VERENIGING VAN LIMBURGSE EN KEMPENSE DUIKSCHOLEN LIMOS (VERKORT) LIMOS

Divers


Dénomination : VERENIGING VAN LIMBURGSE EN KEMPENSE DUIKSCHOLEN LIMOS (VERKORT) LIMOS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 450.431.772

Publication

30/04/2014
ÿþ MODzz

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Pjti.r~a~th~g~~ Pt ftrt li;. kiyr rrst;liitiBFtkv,laüC~phr,ridsl iYüNt7tGflî~N

...I---1" " " " " " " " " " " " ..e.-

z~.ittt

griffler, Grit+ie

1 091898* HhI

111

Onciemerningsnr 450.431.772

Bena a tot

(voluit) t Vereniging van Limburgse en Kempense duikscholen LIMOS

VZW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteuï belge

(verkort) . LIMOS VZW

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Geisterweg 1 - 3630 Leut-Maasmechelen

C ndi eer alite " Duiksportvereniging "LIMOS VZW"

GECOORDINEERDE STATUTEN conform de wetten van 2 mei 2002 (B.S. 18.10.2002) en 18 januari 2003 STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ART. 1. De vereniging draagt de naam "Vereniging der Limburgse en Kempense duikscholen, L.i.M.O.S. VZW".

Alle stukken, uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het hierna vermeld adres van de zetel van de vereniging.

ART. 2. De vereniging is gevestigd te 3630 LEUT-MAASMECHELEN, Geisterweg 1, en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren. De maatschappelijke zetel kan door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur gewijzigd worden, vocr zover deze maar ressorteert in de provincie Limburg.

ART. 3. De vereniging heeft tot doel : het beoefenen en het bevorderen van de watersport in al haar vormen, in het bijzonder de duiksport en alle hiermee verwante activiteiten, in de breedste zin van het woord, alsook het inrichten van allerlei manifestaties in verband met dit doel. In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten te verwerven.

ART. 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

LEDEN

ART. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden.

Het aantal leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel wettelijke niet minder

bedragen dan drie. De Raad van bestuur kan als leden aannemen:

a.Nelos-clubs voor sportduiken en zwemmen met vinnen, die rechtspersoonlijkheid bezitten;

b.de volgens hun statuten regelmatig aangeduide voorzitters van Nelos-clubs voor sportduiken en

zwemmen met vinnen, die geen rechtspersoonlijkheid bezitten. Deze leden verliezen van rechtswege hun

lidmaatschap vanaf het ogenblik dat zij de kwaliteit van voorzitter van hun club verliezen.

Om aanvaard te kunnen worden, dienen de leden tevens lid te zijn van Nelos. Het ontslag bij Nelos, heeft

van rechtswege het ontslag bij Limos tot gevolg.

ART. 6. De effectieve leden.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om effectief lid te worden moet men:

1. Tenminste één volledig jaar aangesloten zijn als toegetreden lid van de vereniging.

2. Genieten van de volledige afwezigheid van verzet, uitgaande van de effectieve leden. Dit gebeurlijk verzet moet schriftelijk en gemotiveerd aan de voorzitter kenbaar gemaakt worden.

3. Door tenminste twee effectieve leden voorgedragen worden als effectief lid aan de raad van bestuur.

4. Aangenomen worden door de Raad van Bestuur, die na een geheime en soevereine stemming beslist over de definitieve toelating tot effectief lid van de vereniging.

5. De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

CL, '...zatste blz. van Leuk vermelden . B2ct:o ; i]aE3rr, en hCied:irntretC3 van de Instrumeriteiende nütyeiis, hetzij %rx;n cfz persoe)~r~l

bevt3eçid de ile,reiilytr+q Stll'M,;]g G¢ 0t7wCii5rf3éJ iC)ri %1Rieiten V.?f1 deii]OPi 'J;Tiï.-g43r1woCiPC3iger; vri4rr' Haatm cn ÍÍarldeC`r{r^.riirtg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

6. Zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in een door de Raad van bestuur uitgevaardigd Reglement van Inwendige Orde.

Een effectief lid, dat tenminste één kalenderjaar de vereniging verlaat en zich nadien terug aansluit, wordt opnieuw als toegetreden lid beschouwd.

ART.7. De toegetreden leden. (art. 2ter van de VZW-wet)

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen. Om toegetreden lid te worden moet men:

1. Aangenomen worden door de Raad van Bestuur, na een geheime en soevereine stemming.

2, De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

3. Zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in een door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van Inwendige Orde, Vanaf de aanvaarding door de Raad van Bestuur als toegetreden lid, wordt dit lid als volwaardig lid bij de vereniging beschouwd, met dezelfde rechten ais een effectief lid, met deze beperking dat het toegetreden lid enkel een adviserende stem heeft, Diegenen die niet als toegetreden lid werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

ART. 8. De effectieve en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag wordt vastgesteld met eenvoudige meerderheid door de algemene vergadering, onder voorbehoud van de volgende maxima, geindexeerd volgens de index der kleinhandelsprijzen, deze van januari 1993 als basis genomen: 25.00 E per clublid, zijnde elk effectief of toegetreden lid van een Limos-club die zelf effectief of toegetreden lid is van Limas. De inschrijving en de bijdrage van een voorzitter van een club zonder rechtspersoonlijkheid verschaft aan zijn club en aan diens leden dezelfde voordelen als deze waarvan de clubs met rechtspersoonlijkheid genieten. Indien de voorzitter van een club zonder rechtspersoonlijkheid in de loop van het jaar zijn hoedanigheid van voorzitter verliest, wordt zijn bijdrage overgezet op de persoon van zijn opvolger. De bijdrage voor [eden die rechtspersoonlijkheid bezitten en voor leden die geen rechtspersoonlijkheid bezitten, wordt op dezelfde wijze vastgesteld, dus afhankelijk van het aantal clubleden der leden, De bijdrage voor het nieuwe kalenderjaar is opeisbare één maand na de aanvang van dat kalenderjaar. Bij toegetreden leden is deze opeisbaar binnen de maand na aansluiting bij de vereniging. De bijdragen mogen enkel en alleen in ontvangst genomen worden door de penningmeester of gevolmachtigde daartoe aangesteld.

ART. 9, Elk lid kan te allen tijde, mits het er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet veiár de opeisbare bijdragen zijn betaald.

Het ontslag moet, bij voorkeur per aangetekende brief, aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden. Weigering om de bijdragen te betalen wordt als ontslagneming aangezien. Tot schorsing of uitsluiting van een lid, zowel van een effectief ais van een toegetreden lid, kan enkel door de algemene vergadering van de effectieve leden worden besloten met twee/derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Opgave van redenen is niet vereist,

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid ophoudt te bestaan, hetzij onder sekwester of onder voorlopig bewind of een andere gerechtelijke maatregel wordt gesteld, hetzij in het geval zoals voorzien in artikel 5.b, van deze statuten. Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

ART. 10, De algemene vergadering kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

BESTUUR

ART. 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van 7 leden, verkozen door de algemene vergadering, derwijze dat er steeds tenminste één instructeur in de Raad van bestuur zetelt. De stemming is geheim en schriftelijk. Om tot bestuurder verkozen te worden is het noodzakelijk dat het clublid de steun geniet van zijn eigen club (bestuur of A,V. van die club). Maximum twee leden van eenzelfde club kunnen tot bestuurslid verkozen worden. Zij moeten beiden door hun eigen club worden voorgedragen (bestuur of A.V. van die club). Het bestuur wordt gevormd bij eenvoudige meerderheid, d.w.z. door de 7 leden die tijdens de stemronde de meeste stemmen behaalden. Indien de stemming onbeslist is, wordt voor die kandidaten opnieuw gestemd. Wanneer na de stemming minder dan 7 bestuurders verkozen zijn, zullen de verkozen bestuurders zoveel leden als bestuurders coöpteren tot het vereiste aantal bereikt is. Na het verkiezen der 7 bestuurders, duiden de bestuursleden nadien een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan, taken welke aldus binnen de Raad van Bestuur onderling verdeeld worden. Principieel wordt de bestuurder welke de meeste stemmen behaalt als voorzitter weerhouden, tenzij deze het voorzitterschap niet wenst op zich te nemen, in welk geval de kandidaat met de tweede meeste stemmen zal weerhouden worden, enz. De bestuurders worden gekozen voor een termijn, eindigend op de derde jaarlijkse algemene vergadering, volgend op deze waarop zij verkozen werden. Ingeval een plaats van bestuurder vrijkomt tijdens de statutaire uitoefening van één van de mandaten, kunnen de aanblijvende bestuurders over de voorlopige vervanging beslissen. De algemene vergadering, bij eerstvolgende zitting, zal tot definitieve benoeming overgaan, zelfs indien zulks gebeurt op een bijzondere algemene vergadering. De kandidaturen voor de verkiezingen der bestuurders moeten voorgedragen worden door een lid van de vereniging (bestuur of A.V.) of door een bestuurslid. De kandidaturen moeten minstens 14 dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht worden van de voorzitter van de Raad van bestuur. Een bestuurder die verkozen werd door de algemene vergadering verklaart zich bij de aanvaarding van zijn mandaat uitdrukkelijk akkoord automatisch ontslag te nemen uit de Raad van bestuur, mocht hij tijdens de duur van zijn mandaat niet langer de steun genieten van zijn eigen club. Elk bestuurslid van de vereniging moet dus ten allen tijde gesteund worden door het bestuur van zijn eigen club (bestuur of A.V.).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

ART.12, De Raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een Reglement van Inwendige Orde.

De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in tijd beperkt is. De Raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

ART. 13. Voor alle handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigt door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, nadat zij hiervoor door de Raad van bestuur gemachtigd werden. Tegenover derden zijn deze niet gehouden enige machtiging of bijzondere machtiging voorgedragen, zelfs niet tegenover de hypotheekbewaarder,

ART. 14. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, op de plaats, de dag en het uur in de oproepingsbrief vermeld. De oproepingsbrief behelst daarenboven de agenda, en de raad van bestuur kan geen geldige besluiten buiten de agenda nemen. De oproepingsbrief wordt verstuurd ten laatste acht dagen voor de vergadering. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. De besluiten worden genomen indien tenminste de helft der bestuurders aanwezig is, en bij gewone meerderheid der aanwezige bestuurders, Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De vergaderingen en beslissingen van de Raad van Bestuur wordt opgetekend in een speciaal register en ondertekend door minstens 3 van de leden. Elk lid van de Raad van Bestuur, waarvan de onvoldoende gemotiveerde afwezigheid op 3 opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur bij eenparigheid van de aanwezige leden van deze Raad wordt vastgesteld, zal als ontslagnemend beschouwd worden.

ALGEMENE VERGADERING

ART. 15. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Ze is het hoogste orgaan van de vereniging. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering van de effectieve leden vertegenwoordigt aile leden: haar besluiten verbinden alle leden, zowel de effectieve als de toegetreden leden. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid dat haar bevoegdheden;

1° wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° desgevallend de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een Lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

ART. 16. De gewone algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand januari. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De raad van bestuur is bovendien verplicht, de algemene vergadering bijeen te roepen telkens er ten minste één/vijfde van het totale aantal effectieve leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffe van de bevoegde rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij raad van bestuur. Al de effectieve leden moeten opgeroepen worden ten minste 14 dagen vóór de algemene vergadering. Dit gebeurt bij gewone brief of via elektronische communicatie, hetzij door een aankondiging in het tijdschrift of op de website van de vereniging. De oproeping vermeldt steeds de plaats, de dag en het uur van de vergadering, en behelst de agenda, die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één/twintigste van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter bevoegde griffie neergelegde ledenregister, moet op de agenda geplaatst worden.

ART. 17. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door een gevolmachtigde bestuurder door de voorzitter aangesteld. De voorzitter duidt desnoods twee Stemopnemers aan. Elk lid heeft recht deel te nemen aan de algemene vergadering.

De clubs met rechtspersoonlijkheid worden vertegenwoordigd door hun voorzitter of door zijn afgevaardigde. De clubs met rechtspersoonlijkheid en de voorzitters van clubs zonder rechtspersoonlijkheid beschikken over : 1 beslissende stem per club; 1 bijkomende beslissende stem per schijf van 25 leden, houders van een duikbrevet, dat gehomologeerd werd voor de eerste augustus van het lopende jaar. Om op de algemene vergadering stemrecht te hebben, moet een clublid van de vereniging aanwezig zijn die lid is van het bestuur van die club, of een lid-niet-bestuurder van die club, houder van een volmacht van het bestuur van die club. De toegetreden leden beschikken slechts over een raadgevende stem. Elk effectief lid, houder van een beslissende stem, kan volmacht geven om zijn stemrecht uit te oefenen, aan een ander effectief lid, houder van een beslissende stem of aan een lid van de beheerraad. Ieder effectief lid kan niettemin slechts houder zijn van één enkele volmacht.

w~

. "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ART. 18. De algemene vergadering kan slechts beslissen over punten die op de dagorde staan, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, welke ook het aantal aanwezige leden is, behalve ingeval van statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. Voor statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging is evenwel de aanwezigheid van twee/derden van de effectieve leden vereist. Indien dit quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, Die tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen worden met een vier/vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden; elke andere statutenwijziging vereist een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

ART, 19. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter of bij diens ontstentenis door zijn gevolmachtigde of door de ondervoorzitter. Elk lid ontvangt een verslag. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en voor de leden die zulks wensen. Afschriften of uittreksels worden door de voorzitter van de raad van bestuur en de secretaris ondertekend. Art. 26 novies van de VZUV--wet vereist dat de raad van bestuur binnen één maand na de algemene vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualiseerde ledenregister en de jaarrekening. Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via zelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad,

COMMISSIE LIMOS-INSTRUCTEURS

ART. 20. Deze commissie bestaat uit alle 3*-instructeurs, 2*-instructeurs en 1*-instructeurs, welke clubleden zijn van de leden der vereniging. Allen moeten aangesloten zijn bij de Nelos. De commissie wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de commissie. Dit kan gebeuren ter gelegenheid van de algemene jaarvergadering. De commissie van instructeurs dient te zoeken naar een gecoördineerd standpunt ten aanzien van het duikonderricht op federaal vlak, zonder dat de commissie beslissingen kan nemen welke indruisen tegen het Nelos-duikonderricht. De commissie van instructeurs zal de vereniging de nodige ondersteuning geven bij de organisatie van activiteiten welke kaderen in het doel van de vereniging. De commissie van instructeurs zal de verschillende leden de nodige toelichtingen verstrekken betreffende de door de NELOS voorgestelde en opgelegde wijzigingen ten aanzien van het duikonderricht. De commissie van instructeurs neemt het tot zijn taak activiteiten te organiseren welke op een doelmatige en economische wijze bijdragen tot het duikonderricht in verschillende clubs, in zoverre de noodzaak ervan aantoonbaar is. De commissie van instructeurs heeft enkel een dienend karakter en kan op generlei wijze verplichtingen, handelingen of beslissingen opleggen, noch aan personen, noch aan verenigingen. Indien de beoogde activiteiten van de commissie der instructeurs een financiële weerslag hebben, zal op voorhand de grootte ervan geraamd worden en deze ter goedkeuring voorgelegd worden aan de algemene vergadering der vereniging. De voorzitter van de commissie is van rechtswege duikverantwoordelijke van de vereniging. De voorzitter van de commissie wordt door de commissie verkozen onder de instructeurs die zetelen in de Raad van bestuur van de vereniging. De wijze van verkiezing verloopt op dezelfde wijze als de verkiezing voor leden van de Raad van bestuur, met deze nuance dat de voorzitter wordt verkozen door de leden van de commissie, dus de instructeurs zelf, die ook zelf bestuurders zijn. Elke instructeur-bestuurder beschikt over één stem. In geval van staking der stemmen, beschikt de voorzitter van de vereniging over een beslissende stem, zelfs indien hij zelf geen instructeur zou zijn. De Voorzitter van de commissie wordt verkozen voor dezelfde termijn als de bestuurders van de vereniging. Indien de voorzitter van de commissie niet langer deel uitmaakt van de Raad van bestuur, zal hij automatisch ontslag nemen ais voorzitter van de commissie. De commissie der instructeurs benoemt onder haar leden een secretaris, welke zal instaan voor het opmaken der verslagen van de vergadering der commissie. Indien de voorzitter der vereniging geen instructeur is, heeft hij steeds recht om aanwezig te zijn op de vergaderingen van de commissie.

REKENINGEN EN BEGROTING

ART. 21. De vereniging dient een volledige boekhouding bij te houden waarin alle inkomsten en uitgaven worden behandeld. De boekhouding dient niet alleen ter verantwoording voor de belastingen, maar ook ten overstaan van de effectieve leden, Deze laatsten hebben jaarlijks inzage voor controle en ondertekening voor akkoord door twee effectieve leden is per bcekjaar vereist. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwachting van de goedkeuring der begroting voor het lopende jaar, mag de Raad van bestuur per maand maximum 1112de van de voorziene begroting uitgeven teneinde de goede werking van de vereniging te verzekeren. Na elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgesteld, evenals de begroting voor het volgende jaar. Zij worden binnen de zes maand na de afsluiting aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden uitgekeerd worden. De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen véer de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de effectieve leden, die dan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn. De algemene vergadering van het vorige jaar kan één of meer commissarissen vocr de rekeningen aanstellen, die dan verslag uitbrengen op deze jaarvergadering. De jaarrekening wordt door de raad van bestuur binnen één maand na deze jaarvergadering ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegd.

llJt7r.

'aditüU;fNn aan r.4Zt L9_~lgi~.ch

Staatsblad

J

?%"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

t_ute: B - Vcrvelça

ONTBINDING EN VEREFFENING

ART. 22. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig onderhavige statuten, ofwel door een gerechtelijke beslissing. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de bevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van de tegeldemaking der goederen en van de vereffening der schulden vastgesteld,

ART. 23. Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging met een belangenloze doelstelling, namelijk: aan een vereniging zonder winstoogmerk niet hetzelfde maatschappelijk doel als deze vereniging. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud leden van de vereniging, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel, gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging.

ART. 24. Voor alles waarin in onderhavige statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 18 januari 2003. LIJST van de huidige bestuurders met hun volledige identiteit en de respectievelijke datum van de algemene vergadering die hen bencemde

1)Daems Anjes, geboren te Geel op 18 november 1960, wonende te Molenstraat 63, 2450 Meerhout, bestuurder

2)Duerinckx Free, geboren te Hasselt op 21 maart 1979, wonende te Hasselt, Herkenrodesingel 7d bus 2.2 , Hasselt, bestuurder

3)Geerts Manuel, geboren te Turnhout op 19 juni 1969, wonende te Vennestraat 90, 2275 Lille, bestuurder 4)Loncke Leentje, geboren te Heusden-Zolder op 22 november 1980, wonende te Jasmijnstraat 35, 3500 Hassels, bestuurder

5)Mertens Philippe, geboren te Keulen op 29 augustus 1967, wonende te Boonmarkt 1, 2220 Hallaar, bestuurder

6)Paas Stefan, geboren te Leut-Maasmechelen 5 januari 1968, wonende te Jagerslaan 12, 3630 Maasmechelen, bestuurder

7) nog te coöpteren bestuurslid

allen van Belgische nationaliteit en tot bestuurder van de vereniging benoemd ingevolge besluit van de algemene vergadering dd. 21 januari 2014.

Op de laatste k7¬ z van I,r~ik 6 veime.lden :Recto ldaarrs hoer.f<'fsugáteid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en)

bevoeo vererriyu7g, ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwooregen

Vetso Naam en handtekening

15/06/2011
ÿþ Mop 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

" 11089417*

1

Neergelegd ter glittio C:.1 rechtbank y. koophandel te TONGEREN

3 0 -05- 2011

 Griffue De HOofr(griffipr,

i .~-

Ondememingsnr : 450.431.772

Benaming

(voluit) : Vereniging der Limburgse en Kempense duikscholen,

L.I.M.O.S. VZW

(verkort) : LIMOS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Broekbomstraat 10 - 3720 Kortessem

Onderwerp akte : Duiksportvereniging "LIMOS VZW"

GECOORDINEERDE STATUTEN conform de wetten van 2 mei 2002 (B.S. 18.10.2002) en 18 januari 2003

STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ART. 1. De vereniging draagt de naam "Vereniging der Limburgse en Kempense duikscholen, L.I.M.O.S. VZW".

Alle stukken, uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het hierna vermeld adres van de zetel van de vereniging.

ART. 2. De vereniging is gevestigd te 3630 Leut-Maasmechelen, Geisterweg 1, en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren. De maatschappelijke zetel kan door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur gewijzigd worden, voor zover deze maar ressorteert in de provincie Limburg.

ART. 3. De vereniging heeft tot doel : het beoefenen en het bevorderen van de watersport in al haar vormen, in het bijzonder de duiksport en alle hiermee verwante activiteiten, in de breedste zin van het woord, alsook het inrichten van allerlei manifestaties in verband met dit doel. In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten te verwerven.

ART. 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vercn " Naam an hanrMakaninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

LEDEN

AR-T. 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden.

Het aantal leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel wettelijke niet minder bedragen dan drie. De Raad van bestuur kan als leden aannemen:

a.Nelos-clubs voor sportduiken en zwemmen met vinnen, die rechtspersoonlijkheid bezitten;

b.de volgens hun statuten regelmatig aangeduide voorzitters van Netos-clubs voor sportduiken en zwemmen met vinnen, die geen rechtspersoonlijkheid bezitten. Deze leden verliezen van rechtswege hun lidmaatschap vanaf het ogenblik dat zij de kwaliteit van voorzitter van hun club verliezen.

Om aanvaard te kunnen worden, dienen de leden tevens lid te zijn van Netos. Het ontslag bij Netos, heeft van rechtswege het ontslag bij Limos tot gevolg.

ART. 6. De effectieve leden.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om effectief lid te worden moet men:

1. Tenminste één volledig jaar aangesloten zijn als toegetreden lid van de vereniging.

2. Genieten van de volledige afwezigheid van verzet, uitgaande van de effectieve leden. Dit gebeurlijk verzet moet schriftelijk en gemotiveerd aan de voorzitter kenbaar gemaakt warden.

3. Door tenminste twee effectieve leden voorgedragen worden als effectief lid aan de raad van bestuur.

4. Aangenomen worden door de Raad van Bestuur, die na een geheime en soevereine stemming beslist over de definitieve toelating tot effectief lid van de vereniging.

5. De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

6. Zich gedragen naar aile wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in een door de Raad van bestuur uitgevaardigd Reglement van inwendige Orde.

Een effectief lid, dat tenminste één kalenderjaar de vereniging verlaat en zich nadien terug aansluit, wordt opnieuw als toegetreden lid beschouwd.

ART.7. De toegetreden leden. (art. 2ter van de VZW-wet)

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om toegetreden lid te worden moet men:

f. Aangenomen worden door de Raad van Bestuur, na een geheime en soevereine stemming.

2. De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

3. Zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in een door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van inwendige Orde. Vanaf de aanvaarding door de Raad van Bestuur als

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MpD22

toegetreden lid, wordt dit lid als volwaardig lid bij de vereniging beschouwd, met dezelfde rechten als een effectief lid, met deze beperking dat het toegetreden lid enkel een adviserende stem heeft. Diegenen die niet als toegetreden lid werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

ART. 8. De effectieve en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag wordt vastgesteld met eenvoudige meerderheid door de algemene vergadering, onder voorbehoud van de volgende maxima, geindexeerd volgens de index der kleinhandelsprijzen, deze van januari 1993 als basis genomen: 25.00 E per clublid, zijnde elk effectief of toegetreden lid van een Limos-club die zelf effectief of toegetreden lid is van Limos. De inschrijving en de bijdrage van een voorzitter van een club zonder rechtspersoonlijkheid verschaft aan zijn club en aan diens leden dezelfde voordelen als deze waarvan de clubs met rechtspersoonlijkheid genieten. Indien de voorzitter van een club zonder rechtspersoonlijkheid in de loop van het jaar zijn hoedanigheid van voorzitter verliest, wordt zijn bijdrage ove rgezet op de persoon van zijn opvolger. De bijdrage voor leden die rechtspersoonlijkheid bezitten en voor leden die geen rechtspersoonlijkheid bezitten, wordt op dezelfde wijze vastgesteld, dus afhankelijk van het aantal clubleden der leden. De bijdrage voor het nieuwe kalenderjaar is opeisbare één maand na de aanvang van dat kalenderjaar. Bij toegetreden leden is deze opeisbaar binnen de maand na aansluiting bij de vereniging. De bijdragen mogen enkel en alleen in ontvangst genomen worden door de penningmeester of gevolmachtigde daartoe aangesteld.

ART. 9. Elk lid kan te allen tijde, mits het er eert maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet vóór de opeisbare bijdragen zijn betaald.

Het ontslag moet, bij voorkeur per aangetekende brief, aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden. Weigering om de bijdragen te betalen wordt als ontslagneming aangezien. Tot schorsing of uitsluiting van een lid, zowel van een effectief als van een toegetreden lid, kan enkel door de algemene vergadering van de effectieve leden worden besloten met tweeiderde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid ophoudt te bestaan, hetzij onder sekwester of onder voorlopig bewind of een andere gerechtelijke maatregel wordt gesteld, hetzij in het geval zoals voorzien in artikel 5.b. van deze statuten. Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

ART. 10. De algemene vergadering kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

BESTUUR

ART. 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van 7 leden, verkozen door de algemene vergadering, derwijze dat er steeds tenminste één instructeur in de Raad van bestuur zetelt. De stemming is geheim en schriftelijk. Om tot bestuurder verkozen te worden is het noodzakelijk dat het clublid de steun geniet van zijn eigen club (bestuur of A.V. van die club). Maximum twee leden van eenzelfde club kunnen tot bestuurslid verkozen worden. Zij moeten beiden door hun eigen club worden voorgedragen (bestuur of A.V. van die club). Het bestuur wordt gevormd bij eenvoudige meerderheid, d.w.z. door de 7 leden die tijdens de stemronde de meeste stemmen behaalden. Indien de stemming onbeslist is, wordt voor die kandidaten opnieuw gestemd. Wanneer na de stemming minder

" MOD 2.2

dan 7 bestuurders verkozen zijn, zullen de verkozen bestuurders zoveel leden als bestuurders coöpteren tot het vereiste aantal bereikt is. Na het verkiezen der 7 bestuurders, duiden de bestuursleden nadien een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan, taken welke aldus binnen de Raad van Bestuur onderling verdeeld worden. Principieel wordt de bestuurder welke de meeste stemmen behaalt als voorzitter weerhouden, tenzij deze het voorzitterschap niet wenst op zich te nemen, in welk geval de kandidaat met de tweede meeste stemmen zal weerhouden worden, enz. De bestuurders worden gekozen voor een termijn, eindigend op de derde jaarlijkse algemene vergadering, volgend op deze waarop zij verkozen werden. Ingeval een plaats van bestuurder vrijkomt tijdens de statutaire uitoefening van één van de mandaten, kunnen de aanblijvende bestuurders over de voorlopige vervanging beslissen. De algemene vergadering, bij eerstvolgende zitting, zal tot definitieve benoeming overgaan, zelfs indien zulks gebeurt op een bijzondere algemene vergadering. De kandidaturen voor de verkiezingen der bestuurders moeten voorgedragen worden door een lid v an de vereniging (bestuur of A.V.) of door een bestuurslid. De kandidaturen moeten minstens 14 dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht worden van de voorzitter van de Raad van bestuur. Een bestuurder die verkozen werd door de algemene vergadering verklaart zich bij de aanvaarding van zijn mandaat uitdrukkelijk akkoord automatisch ontslag te nemen uit de Raad van bestuur, mocht hij tijdens de duur van zijn mandaat niet langer de steun genieten van zijn eigen club. Elk bestuurslid van de vereniging moet dus ten allen tijde gesteund worden door het bestuur van zijn eigen club (bestuur of A.V.).

ART.12. De Raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een Reglement van Inwendige Orde.

De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in tijd beperkt is. De Raad is bovendien bevoegd om aile daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

ART. 13. Voor aile handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigt door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, nadat zij hiervoor door de Raad van bestuur gemachtigd werden. Tegenover derden zijn deze niet gehouden enige machtiging of bijzondere machtiging voorgedragen, zelfs niet tegenover de hypotheekbewaarder.

ART. 14. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, op de plaats, de dag en het uur in de oproepingsbrief vermeld. De oproepingsbrief behelst daarenboven de agenda, en de raad van bestuur kan geen geldige besluiten buiten de agenda nemen. De oproepingsbrief wordt verstuurd ten laatste acht dagen voor vergadering. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. De besluiten worden genomen indien tenminste de helft der bestuurders aanwezig is, en bij gewone meerderheid der aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De vergaderingen en beslissingen van de Raad van Bestuur wordt opgetekend in een speciaal register en ondertekend door minstens 3 van de leden. Elk lid van de Raad van Bestuur, waarvan de onvoldoende gemotiveerde afwezigheid op 3 opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur bij eenparigheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

. MOO 2.2

van de aanwezige leden van. deze Raad wordt vastgesteld, zal als ontslagnemend beschouwd worden.

ALGEMENE VERGADERING

ART.. 15. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Ze is het hoogste orgaan van de vereniging. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering van de effectieve leden vertegenwoordigt alle leden: haar besluiten verbinden alle leden, zowel de effectieve als de toegetreden leden. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge Behoren inzonderheid dat haar bevoegdheden:

1° wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° desgevallend de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

ART. 16. De gewone algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand januari. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De raad van bestuur is bovendien verplicht, de algemene vergadering bijeen te roepen telkens er ten minste één/vijfde van het totale aantal effectieve leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij raad van bestuur. Al de effectieve leden moeten opgeroepen worden ten minste 14 dagen vóór de algemene vergadering. Dit gebeurt bij gewone brief of via elektronische communicatie, hetzij door een aankondiging in het tijdschrift of op de website van de vereniging. De oproeping vermeldt steeds de plaats, de dag en het uur van de vergadering, en behelst de agenda, die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste éénitwintigste van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter bevoegde griffie neergelegde ledenregister, moet op de agenda geplaatst worden.

ART. 17. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door een gevolmachtigde bestuurder door de voorzitter aangesteld. De voorzitter duidt desnoods twee Stemopnemers aan. Elk lid heeft recht deel te nemen aan de algemene vergadering.

De clubs met rechtspersoonlijkheid worden vertegenwoordigd door hun voorzitter of door zijn afgevaardigde. De clubs met rechtspersoonlijkheid en de voorzitters van clubs zonder rechtspersoonlijkheid beschikken over : 1 beslissende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

anno 2.2

stem per club; 1 bijkomende beslissende stem per schijf van 25 leden, houders van een duikbrevet, dat gehomologeerd werd voor de eerste augustus van het lopende jaar. Om op de algemene vergadering stemrecht te hebben, moet een clublid van de vereniging aanwezig zijn die lid is van het bestuur van die club, of een lid-niet-bestuurder van die club, houder van een volmacht van het bestuur van die club. De toegetreden leden beschikken slechts over een raadgevende stem. Elk effectief lid, houder van een beslissende stem, kan volmacht geven om zijn stemrecht uit te oefenen, aan een ander effectief lid, houder van een beslissende stem of aan een lid van de beheerraad. Ieder effectief lid kan niettemin slechts houder zijn van één enkele volmacht

ART. 18. De algemene vergadering van slechts beslissen over punten die op de dagorde staan. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, welke ook het aantal aanwezige leden is, behalve ingeval van statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. Voor statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging is evenwel de aanwezigheid van twee/derden van de effectieve leden vereist. Indien dit quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Die tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen warden met een vier/vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden; elke andere statutenwijziging vereist een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

ART. 19. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter of bij diens ontstentenis door zijn gevolmachtigde of door de ondervoorzitter. Elk lid ontvangt een verslag. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en voor de leden die zulks wensen. Afschriften of uittreksels worden door de voorzitter van de raad van bestuur en de secretaris ondertekend. Art. 26 novies van de VZW-wet vereist dat de raad van bestuur binnen één maand na de algemene vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualiseerde ledenregister en de jaarrekening. Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via zelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad.

COMMISSIE LIMOS-INSTRUCTEURS

ART. 20. Deze commissie bestaat uit aile 3e-instructeurs, 2*instructeurs en 1"-instructeurs, welke clubleden zijn van de leden der vereniging. Allen moeten aangesloten zijn bij de Netos. De commissie wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de commissie. Dit kan gebeuren ter gelegenheid van de algemene jaarvergadering. De commissie van instructeurs dient te zoeken naar een gecoördineerd standpunt ten aanzien van het duikonderricht op federaal vlak, zonder dat de commissie beslissingen kan nemen welke indruisen tegen het Nelos-duikonderricht. De commissie van instructeurs zal de vereniging de nodige ondersteuning geven bij de organisatie van activiteiten welke kaderen in het doel van de vereniging._ De commissie van instructeurs zal de verschillende leden de nodige toelichtingen verstrekken betreffende de door de NELOS voorgestelde en opgelegde wijzigingen ten aanzien van het duikonderricht. De commissie van instructeurs neemt het tot zijn taak activiteiten te

" ~ MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge organiseren welke op een doelmatige en economische wijze bijdragen tot het duikonderricht in verschillende clubs, in zoverre de noodzaak ervan aantoonbaar is. De commissie van instructeurs heeft enkel een dienend karakter en kan op generlei wijze verplichtingen, handelingen of beslissingen opleggen, noch aart personen, noch aan verenigingen. Indien de beoogde activiteiten van de commissie der instructeurs een financiële weerslag hebben, zal op voorhand de grootte ervan geraamd worden en deze ter goedkeuring voorgelegd worden aan de algemene vergadering der vereniging. De voorzitter van de commissie is van rechtswege duikverantwoordelijke van de vereniging. De voorzitter van de commissie wordt door de commissie verkozen onder de instructeurs die zetelen in de Raad van bestuur van de vereniging. De wijze van verkiezing verloopt op dezelfde wijze als de verkiezing voor leden van de Raad van bestuur, met deze nuance dat de voorzitter wordt verkozen door de leden van de commissie, dus de instructeurs zelf, die ook zelf bestuurders zijn. Elke instructeur-bestuurder beschikt over één stem. In geval van staking der stemmen, beschikt de voorzitter van de vereniging over een beslissende stem, zelfs indien hij zelf geen instructeur zou zijn. De Voorzitter van de commissie wordt verkozen voor dezelfde termijn als de bestuurders van de vereniging. Indien de voorzitter van de commissie niet langer deel uitmaakt van de Raad van bestuur, zal hij automatisch ontslag nemen als voorzitter van de commissie. De commissie der instructeurs benoemt onder haar leden een secretaris, welke zal instaan voor het opmaken der verslagen van de vergadering der commissie. Indien de voorzitter der vereniging geen instructeur is, heeft hij steeds recht om aanwezig te zijn op de vergaderingen van de commissie.

REKENINGEN EN BEGROTING

ART. 21. De vereniging dient een volledige boekhouding bij te houden waarin alle inkomsten en uitgaven worden behandeld. De boekhouding dient niet alleen ter verantwoording voor de belastingen, maar ook ten overstaan van de effectieve leden. Deze laatsten hebben jaarlijks inzage voor controle en ondertekening voor akkoord door twee effectieve leden is per boekjaar vereist. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwachting van de goedkeuring der begroting voor het lopende jaar, mag de Raad van bestuur per maand maximum 1/12de van de voorziene begroting uitgeven teneinde de goede werking van de vereniging te verzekeren. Na elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans opgesteld, evenals de begroting voor het volgende jaar. Zij worden binnen de zes maand na de afsluiting aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden uitgekeerd worden. De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de effectieve leden, die dan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn. De algemene vergadering van het vorige jaar kan één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen, die dan verslag uitbrengen op deze jaarvergadering. De jaarrekening wordt door de raad van bestuur binnen één maand na deze jaarvergadering ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegd.

ONTBINDING EN VEREFFENING

ART. 22. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

MQazz

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig onderhavige statuten, ofwel door een gerechtelijke beslissing. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de bevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van de tegeldemaking der goederen en van de vereffening der schulden vastgesteld.

ART. 23. Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging met een belangenloze doelstelling, namelijk: aan een vereniging zonder winstoogmerk met hetzelfde maatschappelijk doel als deze vereniging. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud leden van de vereniging, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel, gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging.

ART. 24. Voor alles waarin in onderhavige statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 18 januari 2003. LIJST van de huidige bestuurders met hun volledige identiteit en de respectievelijke datum van de algemene vergadering die hen benoemde

1)Philippe Mertens, geboren te Keulen op 29 augustus 1967, wonende te Boonmarkt 1, 2220 Hallaar, bestuurder.

2)Daems Anjes, geboren te Geel op 18 november 1960, wonende te Molenstraat 63, 2450 Meerhout, bestuurder.

3)Gielen Kenny, geboren te Sint-Truiden op 14 november 1970, wonende te Sint-Barbarastraat 21 A, 3530 Helchteren, bestuurder

4)Knevels Gaby, geboren te Bree op 11 maart 1967, wonende te Plockroy 55, 3670 Meeuwen-Gruitrode, bestuurder.

5)Hinoul Geert, geboren te Genk op 8 februari 1970, wonende te Naamsesteenweg 117/201, 3800 Sint-Truiden, bestuurder

6)Kellens Jenny, geboren te Genk op 20 februari 1967, wonende te Geisterweg 1, 3630 Leut-Maasmechelen, bestuurder.

7)Van Reusel Erwin, geboren te Turnhout op 15 december 1969, wonende te Grote Baan 44/2, 2380 Ravels, bestuurder.

allen van Belgische nationaliteit en tot bestuurder van de vereniging benoemd ingevolge besluit van de algemene vergadering dd. 19 januari 2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
VERENIGING VAN LIMBURGSE EN KEMPENSE DUIKSCH…

Adresse
Zetel : Geisterweg 1 - 3630 Leut-Maasmechelen

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande