VP ARCHITECTENBUREAU

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VP ARCHITECTENBUREAU
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 833.094.396

Publication

13/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 05.08.2014 14407-0296-011
22/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 12.08.2013 13428-0289-011
16/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 30.06.2012, NGL 03.08.2012 12400-0317-011
26/01/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

IDENTITEIT DER OPRICHTERS:

1) De heer DONCKIER DE DONCEEL Olivier, René, Louis, André, architect, geboren te Hasselt op 9 april 1967, echtgenoot van mevrouw MICHALIK Claudia, hierna vermeld, wonende te 3690 Zutendaal, Turfstraat 12.

2) Mevrouw MICHALIK Claudia, Maria, Lucia, billing supervisor, geboren te Genk op 11 november 1968, echtgenote van de heer DONCKIER DE DONCEEL Olivier, hogervermeld, wonende te 3690 Zutendaal, Turfstraat 12. Gehuwd onder het wettelijk stelsel ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Arnold Vuylsteke op 29/04/1996. RECHTSVORM: Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

NAAM: VP ARCHITECTENBUREAU BVBA

ZETEL: 3690 Zutendaal, Turfstraat 12

DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

- Verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect; - het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; de opdrachten worden uitgevoerd in naam en voor rekening van de vennootschap.

- Het beoefenen van alle verwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect.

- Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. - Het verrichten van volgende werkzaamheden, welke opsomming niet beperkend is, doch louter exemplatief.

In verband met architectuur:

- tekenen en ontwerpen van gebouwen, constructies, installaties, tentoonstellingen, meubilair en interieur, kunstwerken, stedenbouwkundige en landschappelijke opdrachten, op nationaal en internationaal vlak;

- toezicht, werfcontroles, expertises;

- verlenen van bouwkundige adviezen aan de bouwheer en andere derden belanghebbenden;

- stabiliteitsstudies, landmeetkundige opdrachten, adviezen van technische aard;

- uitvoeren van bouwkundige capaciteits-, volume- en haalbaarheidsstudies;

- waardebepaling van onroerende goederen, expertises zowel van gronden en gebouwen als van

schade die deze oplopen of veroorzaakt hebben;

- uitvoeren van epb-verslaggeving;

- het uitvoeren van opdrachten als veiligheidscoördinator ontwerp- en/of verwezenlijking; - leiden van belangrijke herstellingswerkzaamheden aan gebouwen (renovatie- en restauratiewerkzaamheden); - vervaardigen van schetsen, tekeningen, werktekeningen, documenten, maquettes,

presentatiedossiers, fotomomtages, computervisualisaties;

- projectmanagement, directievoering;

- kostencalculaties, budgetbeheer;

- onderwijs, docentschap, wetenschappelijke medewerking;

- theoretisch en praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek;

- copywriting, redacteurschap;

In verband met interieur en meubilair:

- tekenen en ontwerpen van interieurs;

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): VP ARCHITECTENBUREAU BVBA

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 3690 Zutendaal, Turfstraat 12

Onderwerp akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Notaris Bram VUYLSTEKE ter standplaats Riemst (Gemeente Zichen-Zussen-Bolder) op 21 januari 2011, nog te registreren, blijkt dat een vennootschap werd opgericht als volgt:

*11300656*

0833094396

Griffie

Neergelegd

24-01-2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

- inrichtingsadviezen, tentoonstellingen, kleur- en materiaalstudies, decoratie, decors;

- vervaardigen van schetsen, tekeningen, werktekeningen, werktuigen, documenten, maquettes,

presentatiedossiers, fotomontages, computervisualisaties;

- spaceplanning;

- projectmanagement, directievoering;

- kostencalculaties, budgetbeheer;

- onderwijs, docentschap, wetenschappelijke medewerking;

- copywriting, redacteurschap;

- ontwerp, productontwikkeling.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, voor haar zelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat zij zelf er belang bij heeft.

Het beheer en bestuur van een roerend en onroerend vermogen in de meest ruime zin van het woord, zowel in België als in het buitenland, alsmede alle handelingen die rechtstreeks en onrechtstreeks in verband staan daarmee, en die van aard zijn de opbrengst van roerende en onroerende goederen te bevorderen. Binnen de perken van dit beheer zal de vennootschap alle roerende en onroerende goederen kunnen kopen, vervreemden, huren en verhuren.

Gelet op de verplichte burgerlijke aard van de vennootschap, mag het maatschappelijk doel geen daden van koophandel omvatten, tenzij deze duidelijk ondergeschikt en bijkomstig zijn aan het burgerlijk hoofddoel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

3.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

3.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

3.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

DUUR : voor onbepaalde tijd, vanaf de datum van neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

KAPITAAL  AANDELEN: 18.600,00 EUR, vertegenwoordigd door 100 gelijke aandelen zonder nominale waarde, waarop in geld ingeschreven en ten belope van:

-4.967,00 EUR volstort door de heer DONCKIER DE DONCEEL Olivier, voornoemd, op 149 aandelen, waarop 9.933 EUR niet volstort;

-1.233,00 EUR door mevrouw MICHALIK, voornoemd, op 37 aandelen, waarop 2.467,00 EUR niet volstort. OMVANG EN WIJZE VAN UITOEFENING VAN BESTUUR:

Artikel 12.-

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel 13.-

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om te handelen in naam der vennootschap, in alle omstandigheden en om al de daden te stellen of toe te laten, die betrekking hebben op het doel der vennootschap, zoals dit bepaald werd in artikel drie van deze statuten.

Zij hebben allen de maatschappelijke handtekening en mogen samen of afzonderlijk optreden.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de

tabel. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ALGEMENE VERGADERING: de laatste vrijdag van de maand juni om twintig uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de daarop volgende werkdag. Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De vennoten mogen zich doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, die zelf stemrecht heeft.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Elk maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem, binnen de door de wet bepaalde perken.

Welke ook de op de algemene vergadering vertegenwoordigde aandelen weze, de besluiten worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen behoudens toepassing der wetsbepalingen inzake wijziging van de statuten.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR: van één januari tot éénendertig december van elk jaar.

WINST, RESERVERINGEN:

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten en de afschrijvingen, maakt de netto-winst van de vennootschap uit; op deze netto-winst wordt vijf procent voorafgenomen ten bate van het wettelijk reservefonds.

Deze voorafname is niet meer vereist wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft.

De overblijvende winst zal verdeeld worden volgens de beslissingen van de algemene vergadering.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de dag van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar de voorschriften van het desbetreffend artikel van het wetboek van vennootschappen.

Ingeval van ontbinding zal de vereffening der vennootschap plaats hebben op de wijze door de algemene vergadering aangeduid, en rekening houdende met de desbetreffende bepalingen van het wetboek van vennootschappen. Deze zal de vereffenaar of vereffenaars aanstellen, alsmede hun vergoedingen zo nodig.

Het batig saldo der vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen dat zij onderscheidelijk zullen bezitten, met dien verstande dat ieder aandeel hetzelfde recht geniet. Nochtans zo alle aandelen niet in gelijke verhouding afbetaald zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot hoger voorziene verdeling over te gaan, met de verscheidenheid van deze toestand moeten rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door geldoproepingen ten laste van de in mindere mate afbetaalde aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen van de in grotere mate afbetaalde aandelen.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting

van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap. SLOTVERKLARINGEN

1. Het eerste boekjaar begint op datum van neerlegging ter Griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte en eindigt op eenendertig december tweeduizend elf. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de eerste vrijdag van de maand juni 2012.

2. Quasi-inbreng: Indien binnen twee jaar te rekenen van heden, de vennootschap overweegt een vermogensbestanddeel te verkrijgen van een oprichter, een zaakvoerder of een vennoot, tegen een vergoeding van tenminste één/tiende gedeelte van het geplaatste kapitaal, zal rekening gehouden worden met de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

3. Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd voor een onbeperkte duur:

De heer DONCKIER DE DONCEEL Olivier, geboren te Hasselt op negen april duizend

negenhonderdzevenenzestig, wonende te 3690 Zutendaal, Turfstraat 12, die aanvaardt.

Dit mandaat is bezoldigd.

4. BEKRACHTIGING

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 januari 2011.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

5. VOLMACHT

Boekhoudkantoor Lamrichts BVBA te 3690 Zutendaal, Hoogstraat 124, krijgt volmacht om alle documenten te ondertekenen en alle noodzakelijke verklaringen te doen met het zicht op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank der Ondernemingen, om de onderneming aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds, een sociaal secretariaat, enzovoort.

Hij krijgt eveneens volmacht om voor rekening en in naam van de vennootschap op te treden bij de administratie van de Directe Belastingen en bij de administratie van de BTW, Registratie en Domeinen, om er de aangiften, antwoorden op vragen om inlichtingen, berichten van wijzigingen, regularisatieopgaven en bezwaarschriften op te stellen, te ondertekenen en in te dienen, besprekingen te voeren en akkoorden te ondertekenen met de controle- en geschillen-diensten en met de directie en hem te vertegenwoordigen in zijn relatie met genoemde administraties.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL. Bram VUYLSTEKE, notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VP ARCHITECTENBUREAU

Adresse
TURFSTRAAT 12 3690 ZUTENDAAL

Code postal : 3690
Localité : ZUTENDAAL
Commune : ZUTENDAAL
Province : Limbourg
Région : Région flamande