VERZEKERINGSKANTOOR NIJSTEN

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VERZEKERINGSKANTOOR NIJSTEN
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 420.424.427

Publication

11/06/2014 : TG088657
18/06/2014
ÿþ Md POF 11.1

r7--- 7-Z/ iT'trl In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111JR11111111111111111101

leergeiegri ter giii110 (Mr. reeltbank

I v. koophandel Anbverpen, rad. Tongeren

...._

De 06 -06- 201/1

orifiterGmfie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

j

Ondernemingsnr : 0420.424.427

Benaming (voluit): VERZEKERINGSKANTOOR NIJSTEN NV

(verkort) :

Rechtsvorm Naamloze Vennootschap

Zetel: 3630 Maasmechelen, Neerveldstraat 25

(volledig adres)

Onderwerp akte :STATUTENWIJZIGING

Uit een proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt voor geassocieerd notaris Ilse Verdonck te Maasmechelen op 19 mei 2014, geregistreerd te Tongeren op 27 mei 2014, register 5 boek 551 blad 27 vak 14, blijkt dat de volgende beslissingen genomen werden

EERSTE BESLUIT: toevoeging van een handelsbenaming

Toevoeging van de handelsbenaming "Zakenkantoor J. Schaekers & Partners" uitsluitend voor het uitbaten van

het kantoor gelegen te 3640 Kinrooi, Natterveld 14 door toevoeging aan artikel 1 van de statuten van een nieuwe

alinea:

"De vennootschap zal uitsluitend voor de uitbating van het kantoor gelegen te 3640 Kinrooi, Natterveld 14

handelen onder de handelsbenaming "Zakenkantoor J. Schaekers & Partners".

TWEEDE BESLUIT:

De vergadering beslist tot toevoeging van een nieuw artikel na artikel 5 dat luidt als volgt:

"Artikel ...: Wijziging van het maatschappelijk kapitaal.

Tot verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de

buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris en behoudens de hierna volgende

bepalingen."

DERDE BESLUIT:

De vergadering beslist tot schrapping van artikel 6: kapitaalverhoging, voorkeurecht om het te vervangen door

het volgende;

"Artikel ...: Kapitaalverhoging.

Kapitaalverhoging door inbreng in geld

a) Bij elke kapitaalverhoging moeten de nieuwe aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. Deze termijn wordt bepaald door de algemene vergadering. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd overeenkomstig artikel 593 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de gehele inschrijvingstijd.

b) Na het verstrijken van deze termijn, indien er geen publiek beroep op beleggers werd gedaan, zal de raad van bestuur het recht hebben om te beslissen dat derden al dan niet aan de verhoging van het kapitaal kunnen deelnemen of dat het geheel of gedeeltelijk niet gebruiken door de aandeelhouders van hun voorkeurrecht tot gevolg heeft dat het evenredig aandeel van de aandeelhouders die reeds van hun inschrijvingsrecht gebruik hebben gemaakt aangroeit. De raad van bestuur bepaalt eveneens de modaliteiten van de volgende inschrijving.

c) De algemene vergadering kan het voorkeurrecht beperken of opheffen in het belang van de vennootschap met inachtname van de voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor een statutenwijziging. Het voorstel daartoe moet speciaal in de oproepingen worden vermeld.

In dat geval moet het voorstel daartoe speciaal in de oproepingen worden vermeld en de raad van bestuur de commissaris of, bij diens ontstentenis, een bedrifsrevisor of een extern accountant aangewezen door raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor- Luik B - vervolg

behouden aan het Belgisch rbestuur, moeten de verslagen opmaken die voorzien zijn in artikel 596 van het Wetboek van vennootschappen. Deze verslagen worden in de agenda vermeld en aan de aandeelhouders meegedeeld. Bij beperking of opheffing I van het voorkeurrecht kan de algemene vergadering bepalen dat bij de toekenning van nieuwe aandelen voorrang wordt gegeven aan de vroegere aandeelhouders in welk geval de inschrijvingstermijn tien dagen moet bedragen. Wanneer het voorkeurrecht wordt beperkt of opgeheven ten gunste van een of meer bepaalde personen die geen personeelsleden zijn van de vennootschap of van een van haar dochtervennootschappen dienen de voorwaarden nageleefd te worden zoals bepaald door artikel 598 van het Wetboek van Vennootschappen.

Staatsblad d) Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de vruchtgebruiker, tenzij tussen blooteigenaar en vruchtgebruiker anders is overeengekomen. De nieuwe aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude.

Laat de vruchtgebruiker het recht van voorkeur onbenut, dan kan de blooteigenaar het uitoefenen. De nieuwe aandelen die hij alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

Kapitaalverhoging door inbreng in natura

Wanneer een kapitaalverhoging een inbreng in natura omvat, maakt de commissaris of, wanneer die er niet is, een door de raad van bestuur aan te wijzen bedrijfsrevisor, vooraf een verslag op. In een bijzonder verslag, waarbij het verslag van de commissaristbedrijfsrevisor wordt gevoegd, zet de raad van bestuur uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de vennootschap en eventueel waarom afgeweken wordt van de conclusies van het bijgevoegde verslag.

Bij afwijking van artikel 448, tweede lid, 20 van het Wetboek van Vennootschappen moeten de aandelen die geheel of ten dele overeenstemmen met een inbreng in natura, dadelijk worden volgestort."

VIERDE BESLUIT:

De vergadering beslist tot schrapping van artikel 9 en aanpassing in de volgende zin:

"Artikel ...: Verkrijging van eigen aandelen of certificaten

Conform de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen kan de vennootschap tot verkrijging van eigen aandelen of certificaten overgaan."

VIJFDE BESLUIT:

De vergadering beslist tot schrapping van de inhoud van artikel 12 en aanpassing in de volgende zin:

"Artikel ...: Overdracht van aandelen - goedkeuringsclausule

Zonder afbreuk te doen aan de dwingende wettelijke bepalingen kunnen de aandelen slechts het voorwerp uitmaken van een overdracht onder levenden of een overgang wegens overlijden in voordeel van een natuurlijk persoon of rechtspersoon die voorafgaandelijke goedkeuring heeft genoten van de raad van bestuur, met uitzondering van overdracht onder levenden of wegens overlijden aan medevennoten.

Indien, binnen de drie maanden te rekenen vanaf de verzending van de aanvraag tot goedkeuring, de raad van bestuur haar goedkeuring geweigerd heeft of indien ze geen andere ovememer heeft voorgesteld, dan kan de aandelenoverdracht geschieden zoals voorgesteld en met inachtname van de dwingende wettelijke bepalingen zoals voorzien door het Wetboek van Vennootschappen.

Deze regeling geldt voor alle aandelen van de vennootschap, evenals voor alle converteerbare obligaties of warrants eventueel uitgegeven door de vennootschap."

ZESDE BESLUIT:

De vergadering beslist tot toevoeging na "artikel 28: stemrecht" van een nieuw artikel dat luidt als volgt:

"Artikel Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, warrant-, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle aandeelhouders niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn,"

ZEVENDE BESLUIT:

De vergadering beslist tot wijziging van "HOOFDSTUK 7  ONTBINDING, VEREFFENING" in volgende "Artikel ...: Verliezen

a) Wanneer, ten gevolge van geleden verlies, het nettoactief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagp voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootscp ter beschikking van de





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge













,

Voorbehouden aan het

Staatsblad

Luik B - vervolg

aandeelhouders wordt gesteld.

b) Wanneer het nettoactief, tengevolge van geleden verlies, gedaald is tot minder dan een vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

c) Wanneer het nettoactief gedaald is tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden een of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door

de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

Zij beschikken over aile machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen,

zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen

tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij

door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Artikel Vereniging van alle aandelen in een hand

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden. Indien binnen een jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen of deze niet geldig is omgezet in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar omzetting in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of haar ontbinding.

Het gegeven dat alle aandelen in een hand verenigd zijn, alsmede de identiteit van de enige aandeelhouder moeten worden vermeld in het vennootschapsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

De enige aandeelhouder oefent de aan de algemene vergadering toegekende bevoegdheden uit. Hij mag die bevoegdheden overdragen. De beslissingen van de enige aandeelhouder die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden. De tussen de enige aandeelhouder en de vennootschap gesloten overeenkomsten worden, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, ingeschreven in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening moet worden neergelegd."

ACHTSTE BESLUIT:

De vergadering beslist tot toevoeging van een nieuw laatste artikel:

"Artikel ...: Toepasselijkheid van het Wetboek van vennootschappen

Partijen willen het Wetboek van vennootschappen volledig eerbiedigen.

Bijgevolg worden de bepalingen van deze wet waarvan niet geldig is afgeweken, geacht in deze akte te zijn ingeschreven en worden de clausules die strijdig zijn met dwingende bepalingen uit deze wet geacht niet te zijn geschreven."

NEGENDE BESLUIT: wijziging van de statuten overeenkomstig de genomen besluiten

De vergadering beslist met unanimiteit om de statuten aan te passen aan de hoger genomen beslissingen door de statuten te coördineren en te hemurnmeren.

TIENDE BESLUIT;

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris Ilse Verdonck te Maasmechelen, alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

ELFDE BESLUIT

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de bestuurders om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

Voor eensluidend uittreksel.

Geassocieerd notaris Ilse Verdonck.

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van het proces-verbaal en deieccerdineerde statuten.





ET-

tiillagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

I 1 



14/02/2014 : TG088657
02/07/2013 : TG088657
04/07/2012 : TG088657
04/07/2011 : TG088657
03/07/2009 : TG088657
25/07/2008 : TG088657
02/07/2007 : TG088657
05/04/2007 : TG088657
02/04/2007 : TG088657
05/10/2005 : TG088657
18/07/2005 : TG088657
05/11/2004 : TG088657
05/11/2004 : TG088657
05/11/2004 : TG088657
31/03/2004 : TG088657
31/03/2004 : TG088657
31/08/2015 : TG088657
17/01/2001 : TG088657
29/03/2000 : TGA005465
17/07/1999 : SNA005465
18/03/1993 : BL426855
20/11/1992 : BL426855
09/02/2016 : TG088657
26/09/1990 : BL426855
03/10/1989 : BL426855
01/06/2018 : TG088657

Coordonnées
VERZEKERINGSKANTOOR NIJSTEN

Adresse
NEERVELDSTRAAT 25 3630 MAASMECHELEN

Code postal : 3630
Localité : MAASMECHELEN
Commune : MAASMECHELEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande