TOERISME LOMMEL

Association sans but lucratif


Dénomination : TOERISME LOMMEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.576.182

Publication

18/11/2014
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : DORP 14 - 3920 LOMMEL

Onderwerp akte : Wijziging statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 04/09/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft kennis genomen van het ministerieel besluit van minister Geert Bourgeois de dato 14 mei 2014 houdende goedkeuring van de oprichting en van de statuten van "vzw Toerisme Lommel" in de vorm van een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap bij gemeenteraadsbesluit van respectievelijk 17 december 2013 en 28 januari 2014 en hebben in zitting besloten de statuten, zoals laatst gewijzigd in de algemene vergadering van 24/05/2012, integraal te wijzigen als volgt :

TITEL I  NAAM  ZETEL _ DOEL  DUUR

Artikel 1.

§1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam vzw 'Toerisme Lommel'.

§2. Alle akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vernielden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel" of "vzw".

§3. De vzw is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm overeenkomstig

de bepalingen van het Gemeentedecreet.

Artikel 2

§1. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Dorp 14 te 3290 Lommel.

De algemene vergadering kan met een gewone meerderheid de zetel overbrengen naar een andere plaats op het grondgebied van de stad Lommel. Dit besluit moet bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

§2. Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan een administratieve en / of- exploitatiezetels

worden voorzien op het grondgebied van de stad Lommel.

Artikel 3

§1. De vereniging heeft tot doel:

- het ontwikkelen van beleidsvoorstellen, op basis van een jaarplan en binnen een vastgelegd (speerpunt) kader, die periodiek ter goedkeuring zullen voorgelegd worden aan de stad Lommel;

- uitvoering te geven aan het goedgekeurd beleid door middel van:

a.promotie te voeren via alle beschikbare kanalen met betrekking tot Lommel als toeristische stad;

b.het onthaal en de voorlichting op toeristisch vlak van de bezoekers;

c.samenwerkingsverbanden op te zetten met aile partners uit de toeristische sector

d.het organiseren en I of coördineren van evenementen;

e.een grensoverschrijdende toeristische samenwerking op te zetten;

f.de algemene uitstraling van Lommel gestalte te geven;

g.het beheer en de exploitatie van het Glazen Huis.

§2. Om haar doel te verwezenlijken of te bevorderen, kan de vereniging alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom houden, er het gebruik of een genotsrecht van hebben. De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Artikel 4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOA 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

0 6 110V. 2014

Griffie

Ondernemingsar : 0407.576.182

Benaming

(voluit) : TOERISME LOMMEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

§1. De vereniging realiseert haar doel in overleg met en met medewerking van de stad Lommel.

Hiertoe sluit de vereniging een samenwerkingsovereenkomst met de stad Lommel, zoals voorzien in het Gemeentedecreet.

De samenwerkingsovereenkomst wordt afgesloten voor een periode die eindigt uiterlijk twaalf maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad van de stad Lommel. Als bij het verstrijken van de samenwerkingsovereenkomst geen nieuwe in werking getreden is, wordt de bestaande overeenkomst van rechtswege voor hoogstens één jaar verlengd. Als binnen die periode geen nieuwe samenwerkingsovereenkomst in werking is getreden of als deze werd ontbonden of geschorst, zal de stad Lommel na overleg met de vereniging voorlopige regels vaststellen die zullen gelden tot een nieuwe overeenkomst in werking treedt.

§2. De wetgeving inzake openbaarheid van bestuur en de formele motivering van bestuurshandelingen zijn

van toepassing op de werking van de vereniging zoals ze van toepassing zijn op de stad Lommel.

TITEL Il  DE LEDEN

Artikel 6

§1. De vereniging bestaat uit een onbeperkt aantal effectieve leden, in deze statuten ook 'leden" genoemd. Er kunnen geen toegetreden leden zijn.

Aan de leden komt de volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering toe,

§2. De vereniging heeft volgende leden:

Categorie A:

de stad Lommel, vertegenwoordigd door een gemeenteraadslid of het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen van de stad Lommel, daartoe gekozen door de gemeenteraad van de stad. Het gemeenteraadslid of het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen treedt op als vertegenwoordiger van de stad Lommel en handelt overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad van de stad Lommel.

Categorie B:

een onbeperkt aantal leden die allen zetelen in eigen naam en die een voldoende band hebben met het maatschappelijk doel of de werking van de vereniging, inbegrepen vrijwilligers uit de toeristische sector_

§3. op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen, onverminderd de gelding van artikel 5§2 van de statuten.

De leden of derden, onder de wettelijke voorwaarden met onder meer de reglementering inzake openbaarheid van bestuur, kunnen uittreksels vragen. De uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris.

§4. De gemeenteraad kan tevens voorzien in een vaste commissie van advies met betrekking tot toerisme,

die verplicht betrokken wordt bij het bestuur van de vereniging.

De leden van de vaste commissie van advies worden aangeduid door de gemeenteraad.

De vaste commissie van advies kan tevens fungeren als vaste commissie van advies in de zin van de

Cultuurpactwetgeving, indien van toepassing op de vereniging.

Voor de werking van de vaste commissie van advies kan een reglement worden opgesteld.

§5. De vaste adviescommissie kan steeds, uit eigen beweging of op vraag van de raad van bestuur, advies uitbrengen ten aanzien van de raad van bestuur van de VZW. Daartoe worden de leden van de vaste adviescommissie steeds uitgenodigd om allen met waarnemende stem deel te nemen aan de vergaderingen van de raad van bestuur.

De vaste commissie van advies kan tevens worden geconsulteerd door het dagelijks bestuur van de vereniging.

§6. Verder kan de VZW adviezen inwinnen van de bestaande stedelijke adviesraden, van externen

deskundigen of betrokkenen. De adviezen zijn niet bindend.

Artikel 7

Elk lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen

die in de statuten en het huishoudelijk reglement zijn vervat.

Artikel 8

§1. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt, wat het lid van categorie A betreft, door de beslissing van de stad Lommel om als lid uit te treden. Deze beslissing wordt zonder verdere formaliteiten meegedeeld aan de algemene vergadering van de vereniging en heeft onmiddellijke uitwerking.

§2. De vertegenwoordiger van het lid van categorie A wordt aangeduid door de gemeenteraad.

De gemeenteraad van de stad Lommel kan altijd beslissen om de aanwijzing te herroepen. ln voorkomend geval is de betrokken vertegenwoordiger van rechtswege ontslag nemend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

~ 5 ~ MOD 2.2

Bij hernieuwing van de gemeenteraad, eindigt de aanduiding van de vertegenwoordiger van rechtswege. Een nieuwe vertegenwoordiger wordt door de gemeenteraad gekozen, bij voorkeur tegen uiterlijk 1 april van het eerste jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De vertegenwoordiger blijft evenwel in functie tot in zijn daadwerkelijke vervanging is voorzien.

§3. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt, wat het lid van categorie B betreft, door het overlijden of de rechtsonbekwaamheid van het lid, door het vrijwillig ontslag van het lid, of door uitsluiting van het lid door de algemene vergadering.

Het lid kan zelf ontslag nemen door een aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur.

Het lid kan door de algemene vergadering slechts worden uitgesloten bij een meerderheid van 213 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In al deze gevallen zal zo snel mogelijk voorzien worden in de vervanging van het betrokken lid. In het geval van vrijwillig ontslag, blijft het lid dat een politieke fractie vertegenwoordigt, in functie tot dat in de vervanging is voorzien.

§4. Het lidmaatschap van de vaste commissie van advies eindigt door het overlijden of de rechtsonbekwaamheid van het lid, door vrijwillig ontslag van het lid, of door uitsluiting van het lid door de gemeenteraad.

Het lid kan zelf ontslag nemen door een aangetekend schrijven te richten aan de gemeenteraad.

ln al deze gevallen kan de gemeenteraad voorzien in de vervanging van het betrokken lid. In het geval van vrijwillig ontslag, blijft het ontslagnemend lid in functie tot het ontslag door de gemeenteraad is aanvaard.

Daarenboven komt voor de leden van vaste commissie van advies van rechtswege een einde aan het lidmaatschap door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. Er wordt door de nieuw geïnstalleerde gemeenteraad een nieuwe vaste commissie van advies aangeduid, bij voorkeur tegen 1 april van het eerste jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De leden van de vaste commissie van advies blijven evenwel in functie tot de nieuwe vaste commissie van advies is aangeduid.

Artikel 9

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben

gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering over een mogelijke uitsluiting in de zin

van het vorige artikel.

Artikel 10

§1. Er is geen bijdrage verschuldigd door de leden.

§2. De leden mogen noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun

lidmaatschap.

Artikel 11

De leden Kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor die verbintenissen van de

vereniging.

Artikel 12

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op een aandeel in het

maatschappelijk vermogen en kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten

aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage

vorderen van de rekening van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 13

De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, de titel van erelid van de

vereniging toekennen, alsmede de ermee verbonden rechten.

Artikel 14

Het lidmaatschap van de algemene vergadering is onbezoldigd.

TITEL III  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging.

Artikel 16

§1. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van de wijziging van de statuten;

2.de verplaatsing van de maatschappelijke zetel;

3.de benoeming van de bestuurders en de afzetting van de bestuurders;

4.1n voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

5.de goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

6.de beslissing tot uitsluiting van een effectief lid;

7.de kennisname van het jaarlijks activiteitenverslag;

8.de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst, af te sluiten met de stad Lommel;

9.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

10.de goedkeuring van huishoudelijke reglementen op voorstel van de raad van bestuur; 11.de kwijting aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissarissen; 12.de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

§2. De algemene vergadering kan de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met de stad Lommel, delegeren naar de raad van bestuur.

Artikel 17

§1. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per semester bijeen.

§2. Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen hetzij door de raad van bestuur, hetzij op vraag van de voorzitter van de algemene vergadering hetzij op vraag van 1/5 van de leden van de vereniging. De verzoeken worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, met opgave van de agenda. De algemene vergadering vindt alsdan plaats binnen de zestig kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek, gelet op de noodzaak voor de vertegenwoordiger van het lid van categorie A om zijn instructies te vragen aan de gemeenteraad en dus slechts nadat de vertegenwoordiger zijn instructies heeft mogen ontvangen van de gemeenteraad.

Artikel 18

§1. De raad van bestuur roept de algemene vergadering samen.

De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de voorzitter, of bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur.

Gelet op de noodzaak voor de vertegenwoordiger van het lid van categorie A om zijn instructies te vragen aan de gemeenteraad, gebeurt de oproeping minstens zestig dagen vóór de vergadering wordt gestuurd en dus in ieder geval op een ogenblik dat de gemeenteraad nog kennis kan nemen van de erin vermelde agendapunten.

§2. De oproeping vermeldt aile agendapunten, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§3. Ieder voorstel dat ondertekend is door de stad Lommel of door twee leden van categorie B, dient op de agenda te worden geplaatst. Dit voorstel van agendering dient tijdig te gebeuren om het op de geschreven uitnodiging te kunnen vastleggen.

§4. De vergadering kan niet geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn. Artikel 19

§1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur of de oudste van de aanwezige bestuurders.

§2. Het secretariaat van de vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur. Artikel 20

§1. De algemene vergadering komt bijeen achter gesloten deuren.

§2. Op de algemene vergadering kunnen derden worden uitgenodigd om met adviserende stem deel te nemen aan de algemene vergadering. Hiermee worden minstens bedoeld personeelsleden van de vereniging, belanghebbende derden en raadgevers.

§3. De manager toerisme in Lommel, of diens gevolmachtigde, bedoeld in artikel 25 §4, wordt, in de mate hij

geen lid is van de vereniging, steeds verplicht als waarnemer uitgenodigd op de algemene vergadering.

Artikel 21

§1. De algemene vergadering kan pas geldig beraadslagen ais minstens het lid van categorie A vertegenwoordigd is.

§2. Ingeval de vertegenwoordiger van het lid van categorie A verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan de gemeenteraad een andere vertegenwoordiger van het lid van categorie A kiezen om deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen.

§3. Ingeval een lid van categorie B verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan het

een ander lid van categorie B schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en

de stemmingen.

De algemene vergadering kan in een huishoudelijk reglement bepalen op welke wijze het volmacht dient

gegeven te worden.

Elk stemgerechtigd lid van categorie B kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 22

§1. In overeenstemming met het Gemeentedecreet, beschikt het lid van categorie A steeds over de meerderheid van stemmen, ongeacht welke meerderheid vereist is ingevolge de toepassing van de statuten of de VZW - wetgeving.

§2. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van rechtsgeldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwcordigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Blanco stemmen worden niet meegerekend.

Artikel 23

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstgevend doel zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 worden nageleefd,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

onverminderd de vereiste dat de algemene vergadering slechts rechtsgeldig kan bijeenkomen wanneer het lid

van categorie A is vertegenwoordigd.

Elk voorstel tot ontbinding of wijziging van de statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te

warden aan de gemeenteraad van de stad Lommel.

Artikel 24

§1. Van de algemene vergadering worden door de secretaris van de raad van bestuur een verslag opgemaakt. De secretaris kan zich hiervoor laten bijstaan door personeelsleden van de stad of van de vereniging.

§2. Alle leden en alle leden van de vaste commissie van advies ontvangen binnen de maand na de vergadering het verslag van de vergadering.

§3. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en warden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het recht op inzage en afschrift van de inhoud van het register wordt geregeld overeenkomstig artikel 6 §3 van deze statuten.

TITEL IV  DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 25

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar, telkens gelijklopend met de gemeentelijke legislatuur.

§2. De raad van bestuur bestaat uit elf bestuurders die op evenredige wijze de politieke fracties

vertegenwoordigen binnen de gemeenteraad.

De stad Lommel draagt daartoe binnen de algemene vergadering, op aangeven van de gemeenteraad, elf

kandidaat - bestuurders voor.

Deze voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging.

Ten hoogste twee derde van de voorgedragen leden zijn van hetzelfde geslacht.

§3. Het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen van de stad Lommel is van rechtswege

voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kiest uit haar leden een ondervoorzitter.

§4. De manager toerisme in Lommel, of diens gevolmachtigde, wordt toegevoegd aan de raad van bestuur als bestuurder met adviserende stem. De manager toerisme in Lemmet of diens gevolmachtigde treedt tevens op als secretaris van de raad van bestuur.

Artikel 26

§1. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging. In het geval hij verhinderd is, zit de ondervoorzitter de vergadering voor.

§2. De vergadering van de raad van bestuur vindt plaats achter gesloten deuren.

§3. Op de raad van bestuur kunnen derden worden uitgenodigd om met adviserende stem deel te nemen aan de algemene vergadering. Hiermee worden minstens bedoeld personeelsleden van de vereniging, belanghebbende derden en raadgevers.

§4. De leden van de vaste adviescommissie in de zin van artikel 6 van deze statuten, worden steeds verplicht als waarnemer uitgenodigd op de raad van bestuur. Zij worden evenwel geen bestuurder.

Artikel 27

§1. De voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter, roept de raad van bestuur samen.

De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de voorzitter, of bij diens cntstentenis

door de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur.

De oproeping gebeurt minstens acht dagen vcôr de vergadering, behoudens in gevallen van

hoogdringendheid in welk geval de reden van hoogdringendheid wordt vermeld in de oproeping.

§2. De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de raad van bestuur.

§3. De raad van bestuur komt verplicht bijeen op verzoek van minstens vier bestuurders. De verzoeken worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, met opgave van de agenda. De raad van bestuur vindt alsdan plaats binnen de dertig kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek.

Behoudens in gevallen van uiterste hoogdringendheid, kan er geen raad van bestuur plaatsvinden in de maanden juli en augustus.

§4. De vergadering kan niet geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, dan

met Met akkoord van een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 28

§1. De raad van bestuur kan pas geldig beraadslagen als minstens zes bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§2. In geval van verhindering kan een bestuurder een schriftelijke mandaat geven aan een andere

bestuurder om in zijn naam deel te nemen aan de debatten en de stemmingen.

Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

§3. De raad van bestuur kan in een huishoudelijk reglement bepalen op welke wijze het volmacht dient

gegeven te worden.

Artikel 29

§1. Iedere bestuurder beschikt over 1 (één) stem, behoudens bij uitoefening van een volmacht.

Bij aangelegenheden waarover met geheime stemming wordt beslist, heeft de voorzitter twee stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid van de rechtsgeldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Blanco stemmen worden niet meegerekend.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§3. De stemming gebeurt bij handopsteking.

In gevallen waarin er wordt gestemd over functies of personen of op verzoek van 1/3 van de leden, gebeurt

de stemming geheim.

Artikel 30

§1. Het mandaat van de bestuurder of de vertegenwoordiger eindigt bij overlijden, bij herroeping door de algemene vergadering of door de stad, door het vrijwillig ontslag van een bestuurder betekend aan de voorzitter van de raad van bestuur of bij de volledige vernieuwing van de gemeenteraad.

§2. Ingeval van tussentijdse vacature benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder die het mandaat van zijn voorganger voltooit.

§3. De algemene vergadering en de vertegenwoordiger van het lid van categorie A kunnen ten allen tijde beslissen om de voordracht en de benoeming van een bestuurder te herroepen, In voorkomend geval is de betrokken bestuurder van rechtswege ontslagnemend.

Er wordt zo snel mogelijk door de algemene vergadering tot zijn vervanging overgegaan. Tot zolang blijft de bestuurder in functie.

§4. Bij hernieuwing van de gemeenteraad, eindigt de benoeming van de bestuurder van rechtswege. Een nieuwe raad van bestuur wordt benoemd door de vernieuwde algemene vergadering uiterlijk op haar eerste vergadering na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De raad van bestuur blijft in functie tot in zijn daadwerkelijke vervanging is voorzien.

§5. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 31

§1. Van de raad van bestuur worden door de secretaris van de raad van bestuur een verslag opgemaakt. De secretaris kan zich hiervoor laten bijstaan door personeelsleden van de stad of van de vereniging.

§2. Alle bestuurders en alle leden van de vaste commissie van advies ontvangen binnen de maand na de vergadering het verslag van de vergadering.

§3. De besluiten van de raad van bestuur worden ingeschreven in het register van de notulen en worden

ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Het recht op inzage en afschrift van de inhoud van het register wordt geregeld overeenkomstig artikel 6 §3

van deze statuten.

Artikel 32

§1. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de vzw.

Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die door de wet of in deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

§2. De raad van bestuur heeft in het bijzonder de volgende opdracht:

" de opdrachten uitvoeren die worden gedelegeerd door de algemene vergadering;

" het garanderen van de naleving van de doelstellingen en het totale beleid van de vereniging;

" het initiëren, organiseren en goedkeuren van de projecten en de stemming over de toegekende middelen;

" de vertegenwoordiging van de vzw, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke of buitengerechtelijke akten en handelingen;

" het optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw gevoerd;

" de autonome beslissing over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen;

" de geldige verbinding van de vereniging bij het afsluiten van overeenkomsten;

" het instaan voor het beheer van de centrale rekeningen ;

" het betalen van lonen, het innen en toewijzen van toelagen;

" de controle van de activiteiten;

" het opstellen van een ontwerp van huishoudelijk reglement;

" het benoemen en ontslaan van het personeel, evenals het bepalen van het personeelsstatuut.

Artikel 33

§1. Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur gezamenlijk optredend namens de raad van bestuur.

§2. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte ais eiser en verweerder van de raad van bestuur namens de vereniging.

Artikel 34

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid inzake vertegenwoordiging van de vereniging tegenover derden geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere andere personen dan de voorzitter en de secretaris. In deze delegatiebeslissing wordt de omvang en de duur van de delegatie opgenomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

C a " à MOD 2.2

De gemachtigde kan ten allen tilde zijn ontslag indienen als gemachtigde door middel van een schriftelijke

mededeling aan de raad van bestuur.

Artikel 35

§1. De raad van bestuur voorziet verplicht in een orgaan van dagelijks bestuur van de vereniging, alsmede de ermee verbonden taken en bevoegdheden, in overeenstemming met de VZW - wetgeving. De bevoegde schepen van de stad en de manager toerisme maken deel uit van het orgaan van dagelijks bestuur.

§2. Het orgaan van dagelijks bestuur kiest uit haar midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De raad van bestuur bepaalt zelf de opdracht van het orgaan van dagelijks bestuur, inbegrepen wat onder "dagelijks bestuur" valt.

§3. De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

§4. De hoedanigheid van lid van het dagelijks bestuur eindigt onder dezelfde modaliteiten zoals vermeld in artikel 30. Het dagelijks bestuur blijft in functie tot wanneer in de vervanging of bevestiging werd voorzien.

§5. De raad van bestuur kan binnen de vereniging adviesorganen of commissies oprichten. De raad bepaalt

de werking en de opdracht ervan.

Artikel 36

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 37

De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 38

§1. De boekhouding wordt gevoerd onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur.

De opvolging van de boekhoudkundige verrichtingen en verplichtingen is in handen van de secretaris van de

raad van bestuur of het orgaan van dagelijks bestuur.

De leden van de raad van bestuur hebben ten allen tijde inzagerecht in de boekhouding en alle ermee

verband houdende stukken en documenten.

§2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

§3. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen.

§4. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af en maakt hij de balans op. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. Deze algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de vier maanden na de afsluiting van het boekjaar.

De jaarrekeningen worden ten minste zestig dagen vbór de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vereniging inzage kunnen krijgen van al stukken waarop deze rekeningen gesteund zijn.

§5. De raad van bestuur maakt ook een ontwerp van begroting op en legt die ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering. De algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden voor het begin

van het boekjaar waarop de begroting betrekking heeft.

Het ontwerp van begroting wordt ten minste zestig dagen vbór de algemene vergadering ter kennis gebracht

van de leden.

Artikel 39

Het toezicht over de financiën van de vereniging kan worden opgedragen aan twee commissarissen,

jaarlijks door de algemene vergadering aangeduid, waarvan één verplicht komt uit de gemeenteraad.

De commissarissen mogen geen lid zijn van de raad van bestuur van de vereniging.

Zij zijn gerechtigd te allen tilde inzage te nemen van alle boekhoudkundige stukken van de vereniging,

zonder verplaatsing ervan, en een verslag over hun bevindingen terzake op te stellen.

Zij zullen aan de algemene vergadering het resultaat van hun opdracht onderwerpen, vergezeld van de

voorstellen die zij noodzakelijk achten.

Artikel 40

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van

dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 41

§1. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

§2. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met naleving van de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding maakt de algemene vergadering een voorstel op, waarin één of meer vereffenaars worden benoemd, hun bevoegdheid wordt bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen wordt vastgesteld.

§3. Elk voorstel tot ontbinding dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de

gemeenteraad van de stad Lommel.

Artikel 42

Mao 2.2

Luik B - Vervolg

ln geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, binnen de wettelijke grenzen overgedragen worden aan de stad Lommel, ten voordele van hetzelfde of een gelijkaardig doel.

Artikel 43

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen alsmede de toepasselijke bepalingen van het Gemeentedecreet, gelden.

Uittreksel verslag Algemeen Vergadering van 04.09.2014 met betrekking tot goedkeuring mandaat aan de

voorzitter om de administratieve formaliteiten te vervullen :

"De voorzitter vraagt het mandaat aan de algemene vergadering om de administratieve formaliteiten te

vervullen, zijnde publicatie van de nieuwe statuten en bestuurders in het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering keurt dit mandaat goed."

De algemene vergadering van 04/09/2014 neemt kennis van het ontslag van de volgende bestuurders en verleent kwijting aan de ontslagnemende bestuurders :

Bruggen Hugo, Molsekiezel 243, 3920 Lommel, geboren op 31/03/1940 (ontslag op 04/09/2014)

Hillary Rob, Gestelsedijk 28, 3920 Lommel, geboren op 21/10/1956 (ontslag op 04/09/2014)

Koch Walter, Schooldreef 122, 2400 Mol, geboren op 10/09/1949 (ontslag op 04/09/2014)

Leën Henri, Koningsstraat 41, 3920 Lommel, geboren op 02/03/1957 (ontslag op 04/09/2014)

Luyckx Francine , Hees 68, 3920 Lommel, geboren op 26/08/1951 (ontslag op 04/09/2014)

Reijmers Peter, H. Van der Goesdreef 4, 3920 Lommel, geboren op 7/05/1949 (ontslag op 04/09/2014)

Steensels Elke, Erfstraat 45, 3920 Lommel, geboren op 10/04/1975 (ontslag op 04/09/2014)

Van Endert Henri, Kapelstraat 66, 3920 Lommel, geboren op 08/08/1958 (ontslag op 04/09/2014)

Caerts Veronique, Konijnenpijp 66 3920 Lommel, geboren op 13/09/1969 (ontslag op 04/09/2014)

De algemene vergadering van 04/09/2014 keurt de aanduiding van de nieuwe raad van bestuur conform de statuten goed en heeft tot bestuurders benoemd :

Caerts Veronique, Konijnenpijp 66 3920 Lommel, geboren op 13/0911969, voorzitter Mispoulier Loes, Lepelstraat 19C, 3920 Lommel, geboren op 13/01/1984 Phlippo Rita, Kerkhovensesteenweg 453, 3920 Lommel, geboren op 15/05/1966 Vanwelsenaers Liesbet, Pijnvenstraat 49, 3920 Lommel, geboren op 05/04/1977 Vanbrabant Elly, Oude Diestersebaan 10, 3920 Lommel, geboren op 07/05/1965

Arjah Habibah, Molenstraat, 3920 Lommel, geboren op 11/02/1986

Luykx Peter, Wijerken 79, 3920 Lommel, geboren op 06/05/1964

Wieërs Karel, Einde 2E, 3920 Lommel, geboren op 01/03/1956

Theuws Jaak, Kloosterstraat 163, 3920 Lommel, geboren op 17/09/1947

Bresseleers Stan, Grote Hoef 2, 3920 Lommel, geboren op 05/11/1951

Van Limbergen Sooi, Einde 27, 3920 Lommel, geboren op 12/08/1967

Steensels Elke, Erfstraat 45, 3920 Lommel, geboren op 10/04/1975, secretaris

Caerts Veronique

Voorzitter

Steensels Elke

Secretaris

Te Lommel, op 04/0x12014

~rí+

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

" `Vóor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/11/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

M0D22

11

i

11

*13172702*

Ondernemingsnr : 0407.576.182

Benaming

(voluit) : Toerisme Lommel

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Dorp 14, 3920 Lommel

Onderwerp akte ; Wijziging statuten, wijziging raad van bestuur Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergaderingen van 27/09/2007 en 24/05/2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, hebben in zitting besloten de statuten, zoals laatst: gewijzigd in de algemene vergadering van 2610112006, te wijzigen als volgt :

TITEL Ill: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11 wordt vervangen:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie en maximum negen leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal' leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 20, laatste alinea wordt gewijzigd;

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de: vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen, kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

ARTIKEL 21 wordt gewijzigd:

De raad van bestuur kan een kembestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het kernbestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het kernbestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de, raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet' evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het kernbestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 5 -11- 2013

HASSELT

vrlttte

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Tips Roger, Wijerkên 89, 3920 Lommel, geboren op 2811911945, te Lommel (ontslag op 30/0612008) Bresseleers Stan, Grote Hoef 2, 3920 Lommel, geboren op 05/11/1951, te Kapellen (ontslag op 30/06/2011) . Joosten Theo, Rode Kruisstraat 45, 3920 Lommel, geboren op 11/09/1932, te St.-Hubrechts-Lille (ontslag op 01/09/2008)

Staatsblad



De algemene vergadering van 24/05/2012 heeft tot bestuurders benoemd:

Caerts Veronique, Konijnenpijp 66, 3920 Lommel, geboren op 13/09/1969, te Lommel Hillary Rob, Gestelsedijk 28, 3920 Lommel, geboren op 21/10/1956, te Diksmuide Koch Walter, Schooldreef 122, 3920 Lommel, geboren op 10109/1949, te Lillo Luyckx Francine, Hees 68, 3920 Lommel, geboren op 26/0811951, te Lommel Steensels Elke, Erfstraat 45, 3920 Lommel, geboren op 10104/1975, te Lommel Van Endert Henri, Kapelstraat 66, 3920 Lommel, geboren op 08/08/1958, te Lommel

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Leën Henri, Koningsstraat 36, 3920 Lommel, geboren op 0210311957, te Lommel

Bruggen Hugo, Molsekiezel 243, 3920 Lommel, geboren op 31/0311940, te Eigenbilzen

Reijmers Peter, H. Van der Goesdreef 4, 3920 Lommel, geboren op 07/05/1949, te Hilversum

Caerts Veronique, Konijnenpijp 66, 3920 Lommel, geboren op 13/09/1969, te Lommel

Hillary Rob, Gestelsedijk 28, 3920 Lommel, geboren op 21/10/1956, te Diksmuide

Koch Walter, Schooldreef 122, 3920 Lommel, geboren op 10/09/1949, te Lillo

Luyckx Francine, Hees 68, 3920 Lommel, geboren op 26/08/1951, te Lommel

Steensels Elke, Erfstraat 45, 3920 Lommel, geboren op 10/04/1975, te Lommel

Van Endert Henri, Kapelstraat 66, 3920 Lommel, geboren op 08/08/1958, te Lommel

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur van 24/05/2012 heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter : Reijmers Peter, H. Van der Goesdreef 4, 3920 Lommel, geboren op 07/05/1949, te Hilversum Secretaris : Steensels Elke, Erfstraat 45, 3920 Lommel, geboren op 10/04/1975, te Lommel

Schatbewaarder : Leën Henri, Koningsstraat 36, 3920 Lommel, geboren op 02103/1957, te Lommel

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

Steensels Elke

Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

Annexes dü 1Vlonifèür iëI

B'rjlagen`1sirhet-Bétgiscli Sfáâï"sliTâd"=18/1U2UI'3

Te Lomm- op 24/05/2012

Reijmers et Voorzitter

Coordonnées
TOERISME LOMMEL

Adresse
DORP 14 3920 LOMMEL

Code postal : 3920
Localité : LOMMEL
Commune : LOMMEL
Province : Limbourg
Région : Région flamande