SUPPORTERSVERBOND K.S.T.V.V.

Association sans but lucratif


Dénomination : SUPPORTERSVERBOND K.S.T.V.V.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.386.626

Publication

09/07/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111N11111lllll'

*12120658*

N

I

bel

aa

BE Sta

\_

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 8 -66- 2012

HASSELT Gr Erne

Benaming

(voluit) : V.Z.W. Supportersverbond K.S.T.V.V.

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kersenstraat 4 3800 Sint-Truiden

Ondernemingsnr : 419.386.626

Voorwerp akte : Statuten

VZW SUPPORTERSVERBOND K.S.T.V.V.

Kersenstraat 4

3800 Sint-Truiden

Gerechtelijk arrondissement: Hasselt

STATUTEN

Gewone algemene vergadering

TITEL I  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art.1. De vereniging draagt als naam: "VZW Supportersverbond K.S.T.V.V.

Art.2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 3800 Sint-Truiden, Kersenstraat 4, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt

Art.3.

§ 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk:

- Het groeperen, vormen, en informeren van alle K.S.T.V.V.-supporters

- Het groeperen en coördineren van alle K.S.T.V.V.-supportersclubs, - groepen,

-bewegingen en -organisaties.

- Het begeleiden van nieuwe supportersclubs in hun oprichting.

De spreekbuis te zijn van alle K.S.T.V.V.-supporters.

- Het organiseren of medeorganiseren van om het even welke activiteit met het oog op

steun aan de K.S.T.V.V.-geledingen, zoals supportersavonden.

- De Raad van Bestuur van K.S.T.V.V. erkent dit doel door een schriftelijke goedkeuring

in het veiligheidscharter tussen STVV en alle supportersclubs

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijking van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II  LEDEN

luik B (vervolg 1)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de veren ging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handteken rrg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen

Art. 6.

§ 1. Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men in het bezit is van hetzij een lidkaart van de

VZW Supportersverbond, hetzij een Lidkaart van een door het Supportersverbond erkende supportersciub, -

groep, -beweging of -organisatie.

De erkende organisaties betalen een door de raad van bestuur te bepalen bijdrage

aan het Supportersverbond K.S.T.V.V.

§ 2.De leden zijn geen lidgeld verschuldigd aan het Supportersverbond

maar kunnen wel vrijwillig inbreng doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art. 7.

§ 1.Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

§ 2.Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III  ALGEMENE VERGADERING

Art.8.

§1. De algemene vergadering bestaat uit de erkende supportersclubs, vertegenwoordigd door maximum 2 leden, de gecoöpteerde leden van de raad van bestuuur en de supporters die in het bezit zijn van een lidkaart van het supportersverbond. De supportersclubs beschikken elk over één stem. De supporters die een lidkaart van het supportersverbond hebben bepalen door een gezamenlijke stemming de vertegenwoordiging van één stem. De gecoöpteerde leden van de raad van bestuur hebben geen stemrecht.

Art. 9.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten,

2.de benoeming en de afzetting van beheerders,

3.de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

4.de kwijting aan bestuurders en commissarissen,

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

6.de ontbinding van de vereniging,

7.de uitsluiting van een lid,

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Art. 10.

§ 1.In de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene

vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar

en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2.Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste honderd leden van de vereniging.

§ 3.De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen en bepaalt de agenda. De oproeping dient tenminste 20 dagen voor de vergadering te gebeuren, en vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda. Het is tevens mogelijk dat een groep supporters van tenminste 100 leden, door middel van een petitie, een agendapunt laat toevoegen aan de agenda van de algemene vergadering. Het verzoek hiertoe moet tenminste 10 dagen voor de vergadering gebeuren

§ 4.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

Luik B (vervolg 2)

§ 5.De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 6.ln gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband

met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden, mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12, 20, en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht worden genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien tenminste de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7.Van elke algemene vergadering wordt een verslag gemaakt, dat ten allen tijde voor ieder [id ter inzage ligt op de zetel van de VZW.

TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR

Art. 11.

§ 1.De raad van bestuur bestaat uit twee vertegenwoordigers van elke erkende supportersclub of organisatie, alsmede vijf gecoöpteerde leden. De raad van bestuur kan deze vijf leden coöpteren bij twee derde meerderheid van stemmen. De gecoöpteerde leden mogen een functie uitoefenen in het bestuur van een supportersclub. Er mag maximum één persoon per supportersclub gecoöpteerd worden.

§2.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit

§ 3.0m tot de raad van bestuur te kunnen behoren moet men [id zijn van de vereniging, of een gemandateerd vertegenwoordiger van een lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4.De raad van bestuur wordt vierjaarlijks samengesteld tijdens de jaarlijkse verplichte algemene vergadering. De uittredende bestuursleden zijn herkiesbaar. Iedere supportersclub, -groep, -beweging, en - organisatie draagt zijn twee zelf gekozen kandidaat bestuursleden voor.. De Raad van bestuur kan op door haar bepaalde voorwaarden ook personen als beschermende leden of als ereleden tot de raad van bestuur toelaten. Deze personen hebben geen stemrecht.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Een ontslagnemend, uitgesloten of niet herkozen bestuurslid, alsmede diens rechthebbende, kan nooit enigerlei aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan nooit de teruggave van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties vorderen, noch de verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris noch opgave of overlegging van rekeningen.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuursleden de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 5.De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris,

een schatbewaarder en een public relations officer aan. De voorzitter mag geen bestuursfunctie uitoefenen

in een suportersciub.

Art. 12.

§ 1.De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met in begrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2.Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B (vervolg 3)

§ 3.De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een raad van ten minste drie en ten hoogste vijf bestuurders naar haar keuze, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur

van de vereniging en het gebruik van de handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar met gewone meerderheid van stemmen. Het is de raad van bestuur ook toegestaan zich te laten omringen door specialisten of andere werkkrachten.

§ 4.0m tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te binden is het nodig en volstaan de handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5.De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt

Art. 13

§ 1.De raad van bestuur vergadert minstens 9 keer per jaar.

§ 2. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of de secretaris, met opgave van de agenda, en dit minstens 3 dagen voor de vergadering. De raad van bestuur kan eveneens binnen de 7 kalenderdagen in vergadering opgeroepen worden op verzoek van minstens vijf bestuursleden.

§ 3.De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één

volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, hetzij bij verhindering door de ondervoorzitter, hetzij bij verhindering daar het oudste bestuurslid.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt, dat aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van volgende vergadering.

TITEL V  DIVERSE BEPALINGEN

Art. 14. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid van het afgelopen dienstjaar. Telkenmale bij het eindigen van het maatschappelijk jaar worden de boeken en kasstukken afgesloten, en maakt de schatbewaarder de rekeningen op van het verlopen dienstjaar, en onderwerpt ze aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

Het batig saldo behoort aan de VZW en wordt, tot beloop van tenminste 20 % in de reserve,

en voor het overschot op een voorzieningsrekening geboekt.

Art. 15. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 120 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 16. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan liefdadigheidswerken of instellingen voor lichamelijke opvoeding of sport, waarvan de keuze door de algemene vergadering dient bekrachtigd.

Art. 17. Voor alles wat door de statuten geregeld is, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing. Opgemaakt te Sint-Truiden op 08/03/2012 in één origineel exemplaar.

Zijn benoemd voor het bestuur:

Na aanvaarding van het ontslag van Champagne Bart en Lelièvre Mario werden op de vergadering van de

raad van bestuur van 08/03/2012 benoemd:

Swysen Mike, voorzitter;

Jacobs Tony, ondervoorzitter;

Vanmunster Marcel, secretaris-schatbewaarder;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SUPPORTERSVERBOND K.S.T.V.V.

Adresse
KERSENSTRAAT 4 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande