TERHILLS CABLECLUB, AFGEKORT : THE

Association sans but lucratif


Dénomination : TERHILLS CABLECLUB, AFGEKORT : THE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.804.208

Publication

09/10/2013
ÿþ !La ei:? ~ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V bols aa 11111M111111111111

Stal

Ondernemingsnr ; 5 3 9 " $ 0 4 2 0 B Benaming

(voluit) : Terhills Cableclub

(verkort) : THE

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Nationaal Parklaan 5, 3650 Dilsen-Stokkem

Onderwerp akte : Oprichting

Statuten

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen:

Naam: Thomas Vincent

Adres: Kapitein Crespelstraat 40 bus 1.2, 1050 Elsene

Naam: Elke Venken

Adres: Rijksweg 872 bus 1, 3650 Dilsen-Stokkem

Naam: Hannes Hardeman

Adres: Wellensestraat 13, 3800 Sint-Truiden

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig of vertegenwoordigt en voor allen dle later nog effectief lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten, onder de voorwaarde opgenomen in deze statuten,

ARTIKEL 1 - DE VERENIGING

1.1 De vereniging

De vereniging wordt opgericht als een enititeit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hlerna'VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S-wet").

1.2 Naam

De VZW draagt de naam `Terhills Cableclub", afgekort THE

Deze naam moet voorkomen op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en aile andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vereniging

1.3 Zetel

De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd op Nationaal Parklaan 5, 3650 Dilsen, gelegen in he gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

rechtbank ovrkab~h~~dni lbl'CCiNC#Ef4EN

3 0 -09- 2013

De Hoofdgriffiar,Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOO 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerst volgende vergadering.

1.4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2 - DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

2.1 Doeleinden

De vereniging heeft tot doel om het waterskiën aan de kabel van Terhills Cablepark te stimuleren en allerlei sportgerelateerde activiteiten te ondernemen. Dit kan gaan van een ledentraining tot een watersportdag/initiatiedag of een sportkamp.

2.2 Activiteiten

De VZW mag alle activiteiten ondernemen die kunnen bijdragen tot het realiseren van het doel, o.m.:

-Organiseren van sportwedstrijden

Organiseren van sportevenementen

-Organiseren van sportkampen

-Geven van waterskiies en wakeboardles

-Oprichten van een pro-team met jonge talenten

-Trainingsstages organiseren

Deze opsomming Is niet limitatief.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar ideële niet-winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstelling.

ARTIKEL 3 - LIDMAATSCHAP

3.1 Werkende leden

Er zijn minstens drie werkende leden met alle rechten en verplichtingen zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet.

Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doeistellingen van de VZW ondersteunt en bereid is mee te werken aan de activiteiten van de VZW, kan zich kandidaat stellen als werkend lid. De kandldaat-ieden richten hun kandidatuurstelling per aangetekende brief aan de Algemene Vergadering,

De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding of de weigering van de kandidaat ais werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen Is de stem van de voorzitter beslissend.

Wanneer de Raad van Bestuur beslist dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid, gebeurt deze beslissing discretionair en zonder verdere motivatie.

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen (eventueel) een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks kan worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 100 euro zal bedragen.

3.2Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie of een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Het aantal toegetreden leden is onbeperkt. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Voor de wijziging van deze rechten en plichten Is geen toestemming nodig van de toegetreden leden.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering, maar kunnen deze bijwonen met raadgevende stem.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Toegetreden leden mogen maar moeten niet worden opgeroepen voor de Algemene Vergadering. Ze worden in de mate van het mogelijke betrokken bij het beleid van de VZW, zonder afbreuk te doen aan het slechts raadgevend karakter van hun stem.

Toegetreden leden hebben alleen toegang tot het ledenregister en tot de notulen en besluiten van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering.

Toegetreden betalen (eventueel) een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 100 euro zal bedragen.

3.3 Niet-betaling van de lidmaatschapsbijdrage

De werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet binnen de door de Algemene Vergadering vastgestelde termijn betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen één maand na die aanmaning.

Werkende leden die hun Ildmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden van rechtswege geacht hun ontslag te hebben genomen.

Een toegetreden lid dat de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage niet betaalt voor de door de Algemene Vergadering vastgestelde datum, wordt van rechtswege geacht ontslag genomen te hebben vanaf die datum.

3.4 Ontslag

Werkende leden en toegetreden leden kunnen op elk moment vrijwillig ontslag nemen door een formeel schrijven per aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat In één maand na de verzending van dit schrijven.

Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal wel verplicht blijven en worden tot de betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

3.5Beëindiging van lidmaatschap

Voor een werkend lid kunnen volgende ernstige redenen onder meer leiden tot het opstarten van een

uitsluitingsprocedure en tot de uitsluiting:

-handelen In strijd met de doelstellingen van de VZW

-het niet naleven van de statuten of van het huishoudelijk reglement

-het niet willen deelnemen aan of het niet willen schikken naar de uitkomst van een bemiddelingsprocedure

-het plegen van feiten die van die aard zijn dat het wederzijds vertrouwen onherroepelijk geschaad is

Deze opsomming is niet limitatief.

De procedure verloopt als volgt: op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van Halle werkende leden, wordt een Algemene Vergadering bijeengeroepen, De Algemene Vergadering beslist, tadat de betrokkene op de Vergadering de gelegenheid heeft gekregen zijn/haar standpunt uiteen te zetten, in geheime stemming over de uitsluiting, die aangenomen wordt met een 2/3-meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Toegetreden leden die één van de bovenvermelde ernstige daden stellen, kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

3.6 Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW. Evenmin kan terugvordering van de betaalde bijdragen, opgave of overlegging van de rekeningen, het leggen van zegels of een inventaris gevraagd worden.

Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het Midmaatschap om welke reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4 - DE ALGEMENE VERGADERING

4.1 De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

Alle werkende leden hebben stemrecht. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkende Lid beeft één stem. Toegetreden leden hebben slechts een raadgevende stem.

Een lid dat zelf een vereniging of een rechtspersoon vormt stelt één persoon aan die haar bevoegdheid, ,m.i.v. het stemrecht, uitoefent op de Algemene Vergadering. Andere vertegenwoordigers van het lid kunnen, mits akkoord van de Raad van Bestuur, de Algemene Vergadering bijwonen, doch zonder het recht om te stemmen.

Voor-betio'uden-1 aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

4.2Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1.de wijziging van de statuten

2.de bepaling van het aantal, de benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

3.(indien van toepassing) de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen (indien van toepassing)

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening

6.de ontbinding van de vereniging

7.de uitsluiting van een lid, tenzij in de statuten anders is bepaald

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9.de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage en de betalingstermijn

10.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Aile bevoegdheden die de wet of deze statuten niet voorbehouden aan de Algemene Vergadering, komen toe aan de Raad van Bestuur.

4.3Vergaderingen

De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar De Algemene Vergadering vindt uiterlijk plaats binnen de zes maanden na het einde van het boekjaar. Datum, tijdstip en plaats worden bepaald door de Raad van Bestuur.

De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd, per gewone brief of per e-mail uitgaande van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of van de Raad van Bestuur, op het adres dat het werkend lid daartoe het laatst heeft opgegeven.

De algemene vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door tenminste twee bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door tenminste 2 bestuurders wordt aangebracht of door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering werd aangebracht, op de agenda wordt geplaatst. In dat geval wordt door de Raad van Bestuur een tweede uitnodiging verzonden conform artikel 4.3 paragraaf 2 , met dien verstande dat de termijn dan 8 ipv. 15 dagen bedraagt.

Een buitengewone Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden, op verzoek van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 2 bestuurders. De uitnodiging wordt verstuurd conform artikel 4.3 paragraaf 2,

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ter kennis gebracht van de werkende leden, per gewone brief of per e-mail, uitgaande van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of uitgaande van de Raad van Bestuur,

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de secretaris. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de werkende [eden, die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de wettelijke modaliteiten.

4.4Quorum en stemming

Opdat de Algemene Vergadering rechtsgeldig kan beraadslagen moet minstens 1/3 van de werkende leden aanwezig zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens afwijkende wettelijke of statutaire bepalingen.

De Algemene Vergadering kan alleen beraadslagen over de punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij 2/3 van de werkende leden ermee Instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp wegens het spoedeisend karakter toch behandeld wordt,

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die rechtsgeldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste worden gehouden. De statutenwijziging wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op de doeleinden van de VZW, is 4/5 van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Voor-behoGden~ aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-bet3duden% aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Werkende leden mogen op de Algemene Vergadering door een ander werkende lid vertegenwoordigd worden indien daartoe voorafgaand een schriftelijk mandaat gegeven wordt. Elk lid kan maximum twee volmachten dragen.

Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

ARTIKEL 5: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING 5.1Samenstelling Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste drie bestuurders en gekozen uit de werkende leden van de VZW of hun aangestelden of werknemers of bestuurders. Het aantal bestuurders wordt bepaald door de Algemene Vergadering, maar moet ln elk geval lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de VZW. Als evenwel maar drie personen werkend lid zijn van de VZW, bestaat de Raad van Bestuur slechts uit twee personen. De dag waarop een vierde werkend lid aanvaard wordt, zal een buitengewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Eik werkend lid kan zich zelf of haar aangestelden of werknemers of bestuurders kandidaat stellen als bestuurder.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor een termijn van zes jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Voorzitter, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervuilen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing. De Raad van Bestuur kan eveneens een ondervoorzitter of elke andere functie die voor de goede werking van de VZW noodzakelijk ls, klezen.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken ln het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

De bestuurders kunnen te allen tijde zonder motivering worden ontslagen door de Algemene Vergadering, die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf te allen tijde ontslag nemen door aangetekend een schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur te richten.

Een bestuurder Is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.2Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter, de penningmeester of de secretaris, zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen de 15 dagen na een daartoe strekkend verzoek van 2 bestuurders.

De Raad wordt voorgezeten door de Voorzitter, of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of bij diens afwezigheid door de penningmeester of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elk andere plaats In België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, de doorslaggevende stem.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de secretaris. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter Inzage ligt van de werkende leden, die hun Inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de wettelijke modaliteiten.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elke geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon-conferentie.

5,3Tegenstrijdig belang

indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een vermogensrechtelijk belang heeft dat strijdig ls met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de Raad van Bestuur vbór de Raad een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over deze aangelegenhèid.

5.4Intern bestuur - beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van de handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit het collegiaal bestuur, zoals overleg en toezicht, kunnen bestuurders de bestuurstaken ander eikaar verdelen.. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet warden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De Raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheden.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW; vestigen of opheffen van een hypotheek, het lenen en uitlenen. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

5.5Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt deze ais college in alle handelingen in en buiten rechte. H1j vertegenwoordigt de VZW door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW In en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door één bestuurder die alleen handelt. Bestuurders dle namens de Raad van Bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

in afwijking van de V&S-wet kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW; het .vestigen of opheffen van een hypotheek, het lenen en uitlenen, Deze bevoegheidsbeperkingen kunnen niet tegengeworpen warden aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) ln het gedrang.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

5.6Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëlndiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging In het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door publicatie van een uittreksel daarvan in de Bijsage bij het Belgisch Staatsblad, Uit die stukken moet in ieder geval de omvang van hun bevoegdheden blijken, en evenzeer of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden.

ARTIKEL 6 - DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer bestuurders. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke Ingang ingetrokken worden door de Raad van Bestuur.

indien van deze mogelijkheid gebruik gemaakt wordt, zullen deze personen alleen kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijide beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en- hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door publicatie van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW Ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Voor-

behouden. aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervoig

ARTIKEL 7 - AANSPRAKELIJKHEID VAN DE (DAGELIJKS) BESTUURDER(S)

De bestuurders en dagelijks bestuurder(s) zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Overeenkomstig het gemeen recht, de bepalingen in de wet en in de statuten zijn ze alleen aansprakelijk voor de tekortkomingen In hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL 8: FINANCIERING EN BOEKHOUDING

8.1 Financiering

De VZW kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, lidgelden, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, of aile andere door de Raad van Bestuur aanvaarde inkomsten. Daarnaast kan de VZW fondsen werven op elke andere wijze die niet strijdig Is met de wet.

8.2Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 november en eindigt op 31 oktober.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsiultingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van

Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter

goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Het eerste boekjaar sluit af op 31 oktober 2014.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de toepasselijke boekhoudkundige principes.

ARTIKEL 9: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Aile punten die niet bij wet of bij deze statuten zijn geregeld, kunnen opgenomen worden in een huishoudelijk reglement, dat opgesteld wordt door de Raad van Bestuur. De ontwerptekst wordt aan de werkende leden toegezonden samen met de oproeping voor de Algemene Vergadering, die het reglement goedkeurt alsook wijzigt bij 2/3 meerderheid met 213 aanwezigheidsquorum.

ARTIKEL 10: ONTBINDING

De VZW kan te aiien tijde ontbonden worden met inachtneming van de toepasselijke wet. De Algemene vergadering wordt samengeroepen ter bespreking van voorstellen mbt. de ontbinding, voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist voor een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4.4 paragraaf 3. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW In vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

ingeval het voorstel tot de ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar(s), waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Onroerende goederen ter beschikking gesteld van de VZW worden bij ontbinding van de VZW terug ter beschikking gesteld van de eigenaar.

Ingeval van ontbinding van de VZW wordt het netto-actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan één of meer verenigingen of organisaties waarvan het belangeloos doel gelijkaardig is aan het doel van de VZW.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsiuiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behduden+ aan het Belgisch Staatsblad

' ' 'Vdor-behoudenF

aán het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 11: VARIA

Worden benoemd door de algemene vergadering hier bijeen:

Naam: Hannes Hardeman

Adres: Weilensestraat 13, 3800 Zepperen

Hoedanigheid: Voorzitter

Naam: Elke Venken

Adres: Rijksweg 872 bus 1, 3650 Dilsen-Stokkern

Hoedanigheid: Secretaris

Naam: Thomas Vincent

Adres: Kapitein Crespelstraat40 bus 1.2, 1050 Elsene

Hoedanigheid: Penningmeester

Naam: Hannes Hardeman

Adres: Wellensestraat 13, 3800 Zepperen

Hoedanigheid: Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Gedaan op 7juni 2013, te Dilsen-Stokkem In 4 originele exemplaren,

Thomas Vincent

Oprichter

Elke Venken

Oprichter

Hannes Hardeman

Oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TERHILLS CABLECLUB, AFGEKORT : THE

Adresse
NATIONAAL PARKLAAN 5 3650 DILSEN-STOKKEM

Code postal : 3650
Localité : DILSEN-STOKKEM
Commune : DILSEN-STOKKEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande