STUDENTS FOR ENERGY IN AFRICA (VERKORT) S.E.A.

Divers


Dénomination : STUDENTS FOR ENERGY IN AFRICA (VERKORT) S.E.A.
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 552.913.163

Publication

04/06/2014
ÿþ M002.2

Lena In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het  Belgisch

Staatsblad

RECHTBANK van KOOMANDU

te ANTWERPEN

23 MEI 2014

Griffie

..ertPlingHASS,Erf

I 111111 11111 11111 fl11111111 fl111 111fl 11111 111 1111

*14111942*

Ondernemingsnr : 55 2. 9,13. À63

Benaming

(voluit) STUDENTS FOR ENERGY IN AFRICA

(verkort) : Rechtsvorm:

Zetel; S.E.A.

V.Z.W.

Merelstraat 6 3940 Hechtel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte OPRICHTINGSAKTE

OPRICHTINGSVERGADERING

Ondergetekende oprichters,

1)DEFERME Wim, geboren te Neerpelt op 14.04.1980, wonende te 3940 Hechtel, Merelstraat 6

2)DEWAEL Anne, geboren te Lier op 22.02.1949, wonende te 3000 Leuven, Cardenberch 4

3)PANSAR Pierre, geboren te Tongeren op 14.04.1942,

wonende te 3700 Tongeren, Darenbergstraat 9

4)DE ROEVE Michel, geboren te Hasselt op 07.01.1967,

wonende te 3740 Bilzen, Akkerstraat 19

6)VERBOVEN Inge, geboren te Diest op 30.01.1986,

wonende te 3460 Bekkevoort, Kruisveld 22

6)ALOFS Georges, geboren te Tongeren op 25.12.1949,

wonende te 3700 Tongeren Paspoelstraat 13

bijeen in vergadering van 10 december 2013 te HASSELT zijn overeengekomen tussen hen

een vereniging op te richten en daartoe unaniem volgende statuten te aanvaarden.

STATUTEN

TITEL I - Naam -rechtsvorm -zetel

Artikel 1: De vereniging heeft ais naam STUDENTS FOR ENERGY IN AFRICA in afkorting S.E.A. vzw en is een entiteit met rechtspersoonlijkheid op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder 'winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 (hierna genoemd " V&S-wet"),

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd in het Vlaams Gewest, gerechtelijk arondissement Hasselt, met adres 3940 Hechtel, Merelstraat 6.

Hij kan verplaatst worden bij beslissing van de Raad van Bestuur naar elke andere plaats binnen het Vlaams Gewest of hoofdstedelijk gebied Brussel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te Vertegenwoordlgen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elke wijziging van de zetel dient gepubliceerd te worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad tijdens de

; F maand waarbinnen tot wijziging van de zetel is beslist.

TITEL Il Maatschappelijk doel, duur.

Artikel 3: De vereniging is gestoeld op een pluralistische levensbeschouwelijke basis en heeft tot uitsluitend doel:

1)de technisch-wetenschappelijke kennis van studenten in België rond duurzame energie te bevorderen door de toepassingen te begeleiden van lokale projecten in samenwerking met lokale leefgemeenschappen op het Afrikaans continent;

2)het publiek te informeren van duurzame energievoorziening en de noodzaak om lokale leefgemeenschappen op rationele wijze hiertoe te stimuleren door uitwisseling van technisch-wetenschappelijke kennis;

3) door op regionaal, nationaal en internationaal niveau met verenigingen of instellingen die een zelfde doelstelling nastreven haar medewerking en deelneming te verlenen aan elke activiteit die gelijkwaardig is aan bovenvermelde doelstelling;

4)zowel technisch-wetenschappelijke kennis rond duurzame energieproductie en - voorziening als de persoonlijke en maatschappelijke ontplooiing van studenten in solidariteit met lokale leefgemeenschappen te bewerkstelligen en meer algemeen elke actie rond dit achterliggende gedachtengoed te stimuleren.

De vereniging kan alle daden stellen die hetzij direct, hetzij indirect verband houden met haar doelstelling. Met het oog op het verwezenlijken van haar doel is zij bevoegd om aile roerende goederen en onroerende goederen in eigendom te verwerven of hierover andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Zij kan hiertoe schulden aangaan, schuldvorderingen uitoefenen en contracten afsluiten,

De vereniging kan in rechte optreden om haar eigen belangen alsmede de belangen van haar leden waar te nemen en te verdedigen. Zij kan tevens aile rechtsvorderingen instellen zie zij nodig acht om het collectief belang dat zij beoogt te beschermen of te verdedigen.

Arikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, vanaf 01 januari 2014. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL III - Leden

Artikel 6: De vereniging is samengesteld uit werkende en toetredende leden.

Het aantal werkende leden bedraagt minimum drie leden en is beperkt tot 30.

Enkel de werkende leden oefenen de volheid van de maatschappelijke rechten uit. De toetredende leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Indien rechtspersonen lid wensen te worden, dienen zij een gelijkaardig doel te hebben. Indien v.z.w.'s wensen lid te worden, dienen zij een gelijkaardig doel te hebben.

Artikel 6: Een werkend lid dient te worden voorgedragen door een effectief lid met een schriftelijke aanvraag fe richten tot de Raad van Bestuur. Deze beslist over deze vraag, bij geheime stemming, binnen de termijn die hij geschikt acht en zonder ooit zijn beslissing te moeten verrechtvaardigen.

Ieder nieuw werkend lid moet het ledenregister ondertekenen en zijn handtekening geldt als onvoorwaardelijke aanvaarding van de statuten der vereniging

Artikel 7: In beginsel zijn de werkende leden gezien hun actieve inzet tot geen jaarlijkse bijdrage verplicht. Desalniettemin kan door de Raad van Bestuur vastgesteld een jaarlijkse bijdrage voor de werkende leden warden bepaald doch geplafonneerd op maximum 250 euro,

De bijdrage van de toetredende leden wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur bepaald,

Geen van beide categoriën van leden kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Artikel 8: De werkende en toetredende leden kunnen zich op ieder ogenblik uit de vereniging terugtrekken, mits hun ontslag schriftelijk aan de Raad van Bestuur mede te delen.

Artikel 9: Alleen de Algemene Vergadering kan een werkend en toetredend lid uitsluiten. Zij beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Het betrokken lid moet door de Raad van Bestuur gehoord of opgeroepen geweest zijn.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging noch rekeningopgaven, verzegelingen of inventarissen eisen of vorderen.

Artikel 10: Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de werkende leden gehouden met alfabetisch gerangschikt vermelding van de namen, voornamen, woonplaats en nationaliteit

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij vermeldt ook de wijzigingen die bij de leden hebben plaatsgehad.

"FUEL IV - Raad van Bestuur

Artikel 11: De vereniging wordt bestuurd door een Raad samengesteld uit minstens drie en maximum zeven personen. Het aantal betsuurders moet in leder geval lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

Zij worden benoemd voor een periode van drie jaar, door de Algemene Vergadering. Zij zijn herkiesbaar. Hun mandaat is niet bezoldigd, De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

Iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder, alsmede het ophouden en hernieuwen van zijn mandaat, worden binnen de maand in de bijlag en tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd,

In geval een lopend mandaat vrijkomt, kan een voorlopig bestuurder aangeduid worden tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering, In dit geval voltooit hij het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 12: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het bestuur van de vereniging.

Zijn enkel uitgesloten de bevoegdheden voorbehouden aan de Algemene Vergadering door de wet of de onderhavige statuten.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging, in en buiten rechte.

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van beheer ( artikel 1988 Burgerlijk Wetboek) te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel, De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, namelijk:

*het verrichten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen;

*het sluiten van huur- en verhuurovereenkomsten, van welke duur ook, en van aile andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen;

*het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, het aangaan van leningen, het verlenen van hypotheken en het verlenen van alle zakelijke waarborgen, voorts afstand doen van aile rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met (of zonder) kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet.

De raad kan, op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één der bestuurders.

Door de bestuurders worden geen persoonllijke verplichtiingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Kun aansprakelijkheid tegenover de VZW is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun functie bedreven onregelmatigheden.

De Raad van Bestuur stelt eveneens het huishoudelijk reglement op, onverminderd de toepassing van artikel 17 van deze statuten.

Artikel 13: De Raad van Bestuur kan een secretaris-generaal of directeur aanduiden, die met het dagelijks bestuur wordt belast, met inbegrip van hiermee gepaard gaande ondertekeningsbevoegdheid en bevoegdheid tot het in rechte optreden. De Raad van Bestuur stelt de omvang van de machten vast en gebeurlijk het salaris of de bezoldiging,

De secretaris-generaal of directeur verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Hij kan daarenboven het nodige personeel aanvaarden.

Voor aile rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen of waarvan de waarde 2.500 euro te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders.

Bestuurders die namens de Raad optreden, moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Artikel 14: De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter of, bij ontstentenis van een door zijn collega's aangeduide bestuurder, telkens als dit door het belang der vereniging of door twee bestuurders gevraagd wordt,

De vergaderingen zullen gehouden worden op de in de oproeping aangeduide plaats,

De bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Geen enkele gemandateerde bestuurder mag meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 15: De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke beslissing van de Raad wordt genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit beslissend.

Artikel 16: De beslissingen van de Raad van Bestuur blijken uit processen-verbaal, ondertekend door twee

leden die bij de bespreking en de stemmingen aanwezig of vertegenwoordigd waren.

De processen-verbaal worden in een bijzonder register ingeschreven.

TITEL V - Huishoudelijk reglement

I "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Artikel 17: Het huishoudelijk reglement wordt door de Raad van Bestuur voorgesteld aan de Algemene

r- k Vergadering. Wijzigingen aan dit reglement zullen aangebracht worden door een Algemene Vergadering,

beslissend bij eenvoudige meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

TITEL VI - Algemene Vergadering

Artikel 18: De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt aile werkende leden.

Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegen stemmen, dus ook de toegetreden leden.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid;

1)de wijzigingen aan de statuten der vereniging;

2)de benoeming en de afzetting der bestuurders;

3)de goedkeuring der begrotingen en jaarrekeningen;

4)de ontbinding der vereniging;

5)de uitsluiting van een werkend lid;

6)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk (v.s,o.)

Artikel 19: Er moet ieder jaar minstens één algemene vergadering gehouden worden, in de loop van de

maand maart.

Een buitengewone vergadering kan bijeengeroepen worden zo dikwijls dit vereist wordt door het belang van

de vereniging . Zij moet het worden wanneer tenminste één vijfde der werkende leden het vraagt.

De vergaderingen hebben plaats op de dag, het uur en de plaats die in de oproeping zijn aangeduid,

Aile werkende leden moeten erop uitgenodigd worden.

Artikel 20: De uitnodigingen worden gedaan door de Raad van Bestuur, bij gewone brief of bij elektronische post, tennaintse acht dagen voor de vergadering, en worden ondertekend door een gevolmachtigde- bestuurder of door twee bestuurders, met vermelding van de agenda,

De vergadering mag slechts beraadslagen met twee derde meerderheid van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden over de op de agenda vermeide punten, tenzij de vergadering anders beslist.

Artikel 21; De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid, door de oudste der overige aanwezige bestuurders.

Artikel 22: leder werkend lid heeft het recht de vergadering bij te wonen of er zich te laten

vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Al de werkende leden hebben een gelijk stemrecht; elk van hen beschikt over één stem.

De voimachtbrieven moeten neergelegd worden bij het tekenen van de aanwezigheidslijst.

Artikel 23: De vergadering is geldig samengesteld, welk ook het getal der aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden mag zijn, en haar beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen. Bij staking der stemmen is deze van degene die de vergadering voorzit beslissend. In afwijking van de voorgaande paragraaf, worden de beslissingen der vergadering houdend wijziging der statuten, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding der vereniging, slechts genomen mits het naleven van de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventueel gerechtelijke bekrachtiging welke hiervoor wettelijk vereist zijn.

Artikel 24: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een bijzonder register, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de zitting, alsook door de leden die het vragen. Het register wordt bewaard in de maatschappelijke zetel der vereniging, waar aile leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen, Alle leden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels vragen, die worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL VII - Financiering en boekhouding

Artikel 25: De VZW zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen ais ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de VZW fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 26: Ieder jaar, op 31 december, en voor de eerste maal op 31 december 2014, worden de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting voor het volgend boekjaar opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering die erop volgt.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel,

; e M002.2

ti



Voorbehouden aan he Béldiseh Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheld van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B -Vervolg

TITEL VIII - Ontbinding

Artikel 27: In geval van vrijwillige ontbinding der vereniging benoemt de Algemene Vergadering eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto activa van het patrimonium moet worden gegeven. Deze bestemming dient te geschieden ten gunste van een gelijkaardige vereniging, die hetzelfde doel nastreeft als de ontbonden vereniging.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal, met hetzelfde doel, door de vereffenaar of de vereffenaars een Algemene Vergadering der leden worden bijeengeroepen.

TITEL IX: Algemene bepalingen

Artikel 28: Ailes wat hier niet nadrukkelijk is voorzien, zal worden geregeld volgens de wet van 27 juni 1921

inzake de verenigingen zonder winstoogmerk.

BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE OPRICHTINGSVERGADERING OP 10 DECEMBER 2013

De leden van de VZW, verzameld in een oprichtingsvergadering, besluiten met eenparigheid van stemmen

1.BENOEMING BESTUURDERS:

om volgende personen te benoemen tot bestuurders voor een duur van drie jaar:

DEFERME Wim, wonende te 3940 Hechtel, Merelstraat 6 ais voorzitter

DEWAEL Anne, wonende te 3000 Leuven, Cardenberch 4 als ondervoorzitter PAN SAR Guy, wonende te 3700 Tongeren, Darenbergstraat 9 als penningmeester VERBOVEN Inge, wonende te 3460 Bekkevoort, Kruisveld 22 als secretaris.

Zij beschikken over de bevoegdheden zoals bepaald in artikel 12 van de statuten van de VZW. Genoemde personen aanvaarden hun mandaat.

Deze bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

2. VERLENGING BOEKJAAR:

Dat, in afwijking van artikel 26 van de statuten, het eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting van

de VZW tot 31 december van het daaropvolgende jaar.

3.BIJZONDERE VOLMACHT:

Geeft opdracht aan de heer Georges ALOFS, advocaat te Tongeren met kantoor te 18e Oogstwal 37 bus 1, die zich daartoe mag laten vervangen of vertegenwoordigen door een andere advocaat om het nodige te doen om deze beslissingen bekend te maken in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad en de andere wettelijke formaliteiten te volbrengen

4,MAATSCHAPPELIJKE ZETEL:

Beslissen dat de zetel van de VZW zal zijn op het adres te 3940 Hechtel, Merelstraat 6.

getek.Alofs G

Tegel. neergelegd: oprichtingsakte

Coordonnées
STUDENTS FOR ENERGY IN AFRICA (VERKORT) S.E.…

Adresse
Merelstraat 6 3940 Hechtel

Code postal : 3940
Localité : Hechtel
Commune : HECHTEL-EKSEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande