VECC.INT

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VECC.INT
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 521.826.445

Publication

19/03/2013
ÿþ Mod Word 11.1

men In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd ter griffie der

rechtbank v. koophandel te TONGEREN

- 7 -03- 2013

De Hoofdgriffier,Griffie

111111101111111 11111118

*13045002*

Vo beho aan Belg Staat

Ondernemingsnr: 2/% ge.

Benaming

(voluit) : VECC.INt

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Rijksweg 29 te 3630 Maasmechelen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op 15 januari 2013 werd bij onderhandse akte opgericht tussen :

1. De Heer Gommeren Kris Willy G wonende te 3630 Maasmechelen, Rijksweg 29

2. Mevrouw 's Heeren Liesbeth wonende te 3630 Maasmechelen, Rijksweg 29

een vennootschap onder firma met als benaming "VECC.INt"

Maatschappelijke zetel

De maatschappelijk zetel is gevestigd te 3630 Maasmechelen, Rijksweg 29

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België, de Europese Unie en derde landen:

-Het inrichten van opleidingen voor dierenartsen, dierenartsassistenten en studenten diergeneeskunde en dierenartsassistenten.

-De organisatie van wetenschappelijke symposia, trainingsdagen en congressen over diergeneeskunde van de kleine huisdieren.

-Het organiseren van activiteiten die tot objectief hebben om dierenartsen en dierenartsassistentes te trainen in de inwendige ziekten en spoed- en intensieve zorgen van kleine huisdieren.

-Het verstrekken van diergeneeskundig en wetenschappelijk advies aan dierenartsen, diergeneeskundige laboratoria en firma's of enige andere instantie die zich toelegt op het leveren van diensten of de produktie van materialen bestemd voor diergeneeskundig gebruik (bv. pharmaceutica, verbruiksprodukten, nutsprodukten).

-Het verstrekken van wetenschappelijke consultancy voor dierenartsen, dierenartsenpraktijken of laboratoria, variëren van de interpretatie van bloedonderzoeken en cytologische preparaten, tot het doornemen van dossiers, adviseren van verdere onderzoeken op patiënten, aanleren van nieuwe technieken, en het ontvangen van doorverwijspatiënten op zich en het opwerken van deze patiënten. -Expertise bij de ontwikkeling, uitvoering, uitwerken, publiceren en interpretatie van wetenschappelijk onderzoek.

-Het verstrekken van advies bij de oprichting en inrichting van en de exploitatie van diergeneeskundige praktijken, spoed-, internistische of hospitalisatie-afdelingen.

-Oprichting en management van dierenartspraktijken en klinieken.

-Het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie;

-Het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten

-Het verwerven en/of huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren,

De vennootschap mag voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen of verrichtingen doen om het maatschappelijk doel te realiseren of de realisatie van haar doelstellingen te bevorderen of te vergemakkelijken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met dedeontologische en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde. De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht.

Zij zal door alle middelen mogen samenwerken met, of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die éénzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven. Deze deelneming kan geschieden door inschrijving op of overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook, Zij kan de functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen

Zij kan zich borg stellen voor derden, zaakvoerders en vennoten.

Zij kan hun eveneens leningen, voorschotten en kredieten toestaan behoudens de wettelijke beperkingen ter zake.

Ze kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken,

Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Behoudens uitdrukkelijk afwijkende bepaling in deze statuten wordt de vennootschap beheerst door de

bepalingen van artikel 1832 tot en met 1873 van het Burgerlijk wetboek even als door de bepalingen van

artikel 15, 16 en 17 van Boek 1, titel XI van het Wetboek van Koophandel,

De ondergetekende zijn dientengevolge hoofdelijk voor het geheel aansprakelijk,

Door de vennoten bijgebracht kapitaal

Door de heer Gommeren Kris ¬ 1.000,00 in geld en waarvoor hij 50 aandelen ontvangt.

Door mevrouw 's Heeren Liesbeth ¬ 1.000,00 in geld waarvoor zij 50 aandelen ontvangt.

Totaal kapitaal: ¬ 2.000,00

Totaal aandelen: 100

Overdracht van aandelen

Geen enkele vennoot mag gedurende de duur van deze vennootschap zijn aandelen afstaan, aan wie ook, zonder uitdrukkelijke toestemming van de medevennoten.

De aandelen kunnen ook slechts toebehoren en/of overgedragen worden aan dierenartsen die zijn ingeschreven op de lijst van de orde der dierenartsen.

Bij overlijden van één van de vennoten hebben de overblijvende vennoten het voorrecht op diens aandelen. De erfgenamen van de overledenen zullen enkel in speciën het deel kunnen opeisen dat de overledene toekomt en dit volgens de laatste balans opgesteld door het overlijden. In afwijking van art 1865, 30 van het Burgerlijk Wetboek stelt overlijden bijgevolg geen einde aan de vennootschap.

Voorgaande regeling bij overlijden vindt tevens toepassing bij fysische of morele onbekwaamheid van één der vennoten, waardoor deze in de onmogelijkheid gesteld wordt licht met de zaken van de vennootschap bezig te houden, gedurende meer dan 6 maanden.

Bestuur

Het bestuur van de VOF kan enkel worden waargenomen door dierenartsen. Ieder der vennoten is

gerechtigd tot het beheer en bestuur van de vennootschap en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

De toestemming van de vennoten is vereist voor:

a. het verlenen van procuratie

b. het verkrijgen en verstrekken van geldleningen, daaronder begrepen het openen en verhogen van kredieten bij bankinstellingen

c. het aannemen of anders dan In geval van dringende redenen  ontslaan van personeel, alsmede het wijzigen van de arbeidsvoorwaarde van bedoeld personeel

d, het voeren van procedures, zowel eisend als werend, het opdragen van geschillen aan de beslissing van scheidslieden, één en ander met uitzondering van het nemen van conservatoire maatregelen en het aangaan van dadingen.

e. het huren verhuren, verkrijgen of vervreemden van onroerende zaken

f. het bezwaren, daaronder begrepen het overdragen tot zekerheid van roerende en onroerende zakenh

g. het verhuren of vervreemden van het bedrijf der vennootschap of van wezenlijke onderdelen daarvan,

h. het aangaan van borgtochten en andere garantieovereenkomsten

r . 1

t+

f&'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door de Zaakvoerders. Tot statutaire Zaakvoerders worden benoemd:

- De heer Gommeren Kris

- Mevrouw 's Heeren Liesbeth

De duur van hun mandaat is onbeperkt, het zaakvoerderschap is onbezoldigd.

De zaakvoerders kunnen slechts worden afgezet bij beslissing van de vergadering van al de vennoten en dit

met eenparigheid van stemmen.

Bevoegdheid van de Zaakvoerders

De zaakvoerders vertegenwoordigen de vennootschap in en buiten rechte. Zij stellen alle daden die zij nodig achten teneinde de vennootschap in staat te stellen haar maatschappelijk doel te verwezenlijken. Enkel de bevoegdheden, uitdrukkelijk toevertrouwd aan de vergadering van al de vennoten, vallen buiten hun bevoegdheid.

Toezicht

Iedere vennoot heeft onbeperkt recht van inzage in de boekhouding van de vennootschap. Hij kan zich laten bijstaan door een. boekhouder. Zijn inzage- en controlebevoegdheden hebben betrekking op al de geschriften van de vennootschap.

De vergadering van al de vennoten

De gewone jaarlijkse vergadering van al de vennoten wordt gehouden op de laatste vrijdag van juni. Indien de dag een zondag of een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden, De vergadering komt samen op de maatsohappefijke zetel. De bijeenroeping geschiedt bij gewone brief, verzonden met vermelding van de agenda, tenminste acht dagen voor de vergadering, aan al de vennoten.

Een buitengewone algemene vergadering kan door iedere vennoot belegd worden.

De oudste vennoot is voorzitter van de vergadering.

Bevoegdheid van de vergadering der vennoten

De volgende beslissingen behoren tot de exclusieve bevoegdheid van de vergadering van al de vennoten:

1.goedkeuring van de jaarrekening

2.bestemming en verdeling van de beschikbare winst

3.vaststelling van de bezoldiging van de Zaakvoerders

4. statutenwijziging

5.afzetting en benoeming van de Zaakvoerders

6.ontbinding van de vennootschap

7.vermogensverdeling bij vereffening

Besluitvorming

Iedere vennoot heeft recht op één stem. Behoudens Ingeval van statutenwijziging of bij ontbinding en vereffening of bij een beslissing tot afzetting of benoeming van de Zaakvoerders, worden aile beslissingen van de vergadering der vennoten bij gewone meerderheid genomen. Bij staking van stemmen is de stem van een voorzitter "ad hoc", aangesteld door alle vennoten, doorslaggevend,

Ontbinding

Onverminderd de wettelijke gronden van ontbinding of ingeval van rechterlijke ontbinding, kan de

vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van al de vennoten, genomen met éénparigheid

van stemmen.

Artikel 1865, 50 en 1865 van het Burgerlijk Wetboek zijn aldus niet van toepassing.

Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap zal er tot vereffening overgegaan worden door de zorgen van

de vennoten of van de overlevenden onder hen.

Het maatschappelijk netto - actief zal op de wijze zoals beslist door de vergadering der vennoten verdeeld

worden.

Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Jaarrekening

Elk boekjaar maken de vennoten een inventaris op evenals de jaarrekening.

Voor-`.behbuàen

i

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

SLOTVERKLARING

Het eerste boekjaar van de vennootschap begint op heden en eindigt op 31 december 2013. De vennootschap neemt verplichtingen op vanaf 01/08/2012.

Waarvan akte en proces verbaal.

Aldus opgesteld te Maasmechelen op 15/01/2013 in zoveel exemplaren als er partijen met onderscheiden belang zijn. Ieder der partijen erkennen één exemplaar ontvangen te hebben.

Te gelijk neergelegd : oprichtingsakte

Gommeren Kris

Zaakvoerder-vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VECC.INT

Adresse
RIJKSWEG 29 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande