STEBORG

Association sans but lucratif


Dénomination : STEBORG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.005.959

Publication

29/07/2014
ÿþ MQD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II

Voor- 111M11,11110 Iii RECHTBANK van KOOPHANDEt te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

behoud

en

aan he

. .

1 7 bil 20111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 04'18.006.959

Benaming

(voluit) : Steborg

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Burchtstraat 1 -3512 Stevoort

Onderwerp akte Ontslag en benoeming leden

Uittreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering

gehouden op 19 november 2012

Aanwezig: Barns Inge, Beerden Herwig, Bogaerts Peter, Boussu Ronny, Castro Ivan, CeuxJean, Clukers Richard, Forier Mark, Goorts Jaak, Greeven Dany, Hermans Benny, Houbrechts Els, Jans Richard, Jans Stefan, Konix Petra, Liefsoens Miet, Liefsoens Noël, Liefsoens Peter, Liefsoens Stijn, Martens Henri, Menten Sander, Mignolet Gert, Nickmans Marcel, Nickmans Paul, Nickmans René, Nijssen Bart, Orye Martijn, Pelles Dirk, Reekmans Judith, Reniers Alex, Santermans Achiel, Santermans Frank, Thoelen Freddy, Vanlaer Bart en Willot Paul,

Geldig vertegenwoordigd bij volmacht: Niemand,

Verontschuldigd: Buckinx Ronnie, Houbrechts Ludo en Swerts Flory,

Afwezig: Jooken Carolien, Raymaekers Josepha en Trippas Antoine.

De buitengewone algemene vergadering, vaststellend dat het vereiste aanwezigheidsquota is bereikt beslist met eenparigheid van stemmen de statuten van de vereniging integraal aan te passen als volgt '

Titel Benaming , zetel, voorwerp, duur

Artikel 1, De vereniging heeft als naam "V.Z.W. Steborg",

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 3512 Stevoort, Burchtstraat 1. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlandse taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3, De vereniging heeft tot doel, het bevorderen van de sociale, de culturele, de religieuze, de sportieve en de jeugdactiviteiten in Stevoort, ongeacht van welke politieke, filosofische of kleologische strekking deze activiteiten ook zijn, met inbegrip van al de activiteiten die hier rechtstreeks of onrechtstre,eks betrekking op hebben en voor zover zij gedragen worden door de Stevoortse gemeenschap. De vereniging heeft eveneens tot doel het goede beheer van de ontmoetingscentra Steborg en Den Opper. Zij zal alle daden Kunnen stellen die bijdragen tot de instandhouding, de verfraaiing en de uitbreiding van de hiervoor genoemde centra.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden.

11:-- Leden,-toetreclingen-,,ontslagnerningen;-ultsluitingeni-verplichtingen 

Artikel 5. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, zonder minder te mogen bedragen dan vijf. Alle leden samen vormen de Algemene Vergadering. Nieuwe kandidaat leden dienen hun kandidatuur voor 31 januari van elk jaar schriftelijk in te dienen bij de voorzitter.

Artikel 6. De Algemene Vergadering beslist over de toetreding van nieuwe leden en over het ontslag van zetelende leden. Zij dient deze beslissing niet te motiveren, Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 7, Het ontslag en de toetreding van leden wordt geregeld door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende

notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien

. .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8. Het ontslagnemend, uitgesloten, geschorst of hetzij om welke reden dan ook uittredend lid, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, heeft geen recht op het roerend en onroerend bezit van de vereniging en kunnen noch rekenschap of verantwoording vragen, noch de terugbetaling vorderen van de toelagen en andere prestaties van gelijk welke aard die door hen, door de schenker of door derden werden gestort. Zij kunnen noch de zegels doen leggen, noch een inventaris doen opmaken.

Artikel 9. De leden van de Algemene Vergadering zijn geen bijdragen verplicht. Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

Tite! III.  Beheer, dagelijks bestuur

Artikel 10. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, De Raad van Bestuur bestaat uit minimum vier en maximum vierentwintig leden. De Algemene Vergadering kiest maximum zeventien leden van de Raad van Bestuur, twee leden worden voorgedragen door de jeugdverenigingen van Stevoort, twee leden worden voorgedragen door de Kerkraad Sint-Martinus, twee leden worden voorgedragen door de V.Z.W. Katholieke basisschool Stevoort-Hasselt, Het vierentwintigste lid wordt aangeduid door bovenstaande drieëntwintig bestuurders, De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur. De helft van het aantal rechtstreeks te verkiezen bestuurders wordt om de drie jaar herkozen door de Algemene Vergadering. Meer bepaald zijn bij de eerste herverkiezing de helft van de bestuurders, door lottrekking bepaald, en de voorzitter herkiesbaar. Bij de volgende herverkiezing zijn de overige bestuurders herkiesbaar. Alle uittredende leden van de Raad van Bestuur zijn herkiesbaar. De leden van de Raad van Bestuur worden automatisch lid van de Algemene Vergadering. De stemming over de benoeming van de bestuurders is openbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 11. De Raad van Bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt deze vervangen door de ondervoorzitter. Indien ook de ondervoorzitter afwezig is wordt deze vervangen door de schatbewaarder. Indien ook de schatbewaarder afwezig is wordt deze vervangen door het oudste aanwezige lid. Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

Artikel 12. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op bijeenroeping van drie leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden. De stem van de voorzitter of van diens plaatsvervanger is beslissend in geval van staking. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in het verslag van de vergadering en ondertekend door de voorzitter en de secretaris, Alle leden van de Raad van Bestuur ontvangen een exemplaar van het verslag van de vergadering.

Artikel '13. De Raad van Bestuur kan alle handelingen stellen die behoren tot het bestuur van de vereniging en dit in de ruimste zin. In die zin kan de Raad van Bestuur aile betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen, alle in bewaargevingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen, ruilen, vervreemden, evenals huren of verhuren, alle legaten en giften ontvangen en aanvaarden, alle private en officiële subsidies aanvaarden en ontvangen, aile leningen met of zonder onderpand sluiten, toestemmen in hypotheken op roerende en onroerende goederen van de vereniging, alle leningen en voorschotten doen, handlichting geven voor en na het verval van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen, pleiten als eiser en verweerder voor aile rechtbanken, uitvoeren of doen uitvoeren van alle vonnissen, dadingen en compromissen aangaan. Voorgaande opsomming is exemplarisch en niet limitatief. De Raad van Bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen genomen door de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat eveneens, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, al de agenten, bedienden en leden van het personeel van de vereniging. Zij bepaalt hun werkzaamheden en hun bezoldigingen.

Artikel 14, De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging In opdracht geven, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden, aan een gedelegeerd bestuurder, gekozen onder de leden van de Raad van Bestuur en van wie zij de bevoegdheid en de eventuele bezoldiging vaststelt. De Raad van Bestuur kan eveneens aile bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris volgens keuze overdragen.

Artikel 15. Alle akten die de vereniging verbinden, alle machtigingen en volmachten, alle afdankingen van beambten, bedienden of loontrekkenden worden, bij ontstentenis van een opdracht, gegeven door een bijzondere beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 16, De rechtsvorderingen, en als eiser en als verweerder, worden ingesteld of verdedigd in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur of door de gedelegeerd bestuurder.

Titel IV. Algemene vergadering

Artikel 17, De Algemene Vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Tot haar bevoegdheid

behoort:

-De verandering van haar bevoegdheid

-De goedkeuring en de wijziging van de statuten

-De benoeming en afzetting van bestuurders

-De goedkeuring van de rekeningen en de begroting

MOD 2.2

, tel .  " . 'e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Het verlenen van kwijting aan bestuurders

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging

-De toetreding en het ontslag van leden

-Alle beslissingen die de grenzen te buiten gaan van de rechten, die wettelijk of overeenkomstig de statuten onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur vallen

Artikel 18. Er wordt jaarlijks tussen 15 april en 15 mei een Algemene Vergadering gehouden. Een Bijzondere Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als deze het voor de belangen van de vereniging nodig acht. Zij kan eveneens worden bijeengeroepen op verzoek van één derde van de leden. Elke vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrieven of oproepingsmails.

Artikel 19. De oproepingen die de punten van de agenda vermelden worden ten minste acht dagen voor de Algemene Vergadering per brief en/of per mail aan al de leden gezonden en worden getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door diegene die hem vervangt. De vergadering kan echter ook beraadslagen over punten die niet op de agenda werden ingeschreven mits dit wordt goedgekeurd door minstens de helft van de aanwezige leden, m.a.w. met de helft van het aantal geldig uitgebrachte aantal stemmen verminderd met de blanco stemmen,

Artikel 20. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of door de ondervoorzitter of door de schatbewaarder. De voorzitter duidt een secretaris aan indien de benoemde secretaris afwezig is.

Artikel 21, Elk lid heeft het recht de Algemene Vergadering bij te wonen en eraan deel te nemen, alleen in persoon. Al de leden zijn stemgerechtigd met dien verstande dat elk lid over één stem beschikt.

Artikel 22. In de regel is de vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal der aanwezige leden zij. Alle beslissingen worden bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen en in geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging wordt het aanwezigheidsquorum toegepast voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. In dit geval worden de bijzondere meerderheden toegepast voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 23. Alle beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Alle leden van de Algemene Vergadering ontvangen een exemplaar van het verslag van de vergadering.

Titel V.  Rekeningen en begroting

Artikel 24. Het boekjaar van de V.Z.M loopt van 1 januari tot 31 december. Op eenendertig december van eik jaar worden de boeken alsmede het dienstjaar afgesloten. De rekeningen over het verlopen dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar worden door de Raad van Bestuur opgemaakt. Beiden worden op de eerstvolgende Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd en na goedkeuring ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De Algemene Vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Titel VI.  Ontbinding en vereffening

Artikel 25. De V.Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een

aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige stemmen. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aan en stelt hun bevoegdheid vast

Artikel 26. In al de gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, op welk ogenblik en om welke reden zij ook mocht plaatshebben, wordt het vermogen van de vereniging, na betaling van alle schulden en na aanzuivering van de lasten, gebruikt tot één of meerdere werken gelijkvormig aan deze van de tegenwoordige vereniging, die door de Algemene Vergadering zullen worden aangeduid. Bij gebrek aan een beslissing van de Algemene Vergadering binnen de drie maanden na de ontbinding wordt het op dat ogenblik bestaande actief ter beschikking gesteld van de Kerkraad Sint Martinus van Stevoort,

Titel VII.- Benoeming van de bestuurders

Artikel 27.. Worden tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

Barns Inge  Kannaertsstraat 66  3512 Stevoort-Hasselt

Bogaerts Peter  Alkenstraat - 3512 Stevoort-Hasselt

Castro Ivan  Stevoortse Kiezel 274 -3512 Stevoort-Hasselt

Ceux Jean  Jannestraat -3512 Stevoort-Hasselt

Forier Mark  Wijerstraat  3510 Spalbeek-Hasselt

1.

behoud en aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

I ...tg. F1 " "

Goorts Jaak  Jannestraat 55  3512 Stevoort-Hasselt

Houbrechts Ludo  Kozenstraat 45 - 3512 Stevoort-Hasselt

Konix Petra Burchtstraat 1  3512 Stevoort-Hasselt

Liefsoens Miet  Stevoortse Kiezel 476 - 3512 Stevoort-Hasselt

Liefsoens Noël  Kolmenstraat 59- 3512 Stevoort-Hasselt

Liefsoens Peter Stevoortse Kiezel 232 - 3512 Stevoort-Hasselt

Liefsoens Stijn - Kannaertsstraat 66 3512 Stevoort-Hasselt

Martens Henri  Valeriaanstraat 62  3512 Stevoort-Hasselt

Menten Sander Stevoortse Kiezel 301 - 3512 Stevoort-Hasselt

Mignolet Gert  Lindestraat 50 - 3512 Stevoort-Hasselt

Nickmans Paul  Sterrebos 4 - 3512 Stevoort-Hasselt

Nickmans René  Stevoortse Kiezel 325- 3512 Stevoort-Hasselt

Orye Martijn  Oppenstraat 26 - 3512 Stevoort-Hasselt

Pollens Dirk Sint-Maartenplein 32/2 - 3512 Stevoort-Hasselt

Santermans Frank  Aikenstraat 74 - 3512 Stevoort-Hasselt

Swerts Flory - Vismarkt 15/1  3500 Hasselt

Thoelen Freddy Jannestraat - 3512 Stevoort-Hasselt

Vanlaer Bart  Sint-Maartenplein 23 -3512 Stevoort-Hasselt

Willot Paul  Broekstraat 41 - 3512 Stevoort-Hasselt

Deze hebben onder elkaar aangesteld:

Als voorzitter Santermans Frank - Alkenstraat 74- 3512 Stevoort-Hasselt

Als ondervoorzitter Liefsoens Peter - Stevoortse Kiezel 232 - 3512 Stevoort-Hasselt

Ais secretaris Konix Petra  Burchtstraat 1  3512 Stevoort

Als schatbewaarder Forier Mark - VVijerstraat  3510 Spalbeek-Hasselt

Artikel 28. De Raad van Bestuur heeft het dagelijks bestuur van de vereniging toeverWouwd aan de

voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder. Zij zijn ieder afzonderlijk gemachtigd om

door hun handtekening in de zaken van het dagelijks bestuur de vereniging te verbinden.

Artikel 29, Betwistingen kunnen enkel worden behandeld door de rechtbanken van het arrondissement

Hasselt.

Artikel 30L Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten zijn de beschikkingen Van de V.Z.W.

 wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Aldus opgemaakt te Stevoort op 19 november 2012

Frank Santermans Peter Liefsoens Mark Forier Petra Konix

Voorzitter Ondervoorzitter Schatbewaarder Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien

Coordonnées
STEBORG

Adresse
BURCHTSTRAAT 1 3512 STEVOORT

Code postal : 3512
Localité : Stevoort
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande