VRIENDEN VAN WORMKE

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDEN VAN WORMKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 604.976.924

Publication

27/03/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i iuu



~ klnrtrrlrilr~r~~1 P_ _`4;1 +)í! r;irrt ~ ~rk -

'r, b~~~e~t~~,~~;~~1 ~i ~~

I Ms

yrPffíeGriffie

Ondernemingsnr : . . p g n d. 9 7 6" 9 2 4

Benaming

(voluit) r VRIENDEN VAN WORMKE

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint Lodewijkstraat 62, 3600 Genk

Onderwerp akte : Oprichtingsakte en statuten van VZW

OPRICHTINGSAKTE

VZW VRIENDEN VAN WORMKE

VZW VRIENDEN VAN WORMKE

Sint Lodewijkstraat 62, 3600 Genk

STATUTEN

Tussen de hierna opgesomde natuurlijke personen:

-Ina Jaspers, Sint Lodewijkstraat 62, 3600 Genk (74.03.04 140-54)

-Dart Billiet, Cypressenstraat 8, 3530 Houthalen (74.03.20 06-339)

-Geert Stienen, Groenstraat 8 te 3720 Kortessen (74.01.18-203.42)

-Gaetan Beckers, Pietelbeekstraat 188, 3500 Hasselt (nr 69.03.08-013.53)

-Tim Janssens, Dinselstraat 16, 3600 Genk (74.04.19 169.67)

-Wouter Schrijvers, renerkesstraat 14, 3600 Genk (76.03.11 101-22)

-Mark Deluyker, Heilig Wammesstraat 7 te 3620 Maaseik (75.05.08/163.43)

-Karel Joris, Herenstraat 127, 3600 Genk (69.06,17 215-87)

-Frank Cleeren, Mosselerlaan 67, 3600 Genk (70.04.24 -045.54)

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar, met en voor allen die hier aanwezig en/of vertegenwoordigd waren en voor allen die later nog werkelijk lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort VZW) op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna genoemd "V&S  wet"), onder de volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten:

TITEL 1

NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "VRIENDEN VAN WORMKE".

Deze naam moet voorkomen op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en alle andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vereniging en van het ondememingsnummer.

Art. 2. De VZW heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres Sint Lodewijkstraat 62, 3600 Genk gelegen in het gerechtelijk arrondissement van de rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Tongeren.

De Raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 3. De VZW heeft als doel de organisatie van sport en andere evenementen, zoals een (sprint)triatlon waarbij sfeer, gezondheid, verbondenheid en competitie centraal staan en waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor een doel dat zich inzet voor de strijd tegen kanker.

Art. 4. De VZW mag alle (types) activiteiten en rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de VZW en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik ter bede, bruikleen, bezit, ...). De VZW kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

TITEL Il

LEDEN

Art. 5. De vereniging telt enkel werkelijke leden als leden.

Art. 6. Voor de werkelijke leden geldt het volgende;

-het minimum aantal werkelijke leden bedraagt 4 leden;

-er is geen lidgeld verschuldigd;

-het lidmaatschap van de werkelijke leden is van onbepaalde duur;

-geen enkel lid Kan een recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen van de vereniging noch een staat van rekeningen, noch een verantwoording van rekeningen, noch het leggen van zegels, noch een inventaris, noch de teruggave van om het even welke inbreng of gestorte bijdrage of van een gift gedaan ten voordele van de vereniging, eisen of vorderen.

TITEL III

ALGEMENE VERGADERING

Art. 7. De algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt:

-de oproeping gebeurt schriftelijk, minstens vijftien dagen voor de Vergadering plaatsvindt, onder handtekening van de Voorzitter van de Raad van Bestuur en bij gebreke daaraan van de oudste bestuurder; -de oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de Vergadering;

-de oproeping bevat alle bijlagen zodat het voor de werkelijke leden duidelijk is waar het over gaat en zodat de Vergadering voorbereid kan worden.

Art. 8. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende zaken:

-goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook,

-de bepaling van het aantal leden van de Raad van Bestuur, de (her)benoeming en de afzetting van de

bestuurders, kwijting van de bestuurders en instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief

beheer en het afzetten van bestuurders;

-goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

-goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaar bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

-beslissing tot toetreding en uitsluiting van een werkelijk lid (2/3e meerderheid van de aanwezigen); -alle andere door de statuten of de wet aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet voorbehouden aan de Algemene Vergadering, komen toe aan de Raad van Bestuur.

Art. 9. De bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt;

-van elke vergadering wordt een verslag gemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris;

-de beslissingen worden gepubliceerd door een mededeling naar aile aanwezige/vertegenwoordigde leden

van het verslag na de Vergadering (en/of) door neerlegging in het dossier ter inzage voor de werkelijke leden.

Art. 10. De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal samen per jaar voor ondermeer het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. De Algemene Vergadering komt samen op een dag bepaald door de Raad van Bestuur binnen de eerste vier maanden volgend op het einde van het boekjaar.

`

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

De uitnodiging met agenda wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd, per gewone brief of per e-mail uitgaande van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of van de Raad van Bestuur.

Elke algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter, wordt de algemene vergadering voorgezeten door het lid met de hoogste leeftijd.

De beslissingen van de algemene vergádering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, behoudens afwijkende wettelijke of statutaire bepalingen.

Tot het wijzigen van de statuten en het doel, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de uitsluiting van de leden, kan slechts door de algemene vergadering worden besloten, indien twee derden van de leden aanwezig zijn en er bovendien een meerderheid van twee derden van de stemmen bereikt wordt.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die rechtsgeldig kan beraadslagen en beslissen alsook wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op de doeleinden van de VZW, is 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist.

Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een volmacht te verlenen aan een ander lid. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

TITEL IV

RAAD VAN BESTUUR, ORGAAN VAN DAGELIJKS BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 11. De Raad van Bestuur

-bestaat uit minstens 3 leden, waaronder een voorzitter, een penningmeester en een secretaris; het aantal bestuurders wordt bepaald door de Algemene Vergadering maar moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de VZW.

-wordt (her)benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van zes jaar maximaal, waarbij bij voorkeur om de twee à drie jaar enkele bestuurders worden vervangen, naar discretionaire keuze van de Algemene Vergadering; bestuurders zijn herbenoembaar.

-De raad van bestuur vergadert ten minste éénmaa[ per jaar, op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders;

-Bij afwezigheid van de Voorzitter, wordt zijn functie waargenomen door de beheerder met de hoogste leeftijd;

-Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend;

-De bestuurders gaan, in het kader van hun functie, geen enkele persoonlijke verbintenis aan en zijn slechts

verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit laatste wordt kosteloos uitgevoerd.

-De bestuurders kunnen te allen tijde zonder motivering worden ontslagen door de Algemene Vergadering,

die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, de doorslaggevende stem.

Art. 12. Het mandaat van bestuurder eindigt

- bij overlijden;

-bij ontslag door de bestuurder door middel van een schriftelijke kennisgeving, waarbij de bestuurder

verplicht is om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging voorzien

kan worden;

-bij afzetting door de Algemene Vergadering, die dit te allen tijde kan beslissen;

-bij het verstrijken van de termijn van 6 jaar;

-bij wettelijke redenen.

Art. 13. De Raad van Bestuur heeft de volgende bevoegdheden:

-hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de VZW, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering, hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen; hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings-, en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken;

~ y k -"Ài. "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-De Raad van Bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt de VZW als een college , zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen; De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW door de meerderheid van zijn leden; hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de VZW gevoerd; hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, zoals (bij wijze van voorbeeld) verzet, beroep, cassatieberoep, annulatieberoep, verzoek tot schorsing, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift; hij verbindt geldig de vereniging in aile types contracten die er mogelijk zijn. Iedere bestuurder, wie hij/zij ook is, kan met zijn handtekening de VZW verbinden en vertegenwoordigen in aile materies, behoudens boven een bedrag van 5.000 euro waarvoor de handtekening van twee bestuurders vereist is. Het bewijs van hun benoeming volstaat hiervoor.

-hij heeft de residuaire bevoegdheid binnen de VZW voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de Wet aan de Algemene Vergadering is gegeven en voorbehouden en voor alles wat door deze statuten expliciet aan een ander orgaan is gegeven én niet aan de Algemene Vergadering door de wet is voorbehouden; hij is, binnen het zonet vermelde kader, volledig bevoegd voor het regelen van alle materies die noch door de wet, noch door deze statuten zijn geregeld, zoals onder andere het reglement van inwendige orde;

-De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren (en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment deze delegatie terug stopzetten) aan één of meer leden van de Raad van Bestuur, in het bijzonder het dagelijks bestuur (aan een orgaan van dagelijks bestuur) of in het bijzonder de vertegenwoordigingsbevoegdheid tegenover derden (aan een orgaan van vertegenwoordiging). De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de Raad van Bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. Zij (de leden van het orgaan van dagelijks bestuur en de leden van het orgaan van vertegenwoordiging) oefenen hun bevoegdheden alleen uit.

TITEL V

LOOPTIJDEN, PERIODES EN EINDE VAN DE VZW

Art. 14. De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 15. De VZW kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, lidgelden, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, of alle andere door de Raad van Bestuur aanvaarde inkomsten. Daarnaast kan de VZW fondsen werven op elke andere wijze die niet strijdig is met de wet.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december, behalve voor het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar.

leder jaar en ten laatste binnen vier maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de toepasselijke boekhoudkundige principes.

Art. 16. Bij de ontbinding is de belangeloze bestemming van het vermogen de bestemming aan een doel, gelijkaardig met dat van deze VZW.

TITEL VI

VARIA

Art. 17. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Art. 18, De VZW kan te allen tijde ontbonden worden met inachtneming van de toepasselijke wet. De Algemene vergadering wordt samengeroepen ter bespreking van voorstellen mbt. de ontbinding, voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist voor een doelwijziging zoals bepaald in artikel 10. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Ingeval het voorstel tot de ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar(s), waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Onroerende goederen ter beschikking gesteld van de VZW worden bij ontbinding van de VZW terug ter beschikking gesteld van de eigenaar.

M06 2.2

Luik B - Vervolg

Ingeval van ontbinding van de VZW wordt het netto-actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan één of meer verenigingen of organisaties waarvan het belangeloos doel gelijkaardig is aan het doel van de VZW.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Opgesteld te Genk op 2 maart 2015, in zoveel originele exemplaren als er oprichters zijn.

!na Jaspers en Bart Billiet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

27/03/2015
ÿþ M0D 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111!1111111

*te-{n irm3 to(

Y, hlriph,cdü,.t l,,E"i .ik,i. 'rrieal`fi

11 eV3" le

griffier, Griffie

l~e

tom.

Oridernemingsnr : . 0 6 0 4. 9 7 6. 9 2 4

Benaming

(voruit) : VRIENDEN VAN WORMKE

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint Lodewijkstraat 62, 3600 Genk

O derwerp akte ; Benoeming bestuurders

Uit de notulen van de algemene vergadering van 2 maart 2015 blijkt

Aanwezig

-Ina Jaspers, Sint Lodewijkstraat 62, 3600 Genk (74.03.04 140-54)

-Bart Billiet, Cypressenstraat 8, 3530 Houthalen (74.03.20 06-339)

-Geert Stienen, Groenstraat 8 te 3720 Kortessem (74.01.18-203.42)

-Gaetan Beckers, Pietelbeekstraat 188, 3500 Hasselt (nr 69.03.08-013.53)

-Tim Janssens, IOinselstraat 16, 3600 Genk (74.04.19 169.67)

-Wouter Schrijvers, renerkesstraat 14, 3600 Genk (76.03.11 101-22)

-Mark Deluyker, Heilig Wammesstraat 7 te 3620 Maaseik (75.05.08/163.43)

-Karel Joris, Herenstraat 127, 3600 Genk (69.06.17 215-87)

-Frank Cleeren, Mosselerlaan 67, 3600 Genk (70.04.24 -045.54)

Agenda en beslissingen :

Worden benoemd als eerste bestuurders (desgevallend met functie) door de Algemene Vergadering, die individueel mogen optreden, beslissen, tekenen, vertegenwoordigen met de bevoegdheden vermeld in artikel 13 van de statuten :

-Ina Jaspers (voorzitter), Sint Lodewijkstraat 62, 3600 Genk (74.03.04 140-54)

-Bart Billiet (secretaris), Cypressenstraat 8, 3530 Houthalen (74.03.20 06-339)

-Gaetan Beckers (penningmeester), Pietelbeekstraat 188, 3500 Hasselt (nr 69.03.08-013.53)

Voormelde beslissingen worden per datum 2 maart 2015 genomen met unanimiteit, Handtekeningen van de aanwezige oprichters

Ina Jaspers en Bart Billiet

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIENDEN VAN WORMKE

Adresse
SINT LODEWIJKSTRAAT 62 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande