TOFIN

Société en commandite simple


Dénomination : TOFIN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 507.724.823

Publication

07/01/2015
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

2 4 DEC. 2014

Griffie

Voorbehouden

'

aan het Belgisch Staatsblad

pndernemingsnr : ~ s' ~ ~ ~ e%%--\

Benaming

(voluit) : TOFIN

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Abefenlaan 18, 3550 Heusden-Zolder

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een overeenkomst tot oprichting van een gewone commanditaire vennootschap "TOFIN", van 19 december 2014 dat:

1) De heer Tom KNAEPEN, wonende te Ringlaan 58/3, 3550 Heusden-Zolder;

2) De heer André KNAEPEN, wonenende te Abelenlaan 18, 3550 Heusden-Zolder; en

3) Mevrouw Wendy KNAEPEN, wonende te Klauwaartslaan 291GV12, 1050 Elsene.

Onder hen volgende vennootschap hebben opgericht:

RECHTSVORM - NAAM (Artikel 1)

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap. Zij draagt de' benaming "TOFIN".

ZETEL (Artikel 2)

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Abelenlaan 18, 3550 Heusden-Zolder,

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het zaakvoerder, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de zaakvoerder, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België oprichten.

DOEL (Artikel 3)

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening en voor rekening van derden, dan wel in samenwerking met derden, in België en in het buitenland:

- het ontwikkelen en commercialiseren, de klein- en groothandel en het leveren van goederen en diensten op het gebied van hardware en software, eveneens als het verlenen van advies en logistieke ondersteuning en het uitvoeren van onderwijsopdrachten in dit verband, het beheer van technologie en informatica voor klanten en het ontwikkelen en commercialiseren van computersystemen.

- Het verstrekken van advies, bijstand, managementdiensten of andere diensten, aan bestaande of op te richten ondernemingen en personen, rechtstreeks of onrechtstreeks, ondermeer op het gebied van financiën, productie, verkoop, aankoop, administratie, beheer, technische, commerciële, organisatorische, operationele en bedrijfseconomische aangelegenheden en algemeen bestuur, in de ruimste zin, zonder zich hiertoe te beperken;

- het verwerven, vervreemden, beheren, uitbaten, valoriseren, verkavelen, ordenen, projectontwikkeling of ontwerpen, huren, onderhuren en verhuren, het nemen en afstaan van optierechten, bouwen of doen bouwen of verbouwen, onderhouden, prospecteren, uitbaten van onroerende goederen, evenals elke andere onroerende

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

""e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

transactie en verrichting in de meest brede zin, met inbegrip van onroerende leasing, voor eigen rekening of voor rekening van derde;

- alles wat rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking heeft op het oordeelkundig beheer van roerend en onroerend patrimonium;

De vennootschap mag in dit verband alle roerende en onroerende goederen in huur nemen of geven, in eigendom of op enige andere wijze verwerven, en in het algemeen alle commerciële, industriële of financiële verrichtingen ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die van die aard zouden zijn de realisatie ervan te vergemakkelijken of te ontwikkelen, erin begrepen de onderaanneming in het algemeen en de exploitatie van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendomsrechten die er betrekking op hebben.

De vennootschap mag tevens rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan het bestuur, de directie, de controle en de vereffening van vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, ongeacht hun doel, waarin zij al dan niet een belang of deelneming heeft.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in cp gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zekerheden en voorschotten verstrekken, concessies toestaan, zich borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak, ten behoeve van derden, zowel aandeelhouders, bestuurders als loutere derden en het intekenen op financiële instrumenten.

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen, met alle middelen en volgens de modaliteiten die het meest geschikt tijken.

DUUR (Artikel 4)

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

KAPITAAL (Artikel 5)

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt drieënvijftig miljoen vierhonderd vierendertig duizend negenhonderd veertig euro (53.434.940,00) EUR en is verdeeld in 6.343.494 deelnemingen met elk een nominale waarde van tien euro (10,00 EUR),

Deze deelnemingen werden volledig onderschreven door de heer Tom Knaepen, de heer André Knaepen en mevrouw Wendy Knaepen, en zullen ais volgt volledig volstort worden:

- De heer Tom KNAEPEN heeft deelnemingen met nummer 1 tot 5.343.492 onderschreven en verkrijgt deze ingevolge betaling van drieënvijftig miljoen vierhonderd vierendertig duizend negenhonderd twintig euro (53.434.920,00), dit bij wege van inbreng van 17,349 certificaten in de Stichting Administratiekantoor Knaepen naar Nederlands recht, met maatschappelijke zetel te Kruisdonk 66, 6222 Maastricht, en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34208399.

Voor de waardering van de certificaten hebben partijen zich gebaseerd op het revisorverslag door de heer Peter Bogaert, revisor, d.d. 19 december 2014, Deze inbreng in natura zal volledig volstort worden door de heer Tom Knaepen;

- De heer André KNAEPEN heeft deelneming met nummer 5.343.493 onderschreven en betaalt hierop tien euro (10,00 EUR), bij wege van inbreng in geld. Deze inbreng in geld zal volledig volstort worden door de heer André Knaepen;

- Mevrouw Wendy KNAEPEN heeft deelneming met nummer 5.343.494 onderschreven en betaalt hierop tien euro (10,00 EUR), bij wege van inbreng in geld. Deze inbreng in geld zal volledig volstort worden door mevrouw Wendy KNAEPEN.

Iedere deelneming heeft. derechten en plichten die haar in deze statuten worden toegekend.

Te allen tijde kunnen nieuwe deelnemingen, waaraan in voorkomend geval andere rechten en/of verplichtingen verbonden zijn, genomen en aanvaard worden.

BEHERENDE VENNOTEN EN STILLE VENNOTEN (Artikel 6)

De vennootschap heeft twee soorten vennoten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Twee beherende vennoten, die hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk zijn voor alle verbintenissen van de vennootschap. De beherende vennoten zijn de heer Tom KNAEPEN en de heer André KNAEPEN, beiden bovengenoemd.

Ingeval van overlijden van de heer André KNAEPEN, zal mevrouw NOUWEN, beherend vennoot worden, op voorwaarde dat zij minstens één deelneming aanhoudt in de vennootschap.

Alle overige vennoten zijn stille vennoten.

JAARVERGADERING (Artikel 11)

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste maandag van juni om 10 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

De jaarvergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of in de gemeente van de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Zij mag tevens worden gehouden op iedere andere plaats die de zaakvoerder aangeeft in de oproepingsbrief,

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING (Artikel 19)

Een beslissing met betrekking tot de hieronder opgesomde onderwerpen is enkel geldig indien goedgekeurd door beide beherende vennoten en daarenboven ten minste twee derde van de stemmen die deelnemen aan de vergadering deze beslissing goedkeuren, waarbij alle beherende vennoten steeds aanwezig dienen te zijn.

-een fusie of splitsing van de vennootschap;

-de toetreding van een vennoot tot de vennootschap;

-de uitsluiting of uittreding van een vennoot uit de vennootschap;

-de ontbinding en vereffening van de vennootschap;

-enige wijziging van de statuten.

BESTUURSORGAAN (Artikel 21)

Als zaakvoerder wordt aangeduid, de heer Tom Knaepen, beherend vennoot bovengenoemd.

Het mandaat van zaakvoerder is onherroepelijk en kan enkel worden beëindigd op basis van artikel 24 van de statuten. Het mandaat is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

BESTUURSBEVOEGDHEID (Artikel 22)

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die binnen de normale bedrijfsuitoefening vallen en die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

In afwijking van het voorgaande, kan de zaakvoerder niet handelen dan met voorafgaand unaniem akkocrd van de beherende vennoten, met betrekking tot de volgende verrichtingen:

-De verkoop of vervreemding op eender welke andere wijze, het bezwaren van of het verlenen van zakelijke of persoonlijke rechten op de bovengenoemde ingebrachte certificaten;

-In het algemeen alle handelingen, verbintenissen, investeringen, borgstellingen of andere transacties met een waarde van vijftigduizend euro (50.000,00 euro) per afzonderlijke verrichting of waarvan de totale waarde tweehonderd vijftig duizend euro (250.000,00 euro) overschrijdt op jaarbasis.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Iedere handeling die niet binnen het toepassingsgebied van de normale bedrijfsuitoefening valt, zal moeten worden goedgekeurd door de algemene vergadering van vennoten in overeenstemming met de procedure zoals voorzien in artikel 19 van deze statuten, echter mits unanimiteit van de stemmen.

VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID (Artikel 23)

Onverminderd artikel 21, vertegenwoordigt de zaakvoerder de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

BEËINDIGING VAN HET MANDAAT (Artikel 24)

Het mandaat van zaakvoerder eindigt ingevolge een:

- gerechtelijke beëindiging om een wettige reden;

- faillissement of gelijkaardige insolventie procedure met betrekking tot de zaakvoerder;

ontslagname door de zaakvoerder; of

- overlijden van de zaakvoerder.

Indien het mandaat van de zaakvoerder een einde neemt, zal de algemene vergadering van vennoten in zijn vervanging voorzien volgens de procedure voorzien in artikel 19 van deze statuten, echter mits unanimiteit van de stemmen.

BOEKJAAR (Artikel26)

Het boekjaar van de vennootschap begint op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar.

WINSTVERDELING (Artikel 27)

De jaarrekening en het jaarverslag, in voorkomend geval, worden aan de jaarvergadering overgemaakt samen met een voorstel van de zaakvoerder over de bestemming van de winst. De jaarvergadering zal, ter gelegenheid van de goedkeuring van de jaarrekening of bij bijzondere algemene vergadering van vennoten te houden op elk moment, besluiten over de bestemming van de winst in overeenstemming met de principes zoals hieronder uiteengezet.

Bovendien zullen de vennoten delen in de winst en het verlies in verhouding tot hun belang in de vennootschap zoals uiteengezet in artikel 5 van deze overeenkomst. De stille vennoot zal niet verplicht zijn om bijkomende inbrengen te maken; zelfs niet in geval van vereffening van de vennootschap.

Elke jaarlijks tekort (verlies) zal, bij voorkeur, worden gedekt door een toerekening op de reserves. ONTBINDING EN VEREFFENING (Artikel 29)

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet aile deelnemingen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen,

TERUGBETALING VAN DE DEELNEMINGEN (Artikel 30)

In geval van ontbinding en vereffening of faillissement van de vennootschap wordt de deelneming of enige andere schuldvordering van de vennoten maar terugbetaald na de schuldvorderingen van de andere schuldeisers. De netto activa worden verdeeld tussen de houders van de deelnemingen in verhouding tot hun inbreng in het kapitaal.

SLOT EN OVERGANGSBEPALINGEN,

f " ~ Voor-behc den aan het E3elgisch Staatsblad

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige overeenkomst op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.



BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en za! worden afgesloten op 31 december 2015.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016

BENOEMING ZAAKVOERDER

Voor zover als nodig en voor de goede orde, beslissen de oprichters de heer Tom KNAEPEN, wonende te Ringlaan 5813, 3550 Heusden-Zolder te benoemen als statutair zaakvoerder die de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder vertegenwoordigt.

Voor eensluidend uittreksel,

Geit Cauwenbergh

Bijzondere volmachthouder

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Oprichtingsakte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge



























Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TOFIN

Adresse
ABELENLAAN 18 3550 HEUSDEN-ZOLDER

Code postal : 3550
Localité : HEUSDEN-ZOLDER
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande