VERENIGING VOOR BELGISCHE-TURKSE DIALOOG EN VRIENDSCHAP - LIMBURG, AFGEKORT : BELTUD LIMBURG

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING VOOR BELGISCHE-TURKSE DIALOOG EN VRIENDSCHAP - LIMBURG, AFGEKORT : BELTUD LIMBURG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.439.033

Publication

04/05/2012
ÿþ Mon 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*iaoessss*

bel az Be Sta

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 3 -04- 2812

HA. $ELT

Ondernemingsnr : cue , L4' ,

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Belgische-Turkse Dialoog en Vriendschap -

Limburg

(verkort) : Beltud Limburg vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Martelarenlaan 46, 3500 Hasselt

Onde erp akte : Oprichting, statuten

De hierna vemoemde personen:

1. Kocak Bahattin, wonende te Beverlosesteenweg 444, 3582 beringen, geboren te Koersel op 30 juli 1971

2. Yilmaz Ôzkan, wonende te Schootstraat 156 11, 3550 Heusden-Zolder, geboren te Maaseik op 17 oktober 1978

3. Cetin Ridvan, wonende te Verbindingslaan 41, 3600 Genk, geboren te Genk op 15 februari 1989

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op datum van 13/12/2011, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en de wetswijzigingen van 02 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, waarvan zij de statuten als volgt vastleggen:

1. TiTEL

Artikel 1, Naam, zetel, duur

17e vereniging, opgericht voor onbepaalde duur, draagt de naam Vereniging voor Belgische-Turkse Dialoog en Vriendschap - Limburg, verkort Beltud Limburg vzw, en is gevestigd te Martelarenlaan 46, 3500 Hasselt, in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Artikel 2. Doelstellingen van de vereniging

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de dialoog tussen de Belgische en de Turkse bevolking en het.leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de vriendschap tussen de Belgische en Turkse bevolking, los van alle politieke, filosofische of religieuze opvattingen.

Om dit te verwezenlijken zal de vereniging alle initiatieven aanmoedigen die bevorderend kunnen zijn voor de Belgisch-Turkse relaties, en diverse socio-culturele activiteiten organiseren om de Belgische cultuur te presenteren aan de Turken en omgekeerd de Turkse cultuur aan de Belgen, zoals seminaries, conferenties,, excursies, enz.

Daarnaast zal de vereniging partnerschappen aangaan met andere organisaties die hetzelfde doel hebben, op zowel nationaal als internationaal niveau.

11. LEDEN

Artikel 3.

De vereniging Is samengesteld uit werkende leden en toegetreden leden. Alleen de werkende leden, verder "leden" genoemd, bezitten de volheid van het lidmaatschap. Het aantal leden is onbeperkt, maar bedraagt minstens vier.

Op de laatste blz. van Luik 88 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

s MOD 2.2

Artikel 4.

Elke nieuwe kandidatuur voor het lidmaatschap dient schriftelijk gericht te worden tot de Raad van Bestuur. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij een geheime stemming en met een gewone meerderheid. Met deze benoeming erkent het lid de aanvaarding van deze statuten, verbindt zich ertoe om deze te respecteren en om zich te houden aan het reglement, opgesteld door de vereniging.

Artikel 5,

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden , mits instemming van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden uiteindelijk per post meegedeeld aan de betrokkenen.

Artikel 6.

De Raad van Bestuur houdt op de hoofdzetel van de vereniging een ledenregister bij. Elk lid kan op de hoofdzetel van de vereniging het ledenregister, de boekhoudkundige documenten, de notulen en beslissingen van de algemene vergaderingen, van de Raad van Bestuur en van de mandatarissen inkijken. Hiervoor dient het lid een schriftelijk verzoek te richten tot de Raad van Bestuur, waarin hij de documenten tot welke hij toegang wenst verduidelijkt. De partijen bepalen in overeenkomst een datum waarop de documenten ter inzage gesteld zullen worden. Deze datum wordt vastgesteld binnen een termijn van één maand na de ontvangst van het verzoek.

Artikel 7.

Alle leden zijn verplicht om een jaarlijkse vergoeding te betalen. Het bedrag ervan is soeverein bepaald door

de Raad van Bestuur. Het kan echter niet meer dan 1200 euro per persoon bedragen,

Ill. Raad van Bestuur

Artikel 8.

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Deze bestaat uit drie leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze laatste afzetbaar, Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging.

Artikel 9,

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 5 jaar en zijn herverkiesbaar. Zij duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen.

Artikel 10.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. Deze oproep kan zowel schriftelijk als mondeling zijn. De voorzitter zit de vergadering voor. in geval van afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij gebrek aan ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 11.

De raad kan slechts beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is kan een nieuwe raad bijeen geroepen worden met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Iedere bestuurder beschikt over één stem.

Artikel 12.

De raad van bestuur vergadert minstens drie maal per jaar.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en

ingeschreven in een daartoe bestemd register,

Artikel 13.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en wonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheel bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

' b MOp 2,2

IV ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Ieder lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voort

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- desgevallend, de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging

- het uitsluiten van een lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

De algemene vergadering wordt door de algemene raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden erom vraagt. Zj moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee beheerders.

Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping Kan per gewone brief, fax of email,

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Ook eventuele variapunten die bij aanvang van de algemene vergadering door de leden worden voorgesteld en aanvaard door de andere leden kunnen aan de agenda worden toegevoegd en eventueel kan er hierover ook een besluit genomen worden.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits tenminste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voozitter of door de secretaris en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

V. INZAGERECHT LEDEN

Artikel 16.

De besluiten van de algemene vergadering worden bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen. Daartoe moeten de leden een schriftelijk verzoek indienen aan de raad van bestuur met wie ze een datum en het uur van de raadpleging overeenkomen.

VI. BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 17,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de 60 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

 , -*--

Voor-

behoudsn

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mao 2.2

Luik B - Vervolg

VII. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 18.

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 19.

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Oprichtingsvergadering gehouden te Hasselt op 13 december 2011.

Na het opstellen van de statuten werden de volgende beslissingen unaniem genomen:

Worden tot bestuursleden (tevens ook raad van bestuur) met stemrecht benoemd:

1. Kocak Bahattin, wonende te Beverlosesteenweg 444, 3582 beringen, geboren te Koersel op 30 juli 1971 2.Yilmaz Ozkan, wonende te Schootstraat 15611, 3550 Heusden-Zolder, geboren te Maaseik op 17 oktober 1978

3. Cetin Ridvan, wonende te Verbindingslaan 41, 3600 Genk, geboren te Genk op 15 februari 1989

Worden tot de functie benoemd van:

Voorzitter: Kocak Bahattin

Secretaris: Yilmaz Üzkan

Penningmeester: Cetin Ridvan

Opgemaakt te Hasselt op 13 december 2011.

Ondertekend door de oprichters:

Kocak Bahattin Yilmaz Ôzkan Cetin Ridvan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGING VOOR BELGISCHE-TURKSE DIALOOG EN …

Adresse
MARTELARENLAAN 46 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande