VRIJE BASISSCHOOL LILLO

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJE BASISSCHOOL LILLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.061.862

Publication

09/07/2014
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

nbCHTBANK van KOOPHANDEL

to ANTWERPEN

3 0 JUNI 2014

seKietexaterg:

Benaming : Vrije Basisschool Lillo's Klavertje

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Meester Surinxstraat 16, 3530 Houthalen-Helchteren

Ondernemingsnr : 431061862

Voorwerp akte: Wijziging raad van bestuur

133121J19

beh(

aar

Bali Stee

VZW Vrije Basisschool Lillo heeft in zitting van 22 april 2014 van de jaarlijkse algemene en statutaire vergadering wijzigingen doorgevoerd.

De nieuwe leden zijn:

B 610123-013-03 Baptist Dominique Beheerder 22-04-2014

De leden die ontslag nemen zijn:

E 850114-053-58 Van Brief Pascal Penningmeester 22-04-2014

Deze wijzigingen zijn op de algemene en statutaire vergadering.van 22 april goedgekeurd.

Ondergetekende, Nicolas Vandebeeck en Stefan Schreurs handelend als bestuurder, verklaart dat deze: opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Houthalen-Helchteren, op 21-05- 2014

(Handte enin ) -

, ...... ......

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

06/01/2014
ÿþti~E ;C SI

i

i

Voor-behoudé aan het Belgisc Staatsbh

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ifl

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2it-12-1013 HAufT,

Benaming : Vrije Basisschool Lillo

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Meester Surinxstraat 16, 3530 Houthalen-Helchteren

Ondernemingsnr : 431061862

Voorwerp akte : Wijzigingen - Statuten - benoeming bestuurders

Op Algemene Vergadering van 23 april 2013 zijn volgende personen overeengekomen

( )

De hierna genoemde personen :

Vandebeeck Nicolas - Hoekstraat 10 - 3530 Houthalen-Helchteren

Schepers Peter - Weygaerdstraat 27 - 3530 Houthalen-Helchteren

Van Briel Pascal - Hoekstraat 42 -3530 Houthalen-Helchteren

Loos Kelly - Neerveldstraat 4 - 3530 Houthalen-Helchteren

Schreurs Stefan - Blookstraat 13 - 3530 Houthalen-Helchteren

Zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder; winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002,, met de hierna volgende statuten

TITEL 1. -- Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1, De vereniging draagt als naam: "Vrije Basisschool Lillo's Klavertje"

Afkorting: "VBS Lillo's Klavertje"

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 3530 Houthalen - Meester Surinxstraat 16 in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Art. 3. Maatschappelijk doel

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het aanbieden van een christelijke opvoeding aan kinderen van Lillo en omgeving door vrij onderwijs met confessioneel katholiek karakter in te richten. Hiermee wil de vereniging de christelijke opvoeding en de levensbeschouwelijke ontwikkeling van kinderen behartigen alsmede activiteiten in te richten, uit te oefenen, te beheren, uit te breiden, te ontwikkelen en te steunen,

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art. 4. De vereniging is van onbepaalde duur.

TITEL II. - Leden

Art. 5, De vereniging kent alleen natuurlijke personen als leden.

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt; het mag nochtans niet minder dan drie bedragen. De leden worden ° aanvaard op grond van levensbeschouwelijke, pedagogische, juridische, financiële enfof organisatorische bekwaamheden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7, De raad van bestuur stelt nieuwe leden voor, die na bekrachtiging door de Algemene vergadering volwaardig lid zijn en stemrecht hebben.

Art. 8. De leden moeten geen Iidmaatschapsgeld betalen.

Titel Ill. - Algemene vergadering

Art. 9. § 1 De algemene vergadering is samengesteld uit de leden die door de raad van bestuur werden aanvaard.

Op grond van hun deskundigheid kunnen niet-leden uitgenodigd worden om deel te nemen aan de algemene vergadering. Deze deskundigen hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

De beslissing betreffende de volgende aangelegenheden behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

a)de benoeming en de afzetting van de bestuurders

b)wijzigingen aan de statuten;

c)goedkeuring van de budgetten en de rekeningen

d)ontbinding van de vereniging,

e)de kwijting aan de bestuurders;

f) de uitsluiting van een lid:

§ 2. De leden van de algemene vergadering kiezen een voorzitter en een secretaris.

Art. 10. Jaarlijks wordt in de loop van het eerste kwartaal een gewone algemene vergadering gehouden. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden door de voorzitter op aanvraag van de meerderheid van de raad van bestuur of ten minste één vijfde der leden.

Art. 11. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slecht genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen, 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim.

Art. 12. De beslissingen van de algemene vergadering worden door de voorzitter in het register der processen-verbaal, waarvan alle leden inzage mogen hebben, opgetekend.

Art. 13. De gewone en buitengewone vergaderingen worden door de voorzitter bijeengeroepen: een gewone via de post verstuurde brief of een e-mail volstaat. De agenda van de zitting is er bijgevoegd. Ingeval één vijfde van de leden om een buitengewone vergadering verzoeken, is de voorzitter ertoe verplicht de vergadering bijeen te roepen, binnen de twintig dagen te rekenen van de ontvangst van het verzoek.

Door de gewone en buitengewone vergadering genomen beslissingen worden, via een circulaire of brief van de voorzitter, aan de leden en belanghebbende derden meegedeeld.

De leden kunnen zich bij verhindering van aanwezigheid op een algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen, mits zij dit lid hiertoe een schriftelijke volmacht geven, Geen enkel lid kan over meer dan één schriftelijke volmacht beschikken.

TITEL IV.  Raad van Bestuur

Art, 14 § 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden die door de algemene vergadering aangesteld worden met dien verstande dat het aantal bestuurders in elk geval altijd lager moet zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

§ 2, De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 10 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, of uitsluiting, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Voor de periode waarin de vervanging van een bestuurder nog niet heeft plaatsgevonden, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 3. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

f&

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 4. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur van de vereniging, behoudens de door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering uitdrukkelijk voorbehouden bevoegdheden,

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden, alsmede het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Deze delegatie enfof opdracht is op ieder ogenblik herroepbaar.

De raad van bestuur kan tevens een bijzonder of beperkt mandaat verlenen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid.

Deze bevoegdheden worden nader omschreven en vastgelegd in een huishoudelijk reglement dat de werking van de vrije basisschool Lillo regelt regelt.

Dit huishoudelijk reglement moet een goede en vlotte werking van de schcol mogelijk maken. De raad van bestuur blijft evenwel juridisch eindverantwoordelijke.

Art, 15, De rechtsvorderingen als eiser en als verweerder, worden uit naam van de vereniging door de raad van bestuur ingesteld of verdedigd, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van de hiertoe afgevaardigd-bestuurder.

Van aile akten die de vereniging verbinden, alle bevoegdheden en procuraties, van weddetrekkende of bezoldigde agenten, wordt, bij gebrek aan speciale opdracht van de raad van bestuur, de handtekening vereist van twee leden van deze raad. De twee leden dienen ten overstaan van derden geen rechtvaardiging te geven van vooraf door de raad genomen beslissing.

TITEL V.  Budgetten, rekeningen

Art. 16. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar, Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL Vl.  Ontbinding

Art, 17. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 18 . Voor al wat door of krachtens deze statuten niet geregeld wordt, wordt verwezen naar de wet op verenigingen zonder winstoogmerk.

Volgende personen werden in de Algemene Vergadering van 23 april 2013 ontslagen:

Didden François .. Guldensporenlaan 313 - 3530 Houthalen

Claes Peter - Lillosteenweg 12A - 3530 Houthalen

Nulens Raf - Neerveldstraat 4 - 3530 Houthalen-Helchteren

Stoffels Marie-Josée - Kleine Kolderstraat lA - 3530 Houthalen-Helchteren

De Algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten volgende personen aangeduid als bestuurder

Vandebeeck Nicolas - Hoekstraat 10 - 3530 Houthalen-Helchteren

Schepers Peter - Weygaerdstraat 27 - 3530 Houthalen-Helchteren

Loos Kelly - Neerveldstraat 21 - 3530 Houthalen-Helchteren

Van Briel Pascal - Hoekstraat 42- 3530 Houthalen-Helchteren

Schreurs Stefan - Blookstraat 13 - 3530 Houthalen-Helchteren

Luik B - Vervolg

De Algemene vergadering heeft onder de bestuurders de voorzitter,de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester benoemd

Voorzitter : Vandebeeck Nicolas

Secretaris ; Peter Schepers

Penningmeester ; Van Briet Pascal

Voor-'e behouden 'aan het Belgisch Staatsblad

(get). Vandebeeck Nicolas, voorzitter - Van&iel P., cal, penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIJE BASISSCHOOL LILLO

Adresse
MEESTER SURINXSTRAAT 16 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN

Code postal : 3530
Localité : Helchteren
Commune : HOUTHALEN-HELCHTEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande