TOP-EVENTS

Association sans but lucratif


Dénomination : TOP-EVENTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.763.194

Publication

07/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen, allen van de Belgische nationaliteit,

is overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort v.z.w.) op te richten, onder de volgende voorwaarden:

TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam  vzw Top-Events .

Art. 2. De v.z.w. heeft als maatschappelijke zetel Ringlaan 28B te 3560 Lummen, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Hasselt.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant

acht voor de stimulatie van de culturele interesse van de bevolking, zowel administratief

te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen een gespecialiseerd publiek, vlaams, waals zowel als buitenlands ter bevordering van een culturele informatie uitwisseling en uitstraling Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kunnen eveneens optreden als uitgeven van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden en zelf als

Statuten

" de Heer Nik Manshoven, geboren op 29/08/1988 te Herk de Stad en wonende te Ringlaan 28B 3560

Lummen

" de Heer Robin Laveren, geboren op 01 /09/1988 te Diest en wonende te Heidestraat 11 3560 Linkhout de Mevrouw Marga Huybrecht , geboren op 29/09/1991 te Jette en wonende te Ringlaan 28B 3560 Lummen

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : vzw Top-Events

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ringlaan 28 B

*15307655*

Luik B

3560

België

0629763194

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lummen

Griffie

Neergelegd

04-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vertegenwoordiger optreden.

Art.4. De v.z.w. mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de v.z.w. en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden of van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit ...). De v.z.w. kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

TITEL II: LEDEN

Art.5. De vereniging telt minimum 3 leden. Om lid te kunnen worden moet men met betrekking tot het evenement gebeuren in de breedste zin van het woord een bepaald gezag genieten. De aanvaarding van een nieuw lid gebeurt door unanieme goedkeuring van de leden en het nieuwe lid dient door tenminste 2 leden voorgedragen te worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art.6. De jaarlijks verschuldigde lidmaatschapsbijdrage bedraagt maximaal 250 euro.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Art.7. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door een van de ondervoorzitters of indien ze allen afwezig zijn door de oudste aanwezige bestuurder.

Art.8. De oproeping voor de algemene vergadering gebeurt schriftelijk (per gewone post of via e- mail), minstens acht dagen voor de vergadering plaats vindt, door de voorzitter of twee leden van de Raad van Bestuur. De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de vergadering;

Art.9. Een lid dat niet aanwezig kan zijn, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Art.10. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders over wordt beslist door de wet of door de statuten. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art.11. De Algemene Vergadering is bevoegd voor :

" de goedkeuring en aanpassing van de statuten;

" de (her)benoeming en afzetting van de bestuurders;

" het verlenen van kwijting aan de bestuurders of het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer;

" de (her)benoeming van de commissaris(sen);

" de goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting;

" de goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging en de benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van een vrijwillige ontbinding;

" de bestemming van de activa van de vereniging naar aanleiding van een mogelijke ontbinding

" de beslissing tot uitsluiting van een lid;

" alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Art.12. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bekend gemaakt door een verslag, opgesteld door de secretaris, dat binnen de 50 dagen wordt bezorgd aan alle leden.

Art.13. De Algemene Vergadering komt samen op een door de Raad van Bestuur te bepalen dag en uur binnen de eerste vier maanden volgend op het einde van het boekjaar.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR, ORGAAN VAN DAGELIJKS BESTUUR EN

VERTEGENWOORDIGING

Art.14. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 3 leden. Hij wordt (her)benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van maximaal 4 jaar, waarbij om de twee jaar de helft van de Raad van Bestuur wordt vervangen, naar discretionaire keuze van de Algemene Vergadering. Uittredende leden kunnen zich herkiesbaar stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art.15. Een mandaat van lid van de Raad van Bestuur kan vroeger beëindigd worden als men geen lid meer is, bij afzetting door de Algemene Vergadering, bij goedkeuring van een ontslagaanvraag door de Algemene Vergadering of bij overlijden.

Art.16. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De Raad van Bestuur kan nog andere functies hieraan toevoegen.

TITEL VII: VARIA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art.17. Al wat door de wet of door de statuten niet is voorbehouden aan de Algemene Vergadering valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. De raad kan onder meer,

zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door de raad aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verweerder.

De raad mag alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; bankrekeningen openen; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen, zoals het opvragen van gelden.

Art.18. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, voor zover tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien de raad voor een tweede maal bijeenkomt zonder dat het vereiste aantal leden is opgekomen, kan de raad, ongeacht het aantal van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, geldig beslissen over de punten die voor de tweede maal op de agenda staan. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

Art.19. De daden van beheer van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzonder volmacht heeft verleend betreffende die daden. De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks beheer van de vereniging en/of bepaalde bevoegdheden vermeld in artikel 17 overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een derde, al dan niet lid. De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur.De leden van de Raad van Bestuur nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

TITEL VI: LOOPTIJDEN, PERIODES EN EINDE VAN DE V.Z.W. Art.20. De v.z.w. wordt opgericht voor onbepaalde duur;

Art.21. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december behalve voor het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar.

Art.22. Bij de ontbinding is de belangeloze bestemming van het vermogen de bestemming aan een doel, gelijkaardig aan dat van deze v.z.w.

Art.23. Worden benoemd als eerste bestuurders door de Algemene Vergadering van 29 april 2015 te Lummen:

" de Heer Nik Manshoven , geboren op 29/08/1988 te Herk de Stad; Secretaris

" de Heer Robin Laveren, geboren op 01 /09/1988 te Diest; Voorzitter

" de Mevrouw Marga Huybrecht, geboren op 29 /09/1991 te Jette; schatbewaarder

Coordonnées
TOP-EVENTS

Adresse
RINGLAAN 28, BUS B 3560 LUMMEN

Code postal : 3560
Localité : LUMMEN
Commune : LUMMEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande