SOCIAAL BEDRIJVENCENTRUM MAASMECHELEN, AFGEKORT : SBM

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCIAAL BEDRIJVENCENTRUM MAASMECHELEN, AFGEKORT : SBM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.814.525

Publication

25/06/2014
ÿþMQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

7,t,x t1?r eir!rti, 41.4 t'_,', Ai, .,j':.

kapYitíndsl. xtiüí Wïi,^:.A, É,1. i,-,r, _" :E`.1

1 6 -06- 2014

De grfífleriffie

Ondernemingsnr : 4511.81.4.525

Benaming

(voluit) : Sociaal Bedrijvencentrum Maasmechelen

(verkort) : SBM

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Boorsemstraat 2, 3630 Maasmechelen

Oncienv& at4te : STATUTENWIJZIGING

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake; aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting op 2 april 2014 besloten de statuten integraal te wijzigen en: te vervangen door de onderstaande. Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen tot het; Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

Statuten "vzw Sociaal Bedrijvencentrum Maasmechelen"

TITEL 1 NAAM --ZETEL-- DOEL DUUR

Artikel 1.

§1. De vereniging zonder winstgevend doel draagt de naam vzw Sociaal Bedrijvencentrum Maasmechelen",

afgekort 5BM.

§2, Alle akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam; vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel" of; "vzw".

§3. De vzw is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm overeenkomstig: de bepalingen van het Gemeentedecreet.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op de Boorsemstraat 2 te 3630 Maasmechelen in:

het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

De algemene vergadering kan met een gewone meerderheid de zetel overbrengen naar een andere plaats op het grondgebied van de gemeente Maasmechelen. Dit besluit moet bekendgemaakt worden in de bijlagen: van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

§1. De vereniging is belast met de uitvoering van taken van gemeentelijk belang in de zin van het

Gemeentedecreet en heeft tot doel het beheer van het Sociaal Bedrijvencentrum en de uitbouw, het beheer en

de coördinatie van bestaande en toekomstige sociale economieprojecten, opleidings - en sociale

tewerkstellingsinitiatieven in Maasmechelen.

De vereniging verstrekt kosteloze arbeidsbemiddeling, trajectbegeleiding en competentieontwikkeling aan werklozen. Deze diensten worden aangeboden op het adres van de zetel van de vereniging en op locaties in het Maasland, afhandelijk van de markt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging baat ais sui-genenis afdeling een dienstenondememing uit in het kader van de; . dienstencheques met als activiteit: strijken uitgevoerd buiten het huis van de gebruiker,

Op o;; laatste b¬ z van Loik B vermelden :.Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vaii de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en nandtekenirig.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

§2. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijden ontbonden worden door een

beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 5

§4. De vereniging realiseert haar doel in overleg met en met medewerking van de gemeente Maasmechelen.

Hiertoe sluit de vereniging een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Maasmechelen, zoals voorzien ln het Gemeentedecreet.

De samenwerkingsovereenkomst wordt afgesloten voor een periode die eindigt uiterlijk twaalf maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad van de gemeente Maasmechelen. Als bij het verstrijken van de samenwerkingsovereenkomst geen nieuwe in werking getreden is, wordt de bestaande overeenkomst van rechtswege voor hoogstens één jaar verlengd. Als binnen die periode geen nieuwe samenwerkingsovereenkomst in werking is getreden of als deze werd ontbonden of geschorst, zal de gemeente Maasmechelen na overleg met de vereniging voorlopige regels vaststellen die zullen gelden tot een nieuwe overeenkomst in werking treedt,

§2, De wetgeving inzake openbaarheid van bestuur en de formele motivering van bestuurshandelingen zijn van toepassing op de werking van de vereniging zoals ze van toepassing zijn op de gemeente Maasmechelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

TITEL II  DE LEDEN

Artikel 6

§1. De vereniging bestaat uit effectieve leden, in deze statuten ook `leden" genoemd. Er zijn geen toegetreden leden.

Aan de leden komt de volheid van lidmaatschap toe, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering.

§2. De vereniging heeft de volgende leden:

Categorie A:

de gemeente Maasmechelen, vertegenwoordigd door een gemeenteraadslid of het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen van de gemeente Maasmechelen, daartoe gekozen door de gemeenteraad. Het gemeenteraadslid of het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen treedt op ais enige vertegenwoordiger van de gemeente Maasmechelen in de algemene vergadering en handelt steeds overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad.

Categorie B:

natuurlijke persoon per politieke fractie in de gemeenteraad, die elk individueel wordt voorgedragen door een politieke fractie in de gemeenteraad van de gemeente Maasmechelen, waarbij de fracties er over waken dat de door hen voorgedragen personen een voldoende band hebben met het maatschappelijk doel van de vereniging. De natuurlijke personen zijn in eigen naam lid van de vereniging en vertegenwoordigen op geen enkel moment de gemeente Maasmechelen. Zij maken geen deel uit van de raad van bestuur van de vereniging.

Categorie C:

minstens 3 drie leden, aangeduid door de Maasmechelse werkgeversorganisaties.

Categorie D:

minstens 3 drie leden, aangeduid door de Maasmechelse werknemersorganisaties.

§3. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen, onverminderd de gelding van artikel 5§2 van de statuten.

De Leden of derden, onder de wettelijke voorwaarden met onder meer de reglementering inzake openbaarheid van bestuur, kunnen uittreksels vragen. De uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris.

§4. De leden van categorie C en D kunnen gezamenlijk steeds uit eigen beweging advies uitbrengen ten aanzien van de raad van bestuur van de VZW. Daartoe kunnen zij als waarnemer worden uitgenodigd op de raad van bestuur.

Verder kan de VZW adviezen inwinnen van de bestaande gemeentelijke adviesraden of van externe deskundigen of betrokkenen.

De adviezen zijn niet bindend.

Artikel 7

Elk lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen

die in de statuten en het huishoudelijk reglement zijn vervat.

Artikel 8

§9. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt, wat de gemeente Maasmechelen betreft, door de beslissing van de gemeente Maasmechelen om als lid uit te treden. Deze beslissing wordt zonder verdere formaliteiten meegedeeld aan de algemene vergadering van de vereniging en heeft onmiddellijke uitwerking.

§2. De vertegenwoordiger van de gemeente Maasmechelen wordt aangeduid door de gemeenteraad.

De gemeenteraad van de gemeente Maasmechelen kan altijd beslissen om de aanwijzing te herroepen. In voorkomend geval is de betrokken vertegenwoordiger van rechtswege ontslagnemend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Bij hernieuwing van de gemeenteraad, eindigt de aanduiding van de vertegenwoordiger van rechtswege. Een nieuwe vertegenwoordiger wordt door de gemeenteraad gekozen tegen uiterlijk 1 april van het eerste jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De vertegenwoordiger blijft in functie tot in zijn daadwerkelijke vervanging is voorzien.

§3. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt, wat het lid van categorie B, C en D betreft, door het overlijden of de rechtsonbekwaamheid van het lid, door het vrijwillig ontslag van het lid, of door uitsluiting van het lid door de algemene vergadering.

ln het geval het lid van lid van categorie B, C en D werd voorgedragen omwille van een functie of betrekking, heeft het verlies van deze functie of betrekking ook het onmiddellijk einde van het lidmaatschap tot gevolg.

Het lid kan zelf ontslag nemen door een aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur.

Het lid kan door de algemene vergadering slechts worden uitgesloten bij een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

In al deze gevallen zal, voor wat het lid van de categorie B betreft, de betrokken politieke fractie binnen de gemeenteraad van de gemeente zo snel mogelijk voorzien in de vervanging van het betrokken lid. In het geval van vrijwillig ontslag, blijft het lid dat een politieke fractie vertegenwoordigt, in functie tot dat in de vervanging is voorzien.

Voor de leden van categorie B komt van rechtswege een einde aan het lidmaatschap door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. Er wordt door de politieke fracties binnen de nieuw geïnstalleerde gemeenteraad voorzien in een vervanger uiterlijk op 1 april van het eerste jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De leden blijven in hun functie tot in hun vervanging is voorzien.

Voor de leden van categorie C en D komt van rechtswege een einde aan het lidmaatschap door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. Er wordt vanuit de werkgevers en de werknemers in een vervanger of een nieuwe voordracht voorzien uiterlijk op 1 april van het eerste jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De leden blijven in hun functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 9

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering over een mogelijke uitsluiting in de zin van het vorige artikel.

Artikel 10

§1. Er is geen bijdrage verschuldigd door de leden.

§2. De leden mogen noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap.

Artikel 11

De leden kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor die verbintenissen van de

vereniging.

Artikel 12

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op een aandeel in het maatschappelijk vermogen van de vereniging en kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontsiagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekening van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 13

Het lidmaatschap van de algemene vergadering is onbezoldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL III  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

Artikel 15

§1. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid;

1.de goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van de wijziging van de statuten;

2.de verplaatsing van de maatschappelijke zetel;

3.de benoeming van de bestuurders en de afzetting van de bestuurders;

4.in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingevel een bezoldiging wordt toegekend;

5.de goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

6.de beslissing tot uitsluiting van een effectief [id;

7.de kennisname van het jaarlijks activiteitenverslag;

8.de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst, af te sluiten met de gemeente Maasmechelen;

9.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10.de goedkeuring van huishoudelijke reglementen op voorstel van de raad van bestuur;

11.de kwijting aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissarissen;

12.de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

§2, De algemene vergadering kan de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met de gemeente Maasmechelen, delegeren naar de raad van bestuur.

Artikel 16

§1. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per semester bijeen,

§2. Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen hetzij door de raad van bestuur, hetzij op vraag van de voorzitter van de algemene vergadering hetzij op vraag van 1/5 van de leden van de vereniging, De verzoeken worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, met opgave van de agenda. De algemene vergadering vindt alsdan plaats binnen de zestig kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek (gelet op de noodzaak voor de vertegenwoordiger van het lid van de gemeente Maasmechelen om zijn instructies te vragen aan de gemeenteraad) en in ieder geval slechts nadat de vertegenwoordiger zijn instructies heeft mogen ontvangen van de gemeenteraad.

Artikel 17

§1, De raad ven bestuur roept de algemene vergadering samen.

De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de voorzitter, of bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur,

Gelet op de noodzaak voor de vertegenwoordiger van de gemeente Maasmecheleh om zijn instructies te vragen aan de gemeenteraad, wordt de oproeping minstens zestig dagen vôôr de vergadering gestuurd en dus in ieder geval op een ogenblik dat de gemeenteraad nog kennis kan nemen van de erin vermelde agendapunten.

§2. De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§3. Ieder voorstel dat ondertekend is door de gemeente Maasmechelen of door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. Dit voorstel van agendering dient tijdig te gebeuren om het op de geschreven uitnodiging te kunnen vastleggen.

§4. De vergadering kan niet geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 18

§1, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de

ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige leden.

§2. Het secretariaat van de vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 19

§1, De algemene vergadering komt bijeen achter gesloten deuren.

§2. Op de algemene vergadering kunnen derden worden uitgenodigd voor een toelichting of om met adviserende stem deel te nemen aan de algemene vergadering. Hiermee worden minstens bedoeld personeelsleden van de vereniging, belanghebbende derden en raadgevers alsmede ambtenaren van de gemeente.

Artikel 20

§1. De algemene vergadering kan pas geldig beraadslagen ais minstens de gemeente Maasmechelen vertegenwoordigd is.

§2. Ingeval de vertegenwoordiger van de gemeente Maasmechelen verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan de gemeenteraad een andere vertegenwoordiger kiezen om deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen.

§3. ingevai een lid van categorie B respectievelijk C of D verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan het een ander lid van categorie B respectievelijk C of D schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen.

De algemene vergadering kan in een huishoudelijk reglement bepalen op welke wijze het volmacht dient gegeven te worden.

Elk stemgerechtigd lid van categorie B respectievelijk C of D kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 21

§1. In overeenstemming met het Gemeentedecreet, beschikt de gemeente Maasmechelen steeds over de meerderheid van stemmen, ongeacht de gewone of de bijzondere meerderheid die door de wet of deze statuten zijn vereist, geen geval uitgezonderd.

De stemmen worden op de vergadering steeds gezamenlijk uitgeoefend door de vertegenwoordiger van de gemeente Maasmechelen.

§2. De overige leden hebben elk één stem in de algemene vergadering.

§3. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van rechtsgeldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Blanco stemmen worden niet meegerekend.

§4. De stemming gebeurt bij handopsteking.

In gevallen waarin er wordt gestemd over functies of personen of op verzoek van 1/3 van de leden, gebeurt

de stemming geheim.

Artikel 22

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstgevend doel zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 worden nageleefd, onverminderd de vereiste dat de algemene vergadering slechts rechtsgeldig kan bijeenkomen wanneer de gemeente Maasmechelen is vertegenwoordigd.

Elk voorstel tot ontbinding of wijziging van de statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad van de gemeente Maasmechelen.

Artikel 23

§1. Van de algemene vergadering wordt door de secretaris van de raad van bestuur een verslag opgemaakt. De secretaris kan zich hiervoor laten bijstaan door personeelsleden van de gemeente Maasmechelen of van de vereniging.

§2. Alle leden ontvangen binnen de maand na de vergadering het verslag van de vergadering.

MOD 2.2

§3. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het recht op inzage en afschrift van de inhoud van het register wordt geregeld overeenkomstig artikel 6 §3 van deze statuten.

§4. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergaderingen van de raad van bestuur, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV -- DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 24

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar, telkens gelijklopend met de gemeentelijke legislatuur.

§2. De raad van bestuur bestaat uit 11 bestuurders die de politieke fracties vertegenwoordigen binnen de gemeenteraad, op basis van een gewaarborgde vertegenwoordiging.

De gemeente Maasmechelen draagt daartoe binnen de algemene vergadering, op aangeven van de gemeenteraad, 11 kandidaat - bestuurders voor.

Deze voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging.

Ten hoogste twee derde van de voorgedragen leden zijn van hetzelfde geslacht.

§3. Het bevoegde !id van het college van burgemeester en schepen van de gemeente Maasmechelen is van rechtswege voorzitter van de raad van bestuur, In het geval het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen van de gemeente Maasmechelen niet werd voorgedragen om te zetelen in de raad van bestuur, kiest de raad van bestuur uit haar leden een voorzitter.

De raad van bestuur kiest uit haar leden een ondervoorzitter en een penningmeester.

§4. De bevoegde ambtenaar binnen de gemeentelijke administratie, of diens gevolmachtigde, wordt van rechtswege toegevoegd aan de raad van bestuur als lid met adviserende stem. Hij treedt op als secretaris van de raad van bestuur, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur,

Artikel 25

§1. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging, In het geval hij verhinderd is, zit de ondervoorzitter de vergadering voor. Bij afwezigheid van de ondervoorzitter zit de oudste bestuurder de vergadering voor,

§2. De vergadering van de raad van bestuur vindt plaats achter gesloten deuren.

§3. Op de raad van bestuur kunnen derden worden uitgenodigd om toelichtingen te geven of om met adviserende stem deel te nemen aan de raad van bestuur. Hiermee worden minstens bedoeld personeelsleden van de vereniging, belanghebbende derden en raadgevers alsmede ambtenaren van de gemeente.

Artikel 26

§1. De voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter, roept de raad van bestuur samen,

De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de voorzitter, of bij diens ontstentenis

door de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur.

De oproeping gebeurt minstens acht dagen vóór de vergadering, behoudens in gevallen van hoogdringendheid in welk geval de reden van hoogdringendheid wordt vermeld in de oproeping.

§2. De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de raad van bestuur.

§3. De raad van bestuur komt verplicht bijeen op verzoek van minstens vier bestuurders. De verzoeken worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, met opgave van de agenda. De raad van bestuur vindt alsdan plaats binnen de dertig kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek.

§4. De vergadering kan niet geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, dan met het akkoord van een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders,

Artikel 27

§1, De raad van bestuur kan pas geldig beraadslagen als minstens zeven bestuurders aanwezig of

vertegenwoordigd zijn.

§2. In geval van verhindering kan een bestuurder een schriftelijke mandaat geven aan een andere bestuurder om in zijn naam deel te nemen aan de debatten en de stemmingen.

Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht,

§3. De raad van bestuur kan in een huishoudelijk reglement bepalen op welke wijze een volmacht dient

gegeven te worden.

Artikel 28

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 28

§1. iedere bestuurder beschikt over 1 (één) stem.

§2. De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid van de rechtsgeldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten,

Blanco stemmen worden niet meegerekend,

Bij staking van stemmen Is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§3. De stemming gebeurt bij handopsteking.

ln gevallen waarin er wordt gestemd over functies of personen of op verzoek van 113 van de leden, gebeurt

de stemming geheim.

Artikel 29

§1. Het mandaat van de bestuurder of de vertegenwoordiger eindigt bij overlijden, bij herroeping door de algemene vergadering of door de gemeente al dan niet op voordracht van de betrokken politieke fractie, door het vrijwillig ontslag van een bestuurder betekend aan de voorzitter van de raad van bestuur of bij de volledige vernieuwing van de gemeenteraad.

§2, ingeval van tussentijdse vacature benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder die het mandaat van zijn voorganger voltooit.

§3. De algemene vergadering en de vertegenwoordiger van de gemeente kunnen ten allen tijde beslissen om de voordracht en de benoeming van een bestuurder te herroepen.

Bij een herroeping van de voordracht door de politieke fractie van haar vertegenwoordiger in de raad van bestuur, is de algemene vergadering gehouden het betrokken mandaat van de bestuurder te herroepen, De herroeping wordt schriftelijk gedaan door de politieke fractie ten overstaan van de voorzitter van de raad van bestuur.

1n voorkomend geval is de betrokken bestuurder van rechtswege ontslagnemend.

Er wordt zo snel mogelijk door de algemene vergadering tot zijn vervanging overgegaan. Tot zolang blijft de bestuurder in functie,

§4. Rij hernieuwing van de gemeenteraad, eindigt de benoeming van de bestuurder van rechtswege. Een nieuwe raad van bestuur wordt benoemd door de vernieuwde algemene vergadering uiterlijk op haar eerste vergadering na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De raad van bestuur blijft in functie tot in zijn daadwerkelijke vervanging is voorzien.

§5. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 30

§1. Van de raad van bestuur wordt door de secretaris van de raad van bestuur een verslag opgemaakt. De secretaris kan zich hiervoor laten bijstaan door personeelsleden van de gemeente of van de vereniging.

§2. Alle bestuurders ontvangen binnen de maand na de vergadering het verslag van de vergadering.

§3. De besluiten van de raad van bestuur worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris,

Het recht op inzage en afschrift van de inhoud van het register wordt geregeld overeenkomstig artikel 6 §3 van deze statuten.

Artikel 31

§1, De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de vzw.

Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van

het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die door de wet of in deze statuten voorbehouden

zijn aan de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2, De raad van bestuur voert de opdrachten uit die worden gedelegeerd door de algemene vergadering

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke of buitengerechtelijke akten en handelingen.

De raad van bestuur kan de vereniging geldig verbinden bij het afsluiten van overeenkomsten.

Artikel 32

§1, Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de

voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur.

§2. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte als eiser en verweerder van de raad van bestuur namens de vereniging.

Artikel 33

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid inzake vertegenwoordiging van de vereniging tegenover derden geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere andere personen dan de voorzitter en de secretaris. In deze delegatiebeslissing wordt de omvang en de duur van de delegatie opgenomen.

De gemachtigde kan ten allen tijde zijn ontslag indienen als gemachtigde door middel van een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

Artikel 34

§1. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsmede de ermee verbonden taken en bevoegdheden, of een deel ervan toevertrouwen aan een orgaan van dagelijks bestuur of gedelegeerd bestuurder, in overeenstemming met de VZW - wetgeving.

§2. De raad van bestuur bepaalt zelf de opdracht en de samenstelling van het orgaan van dagelijks bestuur, inbegrepen wat onder "dagelijks bestuur" valt.

§3. De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

§4. De hoedanigheid van lid van het dagelijks bestuur of gedelegeerd bestuurder eindigt onder dezelfde modaliteiten zoals vermeld in artikel 29. Het dagelijks bestuur of de gedelegeerd bestuurder blijft in functie tot wanneer in de vervanging of bevestiging werd voorzien.

§5. De raad van bestuur kan binnen de vereniging adviesorganen of commissies oprichten. De raad bepaalt de werking en de opdracht ervan.

Artikel 35

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 36

De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Hun-aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2,2

TITEL V BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 37

§1. De boekhouding wordt gevoerd onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur.

De opvolging van de boekhoudkundige verrichtingen en verplichtingen is in handen van de secretaris van de raad van bestuur of het orgaan van dagelijks bestuur

De leden van de raad van bestuur hebben ten allen tijde inzagerecht in de boekhouding en alle ermee verband houdende stukken en documenten,

§2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar,

§3, De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen.

§4. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af en maakt hij de balans op. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen, Deze algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

De jaarrekeningen worden ten minste zestig dagen vóór de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vereniging inzage kunnen krijgen van alle stukken waarop deze rekeningen gesteund zijn.

§5. De raad van bestuur maakt ook een ontwerp van begroting op en legt die ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, De algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden voor het begin van het boekjaar waarop de begroting betrekking heeft.

Het ontwerp van begroting wordt ten minste zestig dagen vóór de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden,

Artikel 38

Het toezicht over de financiën van de vereniging kan worden opgedragen aan één of meerdere

commissarissen, jaarlijks door de algemene vergadering aan te duiden.

De commissarissen mogen geen lid zijn van de raad van bestuur van de vereniging.

Zij zijn gerechtigd te allen tijde inzage te nemen van aile boekhoudkundige stukken van de vereniging, zonder verplaatsing ervan, en een verslag over hun bevindingen terzake op te stellen.

Zij zullen aan de algemene vergadering het resultaat van hun opdracht onderwerpen, vergezeld van de voorstellen die zij noodzakelijk achten.

Artikel 39

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van

dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 .Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

TETEL VI ONTBINDING --VEREFFENING

Artikel 40

§1. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

§2. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met naleving van de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding maakt de algemene vergadering een voorstel op, waarin één of meer vereffenaars worden benoemd, hun bevoegdheid wordt bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen wordt vastgesteld.

§3. Elk voorstel tot ontbinding dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad van de gemeente Maasmechelen.

Artikel 41

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de

gemeente Maasmechelen, ten voordele van hetzelfde of een gelijkaardig doel.

De personeelsleden worden overgenomen door de gemeente Maasmechelen.

Artikel 42

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen alsmede de toepasselijke bepalingen van het Gemeentedecreet, gelden.

Tijdens de bijzondere algemene vergadering op 18 maart 2014 werd het ontslag van alle bestuurders van de raad van bestuur goedgekeurd.

Tijdens de algemene vergadering van 2 april werd een nieuwe raad van bestuur aangesteld, bestaande uit 11 bestuurders:

werden herbenoemd:

- Ramaekers Mieke, geboren op 07/11/1953 te Leut, wonende te Jozef Smeetslaan 251, 3630

Maasmechelen

- Kortleven Ronald, geboren op 03/11/1955 te Leut, wonende te Hofstraat 5, 3630 Maasmechelen

- Kitir Meryame, geboren op 20/04/1980 te Maasmechelen, wonende te Langeweidestraat 18 B, 3630

Maasmechelen

werden nieuw benoemd:

-Benelmans Corrie, geboren op 2011211962 te Leut, wonende te Neerveldstraat 17, 3630 Maasmechelen - Uzun Mustafa, geboren op 15/02/1970 te Leut, wonende te Bremstraat 20, 3630 Maasmechelen

- Dexters Nancy, geboren op 30/08/1965 te Leut, wonende te Daalbroekstraat 42, 3630 Maasmechelen

- Hamers Romain, geboren op 19/11/1960 te Genk, wonende te Zavelweg 44, 3630 Maasmechelen

- Janssen Veerle, geboren op 12/08/1965 te Genk, wonende te Heirstraat 146, 3630 Maasmechelen

- Colson Gerard, geboren op 19/09/1945 te Opoeteren, wonende te Boudewijnlaan 146 bus 5, 3630 Maasmechelen

- Laffineur Johan, geboren op 27/08/1975 te Lubbeek, wonende te Dokter Haubenlaan 4 c 2, 3630 Maasmechelen

- Deckers Alice, geboren op 12/05/1956 te Leut, wonende te Eisdenweg 66, 3630 Maasmechelen

M0D 2.2

k . - Vervolg

De samenstelling van de raad van bestuur Is vanaf'heden ais volgt:

- Ramaekers Mieke, geboren op 07/11/1953 te Leut, wonende te Jozef Smeetslaan 251, 3630

Maasmechelen r e

- Bernelmans Corrie, geboren op 2011211962 te Leut, wonende te Neerveldstraat 17, 3630 Maasmechelen

- IJzun Mustafa, geboren op 15/02/1970 te Leut, wonende te Bremstraat 20, 3630 Maasmechelen

- Kortleven Ronald, geboren op 03/11/1955 te Leut, wonende te Hofstraat 5, 3630 Maasmechelen

- Dexters Nancy, geboren op 30/08/1965 te Leut, wonende te Daalbroekstraat 42,.3630 Maasmechelen

Hamers Romain, geboren op 19/11/1960 te Genk, wonende te Zavelweg 44, 3630 Maasmechelen

- Janssen Veeree, geboren op 12/08/1965 te Genk, wonende te Heerstraat 146, 3630 Maasmechelen

- Colson Gerard, geboren op 19/09/1945 te Opoeteren, wonende te Boudewijnlaan 146 bus 5, 3630

Maasmechelen

- Kitir Meryame, geboren op 20104/1980 te Maasmechelen, wonende te Langeweidestraat 18 B, 3630 ;

Maasmechelen

- Laffineur Johan, geboren op 27/08/1975 te Lubbeek, wonende te Dokter Haubentaan 4 c 2, 3630

Maasmechelen

- Deckers Alice, geboren op 12/05/1956 te Leut, wonende te Eisdenweg 66, 3630 Maasmechelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur heeft in de zitting van 27 mei 2014 aangesteld als:

* voorzitter: Kortleven Ronald, geboren op 03/11/1955 te Leut, wonende te Hofstraat 5, 3630 Maasmechelen

* ondervoorzitter:Ramaekers Mieke, geboren op 07/11/1953 te Leut, wonende te Jozef Smeetslaan 251, 3630 Maasmechelen

* secretaris: Nijsten Mathieu, geboren op 05102/1952 te Leut, wonende te Koning Albertiaan 135, 3630 Maasmechelen

De raad van bestuur heeft in de zitting van 27 mei aangesteld als dagelijks bestuur:

* voorzitter: Kortteven Ronald, geboren op 03/11/1955 te Leut, wonende te Hofstraat 5, 3630 Maasmechelen

* ondervoorzitter:Ramaekers .Mieke, geboren op 07/11/1953 te Leut, wonende te Jozef Smeetslaan 251, 3630 Maasmechelen

* leden:

- Colson Gerard, geboren op 19/09/1945 te Opoeteren, wonende te Boudewijnlaan 146 bus 5, 3630 Maasmechelen

- Dorissen Luc, geboren op 02/03/1964 te Leut, wonende te Bfoesemweg 2, 3680 Maaseik

- Nijsten Mathieu, geboren op 05102/1952 te Leut, wonende te Koning Albertlaan 135, 3630 Maasmechelen

Opgemaakt te Maasmechelen, 28 mei 2014

Ronald Kortleven Mathieu Nijsten secretaris

voorzitter

Op de laatste btz. van Luik 8 kerniatden : nette : Naam en hosdahigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

20/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III (II lII !(II l(II llhI III lII !I lII

" 11112198+

1Vesrgelegd ter

rechtbank v. kQornh2nc!el teTC~N^~7r ~f,,

~

-~-,

7 -07- 20U

De Hoofdgeer, Grififié

Ondernemingsnr : 0461.814.525

Benaming

(voluit) : Sociaal Bedrijvencentrum Maasmechelen

(verkort) : SBM

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Boorsemstraat 2, 3630 Maasmechelen

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake; aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 15 juni 2011 besloten haar statuten te wijzigen. Toevoeging bij Titel 1, artikel 3: De vereniging verstrekt kosteloze arbeidsbemiddeling, trajectbegeleiding en competentieontwikkeling aan werklozen. Deze diensten worden aangeboden op het adres van de zetel van de vereniging en op andere locaties in het Maasland, afhankelijk van de markt.

Opgemaakt te Maasmechelen op 15 juni 2011.

Ronald Kortleven Mathieu Nijsten

Voorzitter Secretaris





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
SOCIAAL BEDRIJVENCENTRUM MAASMECHELEN, AFGEK…

Adresse
BOORSEMSTRAAT 2 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande