UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS-MAASMEC,AFGEKORT : UNIZO MAASMECHELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS-MAASMEC,AFGEKORT : UNIZO MAASMECHELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.043.114

Publication

18/12/2013
ÿþ RMOD 22

z{ : In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u V



Vo, behoi aan Belg Staats

Neergelegd ter gratie der

rechtbank y. koophandel ts TONGEREN

0 6 -12- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

~----~----

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 414.043.114

Benaming

(voluit) : UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS MAASMECHELEN

(verkort): UNIZO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3630 MAfratECHELkN, Vrijthof 17

Onderwerp akte : ONTSLAG BESTUURDERS - WIJZIGING STATUTEN - BENOEMING NIEUWE BESTUURDERS

Heden, 11 september 2012

Op de zetel van de vereniging wordt de vergadering gehouden van de leden van de VZW Unie van

zelfstandige ondernemers Maasmechelen VZW, met maatschappelijke zetel te Maasmechelen, Heirstraat 228

Rpr Tongeren 414 043 114

AGENDA

De vergadering wordt voorgezeten door Guy Didden, die stelt dat de vergadering de volgende agenda heeft:

1.Ontslag bestuurders

2.Goedkeuring nieuwe statuten

3.Benoeming bestuurders

1.Ontslagen en benoemingen

-Het bestuur van UNIZO-Maasmechelen ontslaat mevrouw Tanja Riedel uit haar ambt als Pennigmeester en

uit het bestuur van UNIZO-Maasmechelen.

-Het bestuur van UNIZO-Maasmechelen ontslaat de heer Leenders Marc als bestuurslid van UNIZO-Maasmechelen

-Het bestuur van UNIZO-Maasmechelen ontslaat mevrouw Tsui Xaio-wei als bestuurslid van UNIZO-Maasmechelen

-Het bestuur van UNIZO-Maasmechelen ontslaat de heer Eric Bervoets als bestuurslid van UNIZO-Maasmechelen

2.Goedkeuring nieuwe statutenASTSTELLINGEN

De voorzitter zet uiteen of stelt vast dat:

1 De vergadering regelmatig is samengesteld gelet op het gegeven dat 2/3 van de leden op deze vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zodat zij geldig kan beraadslagen over de punten op de agenda.

Een statutenwijziging moet worden goedgekeurd met een meerderheid van 2/3 en de wijziging van het doel van 4/5 van de stemmen

2 De leden 15 dagen voor de algemene vergadering werden opgeroepen per gewone brief van 19 augustus

" 2012.

BESLUITEN

Eerste besluit:

De vergadering besluit tot de aanpassing van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met de,

bepalingen van de nieuwe VZW-wetgeving, zodat ze voortaan zullen luiden als volgt:

TITEL 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

1 A

MOD22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Naam

De vereniging draagt als benaming: "Unie van Zelfstandige Ondernemers -- Maasmechelen", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "UNIZO  Maasmechelen", VZW.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetei.

In iedere communicatie wordt daarnaast altijd het voorgeschreven UNIZO-logo gebruikt. Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Heirstraat 228

3630 Maasmechelen,

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente Maasmechelen te verenigen, te informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen. Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

In haar structuur waarborgt de vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve zelfstandige ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Elke zelfstandige ondernemer die met eigen middelen en op eigen risico een onderneming leidt, hoort thuis binnen de organisatie. Starters, jonge ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije beroepen, actief op de lokale, de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen bij UNIZO terecht. De sector en de grootte van de onderneming zijn hieraan ondergeschikt. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd, geografische spreiding en origine.

Artikel 4: Autonomie

De vereniging beschikt over een volstrekte juridische zelfstandigheid om op gemeentelijk vlak de in artikel 3 vermelde doelstellingen na te streven en te verwezenlijken en handelt terzake op eigen uitsluitende verantwoordelijkheid.

Artikel 5: Band met UNIZO

De vereniging is aangesloten bij de Unie van Zelfstandige Ondernemers, afgekort UNIZO, VZ.W. met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Spastraat 8 (hierna verder genoemd 'UNIZO'.

Artikel 6: Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL II: LEDEN

Artikel 7

De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden. Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de

b

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid.

Om werkend lid te kunnen zijn moeten de natuurlijke personen of rechtspersonen de jaarlijkse UNIZO-ledenbijdrage, vastgesteld door UNIZO-nationaal, hebben betaald.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit die de jaarlijkse UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen. Door het betalen van het lidmaatschapsgeld bij de Unie van Zelfstandige Ondernemers, afgekort UNIZO vzw, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Spastraat 8, zijn deze leden automatisch toegetreden lid van UNIZO-Maasmechelen.

Een lijst waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgaaf, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Aile leden, en ook de toegetreden leden kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt ook een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b_t_ het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon, die als werkend lid tot de vereniging wil toetreden, moet door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Het verzoek tot toetreding moet gericht worden aan de voorzitter van de raad van bestuur, die op zijn beurt de raad van bestuur op de hoogte brengt.

De stemming over de kandidatuur gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige stemgerechtigden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim-

De motieven waarom een kandidaat niet werd aanvaard, moeten niet meegedeeld worden aan de kandidaat. In de notulen wordt enkel vermeld dat de betrokken kandidaat ai dan niet is aanvaard, en met welke meerderheid van stemmen.

De voorzitter van de raad van bestuur deelt de uitslag mee aan de kandidaat, en dit binnen de veertien dagen na de beslissing.

Alle UNIZO-leden met een woonplaats en/of maatschappelijke zetel in de gemeente waar de VZW haar zetel heeft, kunnen op eenvoudig verzoek en voor de duur van hun lidmaatschap toetreden als toegetreden lid van de vereniging. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Zij kunnen in die hoedanigheid gebruik maken van de diensten die door de vereniging verstrekt worden.

Artikel 8: Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van een lid of de ontbinding van een lid rechtspersoon en wanneer het lid niet meer voldoet aan de voorwaarden waaronder het aanvaard werd, vanaf het ogenblik dat het betrokken lid per aangetekende brief op de hoogte werd gesteld dat het niet meer voldoet aan die voorwaarden.

Elk werkend lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

Artikel 9; Lidgeld

s

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Er kan aan de leden een bijdrage gevraagd worden. Die mag niet meer bedragen dan 2500,00 euro per jaar. Dit bedrag wordt jaarlijks geindexeerd. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt beschouwd ais ontslagnemend. Vervallen bijdragen blijven ook na de beëindiging van het lidmaatschap opeisbaar.

TITEL il

Artikel 10: Samenstelling  ontslag - benoeming

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkend leden van de algemene vergadering.

Om als UNIZO-bestuurder te kunnen worden benoemd moet men de UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald. Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer:

-een bestuurder op 1 september van het lopende jaar geen UNIZO-ledenbijdrage betaalde of

-een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van bestuur

zonder geldige reden of

-bij overlijden, afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke

redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 11: Samenstelling  ontslag - benoeming

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 12: Samenstelling -- ontslag - benoeming

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter (facultatief: één of twee ondervoorzitters en een secretaris).

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzitter van de gemeenteraad, OCMW-voorzitter, provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister.

UNIZO-voorzitters die deelnemen aan politieke verkiezingen worden voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim-voorzitter.

De UNIZO-voorzitter is dé eerste vertegenwoordiger van UNiZO. Hij of zij is loyaal aan UNIZO.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor, ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de ondervoorzitter van de ondernemersvereniging.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Artikel 13: Vergadering - besluitvorming

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van aile daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14: Vergadering - besluitvorming

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen aan een of meer personen. Indien van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden gespecifieerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur" wordt aanzien, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die wegens hun minder belang of wegens hun urgentie een onverwijide beslissing vragen die het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad,

Artikel 15: Vergadering - besluitvorming

Aile akten waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De rechtsvorderingen, zowel als eisende dan als verwerende partij, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd.

TITEL iil: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16: Vergadering - besluitvorming

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 17; Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 7 aanvaard werden. leder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 18: Tijdstip

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur in de maand oktober. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 19: Bijeenroeping

De werkende leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of e-mail die de agenda vermeldt.

Artikel 20: Besluitvorming

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 21: Notulen

~

MOD 2.2

Id

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegd modaliteiten.

TITEL: IV: BOEKJAAR  REKENINGEN - BEGROTING

Artikel 22

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet op de verenigingen zonder winstoogrnerk, en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar, datum waarop de rekeningen worden afgesloten.

De rekeningen worden voor goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar, vergezeld van een verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar.

Indien de algemene vergadering de rekeningen goedkeurt, gaat zij over de beraadsiaging en de stemming over de kwijting van de bestuurders.

TITEL: V: ONTBINDING

Artikel 23

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan het gewestelijk of regionaal verbond van UNIZO of bij gebreke daar van aan de VZW UNIZO (nationaal)

TITEL Vl: DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 24

De raad van bestuur mag een huishoudelijk reglement opstellen dat de toepassingsvoorwaarden van deze staturen vaststelt. Dit reglement en de wijzigingen ervan, moeten goedgekeurd worden door de algemene vergadering. Aan alle functie zijnde bestuurders wordt op hun aanvraag ontslag verleend. Zij bekomen kwijting over hun mandaat. In hun plaats worden tot bestuurder (her)benoemd voor een termijn die aanvangt op heden en eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering die zal gehouden worden in het jaar 2013:

Aantal Naam Adres RRNR

1 Didden Willem Rijksweg 203 bus 1, 3650 Lanklaar 57120232325

2Saveyn Claudine Jozef Smeetslaan 170, 3630 Maasmechelen 63033022426

3 Craybex Guy Europaplein 13, 3630 Maasmechelen 49030727778

4Deben Liesbet Vanlauwstraat 1, 3630 Maasmechelen 76031005006

5 Repriels Henri Heirstraat 228, 3630 Maasmechelen 55012018289

6Kusters Yolande Heirstraat 228, 3630 Maasmechelen 55012018289

7 Conings Ward Rijksweg 396, 3630 Maasmechelen 80102201706

8Schaubben Beatrijs Pauwengraag 26.3630 Maasmechelen 61010241240

9Demulder Stefan Hoenderstraat 5, 3630 Maasmechelen 70110636730

1ODiconstanzo Nadia Hoenderstraat 5, 3630 Maasmechelen 70110636730

11Warson Christel Olympialan 1416, 3630 Maasmechelen 70012235277

12Daniels Karel Rijksweg 648, 3630 Maasmechelen 62041640557

13Revinsek Johan p/a, UNIZO-Limburg, Maastrichtersteenweg 254/3, 3500 Hasselt 83102412102

14Frissen Stefan Sint Antoniusstraat 333631 Uikhoven Maasmechelen 85123026921

Opgemaakt in tweevoud te Maasmechelen op

(Handtekeningen)

De bestuurders, hierna in de raad van bestuur verenigd, hebben benoemd:

1.Tot voorzitter: Guy Didden

2.Tot ondervoorzitter: Guy Craybex

3.Tot secretaris: Claudine Saveyn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS-MAASMEC,AF…

Adresse
VRIJTHOF 17 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande