STANLEJ, AFGEKORT : STANLEJ

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : STANLEJ, AFGEKORT : STANLEJ
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 600.943.209

Publication

25/03/2015
ÿþRechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : KAMERIJCKSTRAAT 11 TE 3890 GINGELOM

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden,

I.Lejeune Stéphane wonende te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11 

nationaal nummer 83.01.03-267-35

2.Lejeune Antoine wonende te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11 

nationaal nummer 88.12.21-225-10

3. Lejeune Jean wonende te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11 

nationaal nummer 48.10.25-171-60

Verklaren op heden 01/03/2015 tussen hen een vennootschap onder firma te hebben opgericht waarvan de statuten als volgt luiden

HOOFDSTUK I -- BENAMING, ZETEL, DUUR

Art. 1 : Naam en zetel

De vennootschap is een vennootschap in de rechtsvorm van een vennootschap onder firma, met als, benaming « STANLEJ VOF ».

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het' tweetalige gebied Brussel Hoofdstad, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, door een beslissing' van de zaakvoerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het; Belgisch Staatsblad.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder zal de vennootschap in België bijhuizen, administratieve' zetels, uitbatingen, kantoren en stapelhuizen mogen oprichten.

Art,2:Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden. De bepaling van artikel 39, 3°-' 5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

HOOFDSTUK Il  DOEL

Art, 3 ; Doel

De vennootschap heeft tot doel : Ondersteunende activiteiten in verband met de teelt van gewassen (NACE BEL 2008 : 01.610) ; Detailhandel in groenten en fruit in gespecialiseerde winkels (NACE-BEL 2008 : 47.210)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam handtekening.

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK van KOOPHAND'L

te ANTWERPEN

1 3 MUU 2015

afdeling HASSELT

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : STANLEJ

(verkort) : STANLEJ

i



Risoaass~*



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Overige eetgelegenheden (NACE-BEL 2008 : 56.290) ; Personenvervoer te land binnen steden of voorsteden (NAGE-BEL 2008 : 49.310) ; Vertalers en tolken (NACE-BEL 2008 : 74.300) ; Diverse administratieve activiteiten ten behoeve van kantoren (NAGE-BEL 2008 ; 82,110).

Dit doel dient geïnterpreteerd te worden in de meest ruime zin,

Zij kan daartoe samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, elle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, Zij mag alles doen wat verband houdt met het bovengenoemde doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland alle daden van industriële, financiële, roerende en onroerende aard evenals alle handelsverrichtingen stellen, die van aard zijn de verwezenlijking van het doel geheel of ten dele te vergemakkelijken.

HOOFDSTUK Ill -- VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Art, 4 ; Vennoten

De vennoten zijn

1.Lejeune Stéphane 2.Lejeune Antoine 3. Lejeune Jean wonende te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11 wonende te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11 wonende te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11

Zij zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. Art. 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 1.000,00 euro, vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam zonder vermelding van de nominale waarde, met een fractiewaarde van 1/100ste van het kapitaal.

Het wordt volledig gevormd door inbrengen in geld waartoe de vennoten zich als volgt verbinden

1. Lejeune Stéphane 900,00 euro

2, Lejeune Antoine 50,00 euro

3. Lejeune Jean 50,00 euro

Als vertegenwoordiging voor hun inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend

1. Lejeune Stéphane 90 aandelen

2. Lejeune Antoine 5 aandelen

3. Lejeune Jean 5 aandelen

Art. 6 : Aandelen

Het maatschappelijke kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 1.000,00 euro, vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam zonder vermelding van de nominale waarde, met een fractiewaarde van 1/l00ste van het kapitaal.

Art. 7 : Aandelenregister

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer, Een aandelenregister wordt bijgehouden op de

zetel van de vennootschap, dit register bevat

-de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem

toebehoort ;

-de gedane stortingen ;

-de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Het eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

Overdrachten en overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot in de vennootschap heeft.

Art, 8 : Overdracht van aandelen

Een deelneming mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming van aile andere vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen.

Bij gebrek aan akkoord tussen de partijen wordt de verkoopprijs door een bij onderling overleg gekozen deskundige bepaald. Bij gebrek aan overstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg een deskundige aan op verzoek van één der partijen.

De vennoten mogen de aandelen van de vennootschap niet gebruiken als onderpand voor persoonlijke schulden.

HOOFDSTUK IV  BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 9 : Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die al dan niet vennoot dienen te zijn van de vennootschap. Tot statutair zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd :

LEJEUNE STÉPHANE wonende te 3890 Gingelom, Kamerijckstraat 11

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen zou verzetten. De bezoldiging van de zaakvoerder wordt vastgesteld door de algemene vergadering.

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 10 : Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder(s) is (zijn) bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Uitzondering wordt gemaakt voor die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij als college optredend de vennootschap in

en buiten rechte.

De zaakvoerder kan ook gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Hij mag enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen toekennen.

HOOFDSTUK V - TOEZICHT

Art. 11 : Controle

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap.

HOOFDSTUK VI -- ALGEMENE VERGADERING

Art. 12 : Bijeenroeping en agenda

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de laatste maandag van de maand april, om 20 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

De agenda van de jaarvergadering omvat minstens : de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op maandag 25 april 2016 om 20 uur.

r

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij aangetekend schrijven en wordt toegezonden aan de vennoten ten minste 15 dagen voor de vergadering.

Art. 13 : Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel, waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is 4/5 van de stemmen vereist.

HOOFDSTUK VII  BOEKJAAR, JAARREKENING

Art. 14 : Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap begint ieder jaar op 1 januari en wordt afgesloten op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en sluit af op 31 december 2015.

Art 15 : Jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen., Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

"

HOOFDSTUK VIII  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 16 : Ontbinding

De vennootschap kan vrijwillig worden ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een ' meerderheid van vier vijfde van de stemmen.

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien zal de vereffening i gedaan worden door één of meer vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met vier vijfde van s de stemmen.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-180 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met vier vijfde van stemmen anders besluit.

Het nettovermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Art. 17 : Overlijden van een vennoot

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in het voorkomende geval met de' erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde.

Deze oprichtingsakte werd opgesteld te Gingelom op 01/03/2015 in vijf exemplaren. Elk der ondertekenaars

erkent een exemplaar te hebben ontvangen. ,

Lejeune Stéphane Lejeune Antoine Lejeune Jean

Vennoot- Vennoot- Vennoot-

oprichter oprichter oprichter

Gelijktijdig neergelegd: oprichtingsakte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bIt. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.y

Y

Coordonnées
STANLEJ, AFGEKORT : STANLEJ

Adresse
KAMERIJCKSTRAAT 11 3890 GINGELOM

Code postal : 3890
Localité : GINGELOM
Commune : GINGELOM
Province : Limbourg
Région : Région flamande