VANBOCKRYCK MATHIEU

Divers


Dénomination : VANBOCKRYCK MATHIEU
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 633.653.092

Publication

17/07/2015
ÿþx "

Mod Wani 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i i









Neergelegd ter gIIffIG der fAOhEliël]k v, loophendel Antwerpen, llid, Tongeren

0 7 -07- 2015

Do griErriiffie  1__

Ondernemingsnr : 3-3 _ 653 - 02 2_

Benaming

(voluit) : Vanbockryck Mathieu

(verkort) :

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : Leopold 111-straat 113 - 3724 Vliermaal - België

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de oprichtingsakte van 8 juni 2015

De ondergetekenden

1) de heer VANBOCKRYCK Mathieu Martin Johan, geboren op vijf februari negentienhonderd zevenenzestig, ongehuwd, wonende te 3724 Kortessem - Vliermaal, Leopold 111-straat 113;

2) mevrouw VANBOCKRYCK Kathy Nikita Maya, geboren op tien december negentienhonderd tweeënnegentig, ongehuwd, wonende te 3840 Borgloon, Sittardstraat 81 C004.

3) mevrouw MAGDELEYNS Liesbeth, geboren op achttien juli negentienhonderd zevenenzestig, ongehuwd,

wonende te 3500 Hasselt, Salamanderstraat4 bus 102,

verklaren hierbij een vennootschap te hebben opgericht waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

Artikel 1

De vennootschap is opgericht onder de benaming "VANBOCKRYCK Mathieu", In alle akten en andere

stukken die van de vennootschap uitgaan, moet de maatschappelijke benaming onmiddellijk voorafgegaan

of gevolgd worden door de woorden "Landbouwvennootschap", voluit geschreven of in de afkorting "LV".

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3724 Vliermaal, Leopold 111-straat 113.

Hij kan verplaatst worden naar iedere plaats in het Vlaamse en Hoofdstedelijk gewest bij besluit van de

algemene vergadering van de beherende vennoten en stille vennoten.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel:

- De uitbating van een fruitbedrijf;

- Het verrichten van alle land- en tuinbouwwerkzaamheden;

- Het uitvoeren van land- en tuinbouwwerkzaamheden zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden;

- De exploitatie van een landbouwbedrijf in de meest uitgebreide zin met inbegrip van alle activiteiten op gebied van akkerbouw, veeteelt, mestverwerking, aan- en verkoop van landbouw- en tuinbouwproducten, zonder dat deze opsomming beperkend is;

- De klein- en groothandel in, de handelsbemiddeling in en de import en export van levende dieren en van land- en tuinbouwproducten. Dit alles in de meest ruime betekenis van het woord.

De vennootschap mag tevens alle bewerkingen doen van industriële, commerciële en financiële aard, zowel in alle roerende als onroerende goederen, bij wijze van bezit en deelneming, die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking of de uitbreiding van het maatschappelijk doel, of hetzelfde kunnen vergemakkelijken en dit in de breedste zin.

Zij mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, voor haarzelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft. Zij kan de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf heden. Zij verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging bij de Rechtbank van Koophandel van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Onverminderd de rechterlijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden met naleving van de voorschriften, bepaald in artikel twintig van de statuten.

Artikel 5

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdvijftigduizend euro (EUR 150.000,00) en is verdeeld in duizend tweehonderd (1.200) aandelen op naam.

Indien er door één van de vennoten een inbreng wordt beloofd, dient deze volledig te worden gestort. Dit geldt eveneens bij overname van de aandelen. De overdrager heeft hoofdelijk verhaal op hem aan wie hij zijn aandeel heeft overgedragen en op de latere overnemers, ook voor eventuele schulden die zijn ontstaan door de overboeking in het register en niet tot op die dag volledig zijn gestort.

Artikel 6

De aandelen waarin het maatschappelijk kapitaal is verdeeld, kunnen slechts overgaan bij overlijden of overgedragen worden onder levenden; aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager, aan bloedverwanten in recht neerdalende lijn. Zij kunnen aan andere dan in het voorgaand lid bedoelde personen slechts overgaan of aangedragen warden met toestemming van alle beherende vennoten. Minderjarige niet-ontvoogde erfgenamen kunnen alleen de hoedanigheid van stille vennoot verkrijgen. In geen geval kan een aandeel door een rechtspersoon worden verkregen.

De overname van de aandelen geschiedt, bij gebreke aan minnelijke overeenkomst, tegen de prijs vastgesteld door de rechter mits inachtneming van het vermogen en rendement van de vennootschap. De rechter kan voor de betaling geen langere termijn toestaan dan één jaar. De verkrijger van de aandelen kan deze niet overdragen zolang de prijs van de overgenomen aandelen niet volledig is betaald.

RECHT VAN VOORKOOP

Elke overdracht onder levenden is onderworpen aan het recht van voorkoop van de beherende vennoten. Onverminderd de vrije overdracht van de aandelen binnen de perken van hierboven vermeld, moet de vennoot die aandelen wenst over te dragen, de andere vennoten in kennis stellen van de voorgenomen overdracht en de voorwaarden hiervan en dit binnen de maand, Het recht van voorkoop moet uitgeoefend worden binnen de twee maanden na de kennisgeving, bedoeld in voorgaand [id. Zijn er verscheidene vennoten dan worden de aandelen toegewezen in verhouding tot hun deelneming in het maatschappelijk kapitaal. Indien het recht van voorkoop niet voor het geheel of een deel van de betrokken aandelen uitgeoefend wordt, kan de voorgenomen overdracht van de niet in verkoop genomen aandelen op geldige wijze plaats hebben.

OVERNAMEPLICHT

Indien de overdracht wordt geweigerd of bij overlijden de hoedanigheid van de vennoot ontzegd, moet de vennoot of de vennoten die zich tegen de overdracht of overgang verzetten deze aandelen overnemen. AANDELENREGISTER

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin wordt aangetekend: de identiteit van elke vennoot, alsmede het geval van de hem toebehorende aandelen, de gedane stortingen, elke overdracht met datum, de overgang wegens overlijden of de toewijzing na verdeling met de datum. Deze vermeldingen worden gedagtekend en ondertekend door beherende vennoten en de rechtverkrijgenden. De overdrachten en toewijzingen kunnen niet tegen de vennootschap worden ingeroepen dan vanaf de datum van hun inschrijving in het register.

ledere vennoot of belanghebbende kan van dit register inzage nemen.

Artikel 7

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap. Bij uittreding zullen de verbintenissen overgaan naar degene die de aandelen overneemt, mits schrapping van de overdrager in de documenten die werden ondertekend vanaf oprichting. Andere verbintenissen gaan van rechtswege over naar degene die de aandelen overneemt.

NIEUWE VENNOTEN

Indien er zich nieuwe vennoten inkopen, ongeacht stille vennoot of beherend vennoot, zullen er onderling nieuwe bepalingen schriftelijk worden opgemaakt en bijgevoegd in de statuten.

VRIJWILLIG ONTSLAG

De beherende vennoten kunnen zodanig vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke opzegging te ondertekenen aan alle vennoten met een opzeggingstermijn van 12 maanden.

De vennootschap kan van die termijn afstand doen door een besluit dat genomen wordt door de algemene vergadering.

De aftredende vennoot blijft stille vennoot met de aandelen die hij in het maatschappelijk kapitaal heeft. GEDWONGEN ONTSLAG

De opdracht van een beherend vennoot kan slechts herroepen worden om gewichtige redenen mits akkoord van de andere vennoten.

VOLMACHT

De beherende vennoten kunnen zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde. Dit kan enkel een bloedverwant zijn in nederdalende lijn of diens echtgenoot. Dit mag niet meer dan één volmachthouder zijn per vennoot.

Artikel 8

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. De gewone algemene

w

vergadering van aandeelhouders of jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op 1 juni om 19u. Indien die dag een zaterdag of een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De oproeping gebeurt per brief toegezonden aan alle vennoten. De vergadering wordt voorgezeten door de oudste in leeftijd van de aanwezige beherende vennoten.

Elk aandeel geeft recht op één stem, Bij ontbinding of statutenwijziging, is het besluit van de algemene vergadering van rechtswege nodig.

Artikel 9

Met goedkeuring van de beherende vennoten kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, geheel te reserveren aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en aan hun aandelen toebedeeld in verhouding tot het aandeel die zij hebben in de vennootschap. Dit kan onderling gewijzigd worden zonder een statutenwijziging.

Artikel 10

De vennootschap wordt bestuurd door beherende vennoten. De duur van hun functie is gelijk aan de duur van de vennootschap, tenzij bij ontslag of ontzegd. Zij kunnen alle handelingen verrichten die nodig zijn of dienstig zijn voor de vennootschap, die, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Zij kunnen, in een afzonderlijk protocol, van elkaar onderscheiden bestuurstaken vastleggen. Zij zijn bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen jegens derden en in rechte.

Artikel 11

De vennootschap kan ontbonden worden door de wil van één der vennoten, mits akkoord van de andere vennoten.

Bij vereniging van alle aandelen in één hand, wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden. Deze persoon wordt dan benoemd tot vereffenaar. In andere gevallen zullen de vereffenaars benoemd worden door een beslissing van de algemene vergadering, valt er geen beslissing dan worden de vennoten die bij ontbinding in functie zijn als vereffenaars benoemd.

De vereffenaars hebben van rechtswege alle bevoegdheden tenzij de algemene vergadering anders besluit. Indien er meer zijn, kan door een beslissing van de algemene vergaring de vereffenaar alleen of gezamenlijk de vennootschap vertegenwoordigen.

BIJZONDERE BEPALING

De landbouwvennootschap opteert uitdrukkelijk voor de keuze van belastbaarheid in de vennootschapsbelasting.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Boekjaar  Jaarvergadering

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2015. De eerste jaarvergadering van de beherende

en stille vennoten zal worden gehouden in het jaar 2016.

2. Verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, eventueel aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eenmaal de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verworven, te worden bekrachtigd.

3. Beherende vennoten

Tot beherend vennoot wordt aangesteld voor de duur van de vennootschap, de heer Mathieu

VANBOCKRYCK, voornoemd.

4. Volmacht

Partijen geven aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap "Feniks Accountants", met adres te 1060 Brussel, Willem Tellstraat 59 B, ieder van hen bevoegd afzonderlijk op te treden en niet recht van indeplaatsstelling, een bijzondere volmacht om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle belastingadministraties, waaronder de BTW, alsook tegenover de kruispuntbank voor ondernemingen en het ondernemingsloket, teneinde aldaar alle aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren, zowel voor het verleden, heden als toekomst.

De ondertekenden erkennen dat deze akte is opgemaakt in zoveel originelen als er partijen zijn. En dat ieder van hen daarvan een exemplaar heeft ontvangen, terwijl bovendien één origineel bestemd is om neergelegd te worden op de griffie van de rechtbank.

Voor eensluidend verklaard

Vliermaal, op 8 juni 2015



Mathieu Vanbockryck Kathy Vanbockryck Liesbeth Magdeleyns

beherend vennoot stille vennoot stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

w

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VANBOCKRYCK MATHIEU

Adresse
Zetel : Leopold 111-straat 113 - 3724 Vliermaal - Belgi

Code postal : 3724
Localité : Vliermaal
Commune : KORTESSEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande