SL ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SL ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 886.273.261

Publication

18/04/2014
ÿþMod 2.1

.1.) in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : BE 0886.273.261

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOI

IIu

II

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

. 08 APR, 2014

Benaming

(voluit): SL ARCHITECTEN

(verkort) :

Rechtsvorm: Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel: 3681 Beringen (Beverlo), Poelakkerstraat 41

Onderwerp akte: STATUTENWIJZIGING

Uit een buitengewone algemene vergadering, gehouden voor mij, Fabienne Hendrickx, notaris te Beringen, op 26 maart 2014, blijkt hetgeen volgt:

EERSTE BESLISSING

De vergadering beslist de nodige inhoudelijke en terminologische aanpassing te doen van de huidige statuten aan het Wetboek van Vennootschappen en aan de Wet van vijftien februari tweeduizend en zes betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, in werking getreden op één juli tweeduizend en zeven.

TWEEDE BESLISSING

De vergadering beslist nieuwe statuten aan te nemen en goed te keuren om de statuten aan te passen aan het Wetboek van Vennootschappen en. in overeenstemming te brengen met de Wet betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en met éénparigheid van stemmen goedgekeurd te hebben, stelt de vergadering de statuten van de Burgerlijke Vennootschap in vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "SL ARCHITECTEN" als volgt vase

Naam - zetel doel

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de naam "SL ARCHITECTEN", met zetel te 3581 Beringen (Beverlo), Poelakkerstraat 41 en met aIs doek

1. het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, en meer in het bijzonder:

- het uitvoeren van studies, ontwerpen, plannen voor de realisatie van bouwwerken en aanverwanten, binnenhuis-en tuininrichting en ruimtelijke ordening en de controles op deze werken;

- het verlenen van diensten zoals onder meer meting van de bouwwerken, overnamen scheidingsmuren, plaatsbeschrijving, plans voor onderzoek van commodo en incommodo, schatting van onroerende gebouwde goederen, huurschattingen, ramingen van huurschade en herstel, brandschade, technische raadgevingen, onderhoudsschema's voor gebouwen, bouwhistorische studies, haalbaarheidstudies, expertises, milieuvergunnigsaanvragen, enzovoort, namelijk aile diensten die enig verband hebben met opdracht van architect;

- het verlenen van onroerende diensten die tot voorwerp hebben activiteiten inzake de studie, het opmaken, ontwikkelen en uitwerken van vastgoedprojecten, het architecturaal en technisch onderzoek, milieu- en effectstudies, technische controles en beheer van gebouwen;

Zij kan bovendien leningen verstrekken aan haar zaakvoerders of vennoten.

De vennootschas kan echter niet het aannemen van openbare en privéwerken of de gewoonli'ke verkoo van

Op de laatste biz. van Llifk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzlj van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B vervolg

onroerende goederen tot voorwerp hebben.

De vennootschap kan aile roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van haar doel.

Deze opsoirming is aanwijzend en geenszins beperkend.

De vennootschap dient zich bij de uitoefening van haar maatschappelijke doel te onthouden van iedere activiteit

die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

2 De vennootschap kan tevens overgaan tot alle handels-, nijverheids-, fmanciële en onroerende verrichtingen, zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België als in het buitenland. Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die van aard zijn grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelijken, Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. Elke deelneming in andere vennootschappen en/of rechtspersonen mag uitsluitend van professionele aard zijn. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

3 in7ake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en. voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij aile wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIEN DUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00), Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

Bestuur en vertegenwoordiging

- De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars, enzovoort. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen nnri één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

- De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, verbinden zij ieder afzonderlijk de vennootschap, Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Jaarver" aderin

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vola.> , behouden aan het Belgisch ià-rg Eitsblad

Luik B - vervolg

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste donderdag van de maand juni om twintig uur dertig. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Boekjaar,

Het boekjaar van de vemiootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. Bestemming winsten liquidatiesaldo

'Jaarlijks Wordt van de netto-winst een bedrag van tenminste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totciat ,deze één/tiende van het kapitaal bedraagt. Het saldo van de winst wordt aangewend volgens de beslissing Vin'de algemene vergadering.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen Iastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND lUITTREKSEL,

notaris Fabienne Hendriclçx

Tegelijkertijd neergelegd:

- expeditie van de akte

Voo> behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Monit@ur belge

09/12/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 18.04.2013, NGL 29.11.2013 13677-0043-008
18/04/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 12.03.2012, NGL 13.04.2012 12087-0077-008
10/09/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 30.03.2010, NGL 31.08.2010 10536-0490-007
10/10/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 05.09.2008, NGL 29.09.2008 08773-0156-008
31/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 12.03.2015, NGL 27.08.2015 15484-0249-008
02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 25.04.2016, NGL 30.08.2016 16509-0271-008

Coordonnées
SL ARCHITECTEN

Adresse
POELAKKERSTRAAT 41 3581 BEVERLO

Code postal : 3581
Localité : Beverlo
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande