THUISVERPLEGING GEERT

Société en commandite simple


Dénomination : THUISVERPLEGING GEERT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 546.836.906

Publication

04/03/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : ô - ge 6,

Benaming

(voluit) : Thuisverpleging Geert

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Klimstraat 7, te 3640 Kinrooi (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichting Thuisverpleging Geert

DE ONDERGETEKENDEN :

14 5823*

1. De Heer Steegmans Geert, van Belgische nationaliteit, geboren te Hasselt op 6 januari 1970 en thans wonende te 3640 Kinrooi, Klimstraat 7

2.En Mevrouw Stultiens Petra, van Belgische nationaliteit, geboren te Bree op 5 mei 1971 en thans wanende te 3640 Kinrooi, Klimstraat 7.

Aile partijen hoger vernoemd, evenals eventuele toekomstige vennoten, warden hierna gezamenlijk genoemd "de vennoten", en afzonderlijk "een vennoot".

komen overeen een gewone commanditaire vennootschap op te richten die wordt beheerst door de hierna volgende bepalingen;

TITEL II : AANWIJZING VAN DE STILLE EN GECOMMANDITEERDE VENNOTEN

1.Ondergetekende sub 1:1 participatiebewijzen, waarvoor hij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot zijn inbreng bekomt, hetzij 9/10 van het vermogen van de vennootschap;

2.Ondergetekende sub 2;1 participatiebewijzen, waarvoor zij een participatie in het vermogen van de vennootschap in verhouding tot haar inbreng bekomt, hetzij 1/10 van het vermogen van de vennootschap;

TITEL III : INSCHRIJVING OP PARTICIPATIEBEWIJZEN

De ondergetekende sub 1 is gecommanditeerde vennoot. Hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de vennootschap,

De ondergetekende sub 2 is stille vennoot. Haar aansprakelijkheid is beperkt ten belope van haar inbreng.

TITEL IV : STATUTEN Artikel 1 : Vorm  Naam

De vennoten richten een een gewone commanditaire vennootschap op onder de naam "Thuisverpleging Geert".

Artikel 2 : Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Neergelegd ter griffie der rechtbank v koophandel te TONGEREN

2 1 -02- 2014

De Hoofdgriffieriffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een algemene vergadering van vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 3 : Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3640 Kinrooi, Klimstraat 7.

De zaakvoerder kan, zonder statutenwijziging, de zetel verplaatsen binnen het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daarbuiten kan de zetel slechts worden verplaatst mits eenparigheid van alle vennoten en met inachtneming van de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

Artikel 4 ; Doel:

De Vennootschap zal tot doel hebben in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden in hoofdzaak volgende activiteiten ontwikkelen:

- De levering van traiteurdiensten, het klaarmaken, thuisbezorgen en eventueel serveren van maaltijden en bereide schotels, de kleinhandel in voedings  en genotsmiddelen, de detailhandel in algemene voedingsmiddelen, de markt  en straathandel in voedingsmiddelen, drank  en wijnhandel, met inbegrip van alcoholische dranken; de activiteiten van uitbating van restaurants, tea-rooms, cafetaria's, sandwichbars, snackbars, vergader  en feestzalen, drankgelegenheden, privé-clubs en in het algemeen de uitbating van horecazaken evenals het voeren van alle activiteiten welke daarmee rechtstreeks en onrechtstreeks verband houden zoals; de aan  en verkoop en het bereiden van koude en warme maaltijden en snacks, de aan

-en verkoop van dranken, bieren, wijnen, likeuren, rookartikelen, dit alles in de meest ruime zin.

- Thuisverpleging, het verplegen en verzorgen van patiënten op consultatie en aan huis, van alle mensen die permanente of tijdelijke verzorging nodig hebben, evenals alle activiteiten en handelingen behorend tot de zelfstandige verpleegkunde in de meest ruime zin.

- Het inrichten van algemene diensten en een (medisch) secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voomoemde activiteiten.

- Opleiding geven aan verpleegkundigen en andere paramedici.

- De aan  en verkoop, de groot  en kleinhandel, de in  en uitvoer, de huur en verhuur van alle mogelijke producten, goederen en toestellen bestemd voor de uitoefening van de in vorige punten vermelde activiteiten in de meest ruime zin van het woord.

- Het aanbieden van verpleegkundige verzorging aan zieken of hulpbehoevenden in alle levensfazen om bij te dragen tot mijn gezondheid, zijn welzijn en zijn kwaliteit van leven thuis of in een thuisvervangend milieu, zolang ais mogelijk in het belang van de patiënt.

- Het aanbieden van verzorging en verpleging in de meest ruime zin.

- Het aanbieden van allerlei zorgen ten behoeve van zorgvragenden.

- Hij werkt hiertoe nauw samen met alle verstrekkers, diensten of instellingen die bijdragen tot dit doel en/of nodig zijn om dit doel te bereiken. Desgewenst kan hij zelf alle diensten of voorzieningen, andere dan verpleegkundige verzorging inrichten om dit doel te realiseren.

- Het leveren van goederen en diensten aan medici en paramedici.

- De aan  en verkoop, het ter beschikking stellen van verbruiksgoederen, onderhoudsproducten, randapparatuur en materieel dienstig in de medische sector.

- Het leveren van medische goederen en diensten aan patiënten, zieken en verbruikers alsmede het uitbouwen van diensten van dagopvang en permanente dagopvang.

- Het uitoefenen van een thulsverpleegdienst en thuisverzorgingsdienst, schoonheidsverzorging, manicure en pedicure, aankoop en verkoop van verplegingsproducten en schoonheidsproducten.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen: de aankoop en verkoop, huur en verhuur van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van roerende en onroerende goederen te bevorderen; alsmede borg te staan voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door overschrijving of aankoop en het beheer van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgisch of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en onderneming,

- De deelname onder welke vorm ook aan oprichting, uitbreiding, omvorming en kartels van ondernemingen en vennootschappen allerhande, alsmede het verwerven in allerhande ondernemingen van aandelen of rechten in de meest ruime zin onder meer bij wijze van inbreng, onderschrijving, aankoop of op welke wijze ook, kortom het nemen van participaties onder eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen.

- Het beheer van allerhande patrimonia, samengesteld ult onroerende en roerende goederen, het valoriseren en in stand houden van deze patrimonia vooral door beheersdaden en het verstrekken van raad en advies in de ruimste zin der maatschappelijke behoeften.

- Beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van deze patrimonia, Daartoe mag zij alle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals ander meer aankopen (in volle eigendom, vruchtgebruik of naakte eigendom) en verkopen van roerende en onroerende goederen, het verstrekken van leningen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, verbouwen, verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen In de meest brede zin van het woord alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde elementen. Dit alles uitgezonderd de activiteiten wettelijk voorbehouden aan spaar- en depositobanken en aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies

- Het optreden als agent voor andere ondernemingen. De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon, als agent of als vertegenwoordiger.

- Het waarnemen van allerhande bestuurs  en beheersopdrachten en mandaten en het optreden als vereffenaar

De vennootschap is bevoegd om op niet-commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goede huisvader. De vennootschap mag samenwerken met derden met aanverwante doelen en participaties nemen in aanverwante vennootschappen. Dit voor eigen rekening evenals voor rekening van derden.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot of in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn dat zij het bereiken ervan geheel of gedeeltelijk bevorderen of vergemakkelijken.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen als haar andere goederen, met inbegrip van handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, voor haarzelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat zijn er zelf belang bij heeft.

Artikel 5 : Beding van aanwas

De vennoten komen uitdrukkelijk overeen, ten titel van wederkerige bepalingen en kanscontract onder bezwarende titel dat bij het overlijden van de eerststervende onder hen, zijn participatie in het liquidatiesaldo in eigendom zal aangroeien bij dat van de overledene.

Aldus staat ieder van de vennoten zijn participatie af aan de andere, onder opschortende voorwaarde van zijn vooroverlijden.

Als tegenprestatie voor deze afstand verkrijgt degene die afstaat een gelijke kans om het aandeel van de andere te verwerven, indien hij het langst leeft.

Daar het een kanscontract onder bezwarende titel betreft, zal er geen enkele vergoeding verschuldigd zijn door de overblijvende vennoot aan de erfgenamen van eerststervende uit hoofde van de verwerving door de overblijvende van de participatie van de eerststervende.

De partijen achten voorzichzelf de kansen gelijkwaardig om de participatie uiteindelijk te verwerven.

Bovendien zal onderhavig beding van aanwas van rechtswege ophouden te bestaan, indien de vennoten overeenkomen om afstand te doen van dit beding.

Bij de beëindiging van het aanwasbeding zal geen van de partijen enige vergoeding kunnen vorderen.

Artikel 6 7. Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap van een beherende vennoot mag (op straffe van nietigheid) niet worden overgedragen aan een derde dan met goedkeuring van de stille vennoot.

Een participatie in de vennootschap van een stille vennoot moet eerst worden aangeboden aan een familielid van de beherende vennoot tot in de tweede graad of aan een derde die de goedkeuring van de beherende vennoot wegdraagt.

Bij weigering is de weigerende vennoot zelf verplicht een ovememer te zoeken.

Artikel 7 : Waarde van de participatiebewijzen en hun betaling

De verkoopprijs van een participatiebewijs is gelijk aan de werkelijke waarde ervan op de dag van de overdracht.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige in gemeen overleg aangewezen of, bij gebreke aan overeenstemming, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Tegen de beslissing van de deskundige staat geen enkel rechtsmiddel open.

De betaling moet in elk geval tot stand komen binnen 6 maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8: Inbreng

Elkeen brengt zijn intellectuele en professionele kennis en praktijkervaring in, en verder de belofte voor morele inzet, vlijt en arbeid.

Ondergetekende sub 1 doet verder nog een inbreng van 900,00 ¬ en ondergetekende sub 2 een inbreng van 100,00 ¬ .

Artikel 9 : Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder die geen stille vennoot mag zijn.

Tot zaakvoerder-beherende vennoot wordt Steegmans Geert voor de duur van de vennootschap aangesteld.

Hij zal alleen deden stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, Artikel 10 : Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap ten aanzien van derden en in rechte als eiser of als vertegenwoordiger.

De zaakvoerder mag zijn machten voor bepaalde handelingen overdragen aan derden.

Alleen bijzondere beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn

geoorloofd. Aan een stille vennoot mag geen volmacht warden gegeven.

Artikel 11 : Rechten en plichten van de vennoten

De beherende vennoot is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoot staat in voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts tot beloop van zijn inbreng, op voorwaarde dat hij geen enkele daad van bestuur verricht, zelfs niet krachtens een volmacht.

De stille vennoot mag zich niet mengen in de zaken van de vennootschap, evenwel heeft hij het recht op de maatschappelijke zetel kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 12 Algemene vergadering

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

De jaarvergadering heeft plaats op de 3de vrijdag van juni om 18 u,

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op 19 juni 2015,

De beherende vennoot of de zaakvoerder zullen de algemene vergadering op de maatschappelijke zetel of in elk andere plaats, bepaald bij gemeenschappelijk akkoord, houden en kunnen de algemene vergadering bijeenroepen telkens zij het nuttig oordelen voor de vennootschap.

De beherende vennoot of de zaakvoerder zijn verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de tien dagen na een daartoe strekkend verzoek van de stille vennoot.

Gezegd verzoek dient te gebeuren bij aangetekend schrijven met opgave van de te behandelen onderwerpen gericht aan de beherende vennoot of zaakvoerder.

De vennoten worden uitgenodigd tot de algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief minstens acht dagen voor de vergadering, aangetekend verzonden, naar hun adres, zoals dit in het vennotenregister i5 vernield.

De oproeping vermeldt datum, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering,

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien de beherende vennoot aanwezig is,

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij wijziging van de statuten, alsook het aannemen van nieuwe vennoten, is unanimiteit vereist in hoofde van de beherende vennoot en stille vennoot.

De algemene vergadering der vennoten is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten over:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

-de goedkeuring van de eenvoudige boekhouding

-bestemming van het resultaat

-wijziging der statuten

-benoeming, ontslag en décharge aan zaakvoerder

Artikel 13 : Stemrecht

Elk participatiebewijs geeft recht op één stem.

Artikel 14 : Boekhoudkundige formaliteiten

Het eerste boekjaar begint op 1 januari 2014 en eindigt op 31 december 2014 , met dien verstande dat het alle verrichtingen zal omvatten die sinds 1 januari 2014 voor rekening van de vennootschap in oprichting werden gedaan, en waarbij de oprichters verklaren alle rechtshandelingen over te nemen en te bekrachtigen die vooraleer de vennootschap in oprichting rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting werden gesteld, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen.

De volgende boekjaren nemen aanvang vanaf één januari en eindigen op 31 december.

Artikel 97 W, Venn. Bepaalt dat er geen jaarrekeningen dienen opgemaakt te worden voor wat deze vennootschap betreft.

Voor elk boekjaar wordt een eenvoudige boekhouding bijgehouden op persoonlijke verantwoordelijkheid van de zaakvoerder, tenzij de algemene vergadering de zaakvoerder décharge heeft verleend.

Artikel 15 : Ontbinding

In kader van ontbinding beslist de algemene vergadering over de aanstelling van een vereffenaar overeenkomstig de bepalingen van het W. Venn..

Artikel 16 : Verdeling van het resultaat en liquidatiesaldo

De winst- en liquidatiesaldoverdeling zal gebeuren in functie van de inbreng.

De algemene vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van de winst.

Artikel 17 : Betwistingen

Indien er een betwisting zou ontstaan tussen de vennoten of wanneer één der vennoten zich niet meer wil houden aan de bepalingen van deze overeenkomst, dan zal dit geschil eerst uitvoerig dienen besproken te worden.

Indien men tot geen akkoord komt, dan zal dit meningsverschil schriftelijk, met de nodige argumentatie erbij, aan de andere vennoot kenbaar gemaakt worden, om na een bedenktijd van 14 dagen aan een nieuwe bespreking onderworpen te worden.

Indien na deze bedenktijd de vennoten niet tot een verzoening of een regeling komen, dan zal dit geschil verplicht geregeld worden door arbitrage. Elke partij zal dan een scheidrechter aanwijzen. Deze zullen gebeurlijk een bijkomende scheidsrechter aanduiden, zodat er een college wordt gevormd dat uit een onpaar aantal leden bestaat. Ingeval van onenigheid over deze aanduiding zal de laatste scheidsrechter gekozen worden door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Hetzelfde zal geschieden op aanvraag van de meest gerede partij, als één der partijen haar scheidsrechter niet gekozen zou hebben binnen een termijn van 10 dagen na de aanzegging van het beroep erop.

Hun opdracht zal erin bestaan de geschillen te beslechten, evenals alle punten die er rechtstreeks verband mee houden, en welke de partijen zullen gemeend hebben te moeten voorleggen.

Bij het ontstaan van het geschil en na aanstelling van de scheidsrechters kunnen de partijen aan de scheidsrechters de opdracht verlenen om als bemiddelaars op te treden.

De uitspraak zal moeten bekendgemaakt worden binnen de twee maanden na de samenstelling van de scheidsrechtercollege.

F Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Nochtans, indien het nodig is, en op beslissing van de meerderheid van de leden van dit college zef del bovengenoemde termijn met ten hoogste één maand verlengd kunnen worden,



De beslissing zal aan de partijen door een aangetekende brief moeten betekend worden.

Deze betekening geldt ais uitspraak. Zij zal tussen partijen met een in laatste aanleg uitgesproken vonnis

gelijk staan. De kosten van de arbitrage zullen door de verliezende partij gedragen worden.

Indien één der partijen zich niet naar de uitspraak gedraagt, zal deze voor exequatur neergelegd worden, overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek, en alle hoegenaamde kosten zullen moeten worden gedragen door de partij die de neerlegging van de beslissing zal nodig gemaakt hebben,



Artikel 18 ; Uitvoering van de overeenkomst

Beide vennoten verbinden zich ertoe alle artikelen van deze overeenkomst in goede trouw en in volle oprechtheid uit te voeren.

Artikel 19

Voor al wat niet uitdrukkelijk is geregeld in onderhavige statuten wordt verwezen naar de vennootschapswet.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge TITEL V : BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN

De ondergetekende sub 1 bevestigt dat de verrichtingen die voor heden gesteld zijn voor rekening van deze vennootschap in oprichting door deze vennootschap, worden bekrachtigd en aanvaard, onder de opschortende voorwaarde, dienen aanzien te worden als zijnde rechtstreeks door haar verricht.

De ondergetekende sub 1 bevestigt deze bekrachtiging zowel in hoedanigheid van oprichter als vennoot.

Gedaan te 3640 Kinrooi op 07/02/2014 in 3 exemplaren, één voor elk der vennoten en één voor neerlegging op de griffie van Rechtbank van Koophandel.

Geert Steegmans Petra Stultiens

Oprichter, zaakvoerder Oprichter, stille vennoot









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THUISVERPLEGING GEERT

Adresse
KLIMSTRAAT 7 3640 KINROOI

Code postal : 3640
Localité : KINROOI
Commune : KINROOI
Province : Limbourg
Région : Région flamande