T KULTERKE, AFGEKORT : 'T KULTERKE

Association sans but lucratif


Dénomination : T KULTERKE, AFGEKORT : 'T KULTERKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.751.801

Publication

19/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

zijn overeengekomen op 15/02/2015, om in overeenstemming met de Wet van 27/06/1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, als gewijzigd door de Wet van 02/05/2002 en latere wetswijzigingen hieromtrent, de vereniging zonder winstoogmerk  Het Kulterke op te richten waarvan de statuten de volgende zijn :

Statuten

Art. 1 : De vereniging draagt de naam  Het Kulterke VZW

Art. 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te 3890 Gingelom, Den Kulter 94, gerechterlijk arrondissement Hasselt. Deze zetel kan ten allen tijde gewijzigd worden door de raad van bestuur.

Art. 3 : De vereniging heeft tot doel het sociale leven rond de woonwijk Den Kulter te bevorderen, mensen hieromtrent te verenigen en activiteiten hiervoor te organiseren dewelke deze doelstellingen kunnen bevorderen. Art. 4 : Zij is bevoegd om in onderschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel zoals hierboven beschreven en voor zover de winst wordt gebruikt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen huren, dit zowel in binnen als in  t buitenland; Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van privé instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4 : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

De Ondergetekenden

Danny Goyens, Den Kulter 94 te 3890 Gingelom Mario Eyletten, Den Kulter 69 te 3890 Gingelom Wendy Lammens, Den Kulter 80 te 3890 Gingelom Rony Pirlot, Den Kulter 86 te 3890 Gingelom Peter Gillard, Den Kulter 59 te 3890 Gingelom Kathleen Goyens, Den Kulter 57 te 3890 Gingelom Patrick Pallen, Oude Katsei 26 te 3890 Gingelom

Het Kulterke

(Vereniging zonder winstoogmerk)

Den Kulter 94

3890 Gingelom

Oprichting

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : 't Kulterke

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : 't Kulterke

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Den Kulter 94

*15303160*

Luik B

3890

België

0598751801

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gingelom

Griffie

Neergelegd

17-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 5 : De vereniging dient minsten drie effectieve bestuursleden te tellen.

De toegetreden bestuursleden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel huishoudelijk reglement worden toegekend. Ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, met dezelfde visie als doel voor ogen, kan toetreden tot de vereniging. Wie dit wenst te doen, dient zijn of haar verzoek schriftelijk te richten aan de raad van bestuur, dit kan ook per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Art. 6 : Ieder ontslag van een bestuurslid dient schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gemeld. Deze melding kan ook per e-mail. Het ontslag zal pas effectief zijn op de 1 ste van de volgende kalendermaand. De ontvangst datum geldt als bewijs ter zake.

Algemene Vergadering

Art. 7 : De algemene vergadering is samengesteld uit alle bestuursleden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de Wet van 27/06/1921, gewijzigd door de Wet van 02/05/2002 en latere wetswijzigingen, onder andere, maar niet beperkt tot :

Het wijzigen van de statuten

Het benoemen en afzetten van bestuurders

Het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien dit van toepassing is. Het kwijten aan de bestuurders en commissarissen

Het goedkeuren van de begroting en van de rekening/boekhouding.

Het ontbinden van de vereniging.

Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Alle bevoegdheden die door voorliggende statuten worden toegekend.

Ieder lid kan schriftelijk en ondertekend volmacht geven aan een ander lid, die het correlerend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 8 : De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de Wet van 27/06/1921, gewijzigd door de Wet van 02/05/2002 en latere wetswijzigingen.

Het bijeenroepen van de algemene vergadering met vermelding van de agenda gebeurt steeds op initiatief van de raad van bestuur. Alle bestuursleden moeten schriftelijk (kan per e-mail) worden opgeroepen ten minste 10 kalenderdagen voor de algemene vergadering.

Art. 9 : De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuursleden. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet geagendeerd staan, kunnen mee in behandeling worden genomen bij unanieme goedkeuring door de aanwezige bestuursleden op de algemene Art. 10 : De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezigen, ongeacht het aantal. Bij gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 11 : De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in het register van de vereniging.

De besluiten van de algemene vergadering worden door de bestuursleden mondeling, per brief of per e-mail ter kennis gebracht onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur.

Art. 12 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van min. 3 bestuursleden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van telkens 3 jaren. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreding of afzetting.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De raad van bestuur kan een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester kiezen. De desbetreffende personen zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester van de algemene vergadering.

Art. 13 : De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken, ...

De raad kan delen van zijn bevoegdheid op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt er geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hub gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art; 14 : Elk lid kan de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigen volgens de voorwaarden opgesteld door de raad van bestuur. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van drie bestuurders samen.

Art. 15 : De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de secretaris of door de voorzitter of door twee bestuursleden per e-mail of brief, met vermelding van de agenda.

De raad van bestuur is een college.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, door de secretaris, bij diens

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen worden bij gewone meerderheid

van stemmen genomen. Bij staking of gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens

plaatsvervanger. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij

behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1

volmacht.

Begrotingen en rekeningen

Art. 16 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van alk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de

begroting voor het volgend jaar op: deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig

saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend aan de bestuursleden worden

uitgekeerd.

Ontbinding en vereffening

Art. 17 : In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke hiervan de

rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 18 : In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van eventuele schulden overgedragen aan

een vereniging, stichting of inrichting, dewelke een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft: zijn er

verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een definitieve keuze of verdeelt zij

de activa naar goedvinden : zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging , stichting

of inrichting, waarvan het doel zoals hierboven omschreven het meest nabij komt.

Art. 19 : Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27/06/1921 als gewijzigd door de

wet van 02/05/2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepalingen en Benoemingen

Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting 01/02/2015 tot 31/12/2015.

Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en

beslissen met eenparigheid van stemmen volgende leden aan te stellen tot bestuurders, en dit voor de in de

statuten voorziene duur van drie jaren, eindigend op de jaarvergadering van 2018 :

Danny Goyens NN 61.02.19 -227.13

Rony Pirlot NN 77.09.16-297.30

Mario Eyletten

Wendy Lammens NN 74.06.24-334.57

De raad van bestuur bekrachtigt de volgende mandaten

Voorzitter : Danny Goyens

Ondervoorzitter : Rony Pirlot

Secretaris : Mario Eyletten

Schatbewaarder : Wendy Lammens

Bestuurslid : Kathleen Goyens

Bestuurslid : Peter Gillard

Bestuurslid : Patrick Pallen

Partijen geven volmacht aan Danny Goyens voor het elektronisch neerleggen van de oprichtingsakte.

Opgemaakt in tweevoud te Gingelom op 11/02/2015.

Stichtende leden :

Danny Goyens, Den Kulter 94 te 3890 Gingelom

Rony Pirlot, Den Kulter 86 te 3890 Gingelom

Mario Eyletten, Den Kulter 69 te 3890 Gingelom

Wendy Lammens, Den Kulter 80 te 3890 Gingelom

Peter Gillard, Den Kulter 59 te 3890 Gingelom

Kathleen Goyens, Den Kulter 57 te 3890 Gingelom

Patrick Pallen, Oude Katsei 26 te 3890 Gingelom

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
T KULTERKE, AFGEKORT : 'T KULTERKE

Adresse
DEN KULTER 94 3890 GINGELOM

Code postal : 3890
Localité : GINGELOM
Commune : GINGELOM
Province : Limbourg
Région : Région flamande