TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR-ARCHITEKT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR-ARCHITEKT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.074.166

Publication

24/04/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 31.03.2014, NGL 11.04.2014 14092-0001-008
28/08/2012
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van bien« 1 7 AL10.i 2012

te ietwa

Griffie

*iaia1asa

1111111

Ondernerningsnr ; O g `l 2 (:).-4 --(ec

Benaming (voluit) :TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR-ARCHITEKT (verkort):.

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3800 Sint-Truiden, Romeinseweg-Brustem 35

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte :OPRICHTING

Tekst

OPRICHTING

TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR-ARCHITEKT

BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP

MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

TE 3800 SINT-TRUIDEN, ROMEINSEWEG-BRUSTEM 35

Het jaar tweeduizend en twaalf.

Op zeven augustus.

Voor mij, Meester Philip Odeurs, notaris met standplaats te Sint-Truiden.

IS VERSCHENEN:

De heer DELORGE, Tom Marcel, Burgerlijk ingenieur-architect, geboren te Sint-Truiden op negenentwintig augustus negentienhonderd tachtig, nationaal nummer 80.08.29 095-92, echtgenoot van mevrouw Deborah MOTTEN, wonende te 3800 Sint-Truiden, Romeinseweg-Brustem 35.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel ingevolge huwelijkscontract verleden voor ondergetekende notaris Philip ODEURS op negentwintig april tweeduizend en tien, niet gewijzigd tot op heden, aldus verklaard.

Ondergetekende notaris bevestigt de juistheid van de identiteit van de partijen aan de hand van opzoekingen in het rijksregister. De rij ksregisternummers werden vermeld met uitdrukkelijke instemming van de betrokkenen.

Voornoemde verschijner wordt verder genoemd "DE OPRICHTERS", ook indien dit er maar één is.

Welke oprichters de ondergetekende notaris, verzocht hebben de statuten authentiek vast te stellen van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid die zij verklaren op te richten onder de naam: TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR--ARCHITEKT

A. VOORAFGAANDE UITEENZETTING.

FINANCIEEL PLAN

Voor het verlijden van deze akte heeft de oprichter mij een financieel

Op de laatste blz. van L iik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Annexes du Moniteur belge

28/08/2012

c

" .1



Voorbehouden aan het ~éig~sc Fi Staatsblad

Luik B - vervolg

plan overhandigd, opgemaakt op heden en door hem ondertekend waarin hij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoordt.

Dit stuk wordt door ondergetekende notaris in ontvangst genomen en voor "ne varietur" ondertekend om te worden bewaard door ondergetekende notaris.

Ondergetekende notaris waarschuwt de oprichter:

-dat bij faillissement binnen de drie jaar na oprichting, het financieel plan moet overhandigd worden aan de rechtbank;

-voor de draagwijdte van dit plan, meer bepaald wat betreft de hoofdelijke aansprakelijkheid van de oprichters ingeval het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend was voor de normale uitoefening van de door de vennootschap voorgenomen bedrijvigheid.

KAPITAAL - ONDERSCHRIJVING - VOLSTORTING

De oprichter verklaart dat het maatschappelijk kapitaal van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (e 18.600,00) volledig geplaatst is. Het kapitaal is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volgestort zijn ten belope van twee/derde.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (e 12.400,00).

De honderd (100) aandelen werden als volgt onderschreven:

De heer DELORGE Tom, wonende te 3700 Tongeren, Kastanjewal 28/003, titularis van honderd (100) aandelen

Totaal : honderd (100) aandelen.

Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij KBC BANK nummer BE 437350 3126 4401 geopend op naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR ARCHITEKT in oprichting, zoals blijkt uit een bankattest, afgegeven door voornoemde instelling op heden dat mij is overhandigd.

VERMOGENSWAARDE - LIDMAATSCHAPSRECHTEN - BESTUURSREGELING.

De aldus onderschreven aandelen worden, als gedeeltelijk volstort toegekend aan de onderschrijvers ervan, dewelke bedingt dat de vermogenswaarde van dit aandeel toekomt aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen hem en zijn echtgenote bestaat en dat de lidmaatschapsrechten die aan dit aandeel verbonden zijn, conform artikel 1401, 5° van het Burgerlijk Wetboek, eigen zullen zijn aan hemzelf.

De inschrijving van dit aandeel, op naam van een echtgenoot alleen, houdt in dat hij/zij alleen jegens de vennootschap geldt als vennoot.

Ondergetekende notaris heeft de comparanten lezing gegeven van artikel 1422 van het burgerlijk wetboek betreffende de handelingen verricht door een echtgenoot welke regeling op hen beiden eventueel ook van toepassing kan

zijn. OVERNAME - BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN.

Ai-le in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen, inclusief deze opgenomen in onderhavige akte, worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid als gevolg van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

KENNISGEVINGEN DOOR DE NOTARIS.

Vooreerst heeft de Notaris de oprichter gewezen op het feit dat de



28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge



'.s

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Belgisch uitoefening van bepaalde handelsactiviteiten en van bepaalde dienstenverstrekkingen onderworpen zijn aan bijzondere wetgevingen, welke zekere toestemmings- en vestigingsvereisten vooropstellen.

E Staatsblad De oprichters verklaren dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over de verplichting om een verslag op te stellen bij elke inbreng die niet in speciën wordt gedaan of voor elke verkrijging binnen een periode van twee jaar vanaf cie oprichting van een goed dat toebehoort aan een oprichter, een vennoot of een zaakvoerder.

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

De oprichters verklaren dat ondergetekende notaris hen tevens ingelicht heeft over de bepaling van artikel 212 van het Wetboek van Vennootschappen houdende de hoofdelijke aansprakelijkheid van de natuurlijke persoon-enige oprichter in een andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan

De oprichters erkennen te weten dat het bedrag van de kosten en de lasten die ten laste van de vennootschap komen bij benadering duizend vijfentwintig euro (C 1.025,00) bedraagt.

8. STATUTEN

Na voorgaande verrichtingen besluit de comparant tot lezing en bekrachtiging van de door hem opgestelde statuten, zoals ze hierna in extenso worden weergegeven:

Artikel 3. Benaming en vorm

1.3. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam `TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR ARCHITEKT'.

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde

benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

1.3 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de

vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden "burgerlijke vennootschap

met handelsvorm".

Artikel 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3 Zetel

3.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3800 Sint-Truiden,

Romeinseweg-Brustem 35.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

3.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur

overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge



a

Voor-

behouden

aan het

 f~éig~s~

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

zetel van de vennootschap.

Artikel 4 Doel

4.1 De vennootschap heeft tot doel:

 % het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

 % het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere

vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de

jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

3, Kapitaal en vennoten

Artikel 5 Kapitaal

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDHRD EURO (S 18.600,00.).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde die elk één/honderdste (1/100ste) van het geplaatst kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6 Vennoten

6,1 Het aantal vennoten is onbeperkt.

6,2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

6.3 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

6,4 Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep

van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap:

6.5 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin

hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

6.6 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft van de architect-vennoten die bovendien

drie vierde 'van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien

slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

6.7 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect

28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Ë~~risc~

Staatsblad

Luik B - vervolg

betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de

kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteit(en) dan wel maatschappelijk doel.

6.8 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep

van architect is te aanzien.

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

C. AANDE]LEN EN STEMRECHTEN

Artikel 7 Aandelen

7.1 In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen

gehouden, waarin wordt aangetekend:

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

b. de gedane stortingen;

c. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) / raad van bestuur en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

7.2 De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de raad van bestuur aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

7.3 De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

7.4 Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening

Luik B - vervolg

gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

7.5 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

7.6 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van

Voor-

behouden

aan het

i elgisoh

Staatsblad

i

L Luik B - vervolg

Voorbehouden aan het architect is te aanzien.

Belgisch Staatsblad Artikel 8 Overdracht van aandelen

 R\>--- 8.1 Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

8.2 De overdracht van de aandelen moet gebeuren rekening houdende met artikel 2 § 2in fine van de Wet van 20 februari 1939 en met artikel 9.2. van de aanbeveling van 27 april 2007 betreffende de uitoefening van het beroep van architekt door een rechtspersoon.

8.3 Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

8.4 De aandelen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en Legatarissen voor zover voldaan is aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Artikel 9 Onverdeeldheid

9.1 De aandelen zijn ondeelbaar.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

9.2. Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

Artikel 10 Stemrechten

10.1 Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of

onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

10.2 Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard,

kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

D. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 11 Algemene Bepalingen

De raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter of de bestuurder die als zodanig optreedt, telkens wanneer dit wordt vereist door het belang van de vennootschap of wanneer twee bestuurders erom verzoeken.

Die uitnodiging vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de vergadering.

Behoudens wanneer het bewijs wordt geleverd van een dringende noodzakelijkheid of voorafgaandelijk een andere procedure wordt goedgekeurd, worden de uitnodigingen bij een aangetekende brief rondgestuurd minstens acht kalenderdagen v66r de vooropgestelde datum.

Indien alle bestuurders aanwezig zijn of worden vertegenwoordigd bij een volmacht die de agenda vermeldt, moet geen bewijs worden geleverd van de uitnodigingen.

De raad kan slechts rechtsgeldig beraadslagen en beslissen indien de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge



,

Luik B - vervolg

meerderheid van de leden aanwezig is of wordt vertegenwoordigd.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij eventuele gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend, behoudens indien de raad van bestuur slechts bestaat uit twee leden

Een bestuurder mag, bij volmacht, slechts één van zijn collega's vertegenwoordigen indien de raad uit minder dan vijf leden bestaat. Hij mag twee collega's vertegenwoordigen indien er meer dan vijf bestuurders zijn.

Indien de raad van bestuur slechts uit twee leden bestaat, moeten deze steeds persoonlijk aanwezig zijn in de raad en is het in dit geval verboden

gebruik te maken van een Iedere bestuurder telekopie, telexbericht

schriftelijk document

vertegenwoordigen en in raad.

volmacht.

kan één van zijn collega's per brief, telegram, of enig ander communicatiemiddel dat door een wordt ondersteund, machtigen om hem te zijn plaats te stemmen op een vergadering van de

Wanneer een raad minstens vijftien dagen na een vergadering waarop het vereiste quorum niet werd bereikt, bijeenkomt, dan kan deze rechtsgeldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige bestuurders, voorzover het bewijs wordt geleverd dat de uitnodigingen voor die twee vergaderingen werden rondgestuurd bij aangetekende of gewone brief, maar in dat laatste geval met bericht van ontvangst door de bestemmeling in eigen persoon.

Indien op een vergadering van de raad waarop het vereiste quorum om rechtsgeldig te beraadslagen is bereikt, één of meer bestuurders zich onthouden krachtens artikel 60 van de Vennootschappenwet, worden de besluiten rechtsgeldig genomen bij meerderheid van de overige aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad.

De besluiten van de raad van bestuur kunnen ook door een schriftelijk akkoord genomen worden, voorzover dit door de wet is toegelaten.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in notulen, ondertekend door de meerderheid van de leden die aanwezig waren bij de beraadslaging en de stemming. De lasthebbers tekenen bovendien voor de verhinderde of afwezige leden die zij vertegenwoordigen.

Artikel 12 Dagelijks Bestuur De raad kan het dagelijks ervan in het kader van dat bestuur

vertegenwoordiging hetzij

één of meer van zijn leden, die al of niet de titel van gedelegeerd bestuurder voeren, hetzij aan één of meer bezoldigde lasthebbers gekozen onder zijn leden.

Met uitzondering van de zogenaamde dubbele handtekeningclausules zijn de beperkingen van hun vertegenwoordigingsmacht met betrekking tot het dagelijks bestuur niet tegenwerpbaar aan derden, zelfs indien zij worden bekendgemaakt.

De raad kan eventueel ook een directiecomité instellen, waarvan hij de samenstelling en de bevoegdheden bepaalt.

De hiervoor vermelde organen en functionarissen kunnen in het kader van hun bevoegdheden en onder hun verantwoordelijkheid bijzondere volmachten verlenen aan lasthebbers.

De bovenvermelde delegaties en volmachten kunnen steeds worden herroepen.

Voormelde volmachten zijn slechts toegestaan voor zover het handelingen en verrichtingen betreft die geen onverenigbaarheid met de deontologie van het beroep van architekt tot gevolg hebben.

Enkel de raad van bestuur is bevoegd om de vergoedingen te bepalen die verbonden zijn aan de uitoefening van de hiervoor vermelde delegaties.

bestuur van de

vennootschap delegeren aan

en de

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

e gist

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 13 Bestuursorgaan

13.1 De vennootschap wordt bestuurd door drie of meerdere

bestuurders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap:

Wanneer op een algemene vergadering van de aandeelhouders wordt vastgesteld dat deze uit niet meer dan twee aandeelhouders bestaat, kan de samenstelling van de raad van bestuur zich beperken tot twee leden en dit totdat de gewone algemene vergadering volgend op de vaststelling met alle rechtsmiddelen dat er meer dan twee aandeelhouders bestaan, plaatsvindt. De opdracht van de bestuurders wordt gratis uitgeoefend, behoudens indien de algemene vergadering beslist hen een vergoeding toe te kennen.

13.2 Een stagiair kan slechts bestuurder zijn in de vennootschap

waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

13.3 Elke bestuurder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving

op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en - zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel 14 Bevoegdheden

14.1 De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te

verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

14.2 De raad van bestuur kan bijzondere of beperkte machten voor

bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

14.3 Bij wijze van uitzondering kan de raad van bestuur volmachten

verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel 15 Vertegenwoordiging

15.1 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

15.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

15.3 Indien ingevolge het overlijden van bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect

Luik B - vervolg

blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20

februari 1939 op de bescherming van de titel architect is te aanzien.

15.4 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een

bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de bestuurder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe bestuurder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eig en rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

15.5. Behoudens in geval van delegatie of bijzondere volmachten en onverminderd de in vorig artikel vermelde delegaties, wordt de vennootschap in het algemeen en meer in het bijzonder bij alle gerechtelijke en

administratieve voorzieningen, zij het als eiser of als bij alle rechtshandelingen en volmachten, waaronder overheids- of ministerieel ambtenaar betrokken is, rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders waaronder steeds de gedelegeerd bestuurder. verweerder, alsook deze waarbij een in het algemeen samen optredend,

De uitgiften van en uittreksels uit de besluiten van de raad van

bestuur - alsook, voor zover de wet dit toestaat, deze van en uit de besluiten van de algemene vergadering - worden ondertekend conform voorgaand lid.

E. CONTROLE EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16 Controle

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris

en van het beroep van

Voor-

behouden

aan het

I~éíg~scTi

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

, è.

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad vereisen of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders voor een termijn van drie jaar.

Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervalt.

De bezoldiging van de commissaris(sen) wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Artikel 17 Algemene vergadering

17.1 De bestuurder is verplicht de algemene vergadering bijeen te

roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

17.2 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle

beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de bestuurders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

17.3 Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen

de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

17.4 Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen

op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

F. BOEKJAAR, JAARREKENING, JAARVERSLAG, WINSTVERDELING EN RESERVES Artikel 18 Bijeenkomst - Bijeenroeping

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op éénendertig maart zeventien uur; indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

Bijeenroeping -- Toezending van de stukken - schriftelijke besluitvorming

De bijeenroeping van de algemene vergadering en het toezenden van de stukken vindt plaats overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Artikel 19 - Bureau Algemene Vergadering

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de persoon gekozen zoals aangeduid hiervoor.

De voorzitter stelt een secretaris aan die hij vrij kan kiezen ook



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

a` a

Voorbehouden aan het Belg

Staatsblad

Luik B - vervolg

buiten de aandeelhouders.

De vergadering kiest, indien gewenst, één of meerdere stemopnemers. Deze personen vormen het bureau.

Artikel 20 -- Verloop Algemene Vergadering

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden. Het bureau verifieert deze aanwezigheidslijst, maar de algemene vergadering besluit over de geldigheid van haar samenstelling.

De beslissingen op een algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen, behoudens bij de bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen waar de beslissingen genomen worden volgens de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Verdaging jaarvergadering

De raad van bestuur heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Vraagrecht

De bestuurders geven antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van dien aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeelhouders of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag. Zij hebben het recht ter algemene vergadering het woord te voeren in verband met de vervulling van hun taak.

Notulen en afschriften

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die erom verzoeken.

Er wordt een speciaal register gehouden waarin de notulen van de algemene vergaderingen worden bijgehouden.

Behalve wanneer besluiten van de algemene vergadering bij authentieke akte moeten vastgelegd worden, moeten de afschriften voor derden worden ondertekend door een bestuurder.

Artikel 21 - Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 22 - Winstbesteding

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en nadat overgegaan is tot kapitaalaflossing, de uitkering van een eerste dividend ad één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal, welk dividend toekomt aan de niet afgeloste aandelen, elk voor een gelijk deel.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de

Luik B - vervolg

activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet-afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Interimdividend

De raad van bestuur kan, op eigen verantwoordelijkheid, een interimdividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

G. SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS

ARCHITECT

Artikel 23 Schorsing

23.1 In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal,

voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 24 Schrapping

24.1 In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal

onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

H. ONTBINDING-VEREFFENING

Artikel 25 Ontbinding

25.1 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld

aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

25.2 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met

inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

25.3 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende

opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

25.4 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden,

niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 26 Vereffening

26.1 Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het

Wetboek van Vennootschappen, dan worden de bestuurder(s) die op het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

elgis`cïi

Staatsblad

,

Voor-

behouden

aan het

r` if§lsaFi Staatsblad

Luik B - vervolg

tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffenaar(s).

vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

26.2 Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep

van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

26.3 De vereffening kan pas afgesloten worden indien ex geen lopende

opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de dopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

I. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 27 Wijziging van de statuten

27.1 Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de

voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

27.2 Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient

aangetoond te worden dat aan alle vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en bestuurders is voldaan.

Artikel 28 Verzekering

28.1 Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke

en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

28.2 De bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen

alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders / bestuurders en leden van het Bestuurscomité hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel 29: Enige in de stukken op te nemen vermeldingen

29.1 Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten

alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een cooperatieve vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord "rechtspersonenregister" of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening

is.

29.2 Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de

vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel 30 Transparanti.everplichtingen tegenover de Orde van

Architecten en vrijwaring van de belangen van derden

."

. 



Voor- Luik B - vervolg

behouden 30.1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van

aan het nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

BéÏ 1 WW De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

Staatsblad 30.2 De bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten zal

onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

30.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld

aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 31 Vrijwaring van de belangen van derden

31.1 Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

31.2 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s) /bestuurder(s), zal de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) I bestuurder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

31.3 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid,

onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder /bestuurder van de

vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te

zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel 32 Deontologie

32.1 De architect-rechtspersoon, haar vennoten, bestuurders en

mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

32.2 De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen

betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zi'n of





Annexes du Moniteur belge

28/08/2012



r Y " ,

s, e

Voorbehouden aan het rEeSgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

C. OVERGANGSMAATREGELEN.

Eerste boekjaar - jaarvergadering.

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de

vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op

éénendertig december tweeduizend dertien.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend veertien,

overeenkomstig de statuten.

Benoeming van de zaakvoerder.

De algemene vergadering beslist vervolgens met éénparigheid van

stemmen om als zaakvoerder te benoemen en om in deze functie aan te duiden:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

b. te benoemen tot deze functie:

De heer DELORGE Tom Marcel, echtgenoot van mevrouw MOTTEN Deborah, wonende te 3800 Sint-Truiden, Romeinseweg-Bristem 35, die verklaart burgerlijk ingenieur-architekt te zijn en ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architekten en die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld véér de ondertekening van de oprichtingsakte.

Te nemen beslissing aangaande de bezoldiging van de zaakvoerder.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Benoeming van een commissaris.

Er wordt beslist geen commissaris te benoemen, gezien uit de cijfers van het financieel plan blijkt dat de onderneming de criteria tot benoeming van een commissaris niet overschrijdt.

Volmacht.

De oprichters stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsmede alle formaliteiten inzake aansluiting van de vennootschap en haar vennoten bij de sociale verzekeringskas te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, met name aan de heer Guido ANDRENSEK, accountant-belastingconsulent, wonende te 3620 Lanaken, Vlootgracht 5.

BEVESTIGING VAN IDENTITEIT

De notaris bevestigt dat de identiteit van de comparanten hem werd aangetoond aan de hand van hun identiteitskaart.

GEDEELTELIJKE VOORLEZING

De volledige akte werd door de instrumenterende notaris toegelicht en

, `

" ' 11

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch het staat comparanten steeds vrij aan de notaris bijkomende uitleg te vragen over om het even welke bepaling van deze akte, alvorens de akte te ondertekenen.

Staatsblad Comparanten erkennen een volledige voorlezing te hebben gekregen van al hetgeen voorafgaat, en verklaren dat inzonderheid hun hierboven vermelde identiteitsgegevens volledig en correct zijn.

Ae instrumenterende notaris deelt comparanten vervolgens mede dat de akte integraal zal worden voorgelezen indien minstens één van hen hierop prijs stelt, alsook indien minstens één van hen van oordeel is dat het ontwerp van deze akte hem of haar niet tijdig is meegedeeld voorafgaandelijk het verlijden ervan.

Hierop verklaren alle comparanten dat zij van oordeel zijn dat zij het ontwerp tijdig v66r het verlijden van de akte hebben ontvangen, dat zij hiervan kennis hebben genomen, en op een volledige voorlezing van de akte dan ook geen prijs stellen. Alle wijzigingen die werden of nog zullen worden aangebracht aan het ontwerp van de akte worden steeds integraal voorgelezen.

TEGENSTRIJDIGE BELANGEN - ONEVENWICHTIGE BEDINGEN

De comparanten erkennen dat hen door de notaris gewezen werd op het recht dat elke partij de vrije keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman, in het bijzonder wanneer tegenstrijdige belangen of onevenwichtige bedingen worden vastgesteld.

De comparanten hebben hierop verklaard dat zich hier volgens hen geen tegenstrijdigheid van belangen voordoet en dat zij alle bedingen opgenomen in onderhavige akte voor evenwichtig houden en aanvaarden.

TAKS OP GESCHRIFT

Betaald vijfennegentig euro (B 95,00) op aangifte van notaris Philip Odeurs te Sint-Truiden.

WAARVAN AKTE

Opgemaakt en verleden te Sint-Truiden.

En na toelichting en gehele of gedeeltelijke voorlezing zoals hoger vastgesteld, hebben alle comparanten deze akte , waarvan zij bevestigen het ontwerp tijdig te hebben ontvangen en hiervan kennis te hebben genomen, getekend met ons, notaris.

Samen neergelegd: expeditie akte



Annexes du Moniteur belge

28/08/2012



Coordonnées
TOM DELORGE BURGERLIJK INGENIEUR-ARCHITEKT

Adresse
ROMEINSEWEG-BRUSTEM 35 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : Brustem
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande