TENNISCLUB HALEN - DE ZWALUW

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB HALEN - DE ZWALUW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.869.644

Publication

19/03/2014
ÿþl~ Î

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

H[OD 2.2

Marnix Vanbergen voorzitter

Godelieve Thijs Pieter Mivis

secretaris penningmeester

Ondernemingsnr : 0430.869.644

Benaming

(voluit) : Tennisclub Halen - De Zwaluw

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel ; Sportlaan z/n -3545 Halen

Onderwerp akte : Statutenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders

Ingevolge de buitengewone algemene vergadering van 01/01/2014 wordt beslist om de statuten aan te passen voor wat volgt

Titel fl ; leden

artikel 5 : het aantal werkende leden is minimum 6 en maximum 13 bedragen, De oprichters van de verengiigng zijn de eerste werkende Leden. Tot de vereniging kan ais werkend Lid toetreden at vaie door de raad van bestuur als dusdanig aanvaard wordt. De raad beslist autonoom over elk verzoek tot opneming, zonder dat

zij de beslissing dient te motiveren. Het kandidaat werkend-lid dient te voldoen aan volgende

toetredingsvoorwaarden : voorgedragen worden door één van de bestuurders of door minstens vijf werkende leden, en de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben.

De heer Dimitri Poitevin, Zittaardstraat 56-3545 Halen, penningmeester neemt ontslag vanaf 01/01/2014. hem wordt kwijting gegeven voor zijn mandaat.

De raad van bestuur bestaat uit

Marnix Van bergen, Firmin Jacobsraan 56-3545 Halen : voorzitter

Godelieve Thijs, Zagerijplein 11-3545 Halen : secretaris

Pieter Mivis, Koolmijnlaan 172-3582 Beringen : penningmeester

Opgemaakt te Halen, op 1 januari 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

1 0639 8

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 5 -03- 20Vt

Dimitri Poitevin

ontslagnemend penningmeester

22/03/2012
ÿþ7 M0D2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

12 -03- 20?

HeleenT

I@AMMI

bel

BE Sta

Ondememingsnr : 0430.869.644

Benaming

(voluit) : Tennisclub Halen - De Zwaluw

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 3545 Halen

Ond- rwerp akte : Statuenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders

Ingevolge de jaarlijkse algemene vergadering van 9 januari 2011 wordt beslist om de statuten aan te passen voor wat volgt :

De algemene vergadering van 9 januari 2011 heeft beslist om de statuten aan te wijzigen en te vervangen door volgende statuten :

Titel I ; benaming, zetel, doel, duur

artikel 1. de vereniging draagt vanaf heden de naam Tennisclub Halen - De Zwaluw

artikel 2, de maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3545 Halen, Sportlaan zin, gerechterlijk arrondissement Haien

artikel 3. de vereniging heeft tot doel de promotie van de tennissport in het algemeen, om door het organiseren van opleiding en training van de aangesloten leden, deelname aan de competitiesport, inrichting van tornooien, het beheren en ter beschikking stellen van de nodige infrastructuur. Zij mag aile activiteiten en handelingen verrichten, roerende en onroerende goederen in eigendom of genot verwerven en bezitten, die nodig en nuttig zijn om het doel te verwezenlijken. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het omschreven doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

artikel 4. de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel H : leden

artikel 5. Het aantal werkende leden moet 13 bedragen De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden. Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden al wie door de raad van bestuur ais dusdanig aanvaard wordt. De raad beslist autonoom over elk verzoek tot opneming, zonder dat zij de beslissing dient te motiveren. Het kandidaad werkend-lid dient te voldoen aan volgende toetredingsvoorwaarden voorgedragen worden door één van de bestuurders of door minstens vijf werkende leden, en de leeftijd van 18 jaar bereikt hebben.

artikel 6. de raad van bestuur kan op de door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen tot de' vereniging toelaten, nl niet-werkende leden en steunende leden. Deze leden bezitten echter niet de rechten' van de werkende leden. Ze bezitten enkel het inzagerecht in de notulen en beschikken niet over stemrecht,

artikel 7. het bedrag van de jaarlijkse bijdrage is verschuldigd door de werkende en niet-werkende leden.' i De raad van bestuur stelt jaarlijks het bedrag van dit lidgeld vast, zonder dat dit het maximum van 250 euro mag overschrijden. Na betaling van het lidgeld ontvangt het lid een lidkaart, geldig van 1 april van het lopende jaar tot en met 31 maart van het volgende jaar. Elk lid is vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Het betaalde lidgeld blijft verworven door de vereniging. Elk lid dat niet of niet tijdig ?ion lidgeld betaalt, wordt geacht ontslag te nemen, De uitsluiting van een lid kan slechts door de

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigdende werkende leden.

artikel 8. een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging of enig deel ervan. Het is hem niet toegelaten zegels te doen leggen, noch boedelbeschrijving, noch afrekening te eisen, Hetzelfde geldt voor hun erfgenamen.

artikel 9. de raad van bestuur stelt het bedrag van de door de steunende leden verschuldigde bijdrage vast en de duur van het hieraan verbonden steunlidmaatschap. Aan de steunende leden wordt een certificaat ter hand gesteld.

Titel I ll : algemene vergadering

artikel 10. de regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden. leder werkend lid beschikt in de vergadering voor één stem.

artikel 11, de algemene vergadering maakt het hoogste gezag uit van de vereniging. Haar bevoegdheden zijn

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van bestuurders;

3. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

4. het uitsluiten van leden;

5. het goedkeuren van de begroting en de rekening;

6. de kwijting van de bestuurders;

7. alle gevallen waarin de statuten dal vereisen.

artikel 12. de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de bij de wet of de statuten bepaalde gevallen of wanneer minstens één vijfde van de werkende leden het vraagt. De bijeenroeping geschiedt bij gewone brief, e-mail of publicatie in het ledenblad.

artikel 13.de algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen in de loop van het eerste kwartaal. De oproeping, die ten minste acht dagen vooraf bezorgd wordt, bepaalt plaats, dag en uur en vermeldt de agenda.

artikel 14. de werkende leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertenwoordigen door een ander werkend lid, dit mits schriftelijke volmacht. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één. Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger beslissend.

artikel 15. de beslissingen van de algemene vergadering worden vastgesteld in de notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en liggen op de zetel van de vereniging ter inzage van de leden.

Titel IV : bestuur

artikel 16. de verengiging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste zeven en maximum dertien leden. Zij worden onder de werkende leden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van vier jaar. Het mandaat van bestuurder eindigt door ontslag , uitsluiting als lid, overlijden of uittreding.

artikel 17. de raad kiest onder zijn leden één voorzitter, één secretaris een één penningmeester. De mandaten zijn om de vier jaar hernieuwbaar.

artikel 18. de raad vergadert na bijeenroeping door de voorzitter, telkens als het belang van de vereniging dit vergt. Hij kan geldig beraadslagen wanneer minstens de gewone meerderheid der leden aanwezig is, Die beslissing wordt genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, beslissend.

x

i . MaD 2.2

I , ,

artikel 19, de voorzitter van de raad van bestuur is tevens voorzitter van de algemene vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter worde de raad of de algemene vergadering voortgezeten door de bestuurder met de hoogste ononderbroken bestuurdersancienniteit.

artikel 20, de raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden om te beschikken om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering toekennen, worden toegekend aan de raad van bestuur. In de rechtsvorderingen, zowel in de hoedanigheid van eiser ais in deze van verweerder, of in minnelijke schikkingen, arbitrages of enige andere vorm van gerechterlijke of buitengerechterlijke betwisting, wordt de vereniging vertegenwoordigd dcor de voorzitter of door één daartoe gevolmachtigd bestuurder

artikel 21, de raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden inzake dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging voor wat het bestuur aangaat en het gebruik van de maatschappelijke handtekening, opdragen aan een of meerdere bestuurders, die ofwel alleen, ofwel gezamelijk, ofwel als college optreden. Hij kan deze opdracht ten allen tijde intrekken.

artikel 22. de beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Zij worden bewaard op de maatschappelijke zetel, en liggen ter inzage van de werkende leden.

artikel 23. het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van het jaar.

artikel 24. op de jaarlijkse algemene vergadering legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgesteld volgens de bepalingen van de wet van 2 mei 2002, alsook de begroting van het volgend boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel V : ontbinding

artikel 25. de algemene vergadering kan de ontbinding van de verening uitspreken onder de voorwaarden die betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging en duidt desnoods één of meerdere vereffenaars aan, waarvan zij de bevoegdheden bepaalt. De algemene vergadering beslist over de bestemming van het actief.

Titel VI : diverse bepalingen

artikel 26. de raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen, waarin de toepassingsmaatregelen van de statuten worden vastgesteld.

artikel 27. voor alle gevallen waarvoor deze statuten geen bepaling bevatten, wordt verwezen naar de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Raad van bestuur - volmachten.

ontslag van volgende bestuurders

- John Talion, Sportlaan 23-3545 Halen

- Erik Stauven, Sportlaan 12-3545 Halen

- Malou Raymaekers, Fonteinstraat 15-3545 Halen

- Jaak Loosen, Zwarte Duivelsstraat 8-3545 Halen

hen wordt kwijting gegeven voor hun mandaat.

Volgende raad van bestuur wordt benoemd

- Marnix Vanbergen, Firmin Jabobslaan 56-3545 Halen : voorzitter

- Godelieve Thijs, Zagerijplein 11-3545 Halen : secretaris

- Dimitri Poitevin, Zittaardstraat 56-3545 Halen : penningmeester

-Andreas Gemis, Ertsenrijkstraat 13-3545 Halen : bestuurder

- Daisy Vanderhaegen, Fonteinstraat 26-3545 Halen : bestuurder

- Linda Vanmunster, Diestersteenweg 87-3545 Halen : bestuurder

- Peter Thijs, De Nieuwe Gracht 49-3545 Halen : bestuurder

- Karen Loots, Zittaardstraat 40-3545 Halen : bestuurder

- Steven Vanmechelen, Diestersteenweg 62-3545 Halen : bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TENNISCLUB HALEN - DE ZWALUW

Adresse
SPORTLAAN Z/N 3545 HALEN

Code postal : 3545
Localité : HALEN
Commune : HALEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande