VERENIGDE HANDELAARS TONGEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGDE HANDELAARS TONGEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 462.069.495

Publication

07/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1H 1H11 IIH111I 11H IIII

*14075370*

V% beh% aar Bel; Staa

II

1111

bleergOo'çtile

rechtbank v koophareiel le irONGEREN

2 03- 2014

De Hooldgrittier, Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming 0462.069.495

(voiuit): Verenigde Handelaars Tongeren

(verkort) : Vereniging zonder winstoogmerk

Rechtsvorm: Leopoldwal 66 te 3700 Tongeren

Zetel:

Onderwerp akte Wijziging statuten

Op de bijzondere algemende vergadering van 7 juni 2013 wordt met éénparigheid van stemmen volgende

beslissingen genomen

Eerste beslissing : per 8/6/2013 wordt de zetel verplaatst naar Bremstraat 12 te 3700 Tongeren.

Tweede beslissing : wijziging van de bestuursleden,

Mevrouw Diane Mens, wonende te Tongeren, geboren op 26/05/1955, neemt ontslag als

secretaris per 07/06/2013 en dit wordt aanvaard. Er wordt ontlasting verleend voor haar mandaat.

Mr Jozef Swerts, wonende te Tongeren, geboren op 18/01/1944, neemt ontslag als

ondervoorzitter per 07/06/2013 en dit wordt aanvaard. Er wordt ontlasting verleend voor zijn mandaat.

Mr Guy Dessers, wonende te Tongeren, geboren op 17/08/1947, neemt ontslag als

voorzitter per 07/06/2013 en dit wordt aanvaard. Er wordt ontlasting verleend voor zijn mandaat.

Mevrouw Cindy Gilissen, wonende te Tongeren, geboren op 19/04/1977, neemt ontslag ais

verantwoordelijke dagelijks bestuur,

Volgende personen worden voorgedragen en aanvaard als werkend lid van de vzw

- Mr Danny Jans, nieuwe secretaris, wonende te Tongeren, geboren op 7 mei 1964 te Tongeren

- Mevr Sabine Hens, nieuwe voorzitter, wonende te Tongeren, geboren op 14 december 1970 te Mol

Mevr Johanna Riskin, nieuwe penningmeester, wonende te Tongeren, geboren op 16 maart 1974

te Tongeren

- Mevr Strauven Heidi, nieuw bestuurslid, wonende te Tongeren, geboren op 2 april 'lente Sint-Truiden

- Mevr Kathleen Lemoine, nieuw bestuurslid, wonende te Tongeren, geboren 24 september 1976 te Bilzen

Derde beslissing : tekstwijziging

- artikel 3 wordt geschrapt en vervangen door "De vereniging heeft ais doel de algemene belangen van de aangesloten handelaars, die een handelszaak of dienst uitbaten te Tongeren te promoten en te verdedigen, zowel op economisch, sociaal, cultureel als maatschappelijk vlak. De vereniging mag hiertoe aile nodige handelingen verrichten. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met aile verenigingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks o onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging".

- artikel 5 wordt geschrapt en vervangen door "De vereniging telt werkende leden, deze zijn !id van de Middenstandsraad van Tongeren en aangesloten bij een straatcomité, en toegetreden leden.

Alleen de werkende leden zijn stemgerechtigd lid van de argemende vergadering. De volheid van he lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid. De VZW telt minstens vijf werkende leden. De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen die de jaarlijkse middenstandsbijdrage hebben betaald voor

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

30 april van ieder jaar. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidmaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden van de vereniging naar alfabetisch orde zijn vermeld. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen..

- artikel 10 wordt geschrapt en verangen door "De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningsmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bastUurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste drie bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend, ledere bestuurder kan op en schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de d'ad van bestuur te vertegenwoordigen. Geen enkele bestuurder mag evenwel meer dan één bestuurder vertegenwoordigen.

- artikel 12 wordt geschrapt en vervangen door "De raad van bestuur kan het dagelijkse bestuur van de vereniging afvaardigen aan één of meer personen. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, tekenen namens de vereniging kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde 5000 (vijfduizend) euro te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekeningen van twee bestuurders waaronder de voorzitter of de secretaris. Voor andere handelingen kan met de handtekening van één bestuurder volstaan. Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging. Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet deze machtiging blijk worden gegeven. De bestuurders worden niet bezoldigd. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vereigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel.

- artikel 15 wordt geschrapt en vervangen door "De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 5 aanvaard werden. leder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de vereniging is. Geen enkel werkend lid mag evenwel aldus meer dan één werkend lid vertegenwoordigen. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

artikel 16 wordt geschrapt en vervangen door "De algemene vergaering wordt minstens éénmaal per jaar samengeroepen door de raad van bestuur en dit ten laatste op 15 mei. Telkens het maatschapPelijk belang het vergt kan de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering samenroepen. Er Moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden. Elke vergadering wordt gehouden op de in de convocatie vermelde dag, uur en plaats. Aile werkende leden moeten daarvoor worden opgeroepen.

- artikel 18 wordt geschrapt en vervangen door "De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen. In geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend. Over punten, die niet in de dagorde zijn vermeld, kan de algemene vergadering slechts beslissen met de toestemming van de raad van bestuur. In geval van uitsluiting van een lid, van wijzigIng van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd in een verslag, ondertekend door de secretaris of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

- artikel 19 wordt geschrapt en vervangen door "Het boekjaar loopt van één januari tot 31 december.

Telkenjare, wordt de rekening van het verlopen jaar vastgesteld en de begroting van het volgende dienstjaar opgemaakt. Deze worden aan de goedkeuring onderworpen van de algemene vergadering. De leden hebben inzagerecht in de stukken en bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen zijn gesteumd. Op schriftelijk verzoek, gericht aan de raad van bestuur, kan een lid deze stukken inzien ten vroegste acht dagen voor de jaarvergadering. Er wordt met dit lid een dag en uur onderling overeengekomen. De stukken kunnen niet worden verplaatst."

Waarvan akte

Dessers Guy Swerts Jozef Iliaens Diane ontsl. secretaris Liefsoens Carine

ontsl. voorzitter ontsl. ondervoorzitter ontsl, bestuurslid

Gilissen Cindy

ontsl. verantw. dagelijks bestuur

1:roor-fgehoudo9 -aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hens Sabine Jans Danny Riskin Janka

nieuwe voorzitter nieuwe secretaris nieuwe penningmeester

Strauven Heidi Lemoine Kathleen

nieuw bestuurslid nieuw bestuurslid

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGDE HANDELAARS TONGEREN

Adresse
SINT TRUIDERSSTRAAT 28 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande