VB SHIP BUILDING

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VB SHIP BUILDING
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 627.990.272

Publication

10/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

08-04-2015

Griffie

*15306282*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0627990272

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

HALL2

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor GUIDO VAN AENRODE, geassocieerd Notaris, vennoot van de vennootschap  VAN AENRODE & VAN AENRODE, geassocieerde notarissen , burgerlijke professionele vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te Genk op 3 april 2015, neergelegd ter registratie, blijkt dat door:

1. De heer VANBOCKRYCK Mathieu Martin Johan, geboren te Hasselt op 5 februari 1967, wonende te 3724 Kortessem (Vliermaal), Leopold III-straat 113;

2. Mejuffrouw VANBOCKRYCK Kathy Nikita Maya, geboren te Hasselt op 10 december 1992,

wonende te 3840 Borgloon, Sittardstraat 8 C004;

een vennootschap werd opgericht als volgt :

1. Oprichting:

De vennootschap is een naamloze vennootschap.

De benaming van de vennootschap luidt : HALL2. De zetel is gevestigd te 3724 Kortessem

(Vliermaal), Leopold III-straat 113.

2. Kapitaal

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op honderd vijftigduizend euro (¬ 150.000,00). Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde.

dat het gehele kapitaal is geplaatst in geld en dat het kapitaal volledig volstort werd door inbreng in geld, te weten door:

* De heer Vanbockryck Mathieu, voornoemd sub 1, onderschrijft negenennegentig (99) aandelen tegen de prijs van duizend vijfhonderd Euro (¬ 1.500,00) per aandeel, hetzij totaal onderschreven een bedrag van honderd achtenveertigduizend vijfhonderd Euro (¬ 148.500,00) en volstort ieder aandeel, hetzij in totaal gestort honderd achtenveertigduizend vijfhonderd euro (¬ 148.500,00). * Mejuffrouw Vanbockryck Kathy, voornoemd sub 2, onderschrijft één (1) aandeel tegen de prijs van duizend vijfhonderd Euro (¬ 1.500,00) per aandeel, hetzij totaal onderschreven een bedrag van duizend vijfhonderd Euro (¬ 1.500,00) en volstort dit aandeel, hetzij in totaal gestort duizend vijfhonderd (e 1.500,00).

3. Duur:

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd en begint te werken vanaf de neerlegging van het

uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

4. Doel:

De vennootschap heeft tot doel:

Onderwerp akte :

naamloze vennootschap

HALL2

met zetel te 3724 Kortessem (Vliermaal), Leopold III-straat 113

UITTREKSEL UIT DE AKTE VAN OPRICHTING

Leopold III-straat 113 3724 Kortessem

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

* Onderneming van het beheer van beleggingen en vermogens.

* Onderneming in onroerende goederen, welke onder meer omvat: zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden en zowel in België als in het buitenland, de verwerving, de vervreemding, het beheer, de uitbating,de valorisatie, de verkaveling, de ordening, de huur en de verhuur, het doen bouwen, verbouwen en renoveren, het verwezenlijken en oprichten van alle onroerende goederen, evenals het oprichten in mede-eigendom, het leasen van onroerende goederen, de procuratie, het nemen en het afstaan van optierechten voor het kopen van onroerende goederen of immobiliënvennootschappen, de expertise en agentschapdiensten inzake onroerende goederen. * Tussenhandelaar, de makelarij evenals elke onroerende verhandeling in de meest ruime zin met inbegrip van onroerende leasing.

* Het waarnemen van bestuursmandaten;

* Het verlenen van advies in management, marketing, sales en recruitment; de participatie onder welke vorm het ook zij, in de oprichting, ontwikkeling, omvorming en controle van ondernemingen, Belgische of buitenlandse, commerciële of financiële, industriële of andere, de verwerving van eender welke titels of rechten door middel van participatie, inbreng, onderschrijving, koop op vaste lening of aankoopoptie, verhandeling of op iedere andere wijze;

* het verlenen aan ondernemingen van alle bijstand, hetzij financieel, met inbegrip van borgstelling of avalgeving, hetzij technisch, industrieel, commercieel of administratie;

* de verwerving en/of de uitbating van brevetten en concessies;

* het uitvoeren van alle studies betreffende bovenvermelde werkzaamheden.

Om dit doel te verwezenlijken kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan tevens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken.

5. Bestuur en vertegenwoordiging:

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur kan inzonderheid aan een of meer van zijn leden het intern dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders die gezamenlijk ondertekenen, hetzij door de gedelegeerd bestuurder, alleen optredend.

De raad van bestuur of de oprichters kunnen de vertegenwoordiging, wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of meer personen, die individueel, gezamenlijk, dan wel als college moeten optreden.

Het orgaan dat overeenkomstig de voorgaande artikelen de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

6. Controlerecht:

Zolang er geen wettelijke verplichting bestaat om een commissaris te benoemen, of zolang deze verplichting niet door de algemene vergadering wordt opgelegd, komt het controlerecht toe aan elke aandeelhouder individueel.

7. Algemene vergadering:

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder

jaar worden bijeengeroepen elk jaar op vijfentwintig mei om achttien (18.00) uur.

Indien die dag een zondag of een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende

werkdag gehouden.

De algemene vergaderingen van aandeelhouders worden gehouden ten maatschappelijke zetel of op

een andere plaats vermeld in de bijeenroepingsberichten voor deze vergaderingen.

De bijeenroepingen voor elke algemene vergaderingen van aandeelhouders moeten geschieden

overeenkomstig de wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders en eventuele commissaris, worden per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering uitgenodigd. De oproepingsbrief bevat een opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. Het voorgaande geldt ook voor de eventuele houders van obligaties, warrants of certificaten op naam (met medewerking van de vennootschap uitgegeven). Eerstgenoemden bekomen samen met de oproepingsbrief, de bij de wet bepaalde stukken, terwijl anderen waaronder de houders van aandelen aan toonder slechts die stukken toegezonden krijgen als zij uiterlijk zeven dagen voor de vergadering de toelatingsformaliteiten hebben vervuld.

De oproeping kan evenwel met een ander communicatiemiddel gebeuren indien de bestemmeling er individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk mee instemt.

Nochtans kan de algemene vergadering van aandeelhouders steeds geldig vergaderen indien alle aandeelhouders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zelfs zonder voorafgaande bijeenroeping. De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders is bevoegd om te beslissen en te beraadslagen over:

l. Een wijziging in de statuten.

2. Een verhoging of een vermindering van het maatschappelijk kapitaal.

3. De fusie van de vennootschap met andere vennootschappen.

4. De omzetting van de vennootschap in een vennootschap van een andere juridische vorm.

5. De vervroegde ontbinding van de vennootschap.

6. De uitgifte van converteerbare obligaties of van obligaties met inschrijvingsrecht,

7. Wijziging van doel van de vennootschap.

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen vijf volle dagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, schriftelijk aan de vennootschap melden of zij de vergadering wensen bij te wonen.

Iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij gebreke van hem door de ondervoorzitter of bij gebreke van hen door een bestuurder aangeduid door zijn collega's.

De voorzitter duidt de secretaris aan.

8. Boekjaar:

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van

ieder jaar.

9. Bestemming van de winst:

De nettowinst van het boekjaar stemt overeen met het saldo van de resultatenrekening.

Van die nettowinst wordt tenminste vijf procent voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplichtend zodra deze reserve een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het overblijvende saldo wordt op aanbeveling van de raad van bestuur verdeeld onder de aandelen, of in een bijzonder reservefonds geplaatst of overgedragen naar het volgend boekjaar, of als tantièmes aan de bestuurders uitgekeerd in de voorwaarden en volgens de wijzen bepaald door de algemene vergadering van aandeelhouders. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar, het netto-actief (zoals dit blijkt uit de jaarrekening) is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld te worden naar het voorschrift van het Wetboek van vennootschapen.

10. Vereffeningssaldo:

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde bestuurders, tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd.

Zo de rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging van de benoeming, wijst ze zelf een vereffenaar aan.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan van verdeling van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank.

OVERGANGSBEPALINGEN - BENOEMINGEN

De oprichters nemen vervolgens eenparig de volgende beslissingen:

1. Het eerste boekjaar gaat in vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en zal worden afgesloten per eenendertig december tweeduizend vijftien.

2. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op vijfentwintig mei tweeduizend zestien om achttien (18.00) uur .

3. Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op twee (2) en worden in die functie verkozen voor een duur van zes jaar ingaande op heden:

* De heer VANBOCKRYCK Mathieu Martin Johan, geboren te Hasselt op 5 februari 1967, wonende te 3724 Kortessem (Vliermaal), Leopold III-straat 113.

* Mejuffrouw VANBOCKRYCK Kathy Nikita Maya, geboren te Hasselt op 10 december 1992, wonende te 3840 Borgloon, Sittardstraat 8 C004.

die verklaart hebben hun mandaat te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet getroffen werden door enige maatregel die zich daartegen verzet.

Deze mandaten worden alle aanvaard en zijn onbezoldigd.

De bestuurders zullen pas hun taak kunnen waarnemen na neerlegging van de stukken van de vennootschap op de griffie van de rechtbank van koophandel.

- De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen alle verbintenissen en overeenkomsten overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf een januari tweeduizend vijftien. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Zij verklaren en erkennen van deze verbintenissen en overeenkomsten op de hoogte te zijn en verlenen aan de bestuurders alle machten om alle formaliteiten te vervullen en alle akten te tekenen die noodzakelijk zouden blijken voor het op zich nemen door de vennootschap van deze verbintenissen en overeenkomsten.

- De oprichters beslissen geen commissaris te benoemen.

- De oprichters verklaren dat ondergetekende notaris hen heeft ingelicht omtrent de noodzakelijkheid van een vestigingsgetuigschrift teneinde een inschrijving van de vennootschap te bekomen in het ondernemingsloket ontslaan ondergetekende notaris van alle aansprakelijkheid dienaangaande. - De bestuurders zijnde :

* De heer VANBOCKRYCK Mathieu Martin Johan, voornoemd sub 1,

* Mejuffrouw VANBOCKRYCK Kathy Nikita Maya, voornoemd sub 2,

verklaren te benoemen tot gedelegeerde bestuurder onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid van de vennootschap: de heer VANBOCKRYCK Mathieu Martin Johan, voornoemd sub 1, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

-Bijzondere volmacht

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de handtekeningsbevoegden van de Burgerlijke Vennootschap Feniks Accountants Comm. V. met zetel te Sint-Gillis, Willem Tellstraat 59 bus b, RPR BRUSSEL, ondernemingsnummer 0562.762.920, om, gezamenlijk of afzonderlijk handelend en met recht van indeplaatsstelling, alle formaliteiten te vervullen die ten gevolge van de akte zouden nuttig of nodig zijn met betrekking tot de diensten van ondernemingsloketten, kruispuntbank voor ondernemingen en/of BTW.

VOOR EENSLUIDEND VERKLAARD UITTREKSEL

Guido Van Aenrode

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd :

- expeditie van de akte

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 11.08.2016, NGL 31.08.2016 16515-0518-009

Coordonnées
VB SHIP BUILDING

Adresse
LEOPOLD III-STRAAT 113 3724 VLIERMAAL

Code postal : 3724
Localité : Vliermaal
Commune : KORTESSEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande