THEATERCOMPAGNIE DEFDEF, AFGEKORT : DEFDEF

Association sans but lucratif


Dénomination : THEATERCOMPAGNIE DEFDEF, AFGEKORT : DEFDEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.257.568

Publication

05/12/2013
ÿþ _ 1i M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A

*13182 4*

Rechtbankvan koophandel

2 5 NOV, 2013

te HHssgL.T

Griffie

I R

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0838.257.568

Benaming

(voluit) : Theatercompagnie DEFDEF

(verkort) : DEFDEF

Rechtsvorm : VZW "

Zetel : Windstraat 4 3500 Hasselt

Onder twrero akte :

Zoals overeengekomen in de Algemene Vergadering van 04/09/2013, gaat de Maatschappelijke Zetel van

de VZW DEFDEF over van:

Windstraat 4

3500 Hasselt

Naar:

Opzichterstraat 80 bus 4

1080 Molenbeek

Voor akkoord en bevestiging

Giorgia Caroli, Penningmeester,

Ameud Deflem, Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

12/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

b

s

N

in

Ondernemingsnr Q el $º% 2 S " 5^ 6S

Benaming

(voluit) : Theatercompagnie DEFDEF

(verkort) : DEFDEF

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Windstraat 4,3500 Hasselt

Onderwerp akte :

De handeling van de schepping "Theatercompangnie DefDer'

Op 28 juni 2011, in Hasselt volgende mensen vormden de VZW defdef waarvan de artikelen zijn hieronder opgesomd:

" Arnaud Deflem, Windstraat 4 -Hasselt 3500, geboren 08 juli 1982 in Hasselt

" Heidi De Feyter, Borze 11-Lille 2275, geboren op 30 april 1973 Link

" Giorgia Caroli Windstraat 4 -Hasselt 3500, geboren 10 juli 1978 in Ravenna, Italië.

1. Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd : Theatercompagnie DEFDEF

Art. 2. De zetel is gevestigd te Windstraat 4, 3500 Hasselt, gerechtelijk arrondissement Hasselt. De raad van bestuur heeft de mogelijkheid om bij eenvoudige beslissing de zetel van de vereniging te verplaatsen.

Art. 3. De verening heeft als sociaal doel de talen, de communicatie en de creativiteit te ondersteunen en promoten op een theatrale manier alsook alle activiteiten die hier aan verbonden zijn. Het sociale doel zal georganiseerd en gerealiseerd worden in de vorm van allerlei theatrale activiteiten (cursussen, ateliers, workshops, spreekbeurten, voorstellingen, toonmomenten, trainingsacteren, enz.) die beantwoorden aan de opvoedkundige en creatieve noden van het publiek.

Art. 4. Om haar doel te verwezenlijken, mag zij alle roerende en onroerende goederen bezitten, kopen en verkopen, huren en verhuren, in bewaring nemen en geven, verpanden, vervaardigen en vernietigen. Om haar doel te verwezenlijken of het bereiken van dit doel te vergemakkelijken of te bevorderen, mag de vereniging samenwerken met andere verenigingen of personen. Zij mag personeel of technische medewerkers aanwerven en vrijwilligers inschakelen.

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

2. Leden, aanvaarding, ontslag, aansprakelijkheid Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Bijlagen bij. het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes _d_u Moniteur beige

RECHTBANK VAN KOOPHANL1 L

0 2 -08- 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7. Men kan lid worden, wanneer de algemene vergadering unaniem zijn goedkeuring tot toetreding geeft. Art. 8. Het ontslag of de uitsluiting zal plaatshebben overeenkomstig de wet.

Art. 9. De leden hebben geen enkel recht op het bezit of op een gedeelte van het bezit van de vereniging, noch tijdens de duur ervan, noch bij de vereffening. In geval van ontslagneming, uitsluiting of overlijden van een lid blijven alle door hem geschonken gelden eigendom van de vereniging. Hij of zijzelf, noch de erfgenamen kunnen enige aanspraak maken op gelijk welk deel van het maatschappelijk vermogen, of recht hebben rekening te vragen, zegels te doen leggen of inventaris te doen opmaken.

Art. 10. Door de leden is, bij toetreding, een eenmalige bijdrage van 1000 euro (in 2011, daarna steeds verhoogd met de index, tot een maximum van 10 000 euro) verschuldigd. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

3. Algemene vergadering, raad van bestuur

Art. 11. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Tot haar bevoegdheid zijn voorbehouden :

a) de wijzigingen aan de statuten;

b) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

c) de kwijting aan de bestuurders;

d) de goedkeuring van de begroting en de rekening;

e) de ontbinding van de vereniging;

f) de uitsluiting van een lid;

g) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

h) de bestemming van het actief bij de ontbinding;

i) al de beslissingen die de wettelijke en statutaire bevoegdheden toegekend aan de raad van bestuur te buiten gaan.

Art. 12. De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur met gewone brief of email ten minste acht dagen voor de vergadering, telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist, de wet of de statuten het bepalen of ten minste een derde van de leden het vraagt en minstens eenmaal per jaar met op de dagorde de goedkeuring van de rekeningen en de begroting. Er wordt een verslag opgemaakt dat aan elk lid wordt toegestuurd.

Art. 13. Ieder lid heeft slechts één stem. Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de raad van bestuur. De besluiten van de algemene vergadering worden in een verslag opgenomen dat bij de uitnodiging voor een volgende vergadering gevoegd wordt en daar dan ook goedgekeurd wordt.

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is en haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen met uitzondering van een statutenwijziging, ontbinding van de vereniging of uitsluiting van leden. Dan zal om tot geldige beslissingen te komen tenminste twee derde van leden aanwezig of vertegenwoordigd dienen te zijn en zal de wijziging enkel aangenomen worden met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden - wanneer de statutenwijziging de doelstellingen van de vereniging betreft of de vereniging ontbonden wordt, is een meerderheid van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de in het tweede lid gestelde meerderheid,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie bestuurders. De bestuurders worden aangesteld en afgezet door de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid van stemmen. De stichtende leden zijn de eerste beheerders.

Art. 16. a) De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

b) De raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c) Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuurt e vertegenwoordigen.

d) De algemene vergadering beslist elk jaar over het percentage van het budget van elk project dat de vereniging toekomt om het voortbestaan en de kas van de vereniging te bestendigen. Voor het jaar 2011, is het percentage vastgelegd op 3%.

e) Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Art. 17. a) De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, alsmede alle huurcontracten afsluiten of toestaan. Hij kan alle privé- of officiële subsidies of tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, alle leningen afsluiten met of zonder waarborg, alle subrogaties en borgstellingen toestaan en aanvaarden, verzaken aan alle zakelijke en contractuele rechten alsook aan aile zakelijke en persoonlijke waarborgen, pleiten zowel ais eiser dan als verweerder voor alle rechtbanken en alle vonnissen uitvoeren, dadingen sluiten en minnelijke schikkingen treffen.

b) Het is de raad van bestuur die alle personeelsleden van de vereniging benoemt en ontslaat en hun bevoegdheden en wedden vaststelt.

c) Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

d) Het ambt van bestuurder is onbezoldigd.

4. Rekeningen en begroting

Art. 18. Elk jaar op eenendertig december worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend dienstjaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering ten laatste binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

Art. 19. In geval van ontbinding wordt het eventueel actief netto overgemaakt aan een door de algemene vergadering aangeduide vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

Art. 20. Voor alles wat door deze statuten niet is geregeld zal de wet van toepassing zijn. Hasselt 9 juli 2011

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

<PP> Benoemingen<OH>  Raad van beheer

De algemene vergadering heeft op haar bijeenkomst van 9 juli 2011

overeenkomstig haar statuten de volgende personen benoemd tot

bestuurders : Heidi De Feyter, Arnaud Deflem en Giorgia Caroli.

De aldus samengestelde raad van beheer heeft op dezelfde dag onder haar

leden aangeduid :

Als voorzitter van de raad van bestuur : Heidi De Feyter.

Als secretaris van de raad van bestuur : Arnaud Deflem.

Als penningmeester van de raad van bestuur : Giorgia Caroli.

Opgemaakt te Hasselt op 9 juli 2011.

(gelezen en goedgekeurd,

Heidi De Feyter, Arnaud Deflem, Giorgia Caroli.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THEATERCOMPAGNIE DEFDEF, AFGEKORT : DEFDEF

Adresse
WINDSTRAAT 4 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande