezemaal

5.Raphaél Engelbos, Oude Truierbaan 7 te 3840 Rijkel Borgloon

6.Stany Engelbosch, Fabiolalaan 1A te 3800 Sint-Truiden

7,Helena Hertsens, Markt 13 te 2590 Beriaar

8.Martjan VOF, vertegenwoordigd door Anny Jans, Laagbulsstaat 1 te 3570 Alken

9.Lodewijk Mentens, Merelstraat 29 te 3550 Heusden-Zolder

10.Willem Tambeur, K. Van Lotharingenstraat 8 te 3000 Leuven

11.Bvba Aneli, vertegenwoordigd door Raphaël Lippens, Melkwezestraat 73 te 3350 Linter

12.Bvba Hivan, vertegenwoordigd door Bernard Himpens, Prins de Lignestraat 1/00.01 te 3001 Leuven-

Heverlee

13.Koenraad De Coninck, Buntgrasstraat 22 te 3600 Genk

(hierna gezamenlijk aangeduid als de "Oprichters", en tevens de eerste werkende leden van de vereniging)

zijn op 06.02.14 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hebben besloten om daartoe unaniem de volgende statuten te aanvaarden:

Artikel 1.Rechtsvorm  Benaming

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk in de zin van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (samen met de uitvoeringswetgeving, de "V&S Wet").

De vereniging draagt de naam "Site Sint-Anna".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. Zetel

Op de laatste Dlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ M0D 2.2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Stenaertberg 3, 3800 Sint-Truiden, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en de daarmee verband houdende openbaarmakingvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4.Doel  Activiteiten

De vereniging heeft tot doel om, in nauwe samenwerking met de vereniging zonder winstoogmerk Sint- Trudo Ziekenhuis VZW, een innovatief woonzorgproject uit te werken in het kader van de omvorming van de site gelegen te Stenaertberg 3, 3800 Sint-Truiden (de "Sint Annacampus") tot een collectief woon- en zorgproject met diverse woon- en zorgfuncties, waaronder (zonder daartoe beperkt te zijn) woonzorgvoorzieningen, collectieve woonvormen voor ouderen, en aantrekkelijke huisvestingsmogelijkheden voor gezinnen, en dat op doorgedreven wijze geïntegreerd is in de stad en in de zorgketen van het Sint-Trudo Ziekenhuis VZW (het "Project').

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge De vereniging kan met het oog op de verwezenlijking van haar doel het Project beheren en coördineren en aile ouderen- en welzijnsvoorzieningen ontwikkelen, beheren en uitbaten, met inbegrip van (zonder daartoe

beperkt te zijn) revalidatiecentra, een zorg hotel, thuiszorgvoorzieningen of ouderenzorgvoorzieningen.

De vereniging kan met het oog op de verwezenlijking van haar doelstellingen samenwerkingen aangaan met andere ondernemingen of organisaties in of buiten de zorgsector die de uitgangspunten van het Project onderschrijven.

De vereniging kan alle mogelijke zakelijke rechten of gebruiksrechten over roerende en onroerende goederen verwerven, houden of vestigen, of er via verkoop of anderszins afstand van doen, voor zover dat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met of kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar statutair doel.

De vereniging kan leningen aangaan (in om het even welke vorm) en persoonlijke en zakelijke zekerheden verstrekken in om het even welke vorm en dat zowel met betrekking tot haar eigen verbintenissen ais met betrekking tot verbintenissen van derden, onder meer door hypotheken of panden te verstrekken over haar goederen.

De vereniging kan in het algemeen, zowel in België als In het buitenland, alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met of kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en voor zover de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet- winstgevende doelstellingen.

Artikel 5.Werkende leden

De vereniging dient steeds over het minimum aantal leden te beschikken dat is voorgeschreven door de

V&S Wet.

De Oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Het Sint-Trudo Ziekenhuis VZW is het eerste Institutioneel Lid van de vereniging. Andere Institutionele Leden zijn de personen die als zodanig worden aanvaard door de Algemene Vergadering,

Alle andere natuurlijke of rechtspersonen die het statutair doel ondersteunen en bereid zijn de statuten na te leven kunnen zich kandidaat stellen om toe te treden ais werkend lid, en al dan niet als Institutioneel Lid.

Deze personen richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid en desgevallend als Institutioneel Lid op haar eerstvolgende vergadering.

De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid of als institutioneel Lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S Wet en deze statuten worden beschreven. De Raad van Bestuur kan beslissen dat de werkende leden een lidmaatschapsbijdrage zullen betalen die jaarlijks zat worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 50,00 ¬ zal bedragen voor de werkende niet-Institutionele leden en maximum 100.000,00 ¬ voor de werkende institutionele leden. Indien en In de mate waarin de Algmene Vergadering van de Site Sint-Anna VZW daarmee Instemt, kan de lidmaatschapsbijdrage voor de Institutionele Leden verhoogd worden boven 100.000,00 E.

Tenzij anders aangeduid, verwijst het begrip "lid" In deze statuten enkel naar de werkende leden.

Artikel 6.Toegetreden leden

Alle natuurlijke of rechtspersonen die het statutair doel ondersteunen en bereid zijn de statuten na te leven

kunnen, kunnen zich kandidaat stellen om toe te treden ais toegetreden lid.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering.

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven of die hen worden toegekend krachtens een huishoudelijk reglement dat door de Algemene Vergadering is goedgekeurd volgens de gewone quorum- en meerderheidsvereisten.

De Raad van Bestuur kan beslissen dat toegetreden leden, of bepaalde categorieën van toegetreden leden een lidmaatschapsbijdrage zullen verschuldigd zijn die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 100.000 ¬ zal bedragen.

Artikel 7.Ledenreg ister

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de werkende en toegetreden leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de werkende en toegetreden leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van werkende en toegetreden leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 8.Ontslag  Schorsing  Beëindiging van lidmaatschap

Zowel werkende leden als toegetreden leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen als lid van de

vereniging door een aangetekend schrijven te richten aan de Voorzitter.

Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid is gehouden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Een werkend lid kan worden uitgesloten middels een besluit van de Algemene Vergadering dat wordt genomen met inachtneming van de quorum- en meerderheidsvereisten voor Vetobeslissingen.

Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden door de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door een besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het vermogen van de vereniging, tenzij de statuten anders bepalen.

Artikel 9.Rechten leden

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van

de enkele hoedanigheid van lid.

Artikel 10.Algemene Vergadering - Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

MOD 2.2

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid door de Ondervoorzitter van de Raad.van Bestuur.

Artikel 11.Algemene Vergadering  Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissaris;

5.de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

9.alle andere bevoegdheden die krachtens de V&S wet of de statuten zijn voorbehouden aan de Algemene

Vergadering.

Artikel 12.Algemene Vergadering  Vergaderingen

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal in de maand maart gehouden worden op de maatschappelijke zetel

of op enige andere plaats die vermeld wordt in de oproeping.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Bijzondere bijeenkomsten van de Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders. De Voorzitter moet bovendien de Algemene Vergadering bijeenroepen binnen éénentwintig dagen indien ten minste één vijfde van de werkende leden daarom verzoeken. ln dat geval wordt de Algemene Vergadering uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dergelijk verzoek.

Aan de oproeping wordt een agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens één twintigste van de werkende leden minstens veertien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

De oproeping wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering aan alle werkende leden verstuurd

leder lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die noodzakelijkerwijze een ander lid dient te zijn.

Artikel 13.Algemene Vergadering  Stemmen

Alle werkende leden hebben één stem.

Artikel 14.Algemene Vergadering - Quorum en Meerderheid

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden behoudens andersluidende bepaling in de V&S Wet of in onderhavige statuten.

De hierna volgende beslissingen ('Vetobeslissingen") kunnen slechts worden genomen door een Algemene

Vergadering waarop in leder geval het Sint-Trudo Ziekenhuis VZW aanwezig of vertegenwoordigd is:

1.de wijziging van het doel van de vereniging;

2,de wijziging van de bestemming van het vermogen van de vereniging in geval van ontbinding van de

vereniging;

3.de uitsluiting van Sint Trudo Ziekenhuis VZW als werkend lid van de vereniging.

Onverminderd de quorum- en meerderheidsvereisten voorgeschreven door de V&S Wet of de statuten, zijn de Vetobeslissingen bovendien slechts goedgekeurd indien zij zijn goedgekeurd door Sint Trudo Ziekenhuis VZW als werkend lid.

Artikel 15.Algemene Vergadering  Notulen

Er worden van alle vergaderingen van de Algemene Vergadering notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Artikel 16.Raad van Bestuur -- Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al

dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal

hiQD 2.2

personen dat werkend lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een Voorzitter, een Ondervoorzitter, een Secretaris en een Penningmeester.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. Ten minste één bestuurder dient tevens deel uit te maken van de Raad van Bestuur van Sint-Trudo Ziekenhuis VZW.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 4 (vier) jaar. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering conform de bepalingen van de V&S Wet. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien,

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel I7,Raad van Bestuur -- Vergaderingen, beraadslagingen en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter telkens het belang van de vereniging het

vereist, alsook op verzoek van om het even welke twee bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de Ondervoorzitter, en indien zowel de Voorzitter en de Ondervoorzitter afwezig zijn, de oudste In Jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, Bij gelijkheid van stemmen, heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, een doorslaggevende stem.

Van de vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgesteld. De notulen worden ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de in de V&S Wet vastgelegde modaliteiten,

De Raad van Bestuur kan beraadslagen per video- of telefoonconferentie, voor zover alle deelnemers in staat zijn zich uit te drukken en verstaanbaar zijn voor alle andere deelnemers.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan,

Artikel 98.Raad van Bestuur Intern bestuur Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de V&S Wet of onderhavige statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is..

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zljn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder voorafgaande toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die de beperkingen overschrijden zoals bepaald in het huishoudelijk reglement van de Raad van Bestuur, dat de Algemene Vergadering kan aannemen overeenkomstig Artikel 26.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 19.Raad van Bestuur -- Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij

vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die gerechtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen kunnen tevens bijzondere lasthebbers aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze bijzondere lasthebbers verbinden de vereniging slechts binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 20.Raad van Bestuur  Bekend makingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 21.Dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe vertegenwoordiging

wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, al dan niet leden of bestuurders.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, bepaalt de Raad van Bestuur of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur ais de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen niet zonder schriftelijke toestemming van de raad van bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die de beperkingen overschrijden zoals bepaald in het huishoudelijk reglement van het dagelijkse bestuur dat de Algemene Vergadering kan aannemen overeenkomstig Artikel 26. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Artikel 22.Raad van Bestuur Aansprakelijkheid van de bestuurders en dagelijks bestuurder(s)

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de

vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht en het bepaalde in de V&S wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 23.Commissaris

Indien de vereniging daartoe wettelijk is verplicht of indien de Algemene Vergadering met inachtneming van de gewone quorum- en meerderheidsvereisten beslist om op vrijwillige basis over te gaan tot de benoeming van een commissaris, wordt de controle op de financiële toestand van de vereniging, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen ten aanzien van de V&S Wet en de statuten, aan één of meer commissarissen opgedragen.

Artikel 24.Financiering en boekhouding

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

f'vJ Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op datum van de

k a

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

oprichting en neemt een einde op 31 december 2015.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen en modaliteiten in de V&S Wet.

De jaarrekening wordt opgesteld en bekendgemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 25.Ontbinding en vereffening

De Algemene Vergadering besluit over de ontbinding van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de

De Algemene Vergadering kan over de ontbinding van de vereniging slechts beraadslagen en beslissen overeenkomstig de quorum- en meerderheidsvereisten zoals voorzien in de V&S Wet, en volgens de bepalingen aangaande Vetobeslissingen opgenomen in Artikel 14. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij handelt als een "VZW in vereffening".

Indien het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

In geval van ontbinding en vereffening, wordt het vermogen van de vereniging bestemd ten gunste van Sint-Trudo Ziekenhuis VZW.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de

ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bekend gemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet.

Artikel 26.Huishoudelijk reglement en interne reglementen

De Algemene Vergadering kan de statuten aanvullen of verder concretiseren middels een huishoudelijk reglement of, voor specifieke aangelegenheden, interne reglementen. De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de huishoudelijke en interne reglementen ter kennis worden gebracht van de leden.

OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijgen rechtspersoonlijkheid

De vereniging zal in toepassing van artikel 3 van de V&S-wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van (a) de statuten en (b) de akten betreffende de benoeming van bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de vereniging haar zetel heeft.

De Oprichters erkennen dat er niettemin in naam van de vereniging reeds verbintenissen kunnen worden aangegaan vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid bezit. De personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijk verbintenissen aangaan, zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

2) Beslissing tot benoeming bestuurders

De algemene vergadering gehouden op heden, 6 februari 2014, heeft tot bestuurders benoemd:

1. Raphaël Engelbos

2. Willem Tambeur

3. Stany Engelbosch

4. Bvba Hivan, vertegenwoordigd door Bernard Himpens

Raphaël Engelbos Willem Tambeur

Voorzitter Ondervoorzitter

tste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/06/2015
ÿþ Moo 2.2

in', 1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

11 JUNI 2015

Griffie

11111111118151111 11111

t

S

Ondernemingsnr : 0550.730.663

Benaming

(voluit) ; Site Sint-Anna

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Stenaertberg 3 te 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Op de Algemene vergadering dd. 8 januari 2015 is er beslist tot

- Ontslag van de heer Stany Engelbosch

- Benoeming van de BVBA V.C.E. met ondernemingsnummer 0885.96.346, met zetel te 3800 Sint-Truiden, Vrijheersstraat 90, exclusief vertegenwoordigd door de heer Dirk Vanstraefen;

- Benoeming van de Comm. Venn. De Laurier, met ondernemingsnummer 0505.854.802, met zetel te 3800 Sint-Truiden, Fabiolalaan la, exclusief vertegenwoordigd door de heer S. Engelbosch

Raghaël %elbos Ccrm.U. De Laurier

bestuurder met als v.v. Diaelbosch S.

bestuurder

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SITE SINT-ANNA

Adresse
STENAERTBERG 3 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande