VOLKSKUNSTGROEP PIERLALA

Association sans but lucratif


Dénomination : VOLKSKUNSTGROEP PIERLALA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 416.410.904

Publication

23/05/2011
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111! iuii1iiui1i iu iioe1

*11077478*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 ' -05- 2011

HA ~SrELré

Ondernerningsnr :

Benaming

(voluit)

(verkort)

Rechtsvorm

Zetel : 416.410.904

volkskunstgroep Pierlala vzw

Pierlala vzw

vereniging zonder winstoogmerk Diestersteenweg 88, 3800 Sint-Truiden

Onderwerp akte : Wijziging Statuten - Nieuwe Raad van Bestuur - Wijziging Zetel

WIJZIGING STATUTEN

Tijdens de algemene vergadering van 22/01/2011 werden de statuten gewijzigd als volgt :

Titel I: Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "volkskunstgroep Pierlala". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming Pierlala" te gebruiken.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Diestersteenweg 88 te 3800 Sint-Truiden.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Artikel 3:

De vereniging beoogt in een Vlaamse geest, door middel van volkskunst

a. jongeren en ouderen bijeen te brengen, die in een solidaire groepsgeest elkaar een gezonde ontspanning en tezelfdertijd een verfijnde levenshouding aanbieden:

b. de volksdans en volksmuziek in het bijzonder en de volkskunst in het algemeen levendig te houden en te propageren;

c. de waarden van volksdans en volkskunst aan de volksgemeenschap mee te delen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel 11: Leden

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{ent. bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij-het Belgisch Staatsblad  23/05/201.1.-.Ann xes du Moniteur belge

Voorbehouden ean het Belgisch Staatsblad

I

l..

MOD 2.2

Luik B - Verve;,

De volheid van hel lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste drie leden.

Artikel 6:

Over het aanvaarden van de leden en toegetreden leden beslist de raad van bestuur. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en adres. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt. Tegen zijn beslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 50 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de ' maand oktober 2003. De nieuwe index is deze van de maand oktober, voorafgaand aan de aanpassing. De raad van bestuur bepaalt jaarlijks, binnen voormelde grens, het lidgeld.

Artikel 8:

De leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet ie schaden.

Artikel 9:

1) Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de

raad van bestuur. Een lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaald, wordt als ontslagnemend beschouwd.

2) Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b. die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen;

De schorsing zal schriftelijk worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal drie maanden duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaalschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

3) Het lidmaatschap eindigt automatisch door hel overlijden van het lid.

4) Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel 111: Raad van Bestuur

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie bestuurders, lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11:

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12:

a. De werkgroep kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter

of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn

Op de laatste btz van Lij. B verme?dan Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de gerso(o)nren) bevoegd de vereniging. stichting of orgarrsme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

` behouden

aan het

Belgisch

staatsblad

e.

Luik B -

afwezigheid wordt hij vervangen door de bestuurder daartoe door de raad van bestuur aangeduid.

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon-, e-mail-, videoconferentie of andere communicatiemiddelen. De regels opgenomen onder de punten a. tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en a! de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

MOD2,2

Artikel 13:

a. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niets, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen

van hypotheken, (...).

b. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden geen besluit of machtiging voorleggen.

c. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een werkgroep, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan zes jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van hel mandaat bepaalt. Hef mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV: Algemene vergadering

Artikel 14:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle stemgerechtigde leden. Op uitnodiging van de raad

van bestuur, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend

stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de

bestuurder door de raad van bestuur daartoe aangewezen.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, mits schriftelijke volmacht. Elk lid kan

evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

Op de laalste bir van Luik Eâ verrhrrden Recta Naam er: hoedanigr,eid van de instrumenterende natars, hetzi; van de ûerso(c)n;en) bevoegd de vereniging stichting MoEganisme'en aan" r.iei, van derden te vertegenwoordigen

Verso Naa:r; en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad 23/05/2011 Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervu':g

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid; en

h. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16:

a. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of hel belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

b. Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of e-mair Uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris; ingeval van e-mail wordt deze door één van beiden verstuurd. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

d. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011 Annexes du Moniteur be

Voor-

behouden aan hef Belgisch

Staatsblad

Artikel 17:

a. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. In geval van uitsluiting van een lid of van wijziging van de statuten, is een twee derde meerderheid vereist. In geval .van ontbinding van de vereniging, is een vier vijfde meerderheid nodig Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, is bovendien een twee derde aanwezigheid of vertegenwoordiging vereist, en worden onthoudingen geteld ais tegenstem. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden_

Artikel 18:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V: Inzagerecht leden

Artikel 19:

Stemgerechtigde leden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Alle stemgerechtigde leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel V1: Begrotingen - Rekeningen - Controle

Artikel 20:

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari lot 31 december.

b. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Op vee laatste blz van Luik.fl.. vermeiden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)nren} bevoegd de verenuaing, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Ve oh

Titel VII: Ontbinding - Vereffening

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de ve reffen i ng svoo rwaa rde n.

Voor-

behouden

aars het

Betgisch

Staatsblad

.J

~

Artikel 22:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 23:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

NIEUWE RAAD VAN BESTUUR

Tijdens de algemene vergadering van 22/01/2011 werd een nieuwe raad van bestuur samengesteld.

De ontslagnemende bestuursleden zijn :

Els Bilsen, 2510111988, Steenweg 58, 3440 Zoutleeuw

Els Denayer, 31/10/1974, Velmerlaan 118, 3806 Velm

Lutgarde Geerdens, 04/06/1956, Terbiest 57, 3800 Sint-Truiden

Eric Leemans, 0910511959, Velmerlaan 118, 3806 Velm

Marleen Lonneu, 07/11/1961, Oude-Tongersebaan 24, 3800 Sint-Truiden

Martine Maertens, 02/09/1963, Rodestraat 26, 3800 Sint-Truiden

Ivan Reynders, 09/02/1952, Terbiest 57, 3800 Sint-Truiden

Ellen Theunis, 2710611988, Keelstraat 5, 3800 Sint-Truiden

Sonia Thiry, 29/05/1961, Steenweg 58, 3440 Zoutleeuw

Jochen Thonissen, 1210511987, Terbiest 120, 3800 Sint-Truiden

Ria Vandezande, 06/07/1951, Molenstraat 39, 3800 Sint-Truiden

Tereze Vanwelkenhuysen, 15/05/1933, Terbiest 5, 3800 Sint-Truiden

De volgende personen werden als bestuurder benoemd :

Luc Bamps, 27/01/1953, Zepperenweg 200, 3800 Sint-Truiden

Inge Mellaerts, 11/03/1972, Breendonkstraat 23/202, 3800 Sint-Truiden

Eugeen S'heeren, 13/01/1933, Terbiest 5, 3800 Sint-Truiden

Werden aangeduid voor de functie van :

voorzitter : Eugeen S'heeren

secretaris : Inge Mellaerts

penningmeester : Luc Bamps

WIJZIGING ZETEL

De raad van bestuur heeft op 21/04/2011 besloten om de zetel te verplaatsen naar Breendonkstraat 23/202, 3800 Sint-Truiden

Gedaan te Sint-Truiden op 21/04/2011

Inge Mellaerts Eugeen S'heeren

secretaris voorzitter

Op de laatste blz. van Luitç t3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van dc perso(o)nteny bevoegd de veren;aing. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOLKSKUNSTGROEP PIERLALA

Adresse
DIESTERSTEENWEG 88 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande