TONEELGROEP PLAN B

Association sans but lucratif


Dénomination : TONEELGROEP PLAN B
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.675.219

Publication

07/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Toneelgroep Plan B

Statuten van de vzw

Hierna genoemde personen, allen van Belgische nationaliteit :

Rudi Bagusat, Buntgrasstraat 7, 3600 Genk, geboren op 8 mei 1979 te Genk;

Hans Schepers, kievitstraat 38, 3600 Genk; geboren op 17 augustus 1987 te Genk;

Tom Vandebroek, De Vroente 14, 3600 Genk, geboren op 15 november 1983 te Genk;

Martin Dudek, Landwaartslaan 75, 3600 Genk, geboren op 17 september 1983 te Genk;

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten de volgende zijn :

werkende leden. De rechten en plichten van niet-werkende leden wordt geregeld in het reglement van inwendige orde. Het aantal leden is onbeperkt.

· Art. 6. par. 1. Nieuwe werkende en niet-werkende leden kunnen aanvaard worden op hun mondeling of schriftelijk verzoek aan de raad van beheer.

· Art. 6. par. 2. Men verwerft het lidmaatschap na aanvaarding door de raad van beheer en eventueel na betaling van de bijdrage die jaarlijks door de raad van beheer wordt bepaald.

· Art. 6. par. 3. De raad van beheer beslist, met eenvoudige meerderheid van stemmen, zonder verhaal voor de kandidaat en zonder gehouden te zijn, zijn beslissing te motiveren.

· Art. 7. par. 1. Zowel de werkende als de niet-werkende leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken.

· Art. 7. par. 2. Het lidmaatschap neemt een einde:

a) door vrijwillig ontslag, schriftelijk medegedeeld aan de raad van beheer;

b) door vrijwillig ontslag, dat geacht zal worden gegeven te zijn één maand nadat het lid mondeling of schriftelijk in gebreke werd gesteld zijn bijdrage te betalen (indien van toepassing);

c) door uitsluiting, waartoe besloten wordt door de algemene vergadering, zonder verhaal voor het lid en zonder gehouden te zijn, zijn beslissing te motiveren.

algemene vergadering

· Art. 3. De vereniging heeft tot doel de door alle wettelijke middelen alles wat het Nederlandstalig toneel kan bevorderen te activeren, te steunen en aan te moedigen. De vereniging staat buiten en boven alle politieke strekkingen.

· Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

· Art. 5. De vereniging omvat werkende leden, hierna genoemd lid, ten getale van tenminste drie, en niet-

· Artikel 1. De vereniging heeft de naam : " Toneelgroep Plan B ", v.z.w.

· Art. 2. De zetel is gevestigd te Buntgrasstraat 7 3600 Genk. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Toneelgroep Plan B

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306667*

(afgekort) : Plan B

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Buntgrasstraat 7

0541675219

3600

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Genk

Griffie

Neergelegd

05-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

· Art. 8. par. 1. De vereniging wordt beheerd door de raad van beheer, samengesteld uit minstens drie werkende leden, waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

· Art. 8. par. 2. De beheerders worden minstens om de drie jaar verkozen uit de werkende leden, door de algemene vergadering, volgens het reglement van inwendige orde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

· Art. 8. par. 3. Indien tussentijds een einde komt aan een beheersmandaat kunnen de overige beheerders in vervanging voorzien.

· Art. 8. par. 4. Het bestuur vergadert zo dikwijls de voorzitter of twee andere bestuursleden dit gewenst achten.

· Art. 9. par. 1. Het bestuur is, mits met goedkeuring van de algemene vergadering, bevoegd tot het afsluiten van overeenkomsten van geldleningen, kopen, vervreemden, bezwaren of verhuren van registergoederen, het sluiten van overeenkomsten waarbij de vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een derde verbindt, het aangaan van dadingen.

· Art. 9. par. 2. De raad van beheer kan leden tijdelijke schorsen als deze de statuten en/of het reglement van inwendige orde van de vereniging schaden.

· Art. 10. par. 1. Het verenigingsjaar loopt van een augustus tot en met een en dertig juli van het daarop volgende jaar.

· Art. 10. par. 2. Het bestuur brengt op een algemene vergadering binnen zes maanden na afloop van het verenigingsjaar, behoudens verlenging van deze termijn door de algemene vergadering, zijn jaarverslag uit en doet rekening en verantwoording over zijn in het afgelopen boekjaar gevoerd beleid.

· Art. 10. par. 3. De beslissingen van de raad van beheer worden opgenomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

· Art. 11. par 1. De raad van beheer moet jaarlijks de budgeten en de rekeningen ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorleggen.

· Art. 11. par 2. Jaarlijks, uiterlijk zes maanden na afloop van het verenigingsjaar wordt een algemene vergadering  de jaarvergadering gehouden. In de jaarvergadering komen onder meer aan de orde:

a. het jaarverslag en de rekening en verantwoording bedoeld in artikel 10.

b. voorziening in eventuele vacatures.

c. voorstellen van het bestuur of de leden, aangekondigd bij de oproeping voor de vergadering.

· Art. 11. par 3. Andere algemene vergaderingen worden gehouden zo dikwijls het bestuur dit wenselijk oordeelt.

· Art. 11. par 4. Voorts is het bestuur op schriftelijke verzoek van tenminste vijf leden verplicht tot het bijeenroepen van een algemene vergadering op een termijn van niet langer dan vier weken. Indien aan het verzoek binnen een maand geen gevolg is gegeven kunnen de verzoekers zelf tot de bijeenroeping overgaan.

· Art. 12. par. 1. De raad van beheer oefent alle machten uit, behalve deze die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

· Art. 12. par. 2. Toegang tot de algemene vergadering hebben alle leden van de vereniging en ereleden.

· Art. 12. par. 3. Uitsluitend aan leden die niet geschorst zijn, komt het recht te stemmen over zaken en personen. Ereleden hebben ten aanzien van zaken een adviserende stem.

· Art. 13 par. 1. De algemene vergaderingen worden geleid door de voorzitter van de vereniging. Ontbreekt de voorzitter dan treedt één der andere bestuursleden, door het bestuur aan te wijzen als voorzitter op. Wordt ook op deze wijze niet voorzien in het voorzitterschap, dan voorziet de vergadering zelf daarin.

· Art. 13 par. 2. Van het verhandelde in elke vergadering worden door de secretaris of een ander door de voorzitter daartoe aangewezen persoon notulen waarin opgenomen de volledige en letterlijke tekst van de genomen besluiten, gemaakt, die door de vergadering worden vastgesteld en door de voorzitter en de notulist worden ondertekend.

· Art. 13 par. 3. Een beslissing van de algemene vergadering is vereist in de volgende gevallen :

a) wijziging van de statuten;

b) goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

c) benoemen en afzetten van beheerders;

d) ontbinden van de vereniging;

e) uitsluiten van leden.

· Art. 14. De algemene vergadering vergadert minstens éénmaal per jaar. De leden worden minimum zeven dagen op voorhand schriftelijk door de voorzitter en de secretaris uitgenodigd in naam van de raad van beheer. De agenda wordt op de uitnodiging vermeld.

· Art. 15. Een bijzondere algemene vergadering kan worden gehouden telkens de raad van beheer dit nuttig oordeelt of door schriftelijke aanvraag aan de raad van beheer door één vijfde van de werkende leden.

· Art 16.

1. Voorzover de statuten of de wet niet anders bepalen worden alle besluiten van de algemene vergadering genomen met volstrekte meerderheid van uitgebrachte stemmen.

2. Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht.

3. Over zaken wordt mondeling, over personen bij ongetekende gesloten briefjes gestemd.

4. Indien bij een verkiezing van personen niemand de volstrekte meerderheid heeft verkregen, heeft een tweede stemming plaats tussen de twee personen, of zo meer verkiezingen betreft, van tweemaal zoveel personen als

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

verkozen moeten worden, die bij de laatste stemming de meeste stemmen hebben verkregen. Indien tengevolge van een gelijk aantal op hen uitgebrachte stemmen meer personen in aanmerking komen, heeft tussen dezen een herstemming plaats. Bij herstemming wordt gekozen bij betrekkelijke meerderheid van stemmen.

5. Bij staking van stemmen over zaken wordt het voorstel geacht te zijn verworpen.

6. Bij staking van stemmen over personen beslist het lot.

· Art. 16. De algemene vergadering beslist geldig, op voorwaarde dat twee derden van de leden van de vereniging aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van de artikelen 8(1), 12(2), en 20(3) van de wet van 27 juni 1921. De algemene vergadering kan beslissen over niet-geagendeerde punten, behoudens een wijziging van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

· Art. 17. Alle beslissingen, genomen door de algemene vergadering, worden opgenomen in een verslagboek, getekend door twee beheerders en aan de leden ter kennis gebracht door een schrijven van de voorzitter of de secretaris van de raad van beheer. Alle beslissingen zullen ook ter inzage liggen bij de secretaris, opdat derden kennis zouden kunnen nemen van de door de algemene vergadering genomen beslissingen.

· Art. 18. Huishoudelijk reglement

1. De algemene vergadering kan een huishoudelijk reglement vaststellen.

2. Het huishoudelijk reglement mag niet in strijd zijn met de wet, noch met de statuten.

· Art. 19. In alle gevallen waarin de wet, de statuten en het reglement niet voorziet, beslist het bestuur.

· Art. 20. par. 1. Bij ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid.

· Art. 20. par. 2. Het batig saldo van de vereffening zal overgedragen worden aan een caritatieve niet-confessionele instelling met of zonder erkenning van rechtswege.

· Art. 21. Voor alles waarin in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

(1) Artikel 8. De algemene vergadering kan over de wijziging in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder vermeld in de oproepingsbrief en wanneer 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van 2/3 der stemmen. Echter, wanneer de wijziging één der doeleinden betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt. Zijn 2/3 van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; deze kan beraadslagen, welk het aantal aanwezige leden ook zij, deze beslissing moet echter door een burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

(2) Artikel 12. Aan elk lid ener vereniging zonder winstgevend doel staat het vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de beheerders. Elk lid, dat de door hem verschuldigde bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van 2/3 der stemmen uitgesproken worden. Het lid, dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen, tenzij het anders is bepaald door de statuten.

(3) Artikel 20. De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer 2/3 van haar leden aanwezig zijn. Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt geldig beraadslaagd, welk het aantal aanwezige leden ook zij. Geen beslissing wordt aangenomen, zo zij niet de meerderheid der 2/3 van de aanwezige leden verenigt. Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen door een vergadering waarop niet 2/3 van de leden aanwezig zijn, moet door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

Coordonnées
TONEELGROEP PLAN B

Adresse
BUNTGRASSTRAAT 7 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande