SOCIAL CLUB NOSTALGIA, AFGEKORT : NOSTALGIA

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCIAL CLUB NOSTALGIA, AFGEKORT : NOSTALGIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.413.072

Publication

24/06/2014
ÿþ(T'î-z) MOD 2.2

-4 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I II 111M1111111 III

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, fdeling HASSELT

13 ,111N1 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0848.413.072

Benaming

(voluit) : Social Club "Nostalgia"

(verkort): Nostalgia

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Kolderstraat 108 Bus A - 3530 Houthalen

Onderwerp akte: Ilijaigin" g raad van bestuur

Verslag Algemene vergadering van 15 maart 2014.

1.Wijziging van de leden.

a.De algemene vergadering heeft akte genomen van het ontslag van La Monaca Daniëla (26.05.1986), bestuurder en penningmeester van de vereniging . De algemene vergadering bedankt haar voor de inzet en het werk van het voorbije jaar.

b.De algemene vergadering heeft Faisone Priscilla  Heusdenseweg 20 Beringen, 13.08.1980  rijksregistemummer 80.08.13  022.63 benoemd tot nieuwe bestuurder en haar tevens aangeduid als penningmeester van de vereniging. Zij heeft een economische opleiding gevolgd hetgeen ten zeerste wenselijk Is voor de vereniging Social Club "Nostaligia".

Getekend Denise Flenrix, voerzitter Eetty lienrix, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

13/09/2012
ÿþMOD 2.2

rin\ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



in luhluluhl I I 111111111 II ui

" iaisaass*





RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 ik -09- 20I2

GrïH .HASSELT

Ondernemingsnr : ra , Lt JI

Benaming

(voluit) : Vzw Social Club "Nostalgia".

(verkort) : Nostalgie

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kolderstraat 108 (a 3530 Houthalen-Helchteren

Onderwerp akte : Oprichting vzw Social Club "Nostalgie "en aanstelling van nieuwe bestuursleden.

De algemene vergadering van 01 augustus 2012 - geldig samen geroepen en beschikkend over de nodige aantallen en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de nieuwe onderstaande statuten te bekrachtigen alsook de benoeming van de nieuwe bestuurders aan te duiden. De oprichting van genoemde vereniging is gebeurd in de vergadering van 01 augustus 2012 door volgende oprichters:

1950.10.12. Henrix Denise - 3550 Heusden-Zolder

1955.18.06. Henrix Betty - 3530 Houthalen - Helchteren

1986.26.05. La Monaca Daniela - 3530 Houthalen - Helchteren

1957.03.18. Falsone Pino - 3530 Houthalen - Helchteren

1955.01.17 La Monica Andrea - 3550 Heusden - Zolder

Dl)

~

TITEL 1, -- Naam, maatschappelijke zetel, doe! en duur

Art. t _ Er wordt voor onbepaalde tijd een vereniging zonder winstgevend doel opgericht die de naam draagt Social Club "Nostatgia", vereniging zonder winstoogmerk. De vereniging mag in haar officiële contacten met derden de afkorting " Nostal gia " hanteren.

Art. 2. De vereniging is gevestigd in de Kolderstraat 108 A , te 3530 Houthalen-Helchteren, gerechtelijk arrondissement Hasselt. De maatschappelijke zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: Het vermaken van groepen binnen een multi-culturele omgeving. De identiteit van mensen te verstevingen door de eigen cultuur en de nieuwe cuttuerele samenleving met elkaar te verbinden. De organisatie staat open voor iedereen ongeacht politieke of religieuze overtuiging.

1. Het organiseren van activiteiten en manifestaties ten behoeve van de inwoners van de wijk Lindeman en' omgeving. Deze activiteiten moeten roots en toekomstpersperctief kunnen verbinden.

2.Het opzetten van sociale en culturele activiteiten om verzuring tegen te gaan en om verbinding te maken tussen mensen om alzo de problemen in de samenleving op te verzachten.

3. Het streven naar openheid, verbondenheid, solidariteit tussen de verschillende verenigingen en de bestuursleden op Lindeman: La Saracca, AMCLI, Kerk, ontmoetingshuizen, gemeentebestuur,...Dit uit zich o.a. in het organiseren van gezamenlijke activiteiten. Deze doelstellingen worden geconcretiseerd in een; huishoudelijk reglement. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel: rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

N

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/20

MOD 2.2

In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen. Dit alles echter slechts voor zover de handelingen niet indruisen tegen de wettelijke bepalingen inzake de vzw wetgeving..

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbeperkte duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

TITEL Il.  Leden

Art, 5. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die zich actief inzet voor de vereniging. De werkende leden worden niet bezoldigd.

Art. 6. Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt, met een minimum van drie.

Art. 7. De raad van bestuur beslist over het aanvaarden van de leden. Zij worden als werkend lid angenomen bij gewone meerderheid van stemmen. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd worden.

Art. 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art. 9. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gedane diensten vorderen.

Art. 10. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

De leden zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging en moeten voor haar schulden niet instaan op hun eigen goederen.

TITEL III.  De Algemene Vergadering

Art. 12. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle werkende leden.

Elk Ild beschikt over één stem op de algemene vergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien deze

afwezig is, wordt hij/zij vervangen door de ander lid van de algemene vergadering.

Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 13. Tot de bevoegdheden van de algemene vergadering behoren uitsluitend:

- het goedkeuren en wijzigen van de statuten;

- het benoemen en afzetten van de raad van bestuur;

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

- het ontbinden van de vereniging;

- uitsluiting van de leden van de algemene vergadering;

- goedkeuren ledenlijst.

Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering

toegekend zijn, zullen worden uitgeoefend door de raad van bestuur. De algemene vergadering kiest om de

3 jaar de leden van de raad van bestuur.

Art.14 . De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen. De raad van bestuur is ertoe verplicht, wanneer 1/5 van de leden van de algemene vergadering daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen. Alle leden worden opgeroepen per gewone brief, 8 werkdagen voor de vergadering. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door één ander lid, mits schriftelijke volmacht. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn worden ondertekend door de voorzitter, of door iemand van de raad van bestuur. De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda voorkomen, behalve wanneer het gaat om wijziging der statuten, om uitsluiting van leden of om ontbinding.

Art. 15. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 16. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging of tot wijziging van de statuten kan slechts door de algemene vergadering worden besloten wanneer 2/3 van haar wettelijke leden vertegenwoordigd zijn. Een besluit kan slechts worden genomen met een 2/3 meerderheid der stemmen. Zijn 2/3 van de leden niet aanwezig, dan dient een tweede vergadering 15 dagen na de eerste te worden samengeroepen die geldig beraadslaagt, ongeacht het aantal aanwezigen maar wel dient de 2/3 meerderheid bereikt.

Art.17. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met 4/5 van de stemmen worden besloten.

Art.18. Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Deze worden bewaard op de maatschappelijke zetel. Leden alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

... MaR 2.2

TITEL IV. -- De Raad van bestuur

Art. 19. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van tenminste drie leden en maximum de werkende leden van de algemene vergadering minus één, De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor 3 jaar door de algemene vergadering en ze zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. De raad van bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar.

Art. 20. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter roept de raad bij elkaar en zit de vergadering voor. De raad vergadert slechts geldig indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Elke beslissing wordt genomen bij consensus en dit op basis van argumenten en motieven ingebracht door de aanwezige bestuursleden. Overgaan tot een stemming is eerder uitzondering dan regel. Indien er toch - in uitzonderlijke gevallen - overgegaan wordt tot een stemming ze dan wordt de beslissing genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem

van de voorzitter beslissend.

Art. 21. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders.

Art. 22. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan 1 of meer werkende leden. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging ook tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, die daartoe door de raad afgevaardigd worden. De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig vindt.

De raad van bestuur kan 1 of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen die voile bevoegdheid hebben ten aanzien van een financiële instelling voor een maximum bedrag van 500 euro.

Bij overschrijvingen beneden de 500 euro volstaat 1 handtekening van 1 gemandateerd bestuurder, boven de 500 euro moet de beslissingen genomen worden door de raad van bestuur en zijn 2 handtekeningen nodig.

Art. 23. De raad van bestuur sluit jaarlijks de rekeningen af en stelt de begroting op en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De raad van bestuur besteedt de boekhouding uit aan een erkende boekhouding die de boekhouding conform de wet bijhoudt.

TITEL VI.  Diverse bepalingen

Art. 24. Een huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden

voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige

meerderheid van stemmen.

Art. 25. Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Ieder jaar en ten laatste

C zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het

e voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgend boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene

d vergadering. Het eerste boekjaar begint op de dag van de oprichting tot 31 december van dat zelfde jaar.

N Art, 26. In geval van ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meer vereffenaars aan, Zij bepaalt tevens de bevoegdheid en vereffeningsvoorwaarden. De activa (roerende goederen) worden

N na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel. cArt, 27. Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in deze statuten of in het huishoudelijk reglement blijft de

M Wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

etDe algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering van 01 augustus 2012 en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld ais bestuurders:

04

et 1950.10.12. Henrix Denise - 3550 Neusden-Zolder

CA 1955.18.06 Henrix Betty - 3530 Houthalen - Helchteren

el

cà 1986.26.05. La Monaca Daniels - 3530 Houthalen - Helchteren

rm

1957.03.18 Falsone Pino - 3530 Houthalen - Helchteren

ru

CU 1955.01.17 La Monica Andrea - 3550 Neusden - Zolder

P:

CU Tijdens dezelde Algemene Vergadering werden volgdene functies toegekend: el

.r Voorzitter; Henrix Denise

Secretaris: Henrix Betty

e Penningmeester: La Monica Daniela

CU

04

pQ Deze bestuurders zijn benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn gemachtigd door hun handtekening de

vereniging te vertegenwoordigen. Aldus opgemaakt te Heusden-Zolder, op 1 augustus 2012 in drie exemplaren.

i

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOA 2.2

Luik B - Vervolg

voorzitter

Henri : etty

secretaris

penningmeester

V0011. DE HANDTEKENING VAN DE OPRICHTERS VAN DE VERENIGING: zie achterzijde - luik B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOCIAL CLUB NOSTALGIA, AFGEKORT : NOSTALGIA

Adresse
KOLDERSTRAAT 108A 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande