STASSEN STRO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STASSEN STRO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 631.786.338

Publication

08/06/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

kadaster, sectie B, nummer(s) 937D, met een oppervlakte van tweeënzeventig are drieëntwintig centiare (72a 23ca).

Kadastraal inkomen: negenenveertig euro (¬ 49,00)

Hierna genoemd  de goederen of  het goed , zelfs indien er meer dan één is.

Oorsprong van eigendom

- Voormelde percelen 288F en 937B horen toe aan de heer Stassen Emanuel voornoemd ingevolge akte van ruiling verleden voor notaris Vuylsteke te Riemst op 2 juni 2006, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren op 29 juni daarna, formaliteit 74-T-29/06/2006-04961, verkrijging jegens de heer DE FROIDMONT Laurent Gilbert (°31/12/1946).

- Voormeld perceel 935B, hoort toe aan de heer Stassen Emanuel voornoemd ingevolge 1. een akte van schenking verleden voor notaris Ghislain de Schaetzen te Tongeren op 2 januari 2001 overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren op 29 januari daarna, formaliteit 74-T29/01/2001-00606 verkrijging jegens STASSEN Joannes Joseph (° 22/06/1925) en DEVUE Margarita Eugenie (° 08/07/1924) aan STASSEN 1. Etienne Petrus 2. Jean Marie 3. Eugene Henri 4. Maria Catharina 5. Emmanuel Jozef 6. Eric Marino en 7. Stanislas Jeannot en 2. een akte van verdeling verleden voor notaris Ghislain de Schaetzen te Tongeren op 2 januari 2001 overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren op 29 januari daarna, formaliteit 74-T-29/01/200100607, verkrijging jegens STASSEN 1. Etienne Petrus 2. Jean Marie 3. Eugene Henri 4. Maria Catharina 5. Eric Marino en 6. Stanislas Jeannot.

Overgangen in de voorbije vijf jaren

Er zijn met betrekking tot voormelde onroerende goederen geen overdrachten geweest in de laat-ste vijf jaar.

Algemene voorwaarden voor de inbreng van de onroerende goe¬deren

1. De hierboven beschreven goederen worden ingebracht in de staat waarin ze zich bevinden, zonder waarborg van maat, hoe groot het verschil ook moge wezen, met alle actieve en passieve, durende en niet-voortdurende, zicht- en onzichtbare erfdienstbaarheden.

De inbrenggenietende vennootschap heeft geen aanspraak op vergoeding of prijsver¬mindering wegens verschil in maat, al overtrof dit één twintigste, noch wegens het bestaan van zicht- of niet-zichtbare erfdienstbaarheden of verborgen gebreken, noch wegens ongeschiktheid van de grond of van de ondergrond, en ze verzaakt elke vordering uit dien hoofde.

2. De inbrenggenietende vennootschap zal met heden de eigendom en het genot bekomen van de bij deze ingebrachte onroerende goederen, evenals het vrije gebruik gelet op het feit dat de goederen niet verhuurd, noch verpacht zijn.

3. De inbrenggenietende vennootschap is gehouden van heden af de onroerende voorheffing en de andere zakelijke lasten met betrekking tot de ingebrachte goederen te voldoen.

4. De verkrijgende vennootschap zal het genot hebben van alle bouw- en exploitatievergunningen

verleend aan de inbrengers door alle openbare en private besturen.

Administratieve bepalingen

a. Monumenten en landschappen

De inbrenger verklaart dat het verkochte goed niet is opgenomen in de landschapsatlas, noch in de inventaris archeologische zones, de inventaris bouwkundig erfgoed, de inventaris van houtige beplantingen met erfgoedwaarde of de inventaris van historische tuinen en parken. Hij verklaart hierover nooit enige betekening of kennisgeving te hebben ontvangen.

Ondergetekende notaris bevestigt dat dit ook niet blijkt uit een opzoeking in de databank die door het Agentschap Onroerend Erfgoed digitaal beschikbaar werd gesteld.

b. Bepalingen aangaande het bodemdecreet

- De inbrenger verklaart dat er op de grond, voorwerp van onderhavige akte, bij zijn weten geen

risico-inrichting gevestigd is of was, zoals bedoeld in artikel 2 van het Bodemdecreet.

- De inbrenger legt het bodemattest voor welk betrekking heeft op het voormelde goed en dat door

Ovam werd afgeleverd op 18 maart 2015.

De inhoud van dit bodemattest luidt letterlijk als volgt:

"2. Inhoud van het bodemattest

De Ovam beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodem-

kwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen

Risicogronden kun¬nen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend

bodemonderzoek aan OVAM is bezorgd met melding van de overdracht.

Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam.be

Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet.

Meer informatie: www.ovam.be/grondverzet.

De Ovam staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.

te Mechelen, 18/03/2015."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

- De inbrenger verklaart met betrekking tot het goed geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de opgerichte vennootschap of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een sanerings-verplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maat-re-gelen die de over-heid in dit ver-band kan op-leggen.

- Voor zover voorgaande verklaring door de inbrenger te goeder trouw afgelegd werd, neemt de opgerichte vennootschap de risico's voor even-tuele bodemverontreiniging en de scha-de zowel als de kosten die daaruit kunnen voortvloeien op zich, en verklaart zij dat de inbrenger hiervoor tot geen vrijwaring zal zijn gehouden.

- Ondergetekende notaris bevestigt dat alle bepalingen van  Hoofdstuk VIII: overdrachten van het decreet op bodem-sa-nering en bodembescherming werden toegepast.

De notaris wijst de vennootschap er echter op dat:

° dit geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de bodem;

° dit niet verhindert dat de regels met betrekking tot het grondver-zet (Hoofdstuk XIII van zelfde decreet) onverminderd van toepassing blijven.

c. Stedenbouwkundige inlichtingen

De ondergetekende Notaris bevestigt en informeert hierbij in toe-pas-sing van arti-kel 5.2.1 en 5.2.3 van de Vlaamse Codex Ruim-telijke Ordening, met betrek-king tot voor--meld onroerend goed: 1° dat er voor het onroerend goed een stedenbouwkundige vergunning werd uit-ge-reikt voor het bouwen van een landbouwloods met vleesveestal en regulariseren van een loods de dato 30 augustus 2012 door de Bestendige Deputatie van de Provincie Limburg, na beroep tegen de uitgereikte vergunning de dato 19 april 2012 door het College van Burgemeester en Schepenen van de Gemeente Riemst (dossiernummer 73066_2012_11849, gemeentelijk dossiernummer 2012-032). 2° dat de meest recente stedenbouwkundige bestemming van dit on-roe-rend goed met de benamingen gebruikt in het plan-nen-re-gister; volgens het gewestplan  Sint-Truiden  Tongeren de dato 7 april 1977 luidt:  agrarisch gebied .

3° dat er voor het onroerend goed zoals blijkt uit het hy-po-thecair getuigschrift en volgens verklaring van de verko-pen-de partij geen dagvaarding werd uit-ge-bracht over-een-komstig artikels 6.1.1 of 6.1.41 tot en met 6.1.43 van voormeld decreet en iedere in de zaak gewezen beslis-sing; dat er in het uittreksel wel melding wordt gemaakt van een bouwmisdrijf voor het bouwen van een boogloods en een afsluiting zonder vergunning, doch dat deze overtreding thans geregulariseerd is zoals hoger aangegeven. Er werd hieromtrent geen enkel proces-verbaal opgesteld door enige overheid, noch werd er enige ingebrekestelling ver-stuurd aan de huidige verkoper.

4° dat er op het onroerend goed geen voorkooprecht rust vermeld in artikel 2.4.1 of artikel 34 van het decreet van 25 april 2014 betreffende complexe projecten;

5° dat er geen verkavelingsvergunning (omge-vings-ver-gunning voor het verkavelen van gronden) van toe-passing is;

6° dat het krachtens artikel 4.2.12 §2, 2° van de Vlaamse Codex voor overdracht verplichte as-builtattest niet is uit-ge-reikt en geva-lideerd vermits deze bepaling nog niet in werking is getreden; 7° dat het onroerende goed niet het voorwerp uitmaakt van een voorkeursbesluit of een projectbesluit;

De vennootschap verklaart dat zij het steden-bouw-kun-dig uit-trek-sel afgeleverd door de gemeente Riemst op 24 april 2015 be-tref--fende het goed heeft ont-vangen voorafgaandelijk aan deze akte, alsook de nagenoemde vastgoedinfo.

De ondergetekende Notaris verwijst de partijen naar artikel 4.2.1 van de Vlaamse Codex Ruimte-lijke Ordening, waarin de bepaling om-schreven wordt betreffende de vergunningsplichtige werken. De notaris wijst partijen erop dat de vergunningsplicht in be-paalde gevallen wordt vervangen door een meldingsplicht.

Vastgoedinformatie

Thans blijkt uit de vastgoedinformatie hetgeen volgt :

- Voor het goed werd een milieuvergunning afgeleverd voor diverse activiteiten, waarbij de opgerichte vennootschap ondergetekende notaris ontslaat van de uitvoerige opname van de bepa-lingen van deze vergunning in onderhavige akte nu zij hiervan geïnformeerd werd door de oprich-ter, evenals door middel van het voormelde stedenbouwkundig uittreksel.

- Het goed is gelegen in een woonvernieuwingsgebied.

d. Overstromingsgebieden

Ondergetekende notaris wijst de kopende partij erop, dat over-eenkomstig artikel 68-7 par. 4 van de Wet op de Land-ver-zeke-ringsovereenkomsten en na raadpleging van de door de Vlaamse Overheid ter beschikking gestelde overstromingskaarten, het ver-kochte goed:

- niet gelegen is in mogelijk over-stro-mingsgevoelig gebied zoals vastgesteld door de Vlaamse regering;

- niet gelegen is in effectief over-stro-mings-gevoelig gebied zoals vastgesteld door de Vlaamse regering;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

- niet gelegen is in een afgebakend over¬¬stromingsgebied of afgebakende oeverzone zoals vast-

gesteld door de Vlaamse regering;

- niet gelegen is in een risicozone voor overstromingen.

Indien het goed gelegen is in een risicogebied dient de kopende partij haar verzekeraar hiervan in te

lichten.

Dit gegeven zou immers tot gevolg kunnen hebben dat er een hogere verzekeringspremie voor dit

eigendom betaald dient te worden indien de verzekeraar dit gebied als risicovol zou be¬oordelen. Er

bestaan wel wettelijke maximumtarieven van het Ta¬¬ri¬ferings¬bureau.

e. Bosdecreet

De inbrenger verklaart dat op het goed geen bomen of struiken staan of gestaan hebben die een bos

zouden kunnen vormen.

De inbrenger verklaart dat het bosdecreet bijgevolg niet van toepassing is op het goed.

C.1.5. Hypothecaire toestand

De voormelde onroerende goederen vermeld zijn niet belast met inschrijvingen of bezwarende

overschrijvingen, zoals blijkt uit een hypothecair getuigschrift afgeleverd door het eerste hypo-

theekkantoor te Tongeren onder referentie 74-20/04/2015-03323.

De inbrenger verklaart dat de door hem gedane inbreng geschiedt voor vrij, zuiver en onbelast.

C.1.6. Ontslag ambtshalve inschrijving

De heer hypotheekbewaarder wordt uitdrukkelijk ontslagen enige ambtshalve inschrij¬ving te ne-men

bij de overschrijving van deze akte.

C.1.7. Vergoeding

Als vergoeding voor voormelde inbreng ten belope van achtendertigduizend vijfhonderd tweeën-vijftig

euro (¬ 38.552,00), worden aan de heer STASSEN Emmanuel driehonderd vijfentachtig (385)

volledig volstorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld.

De comparanten verklaren volledig kennis te hebben van de vergoeding van deze inbreng.

Inbreng roerende goederen door STASSEN Emmanuel

De heer STASSEN Emannuel voornoemd verklaart in te brengen in de ven¬nootschap volgende roe-

rende goederen :

Beschrijving van de goederen

De omschrijving van deze goederen werd overgenomen uit het nagemelde revisorale verslag,

waarbij partijen verklaren hiervan geen nadere omschrijving te wensen :

- 2000 Tractor Renault

- 2001 Lader

- 2003 Stolle rubenroder

- 2005 Rabe Cruber

- 2005 Tractor Renault

- 2005Cirkelmaaier claas WM 3100

- 2005 Reinigingsband

- 2005 Sauter fronthef

- 2006 Maaidorser Claas Medion 340

- 2006 Haagschaar

- 2006Claas Conspeed 6-7 FC Medior

- 20064trac opmedion 340

- 2006 Soppelknikker

- 2006 MC Ausr. Maïs

- 2006 Plansieb 20R durchge

- 2006 Maïszusatz styrohhack

- 2006 Haubennerhogung fur maïsplukker

- 2007 Computerscherm + camera

- 2008 Wip en tafelzaag

- 2008 Occasie stroomgroep 8kva

- 2008 Grasmaaier rover

- 2008 Aanhangwagen

- 2008 Inter core 2 quad superbundel

- 2009 Stro-pers (markant)

- 2009 Opraappers claas Markant

- 2010 Acus computer

- 2011 Accu combopack

- 2011 Grondbak

- 2012 Kast chemical

- 2012 Frontschijvenmaaier

- 2012 Moni balenwikkelaar met verzamel

- 2012 Balenklem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

- 2013 Hakselaar NEGRI GNO1-93

- 2013 Kettingzaag T435

- 2013 Sneeuwschuif saphir SPV3001

- 2013 Hogedrukreiniger Dibo IBH-M 22

- 2013 Outcast wit 100 watt zonder zender

- 2013 Maaidorser

- 2013 Aanhangwagen

- 2014 Mini Bale wrapper

- 2014 Bureel + bureelstoel + bibliotheek

- 2014 HP Prodesk G1

- 2014 HP Officejet Pro 8610

- 2014 Iyama Prolite scherm

- 2014 Programma facturatie + aankoop

- Renault type 651 chassis 6132267(01)

- Renault type 651 chassis 6133865(01)

- Renault type 651 S chassis r74616140910

- Renault type 651-4 chassis 6421207(01)

Algemene voorwaarden inbreng roerende goe¬deren

1. De hierboven beschreven roerende goederen worden ingebracht in de staat waarin ze zich bevinden, zonder enige waarborg anders dan de wettelijk voorziene.

2. De inbrenggenietende vennootschap zal met heden de eigendom en het genot be¬komen van de bij deze ingebrachte roerende goederen, evenals het vrije gebruik gelet op het feit dat de goe-deren niet verhuurd zijn.

3. De inbrenggenietende vennootschap is gehouden van heden af alle lasten met betrekking tot de ingebrachte goederen te voldoen.

4. De inbrenger verklaart dat dat de ingebrachte goederen ter vrije beschikking zijn en niet aan enig

pandrecht of eigendomsvoorbehoud onderworpen zijn.

Vergoeding

Als vergoeding voor voormelde inbreng ten belope van honderdvijfendertigduizend driehonderd

dertien euro tweeëndertig cent (¬ 135.313,32-), worden aan de heer STASSEN Emmanuel voor-

noemd vierhonderd vijfenzestig (465) volledig volstorte aandelen van deze vennootschap toebe-

deeld, evenals een vordering in rekening-courant op de vennootschap ten belope van achtentach-

tigduizend achthonderd vijfenzestig euro tweeëndertig cent (¬ 88.865,32-).

De comparanten verklaren volledig kennis te hebben van de vergoeding van deze inbreng(en).

Inbreng roerende goederen door STASSEN Bart

De heer STASSEN Bart voornoemd verklaart in te brengen in de ven¬nootschap volgende roerende

goederen :

Beschrijving van de goederen

De omschrijving van deze goederen werd overgenomen uit het nagemelde revisorale verslag,

waarbij partijen verklaren hiervan geen nadere omschrijving te wensen :

- Mercedes MB trac 1000 chassis 44116100099893(01)

- Ford Ranger chassis WFOUMFE108W771791

Algemene voorwaarden inbreng roerende goe¬deren

1. De hierboven beschreven roerende goederen worden ingebracht in de staat waarin ze zich bevinden, zonder enige waarborg anders dan de wettelijk voorziene.

2. De inbrenggenietende vennootschap zal met heden de eigendom en het genot be¬komen van de bij deze ingebrachte roerende goederen, evenals het vrije gebruik gelet op het feit dat de goe-deren niet verhuurd zijn.

3. De inbrenggenietende vennootschap is gehouden van heden af alle lasten met betrekking tot de ingebrachte goederen te voldoen.

4. De inbrenger verklaart dat dat de ingebrachte goederen ter vrije beschikking zijn en niet aan enig pandrecht of eigendomsvoorbehoud onderworpen zijn.

Vergoeding

Als vergoeding voor voormelde inbreng ten belope van dertigduizend euro (¬ 30.000,00-), worden aan de heer STASSEN Bart voornoemd honderd vijftig (150) volledig volstorte aandelen van deze vennootschap tobedeeld, evenals een vordering in rekening-courant op de vennootschap ten belope van vijftienduizend euro (¬ 15.000,00-).

De comparanten verklaren volledig kennis te hebben van de vergoeding van deze inbreng(en). Verslag van de bedrijfsrevisor

Dat deze natura-inbreng een werkelijk en volwaardig actief bezit vertegenwoordigt, en dat zijn beschrijving aan de vereisten van rechtzinnigheid en volledigheid beantwoordt, wordt gestaafd door het verslagschrift de dato 20 mei 2015 opgemaakt door BV BVBA  Geert Duchateau & C° , bedrijfsrevisoren, kantoorhoudende te B-3500, Hasselt, Anne Frankplein 13, in deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

vertegenwoordigd door de heer Geert Duchateau, bedrijfsrevisor- zaakvoerder.

Om te voldoen aan de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen wordt er hier akte van genomen dat dit verslag in volgende termen besluit :

 Ondergetekende, Geert Duchateau, bedrijfsrevisor-zaakvoerder van de BV BVBA  Geert Duchateau & C° , bedrijfsrevisoren, kantoorhoudende te B-3500 Hasselt, Anne Frankplein 13, benoemd krachtens aanstellingsbrief van de oprichter dd. 02 april 2015, verklaart op basis van zijn controles met betrekking tot de inbrengen in natura verricht naar aanleiding van de oprichting van de BVBA  STASSEN STRO dat :

1) de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2) de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

3) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering be-

drijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van

waardering leiden, met voorbehoud omtrent de eigendom en de waardering van de ingebrachte

activa en met voorbehoud omtrent het bestaan van eventuele schulden waarmee de ingebrachte

activa bezwaard zouden kunnen zijn, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde

van de tegen de inbreng uit te geven aandelen en de nominale waarde van de als tegenprestatie

verstrekte vordering in rekening-courant zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 1.000 aandelen van de BVBA  STASSEN STRO

alsmede uit een vordering in rekening-courant ten belope van 103.865,32 ¬ opzichtens de BVBA

 STASSEN STRO .

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen

betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Aldus gedaan in ons kabinet te Hasselt op 20 mei 2015,

Voor BVBA  Geert Duchateau & C° ,

Geert Duchateau

Bedrijfsrevisor-zaakvoerder.

Een exemplaar van het voormelde revisoraal verslag zal ter griffie van de Rechtbank van Koop-

handel neergelegd worden samen met een expeditie van de onderhavige akte.

E. Verslag van de oprichters

Overeenkomstig de wet hebben de oprichters eveneens een bijzonder verslag opgesteld de dato 26

mei 2015 waarin zij uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennoot-schap.

Een exemplaar van het verslag van het bijzonder verslag van de oprichters zal ter griffie van de

Rechtbank van Koophandel neergelegd worden samen met een expeditie van de onderhavige akte.

STATUTEN

A- IDENTIFICATIE VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1. Naam.

De vennootschap is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met als naam

 STASSEN STRO .

Artikel 2. Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

Artikel 3. Zetel.

De vennootschap is gevestigd te 3770 Riemst, Peperstraat 24.

De zetel van de vennootschap kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de enige

zaak¬voerder of door alle zaakvoerders sa¬men overgebracht worden naar elke andere plaats in

België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad. Elke ver-

plaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Bel-

gisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, in België of in het buitenland bij-

komende administratieve zetels en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren op-

richten.

Artikel 4. Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

Graanteelt (m.u.v. rijst) : tarwe, rogge, gerst, haver, maïs, enz

Teelt van oliehoudende zaden en van peulvruchten : aardnoten, sojabonen, koolzaad, enz.

Teelt van drooggeoogste zaden van peulvruchten zoals erwten en bonen

Teelt van zaai- en plantgoed voor de akkerbouw

Teelt van overige akkerbouwgewassen, niet elders genoemd

Aardappelteelt

Fokken van andere runderen en buffels

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Fokvarkenshouderijen

Varkensvetmesterijen

Ondersteunende activiteiten in verband met de teelt van gewassen

Ondersteunende activiteiten in verband met de veeteelt

Activiteiten met betrekking tot gewassen na de oogst

Zaadbewerking met het oog op vermeerdering

Groothandel in akkerbouwproducten en veevoeders, algemeen assortiment

Vervaardiging van bouwmaterialen van plantaardige stoffen (houtwol, stro, riet, bles), ge-bonden met een mineraal bindmiddel (cement, gips, enz.)

Groot- en kleinhandel in stro

Maken van pellets (uit stro, hout of alternatieve materialen)

Teelt van gewassen in combinatie met het fokken van vee

Tuinaanleg

Ledigen septische putten

Onderneming in onroerende goederen voor eigen rekening, welke onder meer bevat de ver-werving, vervreemding, het be¬heer, de uitbating, de valorisatie, de verkaveling, de huur en de verhuur, het doen bouwen en verbouwen, evenals alle onroerende verhandelingen in de meest ruime zin, inbegrepen de onroerende leasing.

Voor eigen rekening: onderneming in roerende financiële goederen in de ruime zin, zoals onder meer kopen en verkopen van aandelen, fondsen, enz...

De vennootschap mag zich borgstellen en onroerende goederen in pand geven of hypothe-keren voor verbintenissen door derde personen of bestuurders of aandeelhouders aange-gaan.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende, financiële of burgerlijke aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen, zowel in België als in het buitenland. Zij kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

De vennootschap zal in het algemeen alle roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks verband met haar doel of die haar doel ten dele vergemakkelijken of bevorderen. Onder meer kan zij de nodige infrastructuur, gebouwen en apparatuur of de zakelijke rechten ervan verwerven of ter beschikking stellen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies. De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

B-KAPITAAL - VOLSTORTING - AANDELEN

Artikel 5. Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderdduizend euro (¬ 100.000,00-).

Het is verdeeld in duizend (1.000-) aandelen zonder aanduiding van no¬minale waarde, maar met een fractiewaarde van 1/1.000ste van het kapitaal.

Artikel 6. Opvraging van de stortingen.

De zaakvoerder doet opvraging van de stortingen op de aandelen die bij hun intekening niet vol-ledig afbetaald werden.

Hij bepaalt de tijdstippen van de stortingen en stelt het bedrag vast in een bericht dat minstens dertig dagen voor het tijdstip, vastgesteld voor de storting, per aangetekend schrijven wordt ver-zonden. De vennoot die, na het verstrijken van deze opzegging, nalaat elke op de aandelen ge-vraagde storting te doen, moet aan de vennootschap intresten vergoeden die, vanaf de dag van de opeisbaarheid van de storting, berekend worden tegen de wettelijke intrestvoet vermeerderd met drie ten honderd. Daarenboven mag de zaakvoerder, nadat een tweede bericht gedurende een maand zonder resultaat is gebleven, de vennoot vervallen verklaren en zijn effecten doen verkopen, onverminderd het recht het verschuldigd gebleven bedrag en elke schadevergoeding en gebeurlijke intresten van hem te vorderen.

De zaakvoerder mag de vennoten toelating geven hun aandelen vervroegd te volstorten; in dit geval bepaalt hij de voorwaarden onder dewelke de vervroegde stortingen toegelaten zijn.

Het uitoefenen van de rechten, verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden verricht, wordt opgeschort zolang deze stortingen, regelmatig opgevraagd en opeisbaar, niet ge-daan werden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. Bescherming van het kapitaal.

Ingeval het netto-actief daalt tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet overeenkomstig artikel 332 wetboek van vennootschappen een bijzondere algemene vergadering binnen de twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten vastgesteld worden, bijeenkomen, na oproeping door de zaakvoerders, om te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De zaakvoerders zullen overeenkomstig het wetboek van vennootschappen een bijzonder verslag opstellen dat aan de vennoten vijftien dagen op voorhand ter beschikking wordt gesteld, met een motivering van hun voorstellen.

Wanneer het netto-actief gedaald is beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) kan iedere belanghebbende de ontbinding voor de rechtbank vorderen.

Artikel 8. Aandelen en aandelenregister.

Alle aandelen zijn op naam en zijn voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en onderte-kend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging alsmede, na overdracht of overgang, door de inschrijving in voormeld register. De overdrachten en overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden vanaf de datum van inschrijving in het register van de aandelen.

Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de aandelen.

Artikel 9. Ondeelbaarheid.

Indien een aandeel aan verscheidene personen toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst, totdat een enkele persoon schriftelijk aangewezen is als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Behoudens afwijkende overeenkomst tussen partijen, komt het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot, gehuwd onder het stelsel van gemeen¬schap van goederen, uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat.

In geval van overlijden van de enige vennoot worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten daarentegen uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen en legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalaten-schap. Artikel 10. Vervreemding van de aandelen.

Behoudens hetgeen bepaald is ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden volgende regels:

1. De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

2. De vennoot, die door een weigering zijn aandelen niet onder de le¬venden kan overdragen, kan tegen de weigering van overdracht opkomen voor de bevoegde rechtbank (van de zetel van de vennootschap), in kort geding, na behoorlijke dagvaarding van diegenen die zich te-gen de weigering verzetten. Wanneer de weigering door de rechtbank willekeurig wordt ge-oordeeld, dan hebben de vennoten die zich verzet hebben, drie maanden te rekenen van de beschikking, om koper(s) te vinden voor de prijs en voorwaarden zoals hierna vermeld bij overgang van aandelen na overlijden.

3. De erfgenamen of legatarissen die als vennoot geweigerd worden bij overgang van aandelen door overlijden, hebben recht op de waarde van de aandelen. Zij mogen de afkoop ervan vra¬gen bij een ter post aangetekende brief, die gericht wordt aan de zaakvoerder van de vennootschap, waarvan deze onmiddellijk een afschrift aangetekend toezendt aan de onder-scheiden vennoten.

4. De zaakvoerder zal, bij aanvraag tot afkoop overeenkomstig voor¬melde littera 2 en 3, de waarde van de aandelen bepalen aan de hand van de laatste jaarrekening, rekening houdend met eventuele niet uitgedrukte min- of meerwaarden. Indien de verkoper niet akkoord gaat met de vastgestelde koers van het aandeel wordt het geschil onderworpen aan twee scheidsrechters, één aangesteld door de zaakvoerder en één door de verkoper. Indien de twee scheidsrechters niet tot een akkoord komen, stellen zij in gemeen akkoord een derde scheidsrechter aan, die beslist. Tegen deze laatste

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

beslissing is geen verhaal of beroep mo-gelijk. De kosten van de arbitrageprocedure worden bij gelijke helften verdeeld tussen de koper en verkoper van de aandelen. De andere vennoten zullen een voorkeurrecht tot aan-koop genieten op deze af te kopen aandelen, elk in verhouding tot zijn aantal aandelen. Als een vennoot zijn voorkeurrecht niet uitoefent, hebben de overige vennoten voorkeurrecht om deze aandelen wederom in verhouding met hun aantal aandelen te kopen. Indien geen enkel vennoot van zijn voorkeurrecht gebruik wenst te maken, kan de algemene vergadering beslissen dat de vennootschap de te koop aangeboden aandelen inkoopt of een andere ko-per voor de aandelen voorstellen. Indien op voorgaande wijze geen koper is gevonden, bin-nen de drie maanden na de aanvraag of beschikking, hebben de erfgenamen, legatarissen of overdragers het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

5. De betaling van de prijs van de aandelen dient binnen de vier maanden na de beslissing van afkoop gebeurd te zijn, tenzij de koper een afbetaling in termijnen heeft gevraagd. In voor-komend geval kan aan de koper een afbetaling in termijnen toegestaan worden die echter niet over een langere periode dan vijf jaar na de beslissing van afkoop kan lopen en mits een bankwaarborg ter garantie van de betalingen aan de verkoper te kunnen voorleggen. Bo-vendien zal de prijs worden verhoogd met een rente gelijk aan de wettelijke intrest, verlaagd met twee ten honderd. Bij laattijdige betaling zal de koper aan de verkoper intresten vergoeden die, vanaf de dag van de opeisbaarheid van de storting, berekend worden tegen de wettelijke interest, vermeerderd met drie ten honderd. Artikel 11. Vruchtgebruik op aandelen.

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de bloot-eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Bij een kapitaalverhoging met uitoefening van voorkeurrecht komt het voorkeurrecht aan de vruchtgebruiker toe. De door hem ingetekende aandelen horen hem in volle eigendom toe. C- BESTUUR VENNOOTSCHAP-

MACHTEN ZAAKVOERDERS

Artikel 12. Statuut van de zaakvoerder(s)

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, na¬tuurlijke- of rechtspersonen, al dan niet vennoten en al dan niet be¬¬zoldigd. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een bepaalde tijd of zonder beperking van duur. De zaakvoerders die door de vennoten zon-der beperking van duur zijn benoemd in de akte van oprichting (en enkel in die akte), worden ge-acht benoemd te zijn voor de duur van de vennootschap. Hun opdracht kan enkel worden herroe-pen ofwel met een meerderheid zoals vereist bij statutenwijzigingen ofwel met een gewone meer-derheid maar dan slechts om gewichtige redenen.

Iedere zaakvoerder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan het college van zaakvoerders of als er maar één zaakvoerder is aan de algemene vergadering. Hij is wel verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De omvang van de bevoegdheden van de zaakvoerders is geregeld bij artikel 13 en vol-gende van onderhavige statuten.

Artikel 13. Omvang bevoegdheden zaakvoerders.

Elke zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ten overstaan van derden zal de vennootschap verbonden zijn door de enkele handtekening van één zaakvoerder.

Artikel 14. Vergoeding van de zaakvoerder.

De algemene vergadering kan aan de zaakvoerders en volmachtdra¬gers vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen.

De vaststel¬ling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegen¬heid van de jaarlijkse algemene vergade¬ring.

De algemene vergadering kan aan de zaakvoerders toestaan om tijdens het lopende boekjaar voorschotten op hun bezoldiging op te ne¬men.

Artikel 15. Verantwoordelijkheid van de zaakvoerders.

De zaakvoerders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap. Zij zijn overeenkomstig het gemeen recht verantwoordelijk voor de vervulling van hun taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Zij zijn jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van het wetboek van vennootschappen of van de statuten.

In geval van faillissement van de vennootschap kunnen de zaakvoerders -overeenkomstig de wet-persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk worden verklaard voor het geheel of een deel van de schulden indien komt vast te staan dat een door hen begane, kennelijk grove fout, heeft bijgedra-gen tot het faillissement.

Artikel 16. Tegenstrijdig belang.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer een zaakvoerder bij een voorgenomen verrichting een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft, dat strijdig is met de belangen van de vennootschap, moet hij ofwel de overige zaakvoerders ofwel bij ontstentenis de vennoten ervan in kennis stellen, waarna de beslissing enkel kan worden genomen overeenkomstig artikel 259 en volgende van het wetboek van ven¬nootschappen.

D- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17. Jaarlijkse algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet elk jaar worden bijeengeroepen op de 3de vrijdag van de maand juni om 18u van elk jaar.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel, of, in dezelfde gemeente op een andere plaats aange¬duid in de bijeenroeping. Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 21 van deze statuten, dient de ven-nootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, gete-kend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meerdere zaakvoerders. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen zullen gehouden worden op plaats, dag en uur aangeduid in de bijeenroeping.

Artikel 18. Voorwaarden tot toelating en uitoefening van stemrecht op de jaarvergadering.

De oproepingen voor de algemene vergadering worden vijftien dagen op voorhand toegezonden aan de vennoten, zaakvoerders en even¬tueel aangestelde commissarissen. De oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een andere communicatiemid-del te ontvangen.

De oproeping bevat de agenda van de vergadering en de krachtens de wet aan voormelde personen mee te delen documenten (jaarrekening, eventueel jaarverslag en verslag commissaris). De vennoten, die aan de vergadering wensen deel te nemen, moeten vijf dagen voor de vergade-ring hun voornemen met gewone brief, aan de zetel van de vennootschap gericht, bekend maken, op voorwaarde dat de bijeenroeping deze voorwaarde uitdrukkelijk vermeldt.

De zaakvoerders en commissarissen zijn vrijgesteld van deze formaliteit.

Vervulling van de formaliteiten voor de bijeenroeping van de vergadering en voor de toelating tot de vergadering is evenwel niet vereist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met éénparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en hierover met de vereiste meerderheid besluiten.

Artikel 19. Notulen

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De notulen bevatten een beknopt verslag van het ver¬loop van de vergadering.

De notulen worden aan het einde van de vergadering ondertekend door de voorzitter en de vennoten die het vragen.

Van elke buitengewone algemene vergadering, die voor notaris wordt gehouden, wordt een authentiek proces-verbaal opgemaakt.

Elke algemene vergadering, gewone, bijzondere of buitengewone, kan door de enige zaakvoerder dan wel alle zaakvoerders tesamen één enkele maal drie weken uitgesteld worden, zelfs indien geen uitspraak over de jaarrekening moet gedaan worden.

Deze verdaging vernietigt alle genomen beslissingen, tenzij de enige zaakvoerder dan wel alle zaakvoerders tesamen hierover uitdrukke¬lijk anders beslissen.

Op de tweede vergadering wordt de agenda van de eerste vergade¬ring geheel afgehandeld voor alle verdaagde punten.

Artikel 20. Vertegenwoordiging.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot, en dra¬ger van een schriftelijke volmacht waarvan de vorm door de zaak¬voerders bepaald wordt. Minderjarigen en rechtspersonen worden door hun voogden of wettelijke vertegenwoordigers vertegenwoordigd.

Artikel 21. Schriftelijke algemene vergadering

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moe¬ten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder(s), een rondschrijven, hetzij per brief, fax e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voor-stellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rond-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

schrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agen-dapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissin-gen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, be-paalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten. Artikel 22. Stemkracht.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens schorsing van stemrecht en behoudens wettelijke bepalingen.

De besluiten worden met eenvoudige meerderheid van stemmen (meer voor- dan tegenstemmen) genomen, behoudens de wettelijke beschikkingen ter zake toepasselijk op bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen. Bij gelijkheid van stemmen wordt het voorstel verworpen. Artikel 23. Oproeping algemene vergadering.

Wanneer een of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen, moeten de zaakvoerders een algemene vergadering samenroepen, met minstens de aangevraagde onderwerpen als agendapunten.

E- RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN VENNOTEN

Artikel 24. Minderheidsvordering.

Een vordering tegen de zaakvoerders van de vennootschap kan voor rekening van de vennoot-schap door minderheidsvennoten worden ingesteld, wanneer die op de dag waarop de algemene vergadering zich uitspreekt over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting, effecten bezitten die ten minste tien procent vertegenwoordigen van de stemmen verbonden aan het geheel van de op die dag bestaande effecten. Die vordering kan enkel worden ingesteld door personen die de kwijting niet hebben goedgekeurd en door personen die de kwijting wel hebben goedgekeurd maar waarvan blijkt dat zij ongeldig is.

Artikel 25. Uitsluiting en uittreding van vennoten.

Uitsluiting: Eén of meer vennoten die gezamenlijk aandelen bezitten die dertig procent van de stemmen of dertig procent van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen om gegronde redenen in rechte vorderen dat een vennoot zijn aandelen aan de eisers overdraagt. Uittreding: Iedere vennoot kan om gegronde redenen in rechte vorderen dat zijn aandelen worden overgenomen door de vennoten op wie deze gegronde redenen betrekking hebben.

Artikel 26. Individueel controlerecht.

Zolang de vennootschap voldoet aan de criteria bepaald in het wetboek van vennootschappen betreffende de boekhouding en de jaarrekening, heeft elke vennoot individueel de controlebevoegdheid zoals omschreven in het wetboek van vennootschappen.

De vennoot kan zich hierbij laten vertegenwoordigen door een accountant, zoals wettelijk voor-zien. Zodra de vennootschap de drempelbedragen vermeld in paragraaf 1 van dit artikel overschrijdt, of indien de algemene vergadering daartoe onverplicht besluit, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het wetboek van vennootschappen en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering van vennoten onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

F- BOEKJAAR  WINSTVERDELING  RESERVES

Artikel 27. Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van

ieder kalenderjaar.

Artikel 28. Bestemming van de winst.

Het batig slot dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige pro-

visies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste een/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vor-men

tot dat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Over de reservering of uitkering van het saldo beslist de algemene ver¬gadering.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-

actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou da-len

beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal,

vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

De zaakvoerders bepalen het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. De

uitbetaling moet geschieden binnen het jaar na de algemene vergadering waarop het bedrag is

vastgesteld. De dividenden die niet geïnd zijn, verjaren door verloop van vijf jaren.

Artikel 29. Jaarrekening.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maken de zaakvoerders de inven-

taris op, alsmede de jaarrekening, over¬¬eenkomstig het wetboek van vennootschappen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één ge-heel. De jaarrekening wordt door de algemene vergadering goedgekeurd.

Binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening, en ten laatste zeven maanden na de datum van afsluiting van het boekjaar, leggen de zaakvoerders overeenkomstig het wetboek van vennootschappen de jaarrekening en de andere door het wetboek van vennootschappen ver-eiste documenten neer bij de plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België.

Artikel 30. Kwijting.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders te verlenen kwijting voor hun bestuursdaden van het afgelopen jaar.

G- ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 31. Ontbinding.

De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering beslissende in de vormen vereist overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. Artikel 32. Vereffenaars.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening verzorgd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen, rekening houdende met de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 33. Verdeling netto-actief na ontbinding.

Na aanzuivering van alle kosten, lasten en schulden der vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, wordt het netto-actief onder de vennoten verdeeld. Hierbij wordt in voorkomend geval rekening gehouden met de verschillende mate van volstorting van de verschillende aandelen.

H- WOONSTKEUZE

Artikel 34. Woonstkeuze.

Elke vennoot, zaakvoerder, commissaris en vereffenaar is gehouden een woonplaats te kiezen en die aan het college van zaakvoerders of aan de enige zaakvoerder ter kennis te brengen.

Bij verandering van woonst wordt het college van zaakvoerders of de enige zaakvoerder hiervan op de hoogte gebracht, zo niet wordt geacht woonstkeuze gedaan te zijn op de vorige woon-plaats. Hij wiens woonplaats in het buitenland is, wordt geacht woonplaats in de zetel van de vennootschap te kiezen, tenzij hij een andere in België gelegen woonplaats heeft bekendgemaakt aan de zaakvoerders.

I- ENIGE VENNOOT

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 35. Zaakvoerder - benoeming - ontslag.

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 36. Algemene vergadering.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notu-len gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder ver-slag op te stel¬len en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet. Is een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht om de zaakvoer¬der op te roepen met opgave van de agenda.

Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen. In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

Artikel 37. Kwijting.

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is, kan hem kwijting verleend worden volgens het wetboek van vennootschappen.

Artikel 38. Tegenstrijdig belang.

Is de enige vennoot ook de enige zaakvoerder dan kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neerge-legd. Hij is gehouden zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtma-tig zou hebben bezorgd.

Artikel 39. Overdracht en overgang aandelen.

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de ven¬nootschap wordt ontbonden. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 249 van het Wetboek der Vennoot-schappen of in deze statuten niet van toepassing.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, onverminderd hetgeen hiervoor bepaald is in artikel 9 omtrent de rechten van de vruchtgebruiker, worden de aan de onverdeelde aandelen verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap. Kan tussen de gerechtigden geen overeen-stemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlo-pig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek der Vennootschappen toegepast.

J. OVERNAME WETTELIJKE BEPALINGEN

Artikel 40. Overname wettelijke bepalingen

Alle clausules in bovenvermelde statuten die naar de inhoud wettelijke voorschriften hernemen, zijn opgenomen ten titel van informatie zonder het karakter van statutaire bepalingen te vertonen. III- OVERGANG- EN SLOTBEPALINGEN.

De comparant handelend als algemene vergadering van de voornoemde vennootschap, neemt eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

Eerste jaarvergadering - Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2016.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2017.

Benoeming van zaakvoerder.

De algemene vergadering beslist aan te stellen tot zaakvoerders voor de onbepaalde duur :

- de heer STASSEN Emmanuel voornoemd;

- de heer STASSEN Bart voornoemd.

De zaakvoerders voornoemd verklaren dat er geen wettelijk of ander be¬letsel is om het voormelde mandaat te aanvaarden, hetgeen zij bij deze uitdrukkelijk verklaren te doen.

De vergoeding van de mandaten van de zaakvoeders worden bepaald door de algemene vergadering.

Overname door de vennootschap van de verbintenis¬sen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd.

De comparanten verklaren te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten verklaren dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert 1 maart 2015.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan vanaf heden en voor de deponering er¬van ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoon¬lijk¬heid heeft verkregen.

Volmachten.

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigde met macht van indeplaatsstel-ling, Palmans & co vof, Visésteenweg 209, 3770 Riemst (be 0478.438.642), vertegenwoordigd door Jean Paul Palmans, zaakvoerder, erkend boekhouder  fiscalist bibf (202633), evenals haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formali-teiten te vervullen inzake in¬schrijving, wijziging of stopzetting, van de vennootschap, bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank der Ondernemingen alsmede bij de Administratie belast met de Belastingen over de Toegevoegde Waarde (B.T.W.), de sociale kas, het sociaal secretariaat en andere overheidsdiensten, alle verplichtingen te vervullen bij het Administraties van de FOD Financiën, inzonderheid de Administratie belast met de vestiging van de inkomensbelastingen, Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie, de Vlaam¬se Belastingdienst, en te dien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

einde ook alle stukken en akten te teke¬nen, inclusief alle benodigde documenten en for¬mulieren jegens de bevoegde instanties van de Rechtbank van Koophandel.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoe¬ring van het mandaat waarmee hij gelast is.

(Get.) Notaris Jean-Marie Thijs

Neergelegd, uitgifte van de akte, verslag bedrijfsrevisor, verslag oprichter, financieel plan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STASSEN STRO

Adresse
PEPERSTRAAT 24 3770 RIEMST

Code postal : 3770
Localité : RIEMST
Commune : RIEMST
Province : Limbourg
Région : Région flamande