TER DOLEN-FEESTEN, AFGEKORT : T.D.F.

Association sans but lucratif


Dénomination : TER DOLEN-FEESTEN, AFGEKORT : T.D.F.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.043.869

Publication

18/07/2011
ÿþMoa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

" 1111~13~"

Vo beho

aan

Belg Staat

FRECHTBANK VAN KOOPHANDEL

GG Aï- 2ri

Ge1egSELT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 461.043.869

Benarabg

Ivotu9t) : TER DOLEN-FEESTEN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Prins-Bisschopsingel 34 bus 4 3500 Hasselt

Crrdemrerfo ac te : Wijziging van de statuten, adreswijziging, ontslag en benoemingen raad van bestuur.

Ter Dolen-Feesten

Afgekort : T.D.F.

Prins-Bisschopsingel, 34 bus 4 3500 Hasselt

Wijziging statuten, adreswijziging, wijziging doel, ontslag en benoemingen raad van bestuur

Nummer van de vereniging: 1228297

O nd emem i ngsnummer: 461043869

I. Wijziging van de statuten, adreswijziging en wijziging doel

De buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk

Ter Dolen-Feesten, afgekort: T.D.F., opgericht bij onderhandse akte op datum van 11 maart 1997, heeft op datum van 30 juni 2011, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerken en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hierna genoemd de VGS-wet, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van

14 augustus 1997 onder het nummer 12282, gewijzigd op 24.06.1999 en gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 14.12.1999 onder nummer 017115, gewijzigd op 24.06.1999 en gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 25.01.2000 onder nummer 002395, gewijzigd op 18.02.2000 en gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 04.04.2002 onder nummer 006203, gewijzigd op 25 maart 2005 en gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 5 november 2005 onder nummer 0067387, gewijzigd op 20 april 2007 en gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 29 augustus 2007 onder nummer 0127299,

te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Community Service Rotary Houthalen vzw, afgekort CSRH vzw .

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Binnenvaartstraat 46 3530 Houthalen-Heichteren, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art. 3. - § 1. De vereniging stelt zich tot doel het organiseren van om het even welke activiteiten en manifestaties waarvan de opbrengst zal overgedragen worden aan een door het bestuur te bepalen "goed doel".

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

~" " eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL Il. - LIDMAATSCHAP

Art. 5. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van drie.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten.

Hij die lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk of mondeling te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk of mondeling zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen. Aanvaarding van de statuten sluit de aanvaarding van het huishoudelijk reglement in.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt toe aan de leden.

Art. 6. - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 7. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL III. - RAAD VAN BESTUUR

Art. 8. -§ 1. De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor de duur van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Uittredende bestuurders, ingevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9. - § 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat dezen daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen; behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad een afgevaardigde - bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 4. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze bestuurders treden ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college op. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan een of meer personen, al dan niet bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

De machtiging betreft nader door de raad van bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 6. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Art. 10. - § 1. De raad van bestuur dient minstens tweemaal per jaar geldig te vergaderen.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per gewone

brief, e-mail of fax tenminste acht dagen op voorhand.

De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

De bijeenroeping van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens een derde van de bestuurders.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan een volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt eert verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL IV. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 11. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over een stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan een volmacht beschikken,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mon 22

Art. 12. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging

7° de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

8° de uitsluiting van een lid;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 13. - § 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste een gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopende jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders per gewone brief, e-mail of fax tenminste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen. De voorzitter duidt een verslaggever aan.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze ten laatste veertien dagen voor de datum van de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, mits tenminste de helft der leden aanwezig zijn. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de V&S wet, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende algemene vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van hat verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL V. - TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

Art. 14 - Zodra de vzw de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de V&S-wet overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De algemene vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL VI. - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art. 15. - - § 1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid

tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de

Mon 2.2



'Voor- alle 3 - Vervolg

hehouden begroting op voor het lopende boekjaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

aan het

Belgisch

Staaatseird



TITEL VII. - ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 16. - - De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de V&S-wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens een of meer

vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de V&S-wet.

Art. 17. - Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging waarvan het maatschappelijk doel het meest het doel van de huidige vereniging benadert.

TITEL VIN. - ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 18. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de V&S-wet van toepassing.

Il. Samenstelling van de raad van bestuur

De vergadering aanvaardt en beslist bij éénparigheid van stemmen over:

-het ontslag van volgende bestuurders

De heer Jozef Franck, Herebaan-West 91 3530 Houthalen-Helchteren

De heer Jozef Timmers, Herebaan-Oost 95 3530 Houthalen-Helchteren

De heer Marc Vanmanshoven, Terhove 140 3840 Borgloon

De heer Eric Van de Velde, Bedrijfsstraat 9 3500 Hasselt

De algemene vergadering verleent kwijting aan alle bestuurders voor de duur van hun mandaat.

-de benoeming van volgende bestuurders

De heer Jean Roger Vanbockrijck, Wijvestraat 86 3520 Zonhoven

De heer Dominiek Willemse, Koekoekstraat 19 3530 Houthalen-Helchteren

De heer Joseph Orens, Nieuwstraat 189, 3550 Heusden-Zolder,

De heer Erik Bloemen, Kerkstraat 63 3660 Opgrimbie

De heer Willy Geerts, Simpernelstraat 1 3511 Hasselt

Samenstelling van de nieuwe raad van bestuur

De heer Jean Roger Vanbockrijck, Wijvestraat 86, 3520 Zonhoven, voorzitter.

De heer Dominiek Willemse, Koekoekstraat 19 3530 Houthalen-Helchteren, secretaris

De heer Joseph Orens, Nieuwstraat 169, 3550 Heusden-Zolder, penningmeester

De heer Franck Maeseele, Binnenvaartstraat 46, 3530 Houthalen-Helchteren, bestuurder.

De heer Roger Lemmens, Molenweg 89, 3530 Houthalen-Helchteren, bestuurder.

De heer Erik Bloemen, Kerkstraat 63 3660 Opgrimbie, bestuurder

De heer Willy Geerts, Simpernelstraat 1 3511 Hasselt

De vergadering beslist om de maatschappelijke zetel met ingang vanaf heden te verplaatsen:

Oud adres: Prins-Bisschopsingel 34 bus 4, 3500 Hasselt

Nieuw adres: Binnenvaartstraat 46 3530 Houthalen-Helchteren

Gedaan te Zonhoven op 30 juni 2011

Vanbockrijck Jean Roger Willemse Dominicus

Voorzitter Secreta ri s

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TER DOLEN-FEESTEN, AFGEKORT : T.D.F.

Adresse
PRINS-BISSCHOPSINGEL 34, BUS 4 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande