STERKE LIMBURGSE ONDERNEMERS EN ADVISEURS

Divers


Dénomination : STERKE LIMBURGSE ONDERNEMERS EN ADVISEURS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 473.078.106

Publication

02/07/2014 : TG088986
12/09/2013 : TG088986
04/07/2012 : TG088986
14/03/2012 : TG088986
29/07/2011 : TG088986
08/10/2010 : TG088986
13/08/2010 : TG088986
08/12/2009 : TG088986
16/04/2015
ÿþa

i



FLuik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Nverg;lnd ter rift der rrr,trtb4nk

Y, koopfitiradU Ani,i_:r:`-' `.':; l'''i.vkrvm

0 a 'et- 2015

Ga grlffiar, Griffie

1111111.§1à§pill

be a. Bc Sta



Ondernemingsnr : 0473.078.106

Benaming : STERKE LIMBURGSE ONDERNEMERS EN ADVISEURS (voluit)



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Jan Habexlaan 9 bus 22

3600 Genk

Onderwerp akte :BVBA: wijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal, opgemaakt door notaris Ann Berben te Zutendaal op 30 maart 2015, nog neer te leggen ter registratie, dat op die datum de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de naamloze vennootschap "STERKE LIMBURGSE ONDERNEMERS EN ADVISEURS", afgekort "S.L.O.A." met zetel te 3600 Genk, Jan Habexlaan 9 bus 22, ingeschreven in het rechtspersonenregister arrondissement Antwerpen, afdeling Tongeren onder het ondernemingsnummer BTW BE0473.078.106, werd gehouden, welke buitengewone algemene vergadering volgende besluiten heeft genomen:

EERSTE BESLISSING

De vergadering neemt kennis van het verslag van de zaakvoerder de dato zeventien maart tweeduizend vijftien aangaande de wijziging van het maatschappelijk doel, alsmede van de staat van activa en passiva afgesloten per eenendertig december tweeduizend veertien.

De aanwezige vennoot erkent een afschrift van dit verslag alsmede van de voormelde staat van activa en passiva voorafgaandelijk te hebben ontvangen en er voorafgaandelijk kennis van te hebben genomen.

Het verslag van de zaakvoerder en de staat van activa en passiva zullen samen met een afschrift van deze akte warden neergelegd op de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

TWEEDE BESLISSING

De vergadering beslist om de vennootschap, in overeenstemming met haar te wijzigen doel, van een handelsvennootschap om te vormen tot een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, waaraan de hoedanigheid van belastingconsulent is verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

DERDE BESLISSING

De vergadering beslist het doel van de vennootschap te wijzigen zodat de doelomschrijving, opgenomen in artikel 3 van de statuten, voortaan zal luiden als volgt:

'De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Deze activiteiten worden, overeenkomstig de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen, uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van vier mei negentienhonderd negenennegentig betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van zestien oktober tweeduizend en tien.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

I° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoren onder meer tot de verenigbare activiteiten:













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtellke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van belastingconsulent, tot stand brengen. De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en aile handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van tweeëntwintig juli negentienhonderd drieënvijftig houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van vijftien februari tweeduizend en vijf betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

Desgevallend mag zij een vergoeding verkrijgen voor de managementprestaties die worden geleverd aan een kantoor erkend door het BIBF, het IAB of het iBR, voor zover die prestaties niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, vorming en opleiding verstrekken zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden, seminaries organiseren, voordrachten geven op seminaries en colloquia, voor zover deze handelingen betrekking hebben op onderwerpen die relevant zijn voor beoefenaars van fiscale en economische beroepen en ze niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

VIERDE BESLISSING

De vergadering besluit om

- ingevolge de hiervoor genomen beslissingen en

- overeenkomstig de voorschriften dienaangaande volgens het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

de statutaire bepalingen te (her)formuleren zoals in de vijfde beslissing hierna.

De wezenlijke statutaire bepalingen blijven evenwel, voor zoveel als mogelijk, onveranderd. ViJFDE BESLISSING

De vergadering besluit aldus volledig nieuwe statuten aan te nemen in dit in overeenstemming met de voorgaande beslissingen.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt:

"HOOFDSTUK I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

V

Luik B - Vervolg

De vennootschap heeft de vorm van een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid opgericht onder de benaming "STERKE LIMBURGSE ONDERNEMERS EN ADVISEURS", afgekort "S.L.O.A.". Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van belastingconsulent is verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

ARTIKEL 2

De vennootschap is gevestigd te 3600 Genk, Jan Habexlaan 9 bus 22.

De vennootschap mag naar een andere plaats in het Vlaamse gewest of het hoofdstedelijk gebied worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, afgekondigd in het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerder mag ook bijhuizen, administratieve zetels, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en in het buitenland,

ARTIKEL 3

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Deze activiteiten worden, overeenkomstig de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen, uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van vier mei negentienhonderd negenennegentig betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van zestien oktober tweeduizend en tien.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoren onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van belastingconsulent, tot stand brengen. De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van tweeëntwintig juli negentienhonderd drieënvijftig houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en Organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van vijftien februari tweeduizend en vijf betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

Desgevallend mag zij een vergoeding verkrijgen voor de managementprestaties die worden geleverd aan een kantoor erkend door het BIBF, het IAB of het IBR, voor zover die prestaties niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, vorming en opleiding verstrekken zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden, seminaries organiseren, voordrachten geven op seminaries en colloquia, voor zover deze handelingen betrekking hebben op onderwerpen die relevant zijn voor beoefenaars van fiscale en economische beroepen en ze niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

ARTIKEL 4

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II - Maatschappelijk kapitaal - aandelen

ARTIKEL 5

Het geplaatste kapitaal is vastgesteld op dertigduizend euro (¬ 30.000,00) en is vertegenwoordigd door honderd negentig (190) aandelen op naam zonder nominale waarde,

Tot verhoging van het kapitaal kan alleen door de Buitengewone Algemene Vergadering ten overstaan van een notaris besloten worden volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Bij elke verhoging van het kapitaal moeten de formaliteiten en voorwaarden vervuld zijn die voorgeschreven zijn door bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

In geval van agio mcet dit volstort zijn.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij tussen de blote eigenaar en vruchtgebruiker anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als het oude.

Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

ARTIKEL 6

De aandelen zijn steeds op naam, dragen een volgnummer en worden genoteerd in een register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de vennoten.

Enkel belastingconsulenten die lid zijn van het instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten mogen wettelijk in het bezit zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat enkel zij een beslissende invloed kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

De enige vennoot moet belastingconsulent zijn en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

De eigendom van één aandeel met stemrecht betekent van rechtswege instemming met onderhavige statuten.

ARTIKEL 7

De aandelen, waarop naar aanleiding van de oprichting of van een kapitaalsverhoging in geld werd ingeschreven en die niet onmiddellijk volledig werden afbetaald, moeten worden afbetaald op vordering van de zaakvoerder volgens de noodwendigheden van de vennootschap en op de tijdstippen die hem passend voorkomen. Hij mag dan ook de vervroegde afbetaling van de aandelen toelaten. Vervroegde afbetalingen worden beschouwd als voorschotten aan de vennootschap. De vennoot die in gebreke blijft de op zijn aandelen ingevorderde afbetalingen te doen zal van rechtswege verwijlintresten verschuldigd zijn op voet van één ten honderd per maand te rekenen vanaf de achtste dag na aanmaning door de zaakvoerder bij aangetekende brief.

Indien een tweede aanmaning van de zaakvoerder bij aangetekend schrijven gedurende één maand zonder gevolg is gebleven, zal het de zaakvoerder vrij staan de aandelen van de in gebreke zijnde venncot over te nemen of deze aandelen te laten overnemen door een derde persoon. Indien de in gebreke zijnde vennoot weigert de overdracht van zijn aandelen te ondertekenen in het register van aandelen, zal de zaakvoerder hem bij aangetekend schrijven aanmaning doen om deze formaliteit te vervullen binnen acht dagen,

Bleef deze aanmaning zonder gevolg, dan zal de zaakvoerder, na afloop van de gestelde termijn, mogen ondertekenen in de plaats van de in gebreke zijnde vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de reahtspersnon ten aanzien van derden te vertegenvaaord}gen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het Belgisch Staatsblad

Wanneer de zaakvoerder persoonlijk de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot overneemt, wordt zijn handtekening vervangen door die van een lasthebber daartoe bijzonder aangesteld door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

Niettemin zal de overdracht slechts dan ingeschreven worden in het register van aandelen wanneer de zaakvoerder heeft vastgesteld dat de vennootschap de overdrachtprijs heeft ontvangen, alsmede het bedrag met bijkomende kosten, van de storting welke op de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot moesten worden gedaan. Na inschrijving van de overdracht stelt de zaakvoerder de overdrachtprijs ter beschikking van de in gebreke zijnde vennoot.

ARTIKEL 8

De aandelen of effecten van een vennoot mogen, op straf van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden, noch overgedragen worden wegens overlijden, aan een persoon die geen vennoot is, dan met toestemming van alle vennoten.

Deze toestemming is echter niet vereist wanneer de aandelen of effecten worden afgestaan of overgedragen aan een medevennoot.

De stemrechten mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan overeenkomstig de wet, in het bijzonder de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen en het koninklijk besluit van zestien oktober tweeduizend en negen tot wijziging van het koninklijk besluit van vier mei negentienhonderd negenennegentig, betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, en mits de voorafgaande goedkeuring van het college van zaakvoerders/de enige zaakvoerder.

De Raad van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten wordt ingelicht over elke wijziging van de stemrechten en van de samenstelling van haar aandeelhouderschap en bestuursorgaan binnen de vijftien dagen nadat de wijziging uitwerking krijgt.

ARTIKEL 9

De erfgenamen of legatarissen en de schuldeisers van een vennoot zullen de zegels op de goederen en waarden van de vennootschap niet mogen leggen, noch hiervan de inventaris eisen. Voor de uitoefening van hun rechten zullen zij zich moeten gedragen naar de balans, rekeningen en geschriften alsmede de statuten van de vennootschap.

ARTIKEL 10

De vennootschap mag haar eigen aandelen niet verkrijgen noch in pand nemen dan na vervulling van de formaliteiten en de voorwaarden voorgeschreven bij de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

Hoofdstuk III Bestuur en vertegenwoordiging.

ARTIKEL 11

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Indien een rechtspersoon tot zaakvoerder benoemd wordt, moet deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger benoemen, natuurlijk persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de ambtsbeëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder benoemd wordt, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Een statutair zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien hij tevens vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging. Het ongevraagd ontslag van de statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Een niet-statutaire zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, mits eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten. Het ongevraagd ontslag van een niet-statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Het vrijwillig aftreden van een zaakvoerder kan geen gevolg hebben dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft genomen.

1s er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder te allen tijde aftreden, mits hij zijn voornemen ten minste één maand vooraf bij gewone brief ter kennis brengt van de vennootschap. Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Indien vennootschappen van belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft waarvoor de vennootschap in aanmerking komt. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Wanneer het college van zaakvoerders slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van belastingconsulent; de andere mag:

°een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van belastingconsulent,

°een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

°een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van

tweeëntwintig juli negentienhonderd drieënvijftig houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor, °een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld In artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van vijftien februari tweeduizend en vijf betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels. Het college van zaakvoerders kiest bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent en die ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, een voorzitter. Het college van zaakvoerders bepaalt tevens bij gewone meerderheid de duur van het mandaat van de voorzitter. De voorzitter zit het college van zaakvoerders en de algemene vergadering voor. Bij gebrek aan voorzitter, wordt zijn functie voor de betreffende vergadering waargenomen door de oudste aanwezige zaakvoerder in leeftijd, tenzij de voorzitter zelf zijn plaatsvervanger heeft aangeduid onder de overige zaakvoerders.

Het college van zaakvoerders komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens één zaakvoerder hierom verzoekt.

Het college van zaakvoerders komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de oproepingsbrief vermeld. De oproepingsbrief bevat de agenda en wordt minstens acht dagen v66r het college van zaakvoerders opgestuurd. Over punten die niet op de agenda voorkomen, kan slechts geldig worden beraadslaagd en beslist indien alle zaakvoerders aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn en akkoord zijn over de betreffende agendapunten te beraadslagen.

Iedere zaakvoerder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, tweede lid van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, fax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgert ijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van het college van zaakvoerders om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een zaakvoerder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, naast zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan het college van zaakvoerders slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld. kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee zaakvoerders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het college van zaakvoerders kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie; dit wordt uitdrukkelijk zo genotuleerd.

Elke beslissing van het college van zaakvoerders wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde zaakvoerders, en bij onthouding van één of meerdere onder hen, met de meerderheid van de andere zaakvoerders.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van het college van zaakvoerders worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de zaakvoerders.

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, gelden de hiernavolgende regels. Het college van zaakvoerders kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan één of meerdere directeur(s) binnen de beperkingen van hun professionele bevoegdheid en onder voorbehoud van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

wettelijke beperkingen betreffende het voeren van de titel en de uitoefening van het beroep van belastingconsulent. Meer in het bijzonder mogen de directeurs aan wie het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd en die persoonlijk geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van belastingconsulent.

Het is het college van zaakvoerders die de bijzondere bevoegdheden en bezoldigingen ten laste van de algemene kosten, die verbonden zijn aan deze functie, bepaalt.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap tegenover derden in en buiten rechte vertegenwoordigd door de directeur(s), afzonderlijk handelend_

ARTIKEL 12

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, die alsdan de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is, gelden de hiernavolgende regels,

Het college van zaakvoerders bezit de meest uitgebreide bestuur- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en mag alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten. De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de belastingconsulent, zoals vermeld in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Zonder afbreuk aan het voorgaande, ligt alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de beslissing van de algemene vergadering wordt voorbehouden bijgevolg in de bevoegdheid van de het college van zaakvoerders.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Wanneer er minstens twee zaakvoerders zijn, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee zaakvoerders die van geen volmacht blijk moeten geven afgezien van bijzondere delegaties.

ARTIKEL 13

De bezoldiging der zaakvoerders wordt door de Algemene Vergadering vastgesteld en onder de algemene onkosten geboekt.

ARTIKEL 14

Wanneer een zaakvoerder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of voorgelegde verrichting, dienen de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

ARTIKEL 15

De controle over de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de Algemene Vergadering:

- hetzij wanneer de benoeming door de wet opgelegd wordt;

- hetzij wanneer de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen er zo over

beslist.

Ingeval er geen commissaris benoemd is, bezit iedere vennoot individueel de onderzoeks- en

controlebevoegdheid van een commissaris.

Hoofdstuk IV De algemene vergadering

ARTIKEL 16

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste donderdag van de maand juni om twintig (20.00)

uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de daarop volgende

werkdag.

De zaakvoerders mogen Buitengewone Algemene Vergaderingen bijeenroepen, telkens het belang

van de vennootschap dit vereist.

ARTIKEL 17

De Algemene Vergaderingen zullen gehouden worden in de maatschappelijke zetel of in een andere

plaats, vermeld in de oproepingsberichten. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij

middel van een aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

commissaris ten minste vijftien dagen vôôr de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering en vermelding van de verslagen.

De oproeping kan evenwel met een ander communicatiemiddel gebeuren indien de bestemmeling er individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk mee instemt.

De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen die erom verzoeken. ARTIKEL 18

De vennoten mogen zich doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, die zelf stemrecht heeft.

Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem, binnen de door de wet bepaalde perken. Welke ook de op de Algemene Vergadering vertegenwoordigde aandelen wezen, de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens toepassing der wetbepalingen inzake wijziging van de statuten.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

ARTIKEL 19

Wanneer één of meer effecten (aandelen of andere) in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden opgeschorst totdat een enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopige bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer één of meer aandelen tot het gemeenschappelijk vermogen van de echtgenoten behoren en tussen de echtgenoten geen overeenstemming bereikt wordt, dan kan de Vrederechter, overeenkomstig artikel 1421 van het Burgerlijk Wetboek een der echtgenoten op diens verzoek machtigen om de bedoelde rechten alleen uit te oefenen.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar. In dit laatste geval kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de bedoelde rechten uit te oefenen in het gezamenlijk belang van vruchtgebruiker en blote eigenaar.

Artikel 20

De vennoten kunnen schriftelijk en mits eenparigheid van stemmen van alle vennoten, alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte vastgesteld dienen te worden.

Ingeval van schriftelijke besluitvorming in de algemene vergadering, dient de zaakvoerder een circulaire op te stellen met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, welke circulaire verstuurd dient te worden naar alle vennoten. Er worden zoveel exemplaren van circulaire opgesteld als er vennoten zijn.

De verzending van deze circulaire kan geschieden, hetzij per brief, fax, e-mail of enig ander communicatiemiddel. Samen met de circulaire dient de zaakvoerder tevens een afschrift toe te zenden aan de vennoten van de stukken bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

De circulaire vermeldt tevens het verzoek aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en deze te ondertekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of naar het adres vermeld in de circulaire en dit binnen de termijn gestipuleerd in de circulaire.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden alle beslissingen geacht niet genomen te zijns ingeval de vennootschap een commissaris heeft, dient de zaakvoerder tevens de circulaire over te maken aan de commissaris.

De obligatiehouders, alsmede de houders van certificaten op naam die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben het recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Hoofdstuk V Boekjaar - jaarrekening - winstverdeling

ARTIKEL 21

Het maatschappelijk jaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van datzelfde jaar.

ARTIKEL 22

Op het einde van elk boekjaar sluiten de zaakvoerder de boeken en geschriften af en maken zij de inventaris en de jaarrekening op, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen.

Vijftien dagen voor de Algemene Vergadering leggen zij de documenten, waarover sprake in het Wetboek van vennootschappen, ter beschikking van de vennoten op de zetel van de vennootschap. ARTIKEL 23

Het batig saldo van de resultatenrekening maakt de nettowinst van de vennootschap uit; op deze nettowinst wordt vijf procent vooraf genomen ten bate van het wettelijk reservefonds.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Deze voorafname is niet meer vereist wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappelijk ,

kapitaal bereikt heeft.

De overblijvende winst zal verdeeld worden volgens de beslissingen van de Algemene Vergadering. Hoofdstuk VI - Ontbinding en vereffening.

ARTIKEL 24

Behoudens indien aan de voorwaarden voor een ontbinding, vereffening en sluiting in één akte is voldaan gelden, benevens de wettelijke regels ter zake, volgende regels voor de ontbinding en vereffening.

De algemene vergadering benoemt de vereffenaar(s) en stelt, in voorkomend geval, de vergoeding voor de vereffenaar(s) vast.

De vereffenaars beschikken over de wettelijk voorziene machten, tenzij de algemene vergadering die hen benoemt anders beslist met gewone meerderheid van stemmen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot bevestiging of homologatie van hun benoeming.

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van belastingconsulent impliceren of die betrekking hebben op het voeren van de titel van belastingconsulent zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben) beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van koophandel.

Het batig saldo der vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld warden volgens het aantal aandelen dat zij onderscheidenlijk zullen bezitten, met dien verstande dat ieder aandeel hetzelfde recht geniet.

Nochtans zo alle aandelen niet in gelijke verhouding afbetaald zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot hoger voorziene verdeling over te gaan, met de verscheidenheid van deze toestand moeten rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door geldoproepingen ten laste van de in mindere mate afbetaalde aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen van de in grotere mate afbetaalde aandelen. Hoofdstuk VII Keuze van woonplaats.

ARTIKEL 25

Ieder in de vreemde gehuisveste vennoot, zaakvoerder, commissaris en vereffenaar, is gehouden ter uitvoering van deze statuten in België huisvesting te kiezen. Bij gebreke zal hij aanzien worden als hebbende woonst gekozen op de maatschappelijke zetel,

Hoofdstuk VIII Verwijzing

ARTIKEL 26

De vennoten zullen zich gedragen naar de dwingende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen mochten deze in strijd zijn of komen met deze statuten en naar de aanvullende bepalingen van zelfde Wetboek voor zover daar niet wordt afgeweken in de statuten.

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, met de Wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig of met de deontologische regels van het Instituut van de Accountants of de Belastingconsulenten zullen als niet geschreven worden beschouwd.

ZESDE BELSISSING

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris alle machten om de gecoordineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. ZEVENDE BESLISSING

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de zaakvoerder om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Ann Berben

Notaris

Tesamen hiermee neergelegd: afschrift van de akte, de gecoordineerde tekst der statuten, een omstandig verslag van de zaakvoerder en een staat van actief en passief.

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

" aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

15/07/2009 : TG088986
16/02/2009 : TG088986
07/07/2008 : TG088986
27/08/2007 : TG088986
15/06/2007 : TG088986
24/08/2006 : TG088986
05/10/2005 : TG088986
28/07/2004 : TG088986
06/08/2003 : TG088986
14/11/2002 : TG088986
27/10/2000 : TGA011243

Coordonnées
STERKE LIMBURGSE ONDERNEMERS EN ADVISEURS

Adresse
3600 Genk

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande