VOGEL & ZOOGDIERENOPVANGCENTRUM, AFGEKORT : VZOC

Association sans but lucratif


Dénomination : VOGEL & ZOOGDIERENOPVANGCENTRUM, AFGEKORT : VZOC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.009.533

Publication

16/08/2012
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

oprichtingsakte met statutenvereniging

zonder winstoogmrek(benaming)

tussen de ondergetekende :

stichter 1 de heer ariën luc zelfstandige,wonende te 3582 koersel, Albert I laan 143

stichter 2 de heer Vanstraelen Eric henri,Ambtenaar,wonende te 3945 Ham,Robynsstraat 39

stichter3 Mevrouw Sevenants Brigitte,Maria ( huisvrouw) wonende te ham 3945,robynsstraat 39

stichter4 bastin cindy werkloos wonende te 3582 koersel Albert I laan 145

stichter5 Blockx diederik arbeider wonende te 3583 paal fazantenlaan 64

werd op 14/06/2011 overeengekomen,overeenkomstige de wet van zeventwintig juni negentienhonderd eenentwintig(27 juni1921) een vereniging zonder

winstoogmerk op richten onder hen en al de personen die er later deel van zullen uitmaken,waarvan de statuten als volgt vastgesteld:

titel1 benaming zetel ,doel,en duur

1 .de vereniging draag de naam: vogel & zoogdierenopvang (hierna de vereniging)

2. de zetel van de vereniging is gevestigd in belgie te 3582 beringen(koersel) albert I laan 143 ,gelegen in het gerechtelijk arrodissement hasselt

de zetel kan naar een andere vestiging, binnen,of buiten voornoemd arrodissemnt in belgie overgebracht worden op beslissing van de raad

van bestuur bij gewone meerderheid

en mits bekrachtinging nadien door de eerstvolgende Algemene Vergadering.

3.de vereniging wordt opgerichtvoor onbepaalde duur en kan te allen tijde

ontbonden worden door de algemene vergadering der effectieve leden mits

inachtineming van de bepalingen van de wet van 27 juni 1921.

4.de vereniging stelt zich tot doel om het opvangen ,onderbrengen ,verzorgen en het herlocaliseren bij derden van uitsluitend tamme zoogdieren

tamme vogels en van reptielen te realiseren,en zulks zonder commerciele doeleinden en het herlocaliseren bij

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : vogel&zoogdierenopvangcentrum

(afgekort) : vzoc

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Albert I laan 143

3582 Beringen (Koersel)

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12304275*

Luik B

0848009533

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

13-08-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

derden geschiedt uitsluitend

tegen de vergoeding van de kostprijs voor het opvangen,onderbrengen en verzorgen.om haar doelstelling

nate streven kan de vereniging alle verrichtingen die betrekking hebben op haar statutair doel uitvoeren,namelijk het stellen van zowel feitelijk als rechtshandelingen ,onder andere dochniet uitsluitend,limitief of exhaustief het verhuren,huren kopen verkopen op aanpassen van om het even welke roerende enn onroerende goederen.

Titel 2

5. Zijn lid van de Vereniging: de stichters zoals voornoemd en alle die nadien als dusdanig aanvaard werden door de Algemene Vergadering en nog niet zijn utgetreden ,dientenvolge enkel de personen die vermeld wordne op de ledenlijst zoals neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

6. De kandidaat-leden dienen hun kandidatuur schriftelijk en aangetekend over te maken aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur die de kandidatuur voorlegt aan de eerstvolgende Algemene Vergadering.De aanvaarding van een kandidaat-lid door de Algemene Vergadering gebeurt met een gewone meerderheid op de eerstvolgende wettig samengestelde Algemen Vergadering dewelke desgevallende als buitengewone Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur kan worden samengeroepen.Het staat elk lid vrij uit de Vereingin te treden door aangetekend & schriftelijk het ontslag aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur over te maken,het geen onmiddelijk en definitief alle gevolgen van het verlies van lidmaatschap van de Vereniging teweegbrengt. Alleen de Algemene Vergadering kan over de uitsluiting van leden besluiten tijdens een geldig samengestelde Vergadering bij twee derde meerderheid Het uit te sluiten lid verliest wegens belangconflict van rechtswege elk stemrecht terzake de utsluiting of ontslagname van hem/haar zelfHet initiatiefrecht van de Algemene Vergadering om de leden uit te sluiten op de grond van de belangen van de Vereniging kan slechts gebeuren na het uit sluiten lid te hebben gehoord dan wel hem/haar de mogelijkheid te hebben geboden zich schriftelijk of mondeling te verdedigen.De Raad van Bestuur kan eveneenshet initiatief nemen om een lid te laten uitsluiten en kan daartoe desgevallend een buitegewonen Algemene Vergadering bijeenroepen.

7.De Vereniging bestaat uitsluiten uit effectieve leden en aanvaardt geen toegetreden leden.Het aantal leden is onbeperkt,doch zal minstens vier bedragen.

8. Er wordt door de Vereniging van de leden een jarlijks lidgeld ten bedragen van 60 euro geëist.

9.Het lidmaatschap van de leden neemt alleszins van de rechtswege een einde indien het lid overlijdt,failliet,onbekwaam of onder enige vorm van bewind gesteld wordt.uittredende of uitgesloten leden of hun rechthebbenden kunnen onder geen enkel beding aanspraak maken op het vermogen van de Vereniging,op teruggave van bijdragen dan wel op vergoeding voor verrichte prestaties en aanbrengsten.Evenmin kan een uitgetreden of uitgesloten lid een afschrift of mededeling van de rekeningen,verzegeling van de goederen vande Vereniging of het opmaken van een inventaris vordenen. De hiervoor aangegeven situaties en rechtstoestanden gelden ten exemplatieve titel in die zin dat uitgesloten of uigetreden leden alsmoede hun rechtsopvolgers in de ruime zin van het woord elk recht, maatregel of zeggenschap opzichtens de Vereniging verliezen vanaf het ogenblik van de aanvraag door de Raad van Bestuur of Algemene Vergadering tot uitlsuiting van het bewuste lid of de aanvraag tot uittreding door het lid zelf

.

TITEL III Raad van Bestuur

10.De Raad van Bestuur wordt benoemd door Algemene Vergadering onder haar leden.zij bestaan uit ten minste drie personen waarbij het aantal bestuurders steeds minder bedraagt dan het aantal personen dat effectief lid is van de Vereniging.Alleszins zijn de Voozitter een de secretaris van de Algemene Vergadering van rechtswege bestuurders in dezelfde hoedanigheid.Geen enkele van voormelde bestuurfuncties mogen gecumuleerd worden door eenzelfde lid.

11.De bestuurders worden door de Algemene Vergadering verkozen voor een periode van drie jaar . De mandaten zijn onbeperkt hernieuwbaar.

12. De Raad van Bestuur beslist steeds bij gewone meerderheid van stemmen op voorwaarde dat ten minste de helft van de bestuurder aanwezig zijn,Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.Enkel een Bestuurder kan namens één of meerdere andere bestuurders bij volmacht stemmen.

13.Een bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen ut de Raad van Bestuur door middel van een aangetekende brief, gericht aande Voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur . Indien de Voorzitter zelf onstalg neemt uit de Raad van Bestuur dient hij de penningmeester en de secretaris van de Raad van Bestuur per aangetekende brief op de hoogte te brengen van het ontslag.Het mandaat van een bestuurder wordt geacht van rechtswege beëindigd te zijn indien de betrokken bestuurder failliet,onbekwaam verklaard werd of onder enige vorm van bewind gesteld wordt. De Raad van Bestuurkan te allen tijde worden afgezet of éénof meerdere bestuurders kunnen ontslagen worden door een geldige vertegenwoordigde Algemene Vergadering bij gewone meerdeheid.Door het ontslag,afzetting of beëindiging verliest elke bestuurder van rechtswege met onmiddelijk ingang alle bevoegdheden.

14.Bij overlijden ,ontslagname of herroeping van het mandaat van een bestuurder zal de eersvolgende Algemene

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Vergadering in de vervanging voorzien.De door de Algemene Vergadering in plaats gestelde bestuurder voltooit het mandaat van degene die hij opvolgt.

15.Het opengevallen mandaat kan in geval van hoogdringenheid dan wel in geval van volstrekte noodzakelijkheid-alleszins in afwachting van de eerst volgende (buitengewone)Algemene Vergadering-ingevuld worden door één bestuurder of lid hiertoe aangeduid door de voltallige ( overblijvende)Raad van Bestuur op voorwaarde dat de Raad van Bestuur gelijktijdige met de aanduiding de Algemene Vergadering op de kortst mogelijke tremijn samenroept.

16.Door de Bestuurders wordt geen enkele persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen ten gunste van de Vereniging.Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegegevn opdracht.

17.De Raad van Bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de Vereniging een vergadering vereist en minstens één maal per jaar.

18.Elke bestuurder kan een bestuursvergadering samenroepen beinnen een termijn van drie dagen De agenda wordt gelijktijdig- uiterlijk drie dag voorafgaandelijk-bekendgemaakt aan de andere bestuurders per brief,per fax,per e-mail of eender welk ander communicatiemiddel. De agenda van de Raad van Bestuur wordt opgesteld door de Voorzitter ,doch elke bestuurder kan agendapunten plaatsen tot uiterlijk twee dagen voor de vergadering.

19.Het verzuimen tot het bijwonen van twee opeenvolgende bestuursvergaderingen zonder gewettigde reden kan afzetting tot gevolge hebben.Enkel de Algemene Vergadering kan hiervoor beslissen en het ontslag bekrachtigen.

20.De Raad van Bestuur bezit de bevoegheid van het bestuur van de Vereniging.De Raad van Bestuur kan aldus alle rechtshandelingen stellen en in het bijzonder:1° het beheer van financiën en goederen ;2° de vertegenwoordiging van de Vereniging bij ( buiten)gerechtelijke handelingen ;3°het personeelsbeleid;4°het voorstellen van een huishoudelijk reglement;5°... Meer algemene en kortom stelt de Raad van Bestuur alle daden die niet uitdrukkelijkdoor de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering werden voorbehouden ;

21.Wat betreft de Vertegenwoordiging van de Vereniging bij(buiten)gerechtelijke handelingen volstaat de toestemming van de Voorzitter van de Raad van Bestuur alleendan wel bij ontstentenis hiervan de toestemming van twee bestuurders teneinde procedures in de ruimste zin van het woor te initïeren of benaarstigen.

22.Alle betalingen,kwitanties,intvangstbewijzen en financiële verrichtingen worden namens de Vereniging ondertekend door minstens twee van de volgende bestuurders tezamen:de penningmeester samen met de Voorzitter dan wel samen met de secretaris.Voormelde bestuurders kunnen binnen de Vereniging andere bestuurders of effectieve leden aanwijzen die eveneens met minsten twee personen de in dit artikel bepaalde bevoegdheden kunnen uitoefenen.

23.De Vereniging wordt tegenover derden steeds geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders.

24.D e Raad van Bestuur is verantwoording verschuldigd aan de Algemene Vergadering en moet verslag uitbrengen over al haar activiteiten.Zij sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroeting van het komen boekjaar voor dewelke beide ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

25.De Raad van Bestuur kan werkgroepen en adviesorganen oprichten van tijdelijke of permanent karakter en is volledig vrij in de organisatie ervan.

26.Indien de Raad van Bestuur in een onoplosbaar conflict geraakt,dan moet de Algemene Vergadering worden samengeroepen en vergaderen binnen een termijn van zestien dagen.De Algemene Vergadering is verplicht een uitspraak te doen omtrent het gerezen conflict.

27.De beraadslagingen en de beslissingen van de Raad van Bestuur worden genotuleerd en in een afzonderlijke bestuursregister opgenomen.Zij worden ondertekend dooe de Voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur en bijgehouden door de secretaris.

28.Zo nodig wordt het dagelijks bestuur behartigd door de Voorzitter van de Raad van bestuur -alleen optrednd-die deze bevoegdheid eveneens kan toewijzen aan andere bestuurders of effectieve leden-met minsten twee optredend. het dagelijks bestuur omvat de lopende en gewoonlijke zaken waarmee de Vereniging op regelmatige basis geconfronteerd wordt waaronder de briefwisseling,kortom alle tussenkomsten van gering financieel belang of frequent voorkomend doch eveneens alle kwsties die urgente of noodzakelijke bestuurlijke tussenkomsten of beslissingen vereisen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

TITEL IV--Algemene Vergadering

art 29. De Algemene Vergadering wordt uitsluitend gevormd door de effectieve leden van de Vereniging.De Algemene Vergadering kiest onder haar leden een Voorzitter én en secretaris die van rechtswege dezelfde hoedanigheid bekleden in de Raad van Bestuur en desgevallend een ondervoorzitter.De functies gelden voor een periode van 3 jaar.

art30.De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaalde bij de wet of de statuten of wanneer ten minsten één vijfde van de effectieve leden het vraagt. De Algemene Vergadering kan eveneens door de Voorzitter, secretaris of ondervoorzitter van de Algemene Vergadering worden bijeengeroepen in de gevallen die zij spoedeisend achten.

art 31. De jaarlijks statutaire Algemene Vergadering wordt gehouden in de loop van de maand juli elke jaar.

art 32.Alle leden worden ten minsten zestien dagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd . Elk voorstel, ondertekend door ten minsten één twintigste van de leden,wordt op de agenda gebracht en behandeld zelfs indien het voorstel uiterlijk 12 dagen voor de Algemene Vergadering ter kennis werd gebracht van de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De Voorzitter van de Raad van Bestuur brengt het voorstel van agendapunt onmiddelijk ter kennis van de secretaris,de penningmeester en de ondervoorzitter zo deze aangewezen werd.hij verzendt de nieuwe agende aan alle leden uiterlijk acht dagen voor de Algemene Vergadering .

art34. De in vorig lid bepaalde procedure en termijn geldt eveneens voor de oproeping tot een buitengewone Algemene Vergadering.De Voorzitter alléén dan wel minstens twee van de volgende mandatarissen:de secretaris,penningmeester of de ondervoorzitter( zo deze aangewezen werd) beschikken over de bevoegdheid tot het samenroepen van een buitengewone Algemene Vergadering in de gevallen die zij spoedeisend achten.

art 35. De Algemene Vergadering kan alleeb op geldige wijze beraadslagen en besluitenwanneer ten minsten de helft van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden genomen.behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.Bij staking van de stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevende. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden.Enkel bij twee derde meerderheid kan ter vergadering een nieuw bijkomend punt op de agenda worden geplaats en behandelen.De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid mits schriftelijke volmacht dewelke aan de notulen wordt gehecht waarbij elk lid meerdere volmachten kan hebben.

art36. Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten indien de statutenwijziging uitdrukkelijk werd vermeld in de oproeping en wanneer ten minsten twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.De wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen,die geldig kan beraadslagen eb besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige ofvertegenwoordigde leden.de tweede vergaderen mag niet binnen vijftien dagen en ten vroegste zestien dagen volgend op de eerste vergadereing wordeb gehouden.

art 37. Binnen de maand na de Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld en verzonnen aan alle effectieve leden van de Vereniging.

art 38.De Algemene Vergadering heeft behoudens de in de statuten vermelde bevoegdheden steeds de volgende wettelijke bevoegdheden:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders:

3°de benoeming en de afzetting van de commissarissen enhet bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend ;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen:

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening tijdens het eerste kwartaal van elk jaar;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid ;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen;

10° het goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

TITEL V -- Begroting en Jaarrekening

art.39.Het boekhoudkundige jaar van de vereniging begint op 1 augustus en eindigt op 31 juli Op het einde van elk boekhoudkundig jaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het voorbije jaar afgesloten en de begroting voor volgende jaar opgemaakt.de jaarrekening van het voorbije boekjaar eb begroting voor het toekomstige jaar worden aan de goedkeuring voorgelegd van de jaarvergadering tijdens de eerste statutaire Algemene Vergadering.

art.40.De rekeningen en de begroting worden ten minsten zestien dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden die eveneens inzage kunnen vorderen van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund.De leden e bestuurs kunnen inzage vorderen van de boekhoudkundige stukken van de Vereniging op de zetel van de vereniging.Zij richten daartoe een verzoek aan de Voorzitter die binnen een termijn van acht dagen een bundel houdende alle terzake doende en relevante stukken laat samenstellen ter inzage.

art 41.Een(eventueel)batig saldo vergroot het vermogen van de Vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden worden uit gekeerd aan de leden.

art.42. De Algemene Vergaedering lan te allen tijde,alleszins indien voldaan is aan de wettelijke bepalingen terzake,besluiten één comissaris of college van commissaris (minstens drie) aan te stellen met als opdracht de rekeningen en begroting te controleren.De regelgeving terzake de benoeming,ambteëindeging en afzetting van de bestuursleden is op gelijke wijze van de toepassing op de commissaris of het college van commissarissen (artikel 12-12-14-15)

TITEL VI.Ontbinding en vereffening

art.43.De AlgemeneVergadering kan alleen tot de ontbinding van de vereniging besluiten onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

art.44.In geval van vrijwillige ontbinding zullen als vereffenaars optredens:de bestuurders van de Vereniging.De Vereniging wordt niet ontbonden door ontslagen,overlijdenof uittreden van een lid in zoverre het aantal leden daardoor niet minder van vier zou bedragen gedurende een periode van méér dan drie maanden.

art.45.In geval van ontbinding van de Vereniging zal,na aanzuivering van het passief,de bestemming van de goederen worden bepaald door de Algemene Vergadering.in elk geval dient de bestemming zoveel als mogelijk overeenstemmend te zijn met doel van de te ontbinden Vereniging zelf zodat het vermogen bij voorrang toebedeelt zal worden aan andere Vereniging of (rechts) personen die dezelfde doelstellingen nastreven.De bestuurders/vereffenaars hebben de plicht om -zelfs in geval van gerechtelijke ontbinding-de Algemene samen te roepen teeinde een beslissing wordt alsdan genomen door de aanwezige leden bij gewone meerderheid, en bij stalking van stemmen zal de stem van de chronologisch laatste én aanwezige Voorzitter van de Algemene Vergadering doorslaggevende zijn.

Met het oog op de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk en de aanvaarding van de statuten zoals hierboven omschreven tekenen hierna de stichtende leden op datum zoals hierboven vermeld:

Ariën Luc Vanstraelen Eric

Sevenants Brigitte Bastin Cindy

blockx diederik

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VOGEL & ZOOGDIERENOPVANGCENTRUM, AFGEKORT : …

Adresse
ALBERT I LAAN 143 3582 KOERSEL

Code postal : 3582
Localité : Koersel
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande