STADSRAAD HASSELT, AFGEKORT : SRH

Association sans but lucratif


Dénomination : STADSRAAD HASSELT, AFGEKORT : SRH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.686.581

Publication

09/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten. De statuten van deze vereniging luiden als volgt :

Titel I : Naam  Zetel  Doel - Duur

Artikel 1 - Naam

Artikel 2 - Zetel

DEEL I. STATUTEN

Voorwerp akte : Oprichting VZW

Tussen ondergetekenden :

1. Tony Heuts, Arbeider-chauffeur, Zavelvennestraat 162, 3500 Hasselt, Rijksregisternummer : 59.02.15-259.59, Nationaliteit : Nederlander

2. Jean-Marie Blokken, Gepensioneerde, Grote Bameriklaan 54, 3511 Kuringen, Rijksregisternummer : 58.01.28-283.05, Nationaliteit : Belg

3. Koen Muysers, Militair, Windmolenstraat 70/5, 3500 Hasselt, Rijksregisternummer : 70.07.21-251.56, Nationaliteit : Belg

4. Joseph Tuts, Gepensioneerde, Thonissenlaan 46 bus 13, 3500 Hasselt, Rijksregisternummer : 49.04.22-289.11, Nationaliteit : Belg

5. Philippe Dehasque, Zelfstandige, Crutzenstraat 33/1, 3511 Kuringen, Rijksregisternummer : 82.07.20-039.65, Nationaliteit : Belg

De vereniging draagt de naam :  StadsRaad Hasselt Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken, uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  Vereniging Zonder Winstoogmerk of door de afkorting VZW, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Hasselt, Vilstraat 59, 3511 Kuringen.

De Raad van Bestuur is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement. De Raad van Bestuur kan eveneens administratieve bijzetels oprichten.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : StadsRaad Hasselt

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : SRH

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vilstraat 59

*15302420*

Luik B

3511

België

0597686581

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Hasselt (Kuringen)

Griffie

Neergelegd

04-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel :

De vereniging stelt zich tot doel het beoefenen en bevorderen van het carnavalsgebeuren, het organiseren van folkloristische feestelijkheden en culturele manifestaties in de Stad Hasselt, in binnen- en buitenland, het contact verzekeren met de Stad Hasselt en haar vertegenwoordigers, het aanstellen van de Stadsprins of Stadsprinses, Jeugdprins of Jeugdprinses.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd volledig zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 - Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II : Leden

Artikel 5 - Leden

Artikel 6 - Toetreding

Werkende leden

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon, die door de algemene vergadering als zodanig wordt aanvaard.

Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk of via e-mail worden gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur zijn, die op zijn beurt de Algemene Vergadering van werkende leden op de hoogte brengt. De Algemene Vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap op de jaarlijkse statutaire vergadering. De voorzitter van de Raad van Bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing, zonder dat de motieven voor de niet-aanvaarding moeten worden bekendgemaakt.

Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan bij de vereniging een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

Kandidaat-toegetreden leden richten hun verzoek tot toetreding aan de Raad van Bestuur. Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk of via e-mail worden gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, die op zijn beurt de Algemene Vergadering van werkende leden op de hoogte brengt. De Algemene Vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap op de jaarlijkse statutaire vergadering. De voorzitter van de Raad van Bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing, zonder dat de motieven voor de niet-aanvaarding moeten worden bekendgemaakt.

De voorwaarden tot toetreding van nieuwe leden kunnen nader omschreven worden in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7  Lidgeld - aansprakelijkheid

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend

toe aan de werkende leden.

De oprichters (stichtende leden) zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De namen van de stichtende

leden zullen vermeld worden in het huishoudelijke reglement.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Zij kunnen in

die hoedanigheid gebruik maken van de diensten die door de vereniging verstrekt worden.

Er mag aan de leden een bijdrage gevraagd worden. Die mag niet meer bedragen dan 250,00 euro per jaar. Dit

bedrag kan jaarlijks aangepast worden.

Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt beschouwd als ontslagnemend.

De Algemene Vergadering bepaalt het bedrag van de bijdragen, door de leden verschuldigd.

De leden gaan, in die hoedanigheid, geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen

van de vereniging.

Artikel 8. Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van een lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien (schriftelijk, of via mail met ontvangstbevestiging) ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de Raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bestuur.

Een werkend lid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, kan op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste 1/5 van de werkende leden, worden uitgesloten bij bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop tenminste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het besluit wordt genomen met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld heeft het recht door de algemene vergadering te worden gehoord.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur worden uitgesloten.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 9 - Rechten van de werkende leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10  Engagement  Deontologie van de leden

Artikel 11  Samenstelling  benoeming - ontslag

Onverminderd de bepalingen van de statuten, hebben de werkende leden de volgende rechten:

1. Stemrecht op de algemene vergadering.

2. Het recht om de algemene vergadering en de Raad van Bestuur bijeen te roepen.

3. Het recht om een voorstel op de agenda van de algemene vergadering te plaatsen.

4. Het recht om kennis te nemen van de geschreven stukken van de vereniging zoals bepaald in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

5. Het recht om de ontbinding, nietigheid van een handeling van de vereniging of van een besluit van de vereffenaars te vorderen, zonder enig ander belang dan het lidmaatschap te moeten doen blijken.

De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toebrengen.

De leden verbinden zich er tevens toe elke mogelijke onverenigbaarheid met het lidmaatschap van de vereniging aan de raad van bestuur te melden.

Titel III : Raad van bestuur

1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders, werkende leden van de vereniging. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Wanneer door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

2. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van vier jaar. Hun mandaat eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

3. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist met gewone 1/2 meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Iedere bestuurder kan zelf zijn ontslag indienen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

4. De Algemene vergadering kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een verantwoordelijke PR.

5. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering anders zou besluiten.

6. Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen de 15 dagen openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door publicatie bij uittreksel in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Elk werkend lid verbindt zich ertoe actief mee te werken aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vereniging.

Elk werkend of toegetreden lid verbindt zich ertoe de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven.

Artikel 12 - Vergaderingen - besluitvorming  notulen

1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter, zo dikwijls als het belang van de VZW vereist, alsook binnen 14 dagen nadat twee bestuurders daarom verzoeken.

2. De vergadering van de Raad van Bestuur wordt gehouden op de zetel van de VZW, of op elke ander plaats vermeld in de oproepingsbrief.

3. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

4. De Raad kan slechts geldig beslissen, indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

5. Iedere bestuurder die verhinderd is, kan per brief, fax, SMS of e-mail, een ander lid van de Raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Deze volmacht geldt evenwel slechts voor één vergadering. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

6. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13  Intern bestuur - beperkingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14 - Externe vertegenwoordiging

Artikel 15 - Aansprakelijkheid  tegenstrijdig belang

Artikel 16 - Delegatie

1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Voor daden van beschikking is een uitdrukkelijk mandaat van de algemene vergadering vereist.

2. De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving van deze taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4. De Raad van Bestuur kan niet zonder toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen, die verband houden met de verwerving of vervreemding van onroerende goederen. Deze bevoegdheidsbeperking kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar is gemaakt. Niet-naleving van deze bepaling brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

1. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, handelend door de meerderheid van zijn leden, wordt de vereniging ten aanzien van derden geldig verbonden door twee bestuurders samen handelend. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

2. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW kunnen vertegenwoordigen, kunnen lasthebbers van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht.

1. De bestuurders gaan, door hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn alleen verantwoordelijk voor de uitoefening van hun opdracht.

2. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met een tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Titel IV - Het dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging en de vertegenwoordiging ervan in het kader van dat bestuur delegeren aan één of meer van zijn leden, die de titel van gedelegeerd bestuurder zullen voeren. De Raad kan eventueel ook een bureau aanduiden, waarvan hij de samenstelling en de bevoegdheden bepaalt. Dat bureau zal dan in elk geval de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de penningmeester en de verantwoordelijke PR omvatten. De leden van het bureau kunnen de taken onder elkaar verdelen. Het bureau wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De hiervoor vermelde organen en functionarissen kunnen in het kader van hun bevoegdheden en onder hun verantwoordelijkheid bijzondere volmachten verlenen aan lasthebbers. De bovenvermelde delegaties en volmachten kunnen steeds worden herroepen.

Artikel 17  Besluitvorming van het bureau

Het bureau kan alleen dan geldig beslissen, indien minstens de meerderheid van de leden aanwezig is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Over punten die niet op de agenda zijn vermeld, kan het bureau slechts beslissen indien alle leden op de vergadering aanwezig zijn.

Het bureau zal bij zijn besluitvorming streven naar de naleving van de principes van een deugdelijk en duurzaam bestuur (corporate governance).

Artikel 18  Vertegenwoordiging in het kader van het dagelijks bestuur

Ten aanzien van derden wordt de vereniging voor wat betreft de handelingen van dagelijks bestuur geldig vertegenwoordigd door :

· Het bureau als college, handelend door de meerderheid van zijn leden.

· Twee leden van het bureau die gezamenlijk handelen.

Artikel 19  Begrip dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20  Aansprakelijkheid

Artikel 21 - Samenstelling

Artikel 22 - Tijdstip

Artikel 23 - Bijeenroeping - agenda

Bij gebrek aan wettelijke beschrijving van wat  dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend : alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid van een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Titel V : Algemene vergadering

Er zal jaarlijks een algemene vergadering van de leden worden gehouden, jaarvergadering genoemd. De Raad van Bestuur bepaalt de datum ervan.

Buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen zullen opgeroepen worden telkens als de Raad van Bestuur dat voor de belangen van de vereniging nuttig oordeelt, of binnen één maand wanneer ten minste 1/2 van de leden er schriftelijk om verzoekt.

1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 1 juli van dat jaar valt.

2. De oproepingsbrief wordt tenminste 8 dagen voor de datum van de vergadering met een gewone brief, per fax of e-mail aan ieder lid gezonden. Voor de berekening van deze termijn worden de dag van de oproeping en de dag van de vergadering niet meegerekend.

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en bij de oproepingsbrief gevoegd. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

3. Elk voorstel dat door 2 leden is ondertekend, moet op de agenda worden geplaatst. Het zal tenminste 15 dagen voor de datum van de vergadering bij ter post aangetekende brief aan de Raad van Bestuur gezonden worden.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van

de Raad van Bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan

evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Mogen de vergadering bijwonen zonder stemrecht :

1. Toegetreden leden.

2. De commissaris die door de algemene vergadering wordt gelast met de controle over de vereniging.

De personen gelast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden voor de verbintenissen van de VZW.

Artikel 24 - Bevoegdheid

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

3. voorkomend, de benoeming en de afzetting van de commissaris(sen) en het bepalen van zijn (hun) bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en, voorkomend, de commissaris(sen);

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle andere gevallen waarin de wet of de statuten zulks vereisen.

Behoudens de hiervoor vermelde gevallen kan de algemene vergadering geldig beraadslagen over de punten die

niet vermeld zijn op de agenda, mits alle aanwezige leden hiermee instemmen.

Artikel 25 - Besluitvorming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26  Notulen  Inzagerecht leden

Artikel 27 - Aanwending

Artikel 28 - Boekhouding

Artikel 29 - Boekjaar  controle

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI : De inkomsten, begrotingen en rekeningen

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk, en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Het boekjaar gaat in op 1 mei en eindigt op 30 april, datum waarop de rekeningen worden afgesloten.

De rekeningen dienen vooraf gecontroleerd te worden door twee leden, aangeduid door het dagelijks bestuur. De rekeningen worden voor goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar, vergezeld van een verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar.

Indien de algemene vergadering de rekeningen goedkeurt, gaat zij over tot de beraadslaging en de stemming over de kwijting van de bestuurders.

Behoudens de uitzonderingen bepaald in de wet of in de statuten, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen indien minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en worden de beslissingen genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij het berekenen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich bij de stemming onthielden, tenzij in de gevallen waarin een bepaling van de wet de besluitvorming van de ledenvergadering aan een bijzondere quorumvereiste en/of een bijzondere meerderheidsvereiste onderwerpt. Indien de algemene vergadering moet beslissen over een wijziging van de statuten van de vereniging, zal dit gebeuren overeenkomstig de bepalingen van de wet op verenigingen zonder winstoogmerk.

Het vermogen van de vereniging mag uitsluitend worden aangewend voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Indien de vereniging op grond van op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VII : Ontbinding - Vereffening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 30 - Ontbinding

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 31 - Bestemming activa

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Titel VIII : Diverse bepalingen

Artikel 32 - Huishoudelijk reglement

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 33 - Algemene bepaling

Als bestuurders worden benoemd :

1. Tony Heuts,

2. Jean-Marie Blokken,

3. Koen Muysers,

4. Joseph Tuts,

5. Philippe Dehasque,

Aldus opgemaakt in 2 exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de oprichtingsvergadering, gehouden te Hasselt op 03/02/2015.

De Raad van Bestuur mag een huishoudelijk reglement opstellen dat de toepassingsvoorwaarden van deze statuten vaststelt. Dit reglement en de wijzigingen ervan, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toekomstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden ze voor niet geschreven gehouden, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen.

DEEL II. OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming bestuurders

De bestuurders, hierna in de raad van bestuur verenigd, hebben benoemd :

· Tot voorzitter : Tony Heuts

· Tot ondervoorzitter : Jean-Marie Blokken

· Tot secretaris : Koen Muysers

· Tot penningmeester : Philippe Dehasque

· Tot verantwoordelijke PR : Joseph Tuts

Coordonnées
STADSRAAD HASSELT, AFGEKORT : SRH

Adresse
VILSTRAAT 59 3511 KURINGEN

Code postal : 3511
Localité : Kuringen
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande